Dubaide görülecek yerler

dubaide görülecek yerlerBurj Al-Arab

Dubai, Birleşmiş Arap Emirlikleri’nin sıcak tatil noktası.  Alışveriş merkezleri, çöl safarileri, plajlar ve aile eğlenceleri için insanların akın ettiği bir destinasyon haline geldi. Dubai, Burj Khalifa (dünyanın en uzun binası), akvaryumlar, kayak pistleri ve alışveriş merkezleri gibi gezi yerleri ile ünlüdür. Bunların yanı sıra Dubai gezilecek yerler arasında görmeye değer birçok yer & yapıt bulunur. Bastakia bölgesinin etrafında dolaşırken Eski Dubai’yi keşfedeceksiniz, daha sonra Dubai Körfezini seyredeceksiniz ve kısa sürede bu şehrin gösterişli kaplamalarından daha fazla şeye sahip olduğunu fark edeceksiniz.

Dubai Gezilecek Yerler (En Popüler 15 Yer)

1- Burj Khalifa

Dubai’nin simgesi olan Burj Khalifa dünyanın en uzun binasıdır. (829.8m) Çoğu ziyaretçinin 124. kattaki gözlem terasına yaptığı gezi, şehirde iken yapmanız gereken ilk şey olabilir. Şehir manzaralı bu kuş bakışı perspektiften görecekleriniz inanılmaz derecede güzel ve şaşırtıcı. Burj Khalifa’nın yapımı 2010’da tamamlandı.

Yüksek hızlı bir asansör sizi gökyüzündeki 360 derecelik manzara için gözlem terasına götürmeden önce çoklu ortam sunumu yayınlıyor. Bir tarafta çöl, diğer tarafta okyanus. Özellikle gece ziyaretleri Dubai’nin ünlü şehir ışıkları panoramalarından dolayı fotoğrafçılar için popüler oluyor.

Dubai gezilecek yerler listemizin ilk sırasında olması kaçınılmazdı.

2- Dubai Müzesi

Dubai Müzesi, Dubai Körfezi’ni savunmak için 1787 yılında inşa edilen Al-Fahidi Kalesi’nde yer alır. Kale duvarları, geleneksel mercan bloklarından yapılmış ve kireç ile birlikte düzenlenmiştir. Üst katta bulunan ahşap direkler “el yapımı” olarak bilinir.

 1971’de restore edilen müze günümüzde şehrin önde gelen turistik yerlerinden biri. Girişte Emirates ve Dubai’nin eski haritalarından oluşan büyüleyici bir sergi bulunuyor. Avluda birçok geleneksel tekneye ev sahipliği yapılıyor. Ayrıca rüzgar kulesi ile palmiye yapraklı bir ev var.

Sağdaki salonda silahlar, soldaki salonda müzik aletleri sergileniyor.

dubaide görülecek yerler

3- Bastakiya (Eski Şehir Meydanı)

Bastakiya Bölgesi 19. yüzyılın sonlarında ağırlıklı olarak inci ve tekstil ticareti yapan varlıklı Faslı tüccarların evi olarak inşa edildi. Tarihsel bir yaşam alanı olan Bastakiya mimari açıdan oldukça zengin yapıtlar içerir.

Farklı Arap mimarisi ile kaplı dar şeritler, Dubai tarihinin geçmişini çağrıştırıyor. İlçenin içinde görebileceğiniz önemli yerler başlıca; geleneksel Arap seramikleri ve mobilyaları, XVA Galerisi, çağdaş bir sanat koleksiyonuna sahip Majlis Galerisi.

Dubai gezilecek yerler arasında mutlaka olması gereken bu yer size şehrin diğer yüzünü gösterecek.

4- Dubai Körfezi

Dubai Körfezi kenti kuzeyde Deira ve güneyde Bur Dubai olmak üzere şehri ikiye ayırır. Körfez, kentin büyümesinde etkili bir unsur olmuştur. İlk olarak yerleşimcileri buraya balık tutmak ve dalış yapmak için çekmiştir.

Dhow Wharfage, Al-Maktoum Köprüsü’nün kuzeyindedir. Körfezin dört bir yanındaki küçük tüccarlar tarafından halen kullanılmaktadır. Burayı ziyaret edebilir, yüklerin yüklenmesini izleyebilirsiniz.

İşçiler ara sıra ziyaretçileri denizcilerin geleneksel yaşamı hakkında fikir edinebileceğiniz bir tur için gemilere davet ederler. Dubai’nin ekonomisinin bu küçük kalıntısı gezinti için hâlâ önemli ve büyüleyici bir yer.

