Antalya merkez gezi rehberi

antalya merkez gezi rehberi

Alanya Gezi Rehberi sayfamızda Alanya'nın muhakkak gezilip görülmesi gereken en iyi 10 yerini, doğal güzellikler, tarihi eserler, antik kentler, plajlar, müzeler, mağaralar arasından dikkatlice seçerek sizin için derledik…

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Türkiye’nin en büyük turizm merkezi olan Antalya, dünya harikası doğal güzelliklerinin yanında her çeşit eğlenceli aktiviteye, açık kapalı eğlence komplekslerine, ücretli ve ücretsiz piknik alanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Her bütçeye göre gezi planlaması yapmaya uygun…

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Bergama Kralı Attalos’un ‘Bana bir yeryüzü cenneti bulun’ buyruğuyla kurulan ve adını kurucusundan alan Antalya; Antik Pamfilya, Psidya, Likya bölgelerinin kesiştiği, Anadolu’nun en bereketli coğrafyasında kurulmuş bir kent. Türkiye’de …

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Antalya deyince akla ilk gelen Akdeniz’in masmavi suları ve sıcak kumsallarıdır. Cam gibi berrak denizleri sadece Türkiye’de değil dünyada da herkesin dilindedir. Nitekim bu nedenle de Antalya Türkiye’nin en çok turist ağırlayan …

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Antalya Merkez Gezi Rehberi sayfamızda Antalya Merkez'in muhakkak gezilip görülmesi gereken en iyi 10 yerini, doğal güzellikler, tarihi eserler, antik kentler, plajlar, müzeler, mağaralar arasından dikkatlice seçerek sizin için derledik…

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya yine çok çeşit canlıya da yaşam alanı olmuştur. Eğer sizde hayvanlar alemine ilgi duyuyorsanız, yaban hayatından tutun, yüzen balık ve deniz canlılarına, tropik sürüngen…

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Antalya Gezi Rehberi Antalya'nın en güzel 5 plajı sıralamasını sosyal medya hesaplarında düzenlediği anketlere kullanıcıların verdiği oylarla belirledi. Bu liste sadece bir öneri olarak…

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Antalya İli girintili çıkıntılı hali ile yaklaşık 640 km sahile sahiptir. Batıda Patara Plajı ile başlayan bu kıyılar Doğuda Gazipaşa Anamur sınırına kadar ulaşır ve yüzlerce ve koyu…

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Antalya demek doğa demek, manzara demek, Antalya demek gün batımı demek, deniz kenarı demek. Tabi bunların olduğu yerde piknik demek, mangal demek, dinlenme ailecek keyifli anlar geçirmek demek…

Devamı

antalya merkez gezi rehberi

Demre M.Ö. 3 yüzyıla kadar uzanan tarihi ile geçmişte Likya'nın 6 büyük önemli şehrinden biridir. O dönemde Myra “Yüce Ana Tanrıçasının yeri” anlamındadır. Bizans döneminde ise Myra önemli bir idari ve dini merkez olmuştur….

Devamı

Demre M.Ö. 3 yüzyıla kadar uzanan tarihi ile geçmişte Likya'nın 6 büyük önemli şehrinden biridir. O dönemde Myra “Yüce Ana Tanrıçasının yeri” anlamındadır. Bizans döneminde ise Myra önemli bir idari ve dini merkez olmuştur….

Devamı

Gazipaşa Antalya'nın en doğusundaki ilçesidir. Turizm Açısından önemli bir ilçedir. Gazipaşa'nın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Gazipaşa Selinus adıyla Hacı Musa çayının iki yakasına kurulmuş bir liman kentidir…

Devamı

Kaş Gezi Rehberi sayfamızda Kaş'ın muhakkak gezilip görülmesi gereken en iyi 10 yerini, doğal güzellikler, tarihi eserler, antik kentler, plajlar, müzeler, mağaralar arasından dikkatlice seçerek sizin için derledik…

Devamı

Kemer Gezi Rehberi sayfamızda Kemer'in muhakkak gezilip görülmesi gereken en iyi 10 yerini, doğal güzellikler, tarihi eserler, antik kentler, plajlar, müzeler, mağaralar arasından dikkatlice seçerek sizin için derledik…

