Mykonos Adası (Mikonos) dillere destan gece hayatı ve sahip olduğu mükemmel plajlarıyla tanınır. Çiçeklerle süslü daracık sokakları, bembeyaz boyalı evleri, mavinin turkuaz rengiyle adeta ahenkle dans eder halindeki deniziyle muhteşem görselliğini hafızalara kazıyor.
Mikonos, Yunanistan’ın Kykland Adalarına bağlıdır.
Türk mutfağına yakın olan lezzetleri, sokakta şahit olduğumuz ritmik ezgileri ve coğrafi olarak da bize yakın olması ziyaretçilerinin Türk sıcaklığını hissetmesine neden oluyor bu muhteşem şehirde.
1453- 1832 yılları arasında Osmanlı Devleti hâkimiyetinde olan bu güzel adada fazla yabancılık çekmeyeceğinizin garantisini veriyoruz sizlere.
Mikonos Adası
Contents
- 1 Mykonos Adası Gezilecek Yerler
- 2 Mykonos Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflarıyla Birlikte
- 3 Mykonos Gezilecek Yerler | Turna.com
- 4 Mykonos’da Gezilecek Yerler
- 4.1 Mykonos Gezilecek Yerler
- 4.2 1. Paradise Club
- 4.3 2. Super Paradise Club
- 4.4 3. Elia Beach
- 4.5 4. Mikonos Şehir Merkezi (Mykonos Town)
- 4.6 5. Mikonos Yel Değirmenleri
- 4.7 6. Little Venice (Küçük Venedik)
- 4.8 7. Mikonos Ano Mera Köyü
- 4.9 8. Mykonos Church of Panagia Paraportini (Panagia Paraportiani Kilisesi )
- 5 Mykonos Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Mykonos Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
- 6 Mykonos Gezi Rehberi, Mykonos Gezilecek Yerler, Mykonos’a Nasil Gidilir
Mykonos Adası Gezilecek Yerler
Daha sakin bir ortama geçmek, merkezdeki kalabalıktan uzaklaşmak isterseniz şayet, Mykonos Adası doğusunda yer alan Ado Mera Köyü’nde rıhtım boyunca uzanan yel değirmenlerinin büyüleyici görüntüsüne kendinizi kaptırmanızı tavsiye ederiz.
Bu geziyi bir de kültürel etkinlik ile taçlandırmak isterseniz şayet, size 1700’ lerden kalma bir binada konumlanan Folklor Müzesi’ni tavsiye ediyoruz.Mikonos’ta 500’den fazla kilisenin içinde en dikkat çekici olan kilise ise ada tepesine konumlanmış olan Parapotiani kilisesi.Advertisements
Mykonos Adası adım atar atmaz sizi mükemmel bir Akdeniz havasıyla sarıp sarmalayacak, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla adeta bir masal dünyasına sürükleneceksiniz. Bu güzel masalı tamamlayan unsular, beyaz badanalı evler, çivit mavisi pencere ve kapılar, sardunya ve begonvillerin süslediği balkonlar elbette.
Mykonos Adası Alışveriş
Tüm bu tasvir ettiğimiz görüntüye şahit olmanız bile size aradığınız huzuru yaşatmaya yetecek olsa bile gezilip görülecek yerlerini merak ediyor olabilirsiniz. Öyleyse küçük Venedik ile tura başlayabilirsiniz. Açık hava cafe ve restoranların sıralandığı şehrin merkezinde yer alan bir bölge burası, görünüşü itibarıyla Venedik’i andırıyor.
Mykonos Sokakları
Mykonos Adası Plajları
Böylesi bir adada sayıları on beşi bulan plajın bulunması buranın bir tatil bölgesi olduğunun en önemli göstergelerindendir Malalianos ve kalabalık Tourlos Plajları limana en yakın plajlardır. Mikonos adasının en iyi plajları ise Paradise (Cennet), Super Paradise, Agrari, ya da Elia’ya gitmenizi önerebiliriz.
Mykonos Adası Gece Hayatı
Ada, gece hayatı ile oldukça meşhur.Adaya eğlence amaçlı gidenler için günün her saati parti ve eğlence bulunuyor.
Plajlarda yer alan partilere katılabilir, çıplaklar kapında çıplak gezen turistlere rastlayabilir veya eşlik edebilirsiniz:).Ayrıca adada yapılan festivallere katılabilirsiniz.
Sezonda birçok parti ve festival sizleri bekliyor olacak ancak aynı zamanda oldukça kalabalık olduğunuda hatırlatalım.
Video Görüntüleri
Mykonos Adası Vize
Peki, Mykonos Adası için vize gerekiyor mu? Yunanistan içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı AB vatandaşı olmayan turistleri kaybetmek istemiyor. Bölgede önemli oranda Türk turist bulunuyor ve bunlar arasından yeşil pasaporta sahip olanlarda vize şartı aranmıyor.
2012 yılında Yunanistan ve Türkiye arası imzalanan anlaşma ile Türk turistlere istisnai bir durum oluşturuldu ve acenteler aracılığı ile kısa süreli vizeler alınması sağlandı. Fakat bunların geçici anlaşmalar olduğu ve koşullarının değişiklik gösterebileceği unutulmamalı.