Körfez boyunca seyahat etmek için tekne turlarına katılabilir veya küçük ahşap teknelerden kiralayabilirsiniz.

dubaide görülecek yerler

5- Şeyh Saeed Al Maktoum’un Evi

Şeyh Saeed Al Maktoum, 1921-1958 yılları arasında Dubai hükümdarıydı. Şeyh Saeed’in burada konakladığı ev, Arap mimarisinin güzel bir örneği olduğu için bir müze olarak yeniden inşa edildi.

Orijinal ev Şeyh Said’in babası tarafından 1896’da inşa edildi. Orijinal ev yıkılmış ancak mevcut ev orijinal modele uygun olarak gerçek yerinin yanında yeniden inşa edilmiştir.

Otuz odalı, üstü rüzgar kulesi ayrıntılarına sahip ev deniz kenarında bulunuyor.

İçinde 1948-1953 yılları arasında Dubai’nin birçok eski harika fotoğrafını içeren Dubai Tarihsel Fotoğraf ve Belgeler Müzesi sergileri var. Müzenin deniz kanadında balık tutma, inci çıkarma dalışı ve tekne çekme fotoğrafları bulunuyor. Binanın her yerinde Emirates’in gelişimini gösteren birçok harf, harita, paralar ve pullar sergileniyor.

6- Jumeirah Camii

Jumeirah Camisi, birçok kişi tarafından Dubai camilerinin en güzeli olarak görülüyor.  Al-Azhar Camii’nin sekiz katı büyüklüğünde bir kopyası olan Jumeirah Camii, İslam mimarisinin güzel bir örneğidir. Taş yapı ayrıntıları gösteren iki minare ile inşa edilmiştir.

Projektör ışıklarıyla aydınlatılan camii akşamları daha güzel bir görüntüye bürünür. Şeyh Mohammed Bin Rashid Kültür Merkezi, Müslüman inancının daha iyi anlaşılmasını teşvik etmek için tasarlanan camiye rehberli turlar organize etmektedir.

Turlar, Cuma günleri hariç günde saat 10:00’da başlar.

7- Deira Çarşısı

Deira, Dubai Körfezi’nin kuzey kıyısında yer alır ve buradaki dolambaçlı sokaklar, Dubai’yi ziyarete gelen herkesin ilgisini çeker. Sahilde antik yelkenler, modern bankalar, oteller ve ofis binaları bulunurken arka planda yükleme ve boşaltma işlemleri gerçekleştiriliyor.

Ziyaretçiler için Deira, günün her saatinde alışveriş yapılabilir geleneksel pazarlar anlamına gelir. Deira Gold Souq dünyadaki en büyük altın çarşıdır. Dubai’nin “Altın Şehir” adını almasındaki en önemli etkendir. Geleneksel tasarımdan modern tasarıma her çeşit takı bulunur.

Üstelik kendi tasarımınızı özelleştirmek için birçok seçeneğiniz de bulunuyor!

Deira Baharat Çarşısı, aklınıza gelen tüm baharatları, tütsüleri, kimyonları, kırmızı biberleri, safranları, sumakları ve kekikleri içerir.  Pazar, 1830’lu yıllarda kuruldu. Ahşap kemerler ve rüzgar kuleleri restore edildi.

8- Burj al-Arab

Burj Al-Arab, 321 m yüksekliğinde. Dubai sahil şeridindeki yapay adada bulunuyor ve dünyanın en uzun oteli ünvanına sahip.

Burj Al-Arab’ın çığır açan bir ışık yelkenlisine benzer şekilde tasarlanmış olmasının yanı sıra geceleri koreografik renkli bir aydınlatma şovla aydınlatılması oldukça ilgi çekici.

Dünyanın en pahalı otellerinden biridir. (En lüks süitlerden birinde 15.000 dolardan fazla ücret istenmektedir.)

Burada deneyimleyebileceğiniz en üst seviye, sualtı Al-Mahara restoranında akşam yemeğine gitmektir. Su altındaki yaşamın içerisinde akşam yemeği sunan bu otel ayrıca şehrin muhteşem panoramik manzarasına sahip bir bara sahip. 27. katta bulunan Skyview Bar da tercihleriniz arasında bulunabilir.

You might be interested:  Zifin Otel Sahibi Kim?