Devamı

Kumluca İlçesi Antalya'nın seracılıkla uğraşan, Finike ile Kemer İlçeleri arasında kıyıdan yaklaşık 6 km içerde kurulmuş bir ilçesidir. Kumluca ilçe merkezi deniz kenarı olmasa da ilçe çok önemli deniz kenarı yerleşimleri turizm merkezlerine…

Devamı

Manavgat, Antalya İlimizin en büyük ilçelerinden biri olup kendi adını taşıyan ırmak üzerinde yer alan Manavgat Şelalesi ile meşhurdur. Manavgat Şelalesi ilçeye 4 km uzaklıktadır. Manavgat Irmağı'nın ortasından geçtiği ilçe…

Devamı

Serik, Tarihi Aspendos Tiyatrosuna ev sahipliği yapar ve içerisinde birçok kültürel varlık ve doğal güzellikler bulunmaktadır. Serik İlçesi 22 km sahil şeridine sahip olup bu hat üzerinde bulunan sahil beldeleri Belek…

Devamı

Antalya Merkez Gezi Rehberi

antalya merkez gezi rehberi Ülkemizde yaz denilince akla gelen en popüler şehirlerinden olan Antalya plajlarıyla, beldeleriyle ve sayınca upuzun bir liste olan tarihi yerleriyle dolup taşan bir rota. Şehri keşfetmek ve keşfettiğinizi yaşamak için en az bir hafta ayırmanız gerekiyor ama zamanınız kısıtlıysa ve bir merkez rotası oluşturmak istiyorsanız iki bilemediniz üç günde sindire sindire gezebileceğiniz bir liste hazırladık size. Bu listede merkeze en uzak nokta araçla 1 saatte varabileceğiniz mesafede. Yola çıkmaya ne dersiniz? antalya merkez gezi rehberiAntalya tam anlamıyla bir yaz şehri. Mayıs ayında başlayan sezon ekim sonuna kadar sürüyor. Deniz ve güneşin birbiriyle en yakıştığı ve en yakınlaştığı bu aylar plajların da en dolu olduğu aylar. Gecelerin hareket debisi de en çok bu aylarda yükseliyor. Ama doğasının keyfini çıkarmak için baharın ve kışın da çok uygun olduğunu belirtmeden geçmeyelim.
antalya merkez gezi rehberiAntalya'ya ulaşımda en çok kullanılan alternatif hava yolu. Hatta havalimanı öylesine aktif ki yolcu sirkülasyonu açısından İstanbul'la yarışıyor. Şehirde iki tane havalimanı bulunuyor. Bunlardan biri Alanya'ya yakın Gazipaşa Havalimanı diğeri ise merkeze 11 km mesafedeki Antalya Havalimanı. Şehir merkezine transferlerde her iki alanında HAVAŞ servisleri var.
Kara yoluyla ulaşımda birçok ilden sefer düzenleyen otobüs firmaları mevcut. Araçla gelecekseniz şehrin İstanbul'a mesafesi 720, İzmir'e 470, Ankara'ya mesafesi ise 550 km. antalya merkez gezi rehberiAntalya sadece deniz, güneş ve kumdan ibaret değil. Geçmişten gelen hikayeleri ve bu hikayelerin anlatıcısı olan tarihi sokakları var. Kaleiçi Antalya'nın tam da merkezinde yokuş aşağı yollarıyla denize kavuşan bir sokaklar zinciri. Barları, restoranları, hediyelik dükkanları, incik boncukçuları ve atmosferinden hareket fışkıran her mekanıyla sosyal hayatın kalbi.