Mykonos Adasına Ne Zaman Gidilir?
Mikonos adasında Temmuz ve Ağustos ayları en sıcak aylar olarak yaşanıyor.Bu aylarda sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkmakta.Ada en kalabalık zamanlarını Temmuz ve Ağustos aylarında yaşıyor.
Bu aylarda adada konaklama içinde fiyatlar diğer aylara göre oldukça yüksek seviyelere ulaşıyor.Adaya Mayıs ve Haziran ayları arasında veya Eylül ayında seyahat etmeniz hem sıcaklık, hem kalabalık ve hemde fiyatlar açısından daha uygun bir zaman dilimi olacaktır.
Sezonda adada yapılan festival ve konserler ile Temmuz – Ağustos ayları yoğunluğun artmasında önemli nedenlerden diyebiliriz.
Mykonos Adası Resimleri
Mykonos Adası Nerede
Mikonos Adası, Ege denizinde bulunan Yunanistan‘ın Kiklad Adaları‘na bağlıdır.10 binin üzerinde nüfusa sahip olan ada 105 km2 yüzölçümüne sahiptir.Ada, Atinaya yaklaşık 175 km uzaklıkta bulunuyor.
Mykonos Adasına Nasıl Gidilir?
Adaya ulaşım için havayolu veya deniz yolu kullanılabilir.Uçakla adaya ulaşmak isteyenler İstanbul’dan Mykonos’a uçakla Atina aktarmalı gidebilirler.
Feribotla gitmeyi düşünenler Kuşadası veya İzmir, Çeşme üzerinden Samos adası veya Sakız Adası‘na geçiş yapabilir ve bu adalardan da Mykonos’a yine feribotla geçebilirsiniz.
Feribotla seyahat edenler adaya yaklaşık 5 saat gibi bir yolculuk sonunda varıyorlar.Feribot ücretleri gidiş-dönüş kişi başı 100 euro üzerinde bilet fiyatları bulunuyor.
Haritası ve Konumu
Adaya ulaşım için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.
Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Mykonos Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflarıyla Birlikte
Adada tatil yapmayı sevenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken Mykonos, çılgın partilerinin yanı sıra görülmesi gereken pek çok güzel yere de ev sahipliği yapıyor. Hazırlamış olduğumuz Mykonos gezilecek yerler yazımızda sizin için bu yerleri listeledik. Haydi birlikte listemize bir göz atalım ve adanın güzelliklerini birlikte keşfedelim.
#1 Mykonos Gezilecek Yerler
1. Yel Değirmenleri
Mykonos oldukça rüzgarlı bir bölge ve burada yaşayan insanlar bu enerjiyi avantaj olarak görmüş. 16. yüzyılda Venedikler tarafından yapılmış bu yel değirmenleri günümüzde Mykonos gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bir yer.
Özellikle fotoğraf tutkunları burada en güzel kareyi yakalayabilmek adeta birbiriyle yarışıyor. Bu arada yel değirmenlerinin bulunduğu Chora bölgesinde de turlamayı ve bölgenin özel Sikladik mimarisini incelemeyi de ihmal etmeyin.
2. Müzeler
Mykonos’ta bulunan müzeleri de görmenizi öneriyoruz. Adada bulunan Lena’s House Museum’da adanın yaşamına dair pek çok önemli eseri görme fırsatı yakalıyorsunuz. Mykonos Arkeoloji Müzesi, Yunan tarihine dair bilgiler edinmenize olanak tanırken Ege Deniz müzesi ise denizcilikle ilgili pek çok nesneyi görmenize olanak tanıyor. Adada bulunan bir diğer müze olan Folklor Müzesi, 18. yüzyıldan kalma bir malikanede çeşitli mobilyaları görebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Vaktiniz olursa bu müzeyi de gezmenizi öneriyoruz.
3. Little Venice
Adanın en çok mekan bulunan yerlerinden biri olan Little Venice, eğlenmek ve bir şeyler yemek için denize sıfır oldukça keyifli bir bölge. Tabi ki fiyatlar biraz pahalı onu da söyleyelim baştan…
4. Panagia Paraportiani Kilisesi
Mykonos Adası’ndaki önemli tarihi ve dini yapılardan biri olan kilise, 13. yüzyıl ile 17. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. Kilise, adanın en ilgi gören yapılarının başında gelmektedir.
5. Plajlar
Bir Yunan adasına gelip de plajlardan bahsetmemek olmazdı galiba! Adada denizin tadını çıkarabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor. Nammos Beach, Ornos Beach, Fetelia, Kalafatis, Paradise Beach ve Elia Beach adadaki en bilinen plajlar arasında bulunuyor. Bir ATV kiralayarak bu plajlar arasında mekik dokuyup tatilinizi çok daha eğlenceli bir hale getirmek sizin elinizde, bizden söylemesi.
6. Delos Adası
Rehberli turlar düzenlenen Delos Adası, tarihi kalıntılarıyla pek çok kişinin Mykonos’a geldiğinde gitmek istediği ve Mykonos görülmesi gereken yerler listesine dahil ettiği yerlerden biri.
7. Ano Mera Köyü
Greece, Mykonos, a fully colored and decorared typical house with bougainvillea in Ano Mera area †††RM
İçinde 1542 yılında çok özel Panagia Tourliani Manastırı’nı da barındıran bu beyaz badanalı köy, biraz şehrin dışında kalsa da bizce adada görülmesi gereken önemli yerlerden biri. Vaktiniz genişse bu adaya da vakit ayırmanızı öneriyoruz.
Adadaki görmeniz gereken yerler hakkında fikir sahibi olduysanız Mykanos’a nasıl gidileceğini merak ediyor olabilirsiniz. O halde sizi fazla merakta bırakmadan bunun cevabını da verelim. Mykanos’a Türk Hava Yolları’nın Atina aktarmalı uçuş seçenekleriyle gitmeniz mümkün.
Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Mykonos Gezilecek Yerler | Turna.com
Uçak Bileti
Yunan Adaları’nın en güzellerinden biri olan Mykonos, gündüz masmavi denizin keyfi, akşam eğlenceli partileri ve her zevke uygun restaurantları ile tam bir tatil ve eğlence adası. Son yıllarda Türkiye’den Mykonos Adası’na yapılan direk uçak seferleri ile Türk Turistler tarafından da en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olan Mykonos’un şehir merkezi dar ve labirent şeklinde sokaklardan oluşuyor.
Sokakların bu şekilde yapılmasının en önemli nedeni adanın çok rüzgar alması. Diğeri de eskiden çok yaygın olan korsan saldırılarında, halkın bu ara sokaklara kaçıp kendini korumak ve saklanmak istemesiymiş.
Şimdi ise bembeyaz badanalı, mavi pencereli evlerin sıralandığı bu şirin sokaklar Dünya’nın her yerinden gelen turistlerle dolup taşıyor.
Mykonos’un dar sokaklarında hediyelik eşya mağazaları, restoran ve barlar bulunuyor.
Mykonos Gezilecek Yerler
Masmavi denizi, altın rengi plajları, bembeyaz evlerle süslenmiş dar sokaklı şehir merkezi, bakir koyları, tavernaları, alışveriş olanakları ve daha birçok özelliği ile görenleri cezbeden Mikonos, bir tatilde aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir seyahat rotası. İşte Mikonos’da görmeniz gereken yerlerden bazıları.
1. Mykonos Little Venice
Mykonos Little Venice, denize sıfır kafelerin ve restaurantların bulunduğu yer. Bölge özellikle akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. Denizden sonra bu bölgede zevkinize göre bir şeyler yiyebilir veya günbatımında, manzaraya karşı kahvenizi içebilirsiniz.
Mobil Uygulama
Mykonos Gezilecek Yerler listesinde mutlaka bulunması gereken, 16. yy’dan bugüne gelen yel değirmenleri Mykonos’un en çok dikkat çeken yapılarından biri. Yel değirmenlerinin bulunduğu bölgeden ve Mykonos Little Venice’den gün batımını seyretmek çok popüler. Yel Değirmenleri adanın merkezi Chora’da bulunuyor.
2. Ano Mera Köyü
Mykonos Adası’nda geleneksel yunan yaşantısının nasıl devam ettiğini görmek isterseniz, küçük bir yunan köyü olan Ano Mera’yı ziyaret edebilirsiniz. adanın merkezine 7,5 kilometre uzaklıkta bulunan bu antik Yunan köyü bembeyaz badanalı evleriyle geleneksel bir Ege kasabası görünümünde.
1542 yılında yapılan Panagia Tourliani Manastırı ise bu köyün en tarihi yeri. Adaya göre büyük sayılan bir manastır olan Tourliani Monastery görülmeye değer yapılarından biri.
3. Chora
Eşsiz gün batımını seyretmek için Mykonos’un sembolü olan Chora’daki yel değirmenlerine uğramadan tatilinizi bitirmeyin. Chora, Sikladik (Cyclades’e özgü) mimariye sahip dar sokaklı labirentler, limanı çevreleyen bembeyaz şeritlerle bezenmiş evler ve kiliselerin bulunduğu geniş bir körfez.
Ege’nin en kozmopolit ve kalabalık kasabalarından biri. Sokaklar küçük dükkânlar, butikler, sanat galerileri, kafeler, sik bar ve restoranlarla kaplanmış olsa da Mikonos kasabası geleneksel tarzını korumayı başarmış.
3. Mykonos Church of Panagia Paraportiani
Mykonos Gezilecek Yerler listesinde yer alması gereken en önemli yapılardan olan Panagia Paraportiani Kilisesi’nin yapımına 13. yy’da başlanmış ancak 17. yy’da tamamlanmıştır. Mimar Le Corbusier tarafından tasarlanan Paraportiani Kilisesi, Mykonos Adası’nın en önemli tarihi yapılarından biridir.
4. Mykonos Müzeleri
- Mykonos Folklor Müzesi-Lena’s House Museum: Eski yunan yaşantısının canlandırıldığı Folklor Müzesinde bir çok antika eşya da sergileniyor.
- Mykonos Arkeoloji Müzesi: Antik Yunan tarihine ait eserlerin sergilendiği müzede, Delos Adası’ndan gelen bir çok tarihi eser de sergileniyor.
- Ege Deniz Müzesi: Mykonos Yel Değirmenlerinin yanında bulunan müzede denizcilikle ilgili bir çok eser bulunuyor.
5. Delos Adası
Tarih ve arkeoloji ile ilgileniyorsanız, Mykonos Gezilecek Yerler listenize Delos Adası’nı mutlaka eklemeniz gerekir. Mykonos’tan Delos Adası’na rehberli turlar düzenleniyor. Burası Antik Çağlarda kutsal olarak kabul ediliyormuş. Bunun nedeni de Delos Adası’nın diğer adaların tam ortasında bulunmasıymış.
6. Mykonos Plajları
Mykonos Adası’nın plajları yüzmek, yelken ve rüzgar sörfü için tercih edildiği gibi bazılarında Dünya’ca ünlü DJ’lerin verdiği partilere de katılabilirsiniz.
Nammos Beach: Mykonos’un en güzel plajlarından biri olan Nammos Beach Club, güneş, deniz, kum keyfini sürmek için ideal bir yer. Dünyanın her yerinden turistlerin geldiği bu plajda akşamüzeri başlayan eğlence, ilerleyen saatlerde masaların üzerine kadar taşınıyor. Eğer çılgın ve soluksuz bir eğlence arıyorsanız Nammos’u mutlaka görün.
Ornos Beach: Huzur veren bir atmosfere sahip olan Ornos Beach, gürültüden uzak, aile dostu bir plaj olarak daha sakin bir gün geçirmek isteyenler için ideal ancak burası bazen çok kalabalık olabiliyor. Kıyı boyunca sığ sulara sahip olan plaj, özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun. Ornos Plajı’nın hemen yanında sırasıyla dizilmiş çok sayıda ufak balık restoranı ve kafe de bulabilirsiniz.
Kalafatis Plajı: Mykonos Adası’nın en sevilen plajlarından biri.
Paradise Beach ve Super Paradise Beach: Mykonos Şehir merkezinden otobüs veya motor boatlarla gidilebiliyor. Saat 15:00’den sonra başlayan partileri çok meşhur. Super Paradise Beach ve Elia Beach’te gay çiftlere rastlayabilirsiniz. Bu plajların yanında bulunan Pinky Beach ise bir çıplaklar kampı.
Elia Beach: Mykonos Şehir merkezinden kalkan otobüslerle gidiliyor. Dönüş otobüsü belli bir saate kadar bulunabiliyor. Son otobüs saatini sormak gerekebilir.
Mykonos Pelikan Petros
Adanın sembolü olan Pelikan Petros’un adaya şans getirdiğine inanılıyor. İlk defa 1950 yılında bulunan Pelikan Petros 1985 yılında ölmüş. Mykonoslular daha sonra başka pelikanlar getirmişler. Adanın sokaklarında dolaşan bu kuşa rastlayabilirsiniz.
Mykonos Yemekleri
Yunanistan’ın hiç bir yerinde yemek konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bildiğiniz Türk Yemeklerini farklı isimlerle bulabilirsiniz. Baklava, cacık, Türk kahvesi, çoban salatası, patlıcan musakka, lokma tatlısı ( lokoumades), mücver burada yiyebileceğiniz Türk Yemeklerinden sadece bir kaçı.Özellikle Mykonos Adası’nın Little Venice bölgesinde bir çok restaurant ve kafe bulabilirsiniz.
Mykonos Nammos: Psarou denilen plajda bulunan restaurant çok ünlü. Hem plajından yararlanabileceğiniz, hem de yemek yiyebileceğiniz Nammos Türkler tarafından çok tercih ediliyor. Akşam 17:00’dan sonra dans partileri başlayan restaurantın fiyatları çok pahalı.
Mykonos’u ziyaret eden turist sayısı çok fazla olduğundan, şehir merkezinde bulunan dar sokaklarda sıralanmış bir çok mağazaya rastlayabiliyorsunuz. Mykonos’a özgü ne alınır diyorsanız, midye ve çeşitli deniz kabukluları ile yapılan süs eşyaları en çok bulabileceğiniz objeler.
Antik çağlardan kalma gibi görünen kolye, bilezik ve küpeleri de bir çok yerde bulabilirsiniz. Bunlar, Mykonos yakınlarındaki Delos Adası’nda yapılan arkeolojik kazılardan çıkan takılardan esinlenerek üretilmişler.
Alışveriş için mutlaka uğramanız gereken sokak: Matogianni. Matogianni ve çevresindeki sokaklarda Mykonos’a özgü bir çok şey bulabilirsiniz.
Mykonos’a nasıl gidilir
Atina Pire Limanından feribot ve katamaranlarla gidilebilir. İstanbul’dan direk uçak seferleri ile gidilebilir. Yüksek sezonda havaalanından Mykonos Şehir Merkezine otobüs seferleri yapılıyor.
Mikonos’un nefes kesen güzelliğini ve ruhunuzu dinlendiren dünyasını keşfetmek için Yunanistan uçak bileti kampanyalarını takip etmeyi unutmayın.
Yunanistan‘ın en popüler adalarından olan Mikonos, tatil yapmayı yorgunluk atmak ve huzur bulmak olarak değil de günün her saati eğlenmek, hatta dinç çıktığınız tatilden eve yorgun dönecek kadar eğlenmek olarak görüyorsanız tam size göre bir yer.
Otobüs Bileti
Mykonos’da Gezilecek Yerler
Mikonos’da nereler gezilir ? Mykonos’da gezilecek yerler yazımda uzunca anlatayım diyorum. Hani Mikonos gezi rehberi yazımda “Bu adada özgürlüğü tadarsın, atlarsın bir motora o koy senin bu sahil benim tek tek gezersin.” İşte onları tek tek şimdi anlatacağım. Mykonos gezilecek yerler listem başlıyor.
Mikonos-Sahiller Rotamız : Mykonos’da gezilecek yerler rotamız
Yunanistan‘da, gittiğim Mikonos, Atina, Sakız Adası ve Yunanistan gezi rehberi yazılarımdan tüm aradığınız soruların cevaplarını bulabilirsiniz.
Mykonos Gezilecek Yerler
Gezilecek yerlerin hepsi adanın farklı noktalarına dağılmış bir halde. Ama inanın “Yok şunu görmeden sakın dönme” diyeceğim hiçbirşey yok.
Sahilse,en alası bizim ülkemizde de var. Denizse , bizim Bodrum’dan-Kaş’a kadar olan kısmı buralara bin basar. Öyle “Mikonos’da bir deniz var. Ben böyle birşey görmedim valla.” diyecek bir durum yok.
Mikonos’a nasıl ucuza uçak bileti bulabilirim diyorsanız, En iyi uçak ve tren bileti siteleri yazıma bakınız.
Hani adanın etrafında resifler olur, bizim bilmediğim bir deniz olur, ölen mercanlardan meydana gelen un gibi kumların oluşturduğu sahilleri olur anlarım. Ama gece hayatı, çılgın partileri, motorla adanın dört biryanını özgürce dolaşma hissi, bembeyaz evlerin süslediği şehir merkezini film kesiti gibi kaybola kaybola gezme hissi dışında muhteşem denecek bir yanı yok.
1. Paradise Club
Sabah gözlerimi muhteşem Ege denizini görerek, şehir merkezinin tepe noktalarından birinde yer alan otelimde açıyorum. Hava sıcak. İlk işimiz motor kiralayıp adayı keşfetmek. Motor ehliyetim yok. “Komşu ehliyet yok ama valla bak sürmeyi biliyorum.” diyorum çocukluğumun Fethiye gibi bir sahil şehrinde motor sürerek geçirdiğim günlerin verdiği özgüvenle.
“Tamam komşu. Güveniyorum sana.” diyor Yunan abim. Motora binip sahillerden, tepelerden geze geze adanın öbür tarafına geçiyoruz. Bir kaç saat Paradise Club olarak bilinen sahilde güneşlenip birşeyler içiyoruz.
Paradise Beach : Mykonos’da gezilecek yerler
Çok etkilemiyor bizi. Yani işte turkuaz deniz, sapsarı kumları olan bir sahil. Hemen yanıbaşında yer alan Super Paradise Club’a gitmek üzere motorumuza atlıyoruz. Bu arada bu 2 sahil birbirine çok yakın. İkisininde konsepti aynı. Konsept ne mi ? Dur anlatıyorum.
2. Super Paradise Club
10 dakika sonra Super Paradise Club’dayız.Buraya ulaşana kadar kafamda biraz deli sorular vardı. “Valla ölsem çıplaklar kampının önünden bile geçmem haberin olsun Deniz.” diyordum kendime. Sahile varınca durumu anlıyorum. Sen ister üzerine çıkar ister çıkarma, millet önüne kadar gelip, sahilden süzüle süzüle ordan oraya yürüyor. Çıplak…
Super Paradise Beach : Mykonos gezilecek yerler
Sahili de 2’ye ayırmışlar. Bir tarafından çıplaklar, diğer tarafında normal bizim gibi takılanlar. Herkes halinden memnun. Meğer durumu biz büyütüyormuşuz. Burada sürekli bir parti durumu hakim.
MİKONOS linkinden tüm otellere mutlaka göz atın. Bayılacaksınız
Gencinden, yaşlısına herkes keyifli. Barların üstü her daim dansçılarla dolu. Özellikle akşamüzeri kalabalıklaşmaya başlıyor. Akşam herkes oteline döndükten sonra, gece yarısından sonra asıl gerçek eğlence başlıyor. Sabah gündoğumuna kadar insanlar kendinden geçiyor. Evet kendinden geçiyor. Gidince görürsün…
3. Elia Beach
Super Paradise’da yeterince oyalandıktan sonra gelmişken görelim dediğimiz Elia Beach’e gidiyoruz. Meğer asıl güzellik buymuş. Denizin rengi olsun, sakinliği olsun herşeyi ile diğer sahillerden daha güzel geldi bize.
Elia Beach : Mykonos gezilecek yerler
Sonradan öğrendikte, meğer bu sahil Yunanistan’ın da en güzel sahillerindenmiş. Güneşlenip, yemek yedikten sonra akşamüzeri güneş yavaştan dinlenirken artık birazda şehir merkezini gezelim diyoruz. He bu arada, eğer otobüsle şehir merkezine dönecekseniz belirli bir saate kadar otobüs var. Sanırım akşam 7’ye kadar. Aklınızın bir köşesinde bulunması dileğimle.
4. Mikonos Şehir Merkezi (Mykonos Town)
Şehir merkezine dönerken harika Ege havasını içimize çeke çeke motorumuzla geze geze keyfini çıkarıyoruz. Valla bir kez daha söylüyorum mutlaka motor ya da ATV kiralayın. Derken 20 dakika gibi bir sürede merkeze varıyoruz.
Mikonos Sokakları Mykonos gezilecek yerler
Merkez oldukça küçük. O yüzden keşfetmeniz çok zaman almayacaktır. Tek sıkıntı labirent gibi sokaklar. Yön bilgisi konusunda iyiyseniz ve yönünüzü havaya bakarak kestirebiliyorsanız rahat edersiniz.
Neyse boşver şimdi yönü falan. Bu daracık kireçboyalı bembeyaz sokaklarda kaybolup, taveranaların, dükkanların, restoranların arasından kaybola kaybola günbatımını izlemeye gidelim. Bana sorarsanı en güzel noktaya. Yel değirmenlerinin bulunduğu yere…
5. Mikonos Yel Değirmenleri
Hani demiştik ya bu ada sürekli rüzgar altında. Ayağınızı yerden kesecek kadar şiddetli esiyor diye. İşte bundan yararlanmak için bu yel değirmenler inşa edilmiş. Buraya gelirken adanın maskotları olan pelikanlarla karşılaşıyoruz.
Mikonos Yel Değirmenleri : Mikonos’da gezilecek yerler
O kadar meşhurlar ki herkes fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarışıyor. Pelikanların da umurlarında değil. Bıkmışlar artık. Neyse… Bu nokta güneşi batırmak için ideal. Hem yeldeğirmenleri üzerine yansıyan güneş ışınlarını yakalayabilir, hem de sağ tarafınız da kalacak olan harika Mikonos manzarasını resmedebilirsiniz. Kaçırmayın…
6. Little Venice (Küçük Venedik)
Ne Little Venice’miş be kardeşim diyorsunuz muhtelemen. Öyle ama. Bu adanın en önemli yerlerinden. Yel değirmenlerinden ayrılıp bu güzel bölgeye gidiyoruz. Deniz kenarına kurulu olan bu yerde genelde kafeler ve restoranlar var.
Şehirdeki en pahalı restoranlar, tavernalar, kafeler burda. Önce sokaklarında kayboluyoruz ardından rastgele içlerinden birisini seçiyoruz. Adanın yemekleri zeytinyağının verdiği lezzetli bizi bizden aldı.
Little Venice : Mykonos gezilecek yerler
Mutlaka bu bölgede bir akşam günbatımı eşliğinde yemek yemeyi unutmayın derim. Yemek önerilerini de zaten yukarı da verdim. Birde bu bölgede sürekli kaybola kaybola gezmenizi öneririm. Bembeyaz sokaklarda özellikle akşam saatleri çok keyifli oluyor.
7. Mikonos Ano Mera Köyü
Bir sonraki gün gerçek Mikonos’u görelim diyoruz. Erkenden kalkıp geleneksel Yunan yaşantılarını gözlemlemek üzere bu köye gidiyoruz. 1542 yılında Panagia Tourliani Manastırı görülmesi gereken bir yapı.
Ano Mera : Mykonos’da gezilecek yerler
Başkada şöyle güzel böyle güzel denecek birşey yok doğrusu. Köyde oyalandıktan sonra yine bütün sahilleri ertesi günde geziyoruz. Akşam üzeri yine şehre dönüyoruz.
8. Mykonos Church of Panagia Paraportini (Panagia Paraportiani Kilisesi )
Akşam şehir merkezini bir kez daha dolaşalım diyoruz. Yine durağımız Little Venice tarafı. Malum adada kilise olsun şapel olsun bolca bulmak mümkün. En önemlisi de bu kiliseymiş. Yapımına 13 yy’da başlanmış ve 17 yy’da bitmiş.
Mykonos Church of Panagia Paraportini (Panagia Paraportiani Kilisesi )
Adadaki en önemli tarihi yapılardan. Gelmişken görün derim. Biz tarihi yerleri Atina’ya sakladığımız için ve Mikonos’da öyle olmazsa olmaz bir tarihi yapı ya da müze önerisi görmediğimiz için, çok fazla kültür denizinde boğulmadık.
MİKONOS linkinden tüm otellere mutlaka göz atın. Bayılacaksınız
Adada çok fazla görülmesi gereken yapı yok. O yüzden bir motor ya da ATV kiralayarak o sahilden bir diğerine gidip, akşamüzeri şehir merkezi olan Little Venice sokaklarında kaybolup, gece ya sahil partilerinde ya da şehir merkezinde yer alan tavernalarda veya gece kulüplerinde eğlenip güzel zaman geçirmek, görülmesi gereken yapılardan daha keyifli.
Mikonos’da konaklama yazımdan, her türlü bütçeye göre önerilerimi görebilirsiniz.
Atlayın motorunuza, sıkıldıkça bir plajdan diğerine gidin. Zaten eğlence düşkünüyseniz muhtemelen sabah gündoğumuna kadar eğlenecek ve öğlen uyanıyor olacaksınız. Ya da hiç otele gitmeyin, sahilde uyuyun. Yapanları görmüştüm doğrusu.
Benim Mykonos gezilecek yerler önerilerim bitti. Mikonos’da dair daha ayrıntılı yazım olan Mikonos Gezi Rehberi yazıma bakabilirsiniz.
Bu çılgın parti adası hakkında aradığınız tüm soruların cevabını o yazımda bulabilirsiniz efendim.
Mykonos Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Mykonos Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Mykonos, her ne kadar eğlence için tercih edilse de köklü bir tarihe sahiptir. Mykonos adası yunan mitolojisindeki tanrıça Artemis ve tanrı Apollon’un doğum yeri olarak bilinen Delos adasına yakın olmasıyla dikkat çekmektedir.
Mykonos Adası Tarihi
Mitoloji tanrılarının doğum yeri olan Delos adası, M.Ö. 1000’li senelerde İyonlar tarafından ilk önce dini sonra ticari bir yer olarak kullanılmıştır. Daha sonraki senelerde Pers krallığı kurularak 1207’de Venedik, 1537 ise Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Ada halkı 1615’te Mykonos topluluğunu kurmuş, 16. Ve 17.
Yüzyıllarda korsanlar ile işbirliği yaparak zenginleşmiştir. Daha sonra Rus egemenliği altına giren Mykonos adası, 1821’de yapılan bağımsızlık savaşı sonrasında 1830’da Yunanistan hakimiyetine girmiştir.
1821’de yapılan bağımsızlık savaşında büyük bir kahramanlık gösteren ve amiral ünvanını kazanan kadın amiral Manto Mavroyenus’un liman bölgesinde bir büstü bulunmaktadır.
Mykonos ya da Türkçe ismiyle Mukene, Ege denizinde bulunan Kiklad Adaları'na bağlıdır ve granitten oluşmuştur. Adanın yüzölçümü 86 km² olmakla beraber 2011 nüfus sayımına göre adada 10.134 kişi yaşamaktadır. Sahil şeridi yaklaşık 89 km olan Mykonos, yunan adalarının en uğrak ve en gözde yerlerinden biridir.
Mykonos’ta Nerede Kalınır?
Mikonos'un gezilecek yerlerinde denizin tadını çıkarabileceğiniz çok güzel kumsallar olduğunu görebilirsiniz. Türkiye'deki gibi Mykonos'ta da birçok güzel otel sahile yakın uygun bir konaklama sağlayabilir. Ancak bu noktalardan adanın merkezine ulaşmak için araç kiralamak gerekebilir.
Mykonos otelleri ile ilgili en güzel şeylerden biri de ada genelinde çok sayıda küçük ve konforlu konaklama seçeneğinin bulunmasıdır. Küçük tatlı bir otel için Villa Kampani'yi ya da Villa Thelgo tercih edebilirsiniz.
Eğer biraz daha uygun fiyatlar arıyorsanız Skyscanner size adadaki bütün pansiyon, motel ve otelleri bulmakta yardımcı olacaktır. Plaj otelleri için Platys Gialos, Ornos, Elio , Psarou, ya da Agias arasından istediğiniz bir tanesinde kalmayı tercih edebilirsiniz. Eğer spa otellerini tercih ediyorsanız Avaton gibi spa hizmeti veren bir otel seçebilirsiniz.
Ada merkezinde kalabileceğiniz gibi sahil kenarı otellerde kalarak da çevrede gezilmesi gereken turistik mekanlara kısa yürüyüşler ile ulaşabilirsiniz.
Mykonos Nerededir ve Nasıl Gidilir?
Mykonos adasına ulaşım Selanik ve Atina aktarmalı uçaklar ile ya da Pire limanından katamaranlar ile ulaşım sağlanabilir. Aynı zamanda Kuşadası ve İstanbul çıkışlı gemi turları ile de Mykonos’a ulaşım sağlamak mümkündür.
Mykonos Adasında Gezmek İçin
Mobilet: Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Mykonos adasında da bu küçük motorlar ziyadesiyle kullanılıyor. Bu seçeneği motor ehliyetiniz varsa tercih edebilirsiniz. Araç kiralama ofislerinin çoğu mobilet de kiralıyor. Aynı zamanda Skyscanner’dan kiralama servislerine ulaşabilirsiniz.
Otobüs: toplu taşıma olarak Ada genelinde otobüs kullanılıyor. Ancak yaz saatlerinde seferler sıklaşsa da yine de tarifeye göre program yapmanız gerekiyor.
Kayık: Ada etrafında bir diğer taşıma modeli ise teknecilik. Başta liman olmak üzere birçok noktada tekne durakları bulunmaktadır.
Mykonos’ta Ne Yenir?
Mykonos adasının geleneksel lezzetleri için Popolo’yu tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bu mekanda yemekten sonra içeceğiniz Türk kahvesinin keyfine varabilirsiniz.
Eğer biraz daha şık bir restoran arıyorsanız M-eating’i deneyebilirsiniz. Bu restoranın en lezzetli yemeklerinden biri deniz levreğidir.
Geleneksel yunan tavernasını tatmak için ise Kiki’nin Tavernası mekanını seçebilirsiniz. Ancak rezervasyon kabul etmeyen bu mekana gidip sıra beklemeniz gerekmekte.
24 saat açık bulunan Scorpios muhteşem yemeklere sahip. Kafe olarak Madoupas’ı, bar için ise Katerina’s Bar’ı tercih edebilirsiniz.
Mykonos Gezi Rehberi, Mykonos Gezilecek Yerler, Mykonos’a Nasil Gidilir
Mykonos gezi rehberime hoş geldiniz. Rüzgarların Adası ( The island of winds ) ya da Çılgın Parti Adası olarak bilinen Mykonos ( ya da Mikonos ) diğer Yunan Adaları arasından hemen sivriliyor.
Yunanistan çat kapı komşumuz olmasına rağmen yıllar önce gerçekleştirdiğim Atina gezisi dışında Yunanistan’ı gezme fırsatım olmadı. Peki neden Mykonos? Bembeyaz dar sokaklarını çok merak ediyordum ama Mykonos’a asıl gitme sebebim Yunanistan’in en önemli UNESCO Dünya Miraslarından birini görmekti.
Mikonos gezisi bol “güneşli”, bol ” rüzgarlı ” ve biraz da “pahalı” bir gezi oldu ama iyi ki oldu.
Mykonos’a nasıl gidilir? Mykonos’da ulaşım, Mykonos’da gezilecek yerler nerelerdir ? ve Mykonos gezisi pratik bilgileri bulabileceğiniz sizler için hazırladığım Mikonos gezi rehberi.
mykonos gezi rehberi, mikonos gezi rehberi, mykonos gezilecek yerler
Mykonos Ne ile Ünlüdür ?
Mykonos dünyada ünlü olan ilk Yunan Adası. Bu ününü de 1960’larda Grace Kelly, Sophia Loren, Brigit Bardot gibi efsane sanatçıların buraya gelmeye başlamasına borçlu. Ama bir isim var ki o da adını Mykonos’un dağına taşına yazdıran Jackie O ( Jacqueline Kennedy Onassis ).
Mikonos’un aynen Ibiza’da olduğu gibi canlı gece hayatı var. Ayrıca LGBTQ+ ziyaretçilere karşı misavirperver olmasıyla öne çıktı yıllarca. Bu dediğim daha çok 1980’ler ve 1990’lar için geçerli.
Batıda artık pek çok yerde insanlar istediği yere gidiyor, istediğini yapıyor ve genellikle kimse kimseye karışmıyor. Avrupa’daki bu toplumsal değişime rağmen Mykonos halen Avrupa’nın LGBT Adası.
Bence Mykonos ” gay adası “ olmaktan daha çok ” instagram influencerlar adası “. Çünkü her köşebaşında seksi şık hatunları poz verirken görüyorsunuz.
Turistlerin meraklı bakışları arasında poz veren bir influencer, Mykonos Yunanistan.
Ama Mikonos’da değişmeyen bir şey varsa, o da adanın her daim rüzgarlı ve kalacak yerlerinin ve restoranlarının lüks ve pahalı olması.
Mikonos Gezisi Öncesi Bilmeniz Gerekenler
- Mykonos bir tatil adası. Gelir kaynağı turizm ve oteller ve restorantlar oldukça fiyatlı.
- Dükkanlar genellikle sabah 10:00‘dan sonra açılıyor. Sabahın erken saatlerinde sokaklar bomboş.
- Mykonos kayalık bir ada. Böyle egzotik bitki örtüsü falan yok.
- Kafeler, restorantlar kredi kartı kabul ediyor; ancak otobüslerde, müzelerde sadece nakit ile ödeyebilirsiniz.
- Bazı dükkanlarda ve kafelerde banka kartıyla yapılan alışverişler de 3 Euro, 5 Euro ve 10 Euro minimum harcama uygulamaması var. Alışverişten önce sorun.
- Mykonos Town’da pek çok noktada ATM var. Bankaya gitmeniz gerekirse Alpha Bank