9- Jumeirah Beach

Bu sahil şeridi bembeyaz kumlarıyla mutluluk saçıyor. Dubai ziyaretçilerinin bir numaralı kumsal hedefi olan Jumeirah Beach, turistler için en popüler yerlerden biri. Plaj; şezlong, restoran ve jet ski gibi birçok olanağa sahip. Dubai gezilecek yerler listenizi tamamlarken kendinizi sulara bırakmak istemez misiniz?

dubaide görülecek yerler

10- Dubai Mall

Dubai Alışveriş Merkezi, şehrin önde gelen turistik yerlerden biridir. Burj Khalifa’ya ve Dubai Akvaryumu’na giriş imkanı sağlar. Daha fazla eğlence seçeneği arıyorsanız; buz pateni pisti, oyun bölgesi ve sinema kompleksi de bulunmaktadır. Alışveriş ve yemek için çok fazla seçenek bulunur.

Neredeyse daima canlı müzik ve moda şovları gibi özel etkinlikler vardır. Bunların en ünlüleri Ocak- Şubat aylarında yıllık Dubai Alışveriş Festivali ve Temmuz – Ağustos aylarında Dubai Yaz Sürprizleri Festivalinde gerçekleşir.

Alışveriş merkezlerinin en önemlisi olan Dubai Mall, mutlaka Dubai gezilecek yerler listenizde olmalı.

11- Dubai Akvaryumu

Dubai’nin en gözde turistik mekanlarından biri olan Dubai Akvaryumu, Dubai Alışveriş Merkezinin zemin katında bulunuyor. Süper asma tankında 140 çeşit deniz canlısı barınıyor. Eğer Sualtı Hayvanat Bahçesine girerseniz, alışveriş merkezinde bulunan akvaryum tünellerinden ücretsiz geçme hakkına sahip olursunuz.

Deniz yaşamına daha yakından bakabileceğiniz çok sayıda etkinlik bulunuyor. Cam taban tekne turları oldukça popülerdir. Köpekbalığı dalış aktiviteleri de ilginizi çekebilir!

12- Heritage and Diving Village

Dubai’nin mimari, kültürel ve denizcilik mirası. Eskiden Dubai’nin tarihi ekonomik temellerinden biri olan inci dalışı yapmakla ilgili görüntülerle Heritage and Diving (Miras ve Dalış) Köyünde sergileniyor.

Geleneksel ve kıyısal köy yaşamı, Pers evleri, geleneksel bir kahvehanesi ve dokumacıların tezgahlarda el sanatlarını icra ettikleri küçük hediye dükkanları da bulunuyor.

Bu bölgede Ekim’den Nisan’a kadar yerel müzik ve danslar yapılır.

13- Bastakia Camii

Bastakia Camii, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en büyük ya da en görkemli cami olmayabilir, ancak en fotojenik olanlardan biri diyebiliriz. Bu güzel küçük caminin beyaz cephesinde ince mimari işlemeleri bulunuyor.

14- Emirates Mall

Emirates Alışveriş Merkezi içinde muhteşem Ski Dubai tesisinin bulunduğu şehrin en ünlü alışveriş merkezlerinden biridir. Kapalı kayak pistinde  -4 derece sıcaklıkta sağlanır. Ayrıca bir sinema kompleksi ve bir aile eğlence merkezi var. Her türlü zevke uygun dünyadan mutfakların sunulduğu yemek seçenekleri gibi alışveriş olanakları da sınırsız.

15- Şeyh Zayed Yolu

Şeyh Zayed Caddesi, Dubai’nin modern şehir merkezi ticaret bölgesinin içinde bulunan ana iş bölgesidir. Bu geniş sekiz şeritli otoyol, uzunluğu boyunca yükselen cam, krom ve çelik tellerle çevrilmiştir.

Courtyard Gallery (6A Street), Arap sanatçıların çağdaş sanatına odaklanan mükemmel bir koleksiyona sahiptir. Dubai Dünya Ticaret Kulesinin en üst katında, panoramik manzaralar sunan bir gözlem terası vardır.

Bonus: Çöl Safarisi ve Deve Turu

İlk gününüzü Dubai gezilecek yerler için ayırmanızı, ikinci gününüzün öğleden sonrasını ise safari  ve deve gezisi için ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Günbatımı barbeküsü ve bir oryantal dans şovu da dahil olmak üzere çöl safarisi için birçok tur firması hizmet vermektedir. Çöl Safarisi videoları, tur hakkında bilgiler ve fiyatlar için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Dubai’de Gezilecek Diğer Yerler

  • Majlis Ghorfat Um-Al Sheif
  • Sheikh Mohammed Bin Rashid Centre for Understanding
  • Miras Evi
  • Al-Ahmadiya Okulu
  • Dubai Körfezi Golf ve Yatch Kulübü
  • Deira Şehir Alışveriş Merkezi
  • Mushrif Park
  • Mamzar Park
  • Yeşil Sanat Galerisi
  • Bait Al-Wakeel
  • Büyük Camii
  • Palm Adaları
  • Deve Hipodromu

Dubai’de Şehir Turu İçin İdeal Konaklama Yerleri & Otel Önerileri

Dubai’nin en gözde turistik yerlerine kolaylıkla erişmek istiyorsanız, Dubai Downtown konaklamak için en ideal bölgedir. Bu canlı bölgede çok sayıda mağaza, restoran ve sanat galerisi bulunur.