Şehirde fotoğraf çekecek nokta kolluyorsanız tarihi evlerin mimari dokuları size müthiş arka fonlar yaratıyor. Adı üstünde surlarla çevrelenmiş bölge Helenistik döneminden Osmanlı dönemine kadar uzanan bir tarih hazinesini saklıyor. 3000 tane eski evin yanı sıra Antalya'nın en güzel tarihi eserlerinden olan Hadrian Kapısı, Yivli Minare, Kesik Minare, Karatay Medresesi, Keyhüsrev Medresesi, Tekeli Mehmet Paşa Camii, İskele Camii, Andızlı Camii ve Hıdırlık Kulesi ve Tarihi Saat Kulesi gibi muhteşem eserler sizi bekliyor. Kaleiçi'nin yat limanından Antalya koylarına tur düzenleyen tekneler kalkıyor. Yaz kış her zaman gezebileceğiniz Kaleiçi'ni tam anlamıyla keşfetmek için rotanızı Hadrian Kapısı'ndan başlatmanızı öneriyoruz. Roma İmparatoru Hadrianus'u şehir girişinde karşılamak için M.S. 130'da yapılan kapı Antalya'nın simgesi sayılıyor. Antalya halkı bu yapıya Üç Kapılar da diyor.

You might be interested:  Intibah Ne Tür Bir Eserdir?

Suna – İnan Kıraç Müzesi

Kıraç çifti Kaleiçi'ndeki eski bir evi yan komşusu Aya Yorgi Ortodoks Kilisesi'yle birlikte satın alıp Antalya'nın etnografisini sergileyen bir müzeye dönüştürmüşler. Bu müze hem 19. yüzyıl geleneksel mimarisiyle hem de içindeki eserlerle ‘gezin görün hiç pişman olmazsınız' diyeceğimiz yerlerden.

Neler mi var müzede; şehrin kına geceleri, çeyiz geleneği, damat tıraşı ve nicesi… Hatta özel koleksiyon Çanakkale seramikleri de yer almaktadır. Mizansen sahnelerle Türk kültürünü layıkıyla tanıtan müzeyi her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Giriş için ödenen ücretler ise oldukça cüzi.

Yetişkinler için 5, öğrenciler için 2,5 TL alınıyor.

Antalya Müzesi

Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal güçlerinin yağmaladığı tarihi eserlerimizden kurtarılanların sergilendiği müze 1922 yılında Süleyman Fikri Erten adlı bir öğretmen tarafından kurulmuş. Yeri ilk önce Kaleiçi'ndeki Alaaddin Camii'ymiş.

Konyaaltı Caddesi'ndeki yerine ise 1972 yılında taşınmış.

Müzede Antalya sınırları içindeki Likya, Pisidia ve Pamphylia'dan oluşan 3 antik kentin eserleri sergileniyor. 14 sergi salonu ve açık hava galerileri ile 5.000 eserin bulunduğu müze 30.

000 metrekarelik bir alana sahip. Müzeyi haftanın her günü 08:00 – 18:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Girişte Müzekart geçiyor, kartınız yoksa 36 TL ödüyorsunuz. Müzeye giderken dilerseniz şehir merkezinden yarım saatte bir kalkan tramvayı da kullanabilirsiniz.

Merkez ile müze arası ise yaklaşık 20 dakika mesafede.

Düden Şelaleleri

antalya merkez gezi rehberiŞelaleleri dedik, çünkü Antalya'da iki tane Düden Şelalesi var. Düden Çayı'nda iki ayrı kola ayrılan şelalelerden ilki Lara Yolu üzerinde ve Aşağı Düden Şelalesi ya da Karpuzkaldıran Şelalesi olarak biliniyor. 40 metrelik falezlerden denize dökülen bu şelale merkeze 8 km uzaklıkta.

Yeşillikler içinde, kuşların ötüştüğü bir şelale düşlediyseniz şehir merkezine 13 km uzaklıktaki Yukarı Düden Şelalesi (bir diğer adıyla İskender Şelalesi) işte tam da o yer. Şelale bir park içerisinde yer alıyor. Dilerseniz piknik yapabilir veya restoranından ve kafesinden yararlanabilirsiniz. Parka giriş ise yaz döneminde 08:00 – 19:00, kış döneminde ise 08:00 – 18:00 saatleri arasında ve 5 TL.

Kurşunlu Şelalesi

antalya merkez gezi rehberiAntalya'nın merkezine araçla yarım saat mesafedeki (ortalama 20 km) Kurşunlu Şelalesi, Aksu ilçesinin sınırları içinde kalıyor. Bu şelale de tıpkı Yukarı Düden Şelalesi gibi bir tabiat parkı içerisinde ve parkın etrafından dolaşan yarım saatlik bir yürüyüş parkuruna sahip. Parkurdan geri dönüşte yokuş bir patikadan çıkmak gerekse de göreceğiniz güzellikler için değer diyoruz. 18 metreden dökülen büyüklü küçüklü şelaleler, 7 doğal gölet üzerinde salınan nilüferler, ördekler, ağaçlar arasından çıkan yaban hayvanları ve muhteşem bitki örtüsüyle hayran kalacağınız şelale parkında yeme içme mekanları ve alışveriş yapabileceğiniz küçük dükkanlar da var. 09:00 – 18:00 saatleri arasında yaz kış her gün gezebileceğiniz şelalede otopark ücretsiz. Giriş ücreti ise yetişkinler için 10, öğrenciler için 5 TL.

Karain Mağarası

antalya merkez gezi rehberiMerkeze 27 km uzaklıkta Yağca Köyü'ndeki bu mağara sadece karstik doğal bir oluşum değil aynı zamanda 500.000 yıllık bir yerleşim yeri. Paleolitik döneme ait buluntu veren mağarada 1946'da başlayan kazılar halen devam ediyor. Kazılarda ortaya çıkan bulgular ise mağarayı hem Anadolu hem de Yakın Doğu için daha da önemli kılıyor. Bu bulgulara örnek verecek olursak; Anadolu'da yaşamış en eski insan kalıntıları burada, ve sanatsal ürünler de çıkan eserler arasında. Buradan çıkan birçok eseri mağara yanındaki küçük müze ve Antalya Müzesi'nde görmeniz mümkün.

Mağarayla ilgili son sözümüz de bu güzelliği görmek için 522 basamak çıkacak olmanız ama milattan öncesinin avizelerle süslü balo salonu gibi desek de hak eden bir mağara olan Karain için inanın inip çıkmaya değer. Mağarayı yaz döneminde 08:00 – 19:00 saatleri arasında, kış döneminde ise 08:00 – 17:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Girişte Müzekart geçiyor, kartınız yoksa 6 TL ödüyorsunuz.

Perge Antik Kenti

antalya merkez gezi rehberiAntalya'nın merkezinden 18 km mesafedeki antik kent Roma döneminin en ihtişamlı kentlerinden. Hem şehir mimarisindeki düzen hem de mermer oymacılığındaki başarısı şehri tarih sayfalarının baş tacı yapıyor. Antik devirlerde Side ve Aspendos'u da içine alan Pamfilya coğrafyasının başkenti olan Perge'de İstanbul Üniversitesi'nin 60 yıldır yaptığı kazılar devam ediyor. Tunç Çağı'ndan Helenistik ve Roma dönemine kadar katman katman bir yerleşim sergileyen şehirden çıkan kalıntıların birçoğunu Antalya Müzesi'nde görebiliyorsunuz. Şehirde göreceğiniz mimari kalıntıları ise agora, sütunlu cadde, tiyatro, stadyum ve nicesi! Bu kalıntıların çok iyi korunduğunu ve hala cezbedici olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Aksu ilçesindeki antik kente araçla yarım saatte ulaşabiliyorsunuz.

Yaz döneminde 08:00 – 19:00, kış döneminde ise 08:30 – 17:30 saatleri arasında gezebileceğiniz kente giriş için 50 TL ödeniyor. Müzekartınız varsa ücretsiz girebiliyorsunuz.

Aspendos Tiyatrosu

antalya merkez gezi rehberiYüzyıllar boyunca sahne ve alkış denilince akla gelen ilk yerlerden olma özelliğini korumuş bu amfi tiyatro tam 12 bin kişilik. Yani bir zamanlar Romalı sanatçıların arz-ı endam ettiği tiyatroya gitmişken bir şarkı söylemeden dönmek olmaz. Tabii bu işin esprisi, gerçek olan ise tiyatronun imparatorluk Roma'sının göz bebeği olduğu. Antalya'nın Serik ilçesindeki Aspendos, Atatürk ziyaret edene kadar yüzyıllar boyunca atıl bir değer olarak kalmış. Günümüzde yılın belli dönemlerinde önemli etkinliklerin düzenlendiği tiyatronun arkasında ise bazilikasıyla, su kemerleri ve çeşmeleriyle koca bir antik şehir yer alıyor.

You might be interested:  Erkekler Ne Tür Kadınlara Aşık Olurlar?

Yaz döneminde 08:00 – 18:45, kış döneminde ise 08:00 – 17:00 saatleri arasında gezebileceğiniz antik şehre giriş ücreti 50 TL. Müzekartınız varsa girişler ücretsiz. Antalya merkezden bu noktaya araçla yaklaşık 45 dakikada ulaşabiliyorsunuz.

Termessos Antik Kenti

Antalya Gezi Rehberi

Antalya, Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehridir. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin altıncı büyük ilidir. Doğa harikalarıyla, gezilecek onlarca yeri olan, Türkiye’nin keşfedilmesi gereken şehirlerinin başında gelmektedir. Türkiye’nin en ünlü turizm şehri olan Antalya’nın nüfusu 2015 sonu itibarıyla 2 milyon 288 bin 456 kişidir. Antalya özellikle yaz mevsiminde en çok geçici göçü almaktadır. Antalya turunçgillerin merkezidir. Burada temel ekonomik koşullar turizme, tarıma ve ticarete dayanmaktadır.

Devamını Oku

Antalya, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alır.  Toros dağları, şehrin kuzeyine paralel uzanmaktadır. Antalya’nın etrafı geniş ormanlarla kaplıdır. Çok sayıda kireçtaşından oluşmuş dağlarla çevrilidir, bu da irili ufaklı mağara oluşmasına sepep olmuştur.

Antalya’nın batısı Teke yöresi olarak adlandırılmıştır ve yörede bir çok plato ve havza yer almaktadır.

 Güneyinde Akdeniz, batısında Muğla, kuzeyinde Burdur ve Isparta, kuzeydoğusunda Konya, doğusunda ise Karaman ve Mersin illeri vardır.

Antalya’ya uçak yolculuğu yaparak kısa sürede varabilirsiniz. Çok sayıda havayolu şirketinin Antalya'ya direkt uçak seferleri mevcuttur. Ayrıca şehirlerarası otobüs terminallerinden hemen hemen her saat seferler düzenlenmektedir. Antalya’ya gitmenin bir diğer yolu da deniz otobüsleridir.

Akdeniz ikliminin hakim olduğu şehirde yazlar sıcak kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Antalya yaz turizmi için tercih edilmektedir. Antalya’ya gidilecek en doğru zaman yaz mevsimidir. Yaz turizminin en çok geliştiği şehirdir ve bu yüzden en çok göçü yazın alır.

Oldukça sıcak geçen yaz ayları, burada tatil yapmak isteyenler için kaçınılmazdır. Turizm sezonu genelde mayıs ayında açılıp ekimde havaların soğumasına kadar devam etmektedir. Şehrin sıcaklıkları ekim itibariyle azalmaya başlar.  Ekim-mayıs gibi dönemlerde turistik bir yoğunluk olmaktadır.

Antalya’da hava genel olarak ılık geçse de kış mevsiminde hortuma ve şiddetli yağışlara karşı tedbir almakta fayda vardır. 

Antalya’da nerede kalınır sorusuna net cevap vermek neredeyse imkansızdır. Hemen hemen her ilçesinde yüzlerce otel, pansiyon ve kiralamak için evler yer almaktadır. Özellikle Lara bölgesi hava alanına yakınlığıyla en ünlü yer haline gelmiştir.

 Belek’te oteller oldukça pahalıdır, çok sayıda  5 yıldızlı otel bulunur. Antalya’nın Kemer ilçesi  de uygun otel seçeneği bulunabilecek yerler arasında yer  almaktadır. Antalya’da her bütçenize uygun otel bulmak kolaydır.

 Kaleiçi de Antalya’nın en ünlü bölgesi ve tarihi eski konaklarıyla kalınacak çok sayıda otele sahip yeridir. 

Devamını Oku

Antalya otelleri, yaz aylarında deniz, kum ve güneş tatili denilince ilk akla gelen seçeneklerdir. Ülkemizin turizm cenneti olan Akdeniz’de yer alan oteller, pek çok avantajlı imkanı bir arada sunar.

Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bu otellerde her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlanır.

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri, birbirinden renkli aktivite imkanları ile Akdeniz’in incisi olan Antalya şehri, bu anlamda her yaşa ve her bütçeye hitap eder. 

Antalya’da bulunan otellerin kendine ait plajlarının yanı sıra pek çoğunda aquapark, açık ve kapalı havuz bulunmaktadır. Ayrıca, Antalya otelleri mavi bayraklı plajlara yakınlığı ile de dikkat çeker. Dünyaca ünlü plajların masmavi ve berrak sularında keyifli bir tatil yaparak yılın yorgunluğunu atmak isterseniz erken rezervasyon avantajlarını kaçırmayın. Oldukça fazla sayıda ve herkese hitap eden konaklama seçeneklerine sahip Antalya’da, en uygun Antalya otelleri arasından dilediğinizi seçebilir ve keyifli bir tatil yaşayabilirsiniz.

Devamını Oku

Antalya’da ulaşım oldukça kolay sağlanmaktadır. Tramvay, halk otobüsü, taksiler ve deniz otobüsleri şehirde çok sık sefer yaparak hizmet vermektedir. Havalimanından şehir merkezine, tramvay ve otosbüs seferleri bulunmaktadır. Tramvay Haritası (Antray)’a, Nostaljik Tramvay Haritası’na ve Antalya Halk Otobüsü Haritası’na sitelerinden ulaşılabilir.

Antalya’da tramvay Antray olarak adlandırılmaktadır. Antalya’nın merkezinden geçen  tramvay halkın en çok kullandığı ulaşım türü arasındadır. Toplamda 16 duraktan geçen Antray’ın duraklarından biri, şehirlerarası otobüs terminalinin  200 metre uzaklığından geçmektedir.

Tramvay ücretleri 2017 fiyatlarıyla tam 2 TL, öğrenci 1,20 TL, kartlı biniş 1,80 TL’dir. Antalya’da çok sık kullanılan ulaşım biçimlerinden biri nostaljik tramvayıdır. Toplamda 11 durak olan nostaljik tramvayı tarihi Antalya Kale Kapısı’ndan da geçmektedir.

Bu tramvayın ücretleri ise 2017 fiyatlarıyla tam 2 TL, öğrenci 1,20 TL, kartlı biniş 1,20 TL’dir.

Bir diğer ulaşım biçimi de deniz otobüsüdür. Antalya’da deniz otobüsü Antalya Kemer arası sefer düzenlemektedir. Sefer saatleri ise Antalya-Kemer arası 09.00, 12.00, 16.00, Kemer-Antalya arası 10.30, 13.30, 17.

30’dur. Şehirlerarası ulaşım için çok fazla imkan vardır.  Antalya’dan Türkiye’nin hemen hemen her yerine otobüsle gitmek mümkündür. Otobüs Terminali Haritası’na siteden ulaşılabilir.

Antalya’da taksi fiyatları pahalıdır ancak pazarlık yapılabilir. Havaalanından şehir merkezine yaklaşık 15 dakikaya taksi ile ulaşılabilmektedir. Antalya Havaalanı şehir merkezinin 10 kilometre uzağında yer alır. Antalya özellikle yaz mevsiminde çok fazla yerli yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Avrupa’nın en kalabalık havaalanı listesinde  en yoğun olarak 14. sıradadır. Havaalanından şehir merkezine ulaşım için Sun Express servisleriyle ile şehrin istenilen noktasına gidilebilmektedir. Antalya SunExpress ücretleri ise 2017 fiyatlarıyla, Mahmutlar – Havalimanı 35 TL, Alanya – Havalimanı 30 TL, Manavgat – Havalimanı 25 TL’dir.

Antalya’da Havaş servisleriyle de gitmek istenilen ilçeye gidilebilmektedir. 

Antalya, Akdeniz iklimine sahip bir bölgedir. Çok sayıda meyve ve sebzenin yetiştiği şehrin mutfağı, sebze yemekleriyle donatılmaktadır. Sağlıklı mutfak diyince aklımıza Antalya mutfağı gelebilir.

Ağırlıklı olarak C vitamin deposu, sebze ve meyveleri aynı zamanda deniz ürünleriyle Antalya mutfağı çeşitliliğiyle ünlüdür. Aynı zamanda zeytinyağı kültürü burada hakimdir.

You might be interested:  Seyahat Nasıl Yapılacak?

Hemen hemen birçok yemek zeytinyağlıdır.

Antalya bölgesi genellikle Akdeniz iklimine sahip bir bölge olsa da iç kesimlerde karasal iklim özellikleri göstermektedir. Bu nedenle her çeşit sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Antalya'da seracılığın gelişmiş olması mutfağına da yansımıştır.

Antalya mutfağında sebzeler bolca kullanılmaktadır. Antalya'da kıyı kesimlerde yaşayanlar sebzecilikle uğraşırken, iç kesimde yaşayanlar daha çok tahıl yetiştirmektedir. Dolayısıyla mutfakta tahıl kullanımı da yaygındır.

Özellikle küçükbaş hayvancılığın da gelişmiş olması mutfakta hayvansal ürünlerin beslenmedeki yerini ve değerini artırmaktadır.

Antalya mutfağının yöresel yemekleri arasında Taratorlu Piyaz, Hülüklü Çorba, Toros Salatası, Zerde, Tandır Kebabı yer alır.

Bunların dışında Antalya’nın portakal, greyfurt  gibi turunçgil reçelleri oldukça lezzetlidir. Ayrıca Antalya deniz ürünleri ve mezeleriyle de ün yapmış şehirlerden biridir.

Akdeniz mutfağını sevenler için çok farklı lezzetler sunulmaktadır.

Popüler Restoranlar:

  • 7 Mehmet 
  • Antalya Balık Evi 
  • Piyazcı Ahmet     
  • Çay-Tea's Lunchroom & Deco Home

Antalya’da alışverişin en iyi adresi Kaleiçi’dir. Hediyelik eşya satan caddesinde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Özellikle otantik halılar, antika eşyaların ve çeşitli takıların satıldığı dükkanlarda beğeneceğiniz çok şey olacaktır.

Antalya’da ayrıca ihtiyacınıza uygun çarşılar mevcuttur. Bu çarşılarda takı satan dükkanlar, terzi ve deri mağazaları gibi mekanlar yer alıyor. Antalya’da Yörük halılar ilgi görmektedir, hemen hemen her yerde satılmaktadır.

Ayrıca deri deyince akla gelen  şehirlerden biri Antalya’dır. Deri ayakkabı, ceket, kemer gibi ürünler almak istiyorsanız doğru adres burasıdır. Antalya’ya giden turistlerin ilgisini gümüş ve el işçiliği  olan otantik takılar çekmektedir.

Renkli takı dükkanlarından istediğiniz takıyı satın alabilirsiniz. Antalya’da 760 dükkanı içinde barındıran kapalıçarşı da vardır.

Antalya’da gece hayatı  oldukça renkli ve hareketli geçer. Çok sayıda kulübün yer aldığı şehirde akşamları çok eğlenceli ve bir o kadar kalabalıktır. Özellikle yaz mevsiminde marina ve çevresindeki disco ve barlar yoğun olur. Her türden müzik çalan çeşitli mekanlara rastlamak mümkündür. 

Kaleiçi’nde gece hayatı yaşamayı dileyenler için çok sayıda meyhane, türkü bar, İngiliz Pub mevcuttur. Sabah saatlerine kadar açık olan gece kulüplerinde değişik dans performansları yapılmaktadır.

Burada bulunan rock barlarda ise çok zengin bir içki menüsü bulunmaktadır. Kaleiçi’nin yanı sıra Titreyengöl ve Kemer gibi bölgelerde de çok sayıda disco, rock bar, meyhane ve publar bulunmaktadır.

 Antalya’da gece hayatı özellikle Uluslararası Altın Portakal Film festivali süresince çok daha fazla canlı ve eğlenceli hale gelmektedir.

Devamını Oku

  • Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali:  5 Eylül  28 Eylül arası düzenlenen tam 22 senedir süregelen festivaldir. Aspendos antik tiyatroda düzenlenen  çok sayıda etkinlikle  tiyatronun canlı kalması sağlanmaktadır.

Devamını Oku

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
  • 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı 
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 
  • Dini Bayramlar

Antalya Gezi Rehberi, Antalya Seyahat Rehberi

Kaleiçi: Antalya şehir merkezine yolu düşen herkesin en az bir kere ziyaret ettiği Kaleiçi, eski Antalya evlerinin bulunduğu bir sur içi. Antalya’nın tam merkezinde yer alan bölgede yukarıdan aşağıya yürüdüğün sürece denize ulaşmamak imkânsız.

Antalya Marina’ya bağlanan yolların üzerinde görebileceğiniz renk renk tarihi evleriyle Kaleiçi’nde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

Ayrıca gece hayatının en renkli noktalarından biri olan bölgede gündüzleri restoran ve cafelerinde oturup çeşitli ürünler bulunduran dükkanlardan alışveriş de yapabilirsiniz.

Konyaaltı Plajları: Antalya denilince akla ilk gelen şey Akdeniz boyunca uzanan plajları oluyor. Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Konyaaltı’nda 7/24 güvenle denize girebilirsiniz.

Hem özel hem halk plajı barındıran Konyaaltı’nda dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayarak denize girebilir dilerseniz sadece havlunuzla plaja gelerek aynı denizde yüzebilirsiniz.

Konyaaltı Plajları’nın cadde tarafında konumlanan cafe ve restoranlarda da vakit geçirebilirsiniz.

Düden Şelalesi: Kepez ilçesinde bulunan Düden Şelalesi aynı zamanda bir mesire alanı. Yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen şelale, Akdeniz’e ulaşıyor.

Özellikle sıcak yaz günlerinde serinleyerek gezmek isteyenlerin tercih ettiği yerde yöresel kahvaltı, et ve balık restoranları ve çay bahçeleri de bulunuyor.

Şehir merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz Düden Şelalesi’ne girmek mümkün olmasa da yemyeşil alanda yürüyüş yapmak, tertemiz bir hava solumak ve elbette şahane fotoğraflar çektirmek tavsiye ediliyor.

Aspendos Antik Kenti: Ülkemizin en önemli tarihi alanlarından biri olan antik kent, efsanelere göre Truva Savaşı sonrası bölgeye gelen Argive kolonileri tarafından kurulmuş.

Muhteşem akustiği ile dikkat çeken amfi tiyatrosunda hala opera ve bale festivalleri, konserler ve çeşitli gösteriler düzenleniyor. Tatilinizde bu etkinliklerden birine denk gelirseniz kaçırmamanızı öneririz.

Şehir merkezinden uzakta olması sebebiyle özel araç, günübirlik tur veya taksi ile antik kenti ziyaret edebilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi: “Saklı Cennet” olarak da bilinen Kurşunlu Şelalesi’nin girişinde bulunan orman içerisinde yürüyüş ve piknik yapmak mümkün.

Şelale tarafına geçtiğinizde yeşilin her tonuna sahip ormanlık alanda sarmaşıklar içerisindeki merdivenleri göreceksiniz. 7 küçük göletten oluşan alan huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor.

Patika yolu ve köprüleri takip ederek oluşturacağınız yürüyüş rotasında çeşitli bitki ve hayvanları görebilirsiniz.

Antalya Müzesi: Zengin bir tarihi çeşitliğe sahip şehrin müzesi her yıl en çok ziyaret alan müzelerden biri oluyor.

Likya, Pamfilya ve Psidya bölgelerinden eserlerin sergilendiği müzede yakın geçmişteki yöresel yaşama da yer verilmiş.

Bahçesindeki sanat eserleri arasında gezinen tavus kuşları, ilk insandan bugüne uzanan sergi salonları ve hemen karşısında bulunan Akdeniz’in eşsiz manzarası ile müze, görülmesi gereken yerler listesinde ilk sırayı alıyor.

Sandland: Önceleri geçici sergiler olarak hazırlanan Sandland, günümüzde 12 ay boyunca eserler barındıran bir kumdan heykeller müzesi. Dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden biri olan Sandland’de devasa boyutta yüzlerce kumdan heykel görebilirsiniz. Ünlü Lara sahilinde kurulan etkinlik alanına ücretsiz servisler ve belediye otobüsleriyle ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *