Seyahat izin belgesi almak isterseniz e-Devlet ekranı üzerinden, Alo 199 iletişim hattını arayarak bu belgeyi alabilirsiniz. Seyahat izin belgesi alma ekranına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Contents
- 1 Seyahat izin belgesi almak için ne yapmalıyım?
- 2 Seyahat izin belgesi için sağlık raporu şart mı?
- 3 En kolay seyahat belgesi nasıl alınır?
- 4 Yol izin belgesi hangi durumlarda alınır?
- 5 Şehir dışına çıkmak için izin belgesi nasıl alınır?
- 6 Şehirler arası yolculuk yapmak için izin almak gerekiyor mu?
- 7 Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?
- 8 Seyahat belgesi ne kadar geçerli?
- 9 Yol izin belgesi kimlere verilir?
- 10 En hızlı seyahat izni nasıl alınır?
- 11 Şehirler arası yolculuk şartları nelerdir?
- 12 Seyahat izni ne kadar sürede onaylanır?
- 13 Izin belgesi kimler alabilir?
- 14 Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi almak için ne yapmalıyım?
Seyahat izin belgesi çıkartma, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Seyahat izin belgesi için sağlık raporu şart mı?
Seyahat izin belgesine başvuranlar ve beraberindekilerin Koronavirüs evde izolasyon sorgusu, hastalıkları olup olmadığı sistemden otomatik sorgulanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde aile sağlığı merkezlerinden sağlık raporu ve kaymakamlıklardan izin alınması gerektiğini duyurmuştu.
En kolay seyahat belgesi nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi’ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199’u arayarak kolayca alabilirsiniz.
- Alo 199’u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
- Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
Yol izin belgesi hangi durumlarda alınır?
‘Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar; tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
Şehir dışına çıkmak için izin belgesi nasıl alınır?
SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.
Şehirler arası yolculuk yapmak için izin almak gerekiyor mu?
– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır.
Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?
Yeni düzenlemeler dahilinde 65 yaş üstü vatandaşların düşük ve orta riskli şehirler arasında yolculuk yapmak için seyahat izin belgesi almalarına gerek yok. Ancak yüksek ve çok yüksek risk grubu dahilindeki şehirler söz konusu olduğunda 65 yaş üstü vatandaşlar için bu belgeyi almak zorunlu.
Seyahat belgesi ne kadar geçerli?
SEYAHAT İZİN BELGESİ KAÇ GÜN GEÇERLİ? Seyahat İzin Belgeleri çıkış yapılan illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenleniyor. Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için 36 saate kadar, gidiş geliş için ise 72 saate kadar geçerli olacaktır.
Yol izin belgesi kimlere verilir?
Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki
En hızlı seyahat izni nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler.
Şehirler arası yolculuk şartları nelerdir?
Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Şehir dışı yol izin belgesi E Devlet sorgulama ekranı ile ALO 199 hattı seyahat izin belgesi almak için gerekli olan adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Seyahat izni ne kadar sürede onaylanır?
Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir. Şehirler arası yolculuk yapmak isteyen kişiler Seyahat izin belgesi almak zorunda.
Izin belgesi kimler alabilir?
– Yurt içi ve dışı müsabaka, kamplara katılacak milli sporcular, seyircisiz, profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler. – ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ve bu kişilerin yanlarında bulunan refakatçileri, sınav görevlileri.
Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.