Güneş, kum ve deniz arıyorsanız, Jumeirah Beach Burj Khalifa’dan arabayla yaklaşık 15 dakika uzaklıkta olup turistler için popüler bir merkezdir.

Şehri gezmek için kullanışlı ve merkezi konumdaki bazı önerdiğimiz oteller şunlardır:

Otellerin ismine tıklayarak Booking’ten rezervasyon yapabilirsiniz!

Lüks oteller: Lüks ile harikulade bir konuma sahip olan The Palace Downtown Dubai, Burj Khalifa, Dubai Alışveriş Merkezi ve Dubai Çarşısına yürüme mesafesinde yer almaktadır. Downtown Dubai’de de bulunan Armani Hotel de Burj sofistike zarafeti konuklarına sunmaktadır.

Orta sınıf oteller: Burj Khalifa ve Dubai Mall’a 10 dakikalık yürüme mesafesindeki Ramada Downtown Dubai, popüler bir orta sınıf seçenek. Modern arabesk tasarımlı Manzil Downtown Dubai de güzel bir butik otel.

Ucuz oteller: Eğer konaklama konusunda fazla para harcamak istemiyorsanız, popüler bir otel seçeneği Ibıs Mall of the Emirates, Emirates alışveriş merkezinin bitişiğinde bulunuyor.

Dubai’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

DUBAİ’DE MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN 10 YER

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en turistik şehri olan Dubai’yi, transit vize ile ya da 2 günlük iş gezinizde gezecekseniz ya da Dubai’de haftasonu geçirecekseniz yani kısıtlı zamanınız varsa, şunu unutmayın; yeniden inşa edilmiş bu şehirde gezilecek çok yer var. Yani her yeri 1-2 güne sıkıştırayım deyip, şehrin tadını çıkartamadan canınızı çıkartma yollarına hiç girmeyin boşuna..

Ayrıca her şey çok iyi konumlandırılmış, sahil seridinde her yeri görürüm diye haritanın oyununa gelmeyin; A noktasından B noktasına mesafe haritada görünenden daha uzak olabiliyor.

İşte tüm bu nedenlerden ötürü, Dubai’de mutlaka görülmesi gereken yerlerin listesini hazırladık.. Biz de Dubai’ye transit vize ile gidenlerden olduğumuz için, az zamanda çok yer nasıl görülür derdine düştük, oradan biliyoruz..

Dubai’nin bir enler şehri olduğunu unutmayın. Detaylı Dubai Ekonomik Gezi Rehberi için tıklayın. O yüzden aşağıda vereceğimiz Dubai gezilmesi gereken yerler listesini, Dubai En’ler listesi olarak da düşünebilirsiniz.. Bütün ‘en’lerin bir arada olduğu liste..

Öncelikle DEİRA bölgesini atlayın. Tarihi bir bölge olduğu için biraz daha zaman alacaktır müzelere gitmek, tarihi kavramak falan.. İlla göreceğim derseniz Dubai Koyu (Dubai Creek) ve Sheikh Saeed Al Maktoum’un Evi (House of Sheikh Saeed Al Maktoum) yeterli olacaktır.

  • Dubai’de mutlaka görmeniz gereken yerlerin rotası için tıklayın. Önce Dubai şehir merkezi ile başlayalım…
  • 1- Jumeirah Camii (Jumeirah Mosque): 1975-1978 yılları arasında Fatimi tarzında inşaa edilen camii, Dubai’nin en dikat çeken yapılarından.
  • 2- Emirates Towers: DUBAİ ŞEHİR MERKEZİ‘nde yer alan 355 metre yüksekliğe sahip kule, 2 gökdelenden oluşuyor.
You might be interested:  El Ve Parmak Kemikleri Hangi Tür Kemiklerdir?

dubaide görülecek yerlerEmiretes Kuleleri @itsaboutdubai

3- The Dubai Mall: Dünya’nın en büyük alışveriş merkezi.

4- Halife Kulesi (Burj Khalifa): 829 metre uzunluğa sahip, Dünya’nın en yüksek binası. Karşılaştırma açısından Paris Eifel Kulesi’nin uzunluğu 300m.

dubaide görülecek yerlerHalife Kulesi @visitdubai

5- The Dubai Fountain:Burj Khalifa’nin hemen yanında yer alan çeşme, Dünya’nın gösterilerin yapıldığı en büyük çeşmesi. 18:00’den sonra her yarım saatte bir ışık, ses ve müzik şovları yapılıyor.

Dubai Sahile dönüyoruz..

6- Jumeirah Beach: JUMEİRAH Bölgesi’nde yer alan Dubai’nin sahil şeridinin en güzel kısmı.

7- Burj Al Arab (Yelken Otel): Dubai’nin simgesi ve Dünya’nın tek 7 yıldızlı oteli, suyun doldurulması ile inşa edilmiş.

dubaide görülecek yerler@visitdubai

8- Mall of Emirates:Dubai’nin en ünlü ve 2. büyük alışveriş merkezi. SKI Dubai yapay kayak pistini de görmeyi atlamayın.

9- Palmiye Adası (The Palm Jumeirah):Dubai’nin simgelerinden olan Palmiye Adası’nın en ucunda yer alan Atlantis Hotel, şehrin en elit oteli denebilir. Plamiye Adasındaki adacıklara da World Dubai deniyor. Adada ayrıca Aquaventure Waterpark da var.

dubaide görülecek yerler@theworldaroundus

10- DUBAİ MARİNA‘daDubai Marina Walk ve devamında Dubai Marina, hemen ön trafında yani körfez kıyısında ise JBR Walk (The Walk at Jumeirah Beach Residence) yer alıyor. JBR Walk aslında bir ada. Adanın en ucunda ise ünlü  Cayan Tower‘dan skydiving yapılıyor. Fakat sizin zamanınız olmadığını düşünerek, yapanları izleyebilirsiniz..

Yukarıdaki listede yer alan yerleri yürüyerek 1 günde bitirmeniz neredeyse imkansız (çok kasarak 2 günde belkiii biter). Ama dert etmeyin, toplu taşıma araçları ile hala listeyi tamamlama şansınız var.. Peki ama nasıl demeyin; Dubai toplu taşıma ve ulaşım bizden sorulur. Tıklayın ve Dubai’de ulaşım kolaylığına bir bakın..

Dubai nerede?

Seyahat rehberlerinde ilk sıralarda yer alan Dubai'nin nüfusunun yarısını Hintliler oluşturmakta. Resmi dili Arapça olmasına rağmen İngilizce'den Hintçeye kadar birçok farklı dil kullanılmakta. Tam bir turizm cenneti olan Dubai'nin gezilecek yerlerini tanıyalım…

Dubai tarihi geçmişi pek fazla olmayan bir şehirdir. İlk yerleşim olarak 18. yüzyıla kadar gider. Küçük bir balıkçı şehriyken 20. yüzyılda İngiltere'nin himayesi altına girmiş, İran'a yakın konumu nedeniyle ticaret şehri olarak önem kazanmaya başlamıştır. Para birimi Dirhem'dir (AED).

En önemli geçim kaynakları arasında Dubai kıyılarından toplanan inci baş roldedir. Günümüzde inşaat, havayolu ve turizm alanlarındaki yatırımlarına ek olarak 1969 yılında bölgede petrol bulunması sebebiyle hızla zenginleşmiştir.

Dubai Ortadoğu'nun en pahalı kenti olmasının yanı sıra dünyanın da sayılı pahalı ülkeleri  arasında yer alır.

dubaide görülecek yerler

DUBAİ VİZESİ

Dubai'ye turist olarak gidecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Dubai vizesi alması gerekiyor. Ancak, gri, yeşil ve siyah pasaport sahipleri 90  günü aşmayacak şekilde vizeden muaftırlar.

Nüfusunun yarıya yakını Hintli olan Dubai, Pakistanlılar, Filipinliler, Sri Lankalılar, Bangladeşliler ve Amerikalılar gibi birçok milletten insanın yaşadığı şehir oldukça kozmopolit bir yapıya sahiptir.

DUBAİ'DE GEZİLECEK YERLER

Dubai, dünyanın en yüksek yapısı olan Burj Khalifa, Burj Al Arab gibi günümüz modern ve estetik değerlere sahip gökdelenleriyle gezilecek yerler anlamında bir çok yere sahiptir.

Sanat alanında yaşanan gelişmelere paralel olarak, dünyaca ünlü festivaller, kültürel ve sportif aktiviteler düzenlenen Dubai, dünya insanını kendine çeken bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

Şimdi size Dubai'de gezilecek tarihi ve turistik yerler hakkında bilgiler vereceğiz…

BURJ KHALİFA (BURÇ HALİFE)

Dünyanın en yüksek binası olması sebebiyle Dubai'de gezilecek yerler arasında ilk sıraya alınması gerekir. Modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Burj Khalifa, tam 828 metre uzunluğunda ve 161 katlıdır. Yapımına 2004 yılında başlanan ve 2010 yılında tamamlananan Burç Halife'nin inşaatı sırasında 12 bin işçi çalışmış.

Yüzlerce mühendis de cabası. Geleneksel İslam mimarisi motiflerinden ve çöl çiçeği hymenocallis’ten esinlenerek tasarlanan Burj Khalifa'nın mimarı Adrian Smith'dir.

Yapımına 1,5 milyar dolar harcanan ve ilk ismi “Burj Dubai” olan binanın adı, Dubai’nin mali krize girmesini engelleyen ve bunun için kişisel servetinden 10 milyar dolar hazineye aktaran Sheik Khalifa bin Zayed El Nahyan’ı onurlandırmak için “Burj Al Khalifa” olarak değiştirildi.

Dubai’nin simgesi haline gelen binayı ziyaret edenlerin manzaranın tadını çıkardığı 124’üncü kattaki teras, dünyanın en yüksek gözlem terası. Ayrıca Khalifa’nın 158’inci katı, dünyanın en yüksekte bulunan camisine de ev sahipliği yapıyor.

dubaide görülecek yerler

PALMİYE ADALARI

Palm Deira, Palm Jumeirah ve Palm Jebel Ali olarak üç ayrı adadan oluşan Palmiye Adaları, 2001 yılında duyurulmasına rağmen Dubai'de yaşanan ekonomik krizin etkisiyle ancak 2008 yılında yapımına başlanmıştır. Dubai'nin en gözde yerleri arasında yer alan bu adalar dünyanın 8. harikası olarak göz kamaştırıyor.

Basra Körfezi'ndeki kumların temizlenmesiyle rainbowing denilen sistemle inşa edilen bu yapay adaları oluşturmak için dünya çevresini 3 metrelik duvarla örebilecek kadar kum ve kaya kullanılmıştır. Ada üzerinde yaşam alanları, lüks oteller, alışveriş merkezleri ve restoranlar bulunmaktadır.

Palm Deira ve Palm Jumeirah'da inşaatlar tamamlanırken, Palm Jebel Ali'de eksiklikler henüz giderilememiştir. Ancak çok büyük bir bölümü bitirilmiştir. Palm Jebel Ali’ye gitmek için tercih edilebilecek en iyi yol Palmiye tabanındaki Palm tek raylı tren istasyonu.

Palm Jebel Ali’ye ulaştığınızda çoğunlukla turistik alanların bulunduğu cazibe merkezlerine ulaşmak için bir taksi kullanmanızda fayda var. Aquawenture Park, The Lost Chambers Akvaryum en gözde yerler arasında.

dubaide görülecek yerler

DUBAİ MÜZESİ

Dubai Gezilecek Yerler – En Güzel 46 Görülmesi Gereken Nokta!

Dubai gezisine çıkmadan önce birlikte keşfedelim;

Şehir Hakkında; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biridir. Eski bir liman kasabası olan şehir çok popüler değilken, bölgede bulunan petrolle beraber şehir hızla gelişmeye başlamıştır.

Bu yükselişle beraber Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’yi bile gölgede bırakan Dubai, modern dünyanın en gözde seyahat noktalarından biri haline gelmiş bulunuyor. Orta Doğu’da bulunan Dubai’de doğunun gelenekselliğini hissetmediğiniz gibi; kültür, yemek, alışveriş, giyiniş ve yaşam tarzı olarak daha çok Amerikanlaşmanın izlerine rastlayabilirsiniz.

Gidilecek En İyi Zaman? Aşırı sıcaklardan kaçmak için Kasım-Şubat arasını tercih edin. Diğer aylarda yükselen sıcaklıklar nefes almanızı bile zorlaştıracak.

Ortalama Gezme Süresi: Dubai’yi popüler gezi noktalarını 4-5 günde gezebilirsiniz. Tümünü gezmek için en az 1 haftalık zamana ihtiyacınız var.

Kullanabileceğiniz Yardımcı Uygulamalar: Dubai gezilecek yerleri keşfederken; otobüs saatleri, uçak saatleri, taksi çağırmak ve Dubai acil durum numaraları gibi çok sayıda ihtiyacınıza tek uygulamayla ulaşabiliyorsunuz. DubaiNow , şehrin en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Diğer yardımcı uygulamaları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

You might be interested:  Cemal Süreya Ne Tür Şiir Yazar?

Ulaşım: Türkiye’den Dubai’ye, Pegasus ve Türk Hava Yolları firmaları aracılığıyla her gün düzenli seferler bulunmaktadır. Aktarmasız uçuşların bulunduğu Abu Dabi’ye uçuş süresi yaklaşık 4 saat 30 dk. sürmektedir.

Dubai Ulaşım Kartları: Dubai’de otobüs, deniz otobüsü ve metro kullanımında NOL isimli toplu taşıma kartını kullanarak ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Metro istasyonlarından veya şehirde gezerken görebileceğiniz kart duraklarından temin edebiliyorsunuz. Günlük ve aylık olarak kullanım seçeneği bulunan kartların en ucuzu 14 AED’den satışa sunuluyor.

Gold ve Silver kart seçeneklerinin bulunduğu duraklarda, dilediğiniz kartı edinebilirsiniz. Gold Card seyahat ücretleri daha pahalı olurken, metrolarda bu karta özel ayrılmış noktalar ve vagonlar bulunması kartın avantajlarından biridir. Ancak konfor yerine ucuzluk arıyorsanız Silver Card’ı tercih etmenizde fayda var.

Havalimanı’ndan Merkeze Ulaşım: Dubai Uluslararası Havalimanı’nda şehir merkezine ulaşım için; Metro, otobüs ve taksi seçenekleriniz bulunuyor.

  • Metro: Dubai Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanız en hızlı seçeneği metrodur. 3 farklı terminale sahip olan havalimanından, terminal 1 ve terminal 3’ten direk metroya ulaşabilirken, terminal 2’den direkt metro ulaşımınız bulunamıyor. Yani avantajlı metro kullanımı sadece 1 ve 3 numaralı terminal için geçerlidir.

Silver ve Gold kartlardan herhangi birini aldığınızda metroyla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Silver Card ile ulaşım 3 ve 5 AED arasında değişirken, Gold Card’larda 6-10 AED arasında değişmektedir. Bu arada kartları aldığınızda içerisinde 19 AED yüklü oluyor.

  • Otobüs: Havalimanından şehir merkezine ulaşımın en ekonomik yolu, otobüsler. Terminal 1 ve 3’ten merkeze ulaşmak için C01, Terminal 2 için 31,32C,33 ve 43 numaralı otobüsleri tercih edebilirsiniz. Fiyatlar gideceğiniz mesafeye göre değişecektir ancak en uygun otobüs bileti fiyatı 5 AED’den başlıyor. Ayrıca Dubai otobüs duraklarının tümünü öğrenmek için linke tıklamanız yeterli.
  • Taksi: Havalimanında sürekli kullanabileceğiniz taksiler hazırda beliyor. Erkek şoförlerin olduğu taksiler karma yolcu alırken, tavanı pembe olan kadın şoförlerin kullandığı taksiler sadece kadın yolculara hizmet vermektedir. Taksi açılık ücretleri ise 25 AED’den başlarken, kilometrede 2,00 AED artıyor.

Dubai’de Ne Yenir? Ne İçilir? Orta Doğu’nun geleneksel lezzetlerini bulabileceğiniz Dubai’nin lezzet dolu yemekleri, damaklarınızı yeni aromalarla tanıştırıyor.

Baharatın ve etin bolca kullanıldığı yemeklerde genellikle kuzu,dana ve farklı olarak deve eti kullanılmaktadır.

Domuz etini bazı otel restoranları dışında pek bulamayacağınız şehirde; Mandi, Manousheh, Chelo Kebabı gibi Dubai’ye özgü lezzetleri keşfetmenizi şiddetle öneriyoruz. ????

İstanbul Dubai Saat Farkı: Dubai saati, Türkiye’den 1 saat ileride bulunmaktadır. İstanbul’da saatler 13:00’ü gösterirken, Dubai’de 14:00’ü gösterecektir.

*Dubai’de Gezilecek En Önemli Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Palmiye Adaları (Palm Cumeyra)

dubaide görülecek yerler

Burası Neresi? Palmiye Adaları, Bae’de Basra Körfezi içerisinde oluşturulmuş yapay takım adalardan biridir. Palm Deyra ve Palm Cebel Ali ile 3 tane olmakla birlikte, şekli sebebiyle Palmiye Adaları olarak da anılmaktadır. Her iki yanda 8 adet, toplamda 16 adet yaprak şeklindeki adanın toplam büyüklüğü 800 futbol sahası büyüklüğündedir.

Neden Gitmeliyim? İnsan eliyle yapılmış en büyük ada olan Palm Jumeirah, Dubai gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı. Dünyanın en pahalı evlerine ve otellerine ev sahipliği yapan bu adadaki evlerde sayılı zenginler otururken, günü birlik etkinlikler için ada içerisindeki oyun ve aktivite noktalarını ziyaret edebiliyorsunuz.

Eğlence kısmında detaylıca bahsedeceğimiz, dünyanın en büyük su parklarından biri olan Aquaventura Water Park burada bulunurken, Palmiye Adası harika bir yürüyüş alanına da sahiptir. Dubai’de alışverişin ve yürüyüşün keyfini çıkartmak için 1,7 km uzunluğundaki sahil şeridinde de keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Kaçırmamalısınız! Palm Jumeriah’ı gezmek kadar kuş bakışı seyretmek de ayrı bir keyif… Bunun için önceden rezervasyon yaptırarak Palmiye Adaları’nda yaklaşık 3 saat süren Skydive yapmanın tadını çıkartabilirsiniz. Ortalama ücret 1700 AED olarak belirlenmiştir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hızla Yükselen Dünya Şehri: Dubai

Dünyanın en hızlı gelişen şehri… Çöl toprakları üzerinde insan eliyle yaratılan bir vaha! İddialı mı iddialı, lüksün ve teknolojinin sınırlarını zorlayan bir yer. Burası Dubai.

Yedi yıldızlar, dünyanın en büyükleri, en lüksleri, doğal ve hatta yapay güzellikler, harikalar sizi bekliyor.

Dubai’de gezilecek yerleri belirlerken fazla zorlanmayacaksınız.

Burj Khalifa

Dubai manzarasının vazgeçilmez bir öğesi, dünyanın en yüksek binası olma unvanını başarıyla taşıyan Burj Khalifa ve dünyanın en hızlı asansörüyle yapılan bir yolculuk… Karşılaşılan manzara büyüleyici, çekilen fotoğraflar ise albümlerin en değerli kareleri. Hem gündüz hem de gece ayrı ayrı sahneler sunan Burj Khalifa’yı Dubai’de görülecek yerler listenizin en başına ekleyin.

The Sheikh Mohammed Centre

Dubai’nin kültürler arası hoşgörü ve anlaşma noktasında ne kadar başarılı olduğu ortada. İşte bunun görüp hissedilebileceği bir merkez de The Sheikh Mohammed Centre. İslam dünyasını yabancılara tanıştırmak ve belli başlı sorulara cevap verme amacı güden bir merkez olmasının yanında, etkileyici atmosferiyle bir öğleden sonrasını geçirmek için de ideal bir mekan.

Jumeirah Beach Residence Walk & Dubai Marina

Dubai Marina, Dubai’nin son yıllarda en hızlı gelişen yerlerinden. Dört bir tarafından yükselen gökdelenlerin eşliğinde uzayıp giden marina ise Dubai’de yaşayanların en uğrak yeri. Özellikle akşamları hareketlenen, birbiri ardına açılan restoranların renklendirdiği kıyısında yürüyüş yapanlara siz de katılın. Buradaki yaşam hakkında ayrıntılı ipuçları yakalayacaksınız.

Ski Dubai

Çölün ortasında kayak merkezi olur mu? Eğer bahsettiğimiz yer Dubai ise evet olur. Emirates Alışveriş Merkezi içinde yer alan suni kayak merkezi, gerçeklerini aratmayacak kadar başarılı. Dışarıda her daim yaz mevsimi yaşanırken, alışveriş merkezinin içindeki bu merkezde ise kış yaşanıyor.

Dubai Creek

Dubai günümüzün metropolleri arasında saygın bir yere sahip. Ancak bu görkemli şehrin geçmişinin bir balıkçı kasabasına uzandığını biliyor muydunuz? İşte Dubai Creek, Dubai’nin bu nostaljik havasını hala başarıyla yaşatan bir nokta. Baharat çarşısında alışveriş yapın, günlük hayata dahil olun ve Dubai’nin geçmişine kısa bir yolculuk yapın.

Burj el Arab

Dubai, dünyaca tanınan bir şehir olmasını ilk olarak Burj el Arab’a borçlu. Yedi yıldızlı olmasıyla bir anda çığır açan bu otel, her ziyaretçinin ilk olarak uğradığı yerlerin başında geliyor.

Suyun altında bir akşam yemeği veya etkileyici cam asansörüyle çıkılan restoranlarında bir akşam yemeği yemek, bu ayrıcalıklı yeri görmek için kaçırılmayacak bir fırsat.

Rezervasyonunuzu en az bir hafta önce yaptırmanızda fayda var.

Yorumlar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *