SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? Seyahat izin belgesi e-Devlet ve ALO 199 üzerinden başvuru yapılabiliyor. E-Devlet ekranı üzerinden E-Başvuru kısmından başvuru gerçekleştirilebilecek.
Contents
- 1 Valilik yol izin belgesi nasıl alınır?
- 2 Seyahat izin belgesi almak için ne yapmalıyım?
- 3 Sokağa çıkma yasağı seyahat izin belgesi nasıl alınır?
- 4 Kimlerin seyahat izin belgesi alması gerekiyor?
- 5 Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
- 6 Valilik hangi durumlarda izin veriyor?
- 7 Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
- 8 Seyahat belgesi ne kadar sürede onaylanır?
- 9 Özel araç seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
- 10 Özel araçla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
- 11 Sokağa çıkma yasağı varken seyahat edilir mi?
- 12 Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
- 13 Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?
- 14 Kimler izin almadan seyahat edebilir?
- 15 En kolay seyahat belgesi nasıl alınır?
Valilik yol izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi e-Devlet ekranı üzerinden ve Alo 199 iletişim hattını arayarak alınabilir. Vatandaşlar İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebiliyor.
Seyahat izin belgesi almak için ne yapmalıyım?
Seyahat izin belgesi çıkartma, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Sokağa çıkma yasağı seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız.
Kimlerin seyahat izin belgesi alması gerekiyor?
Kimler Seyahat İzin Belgesi almalıdır? Kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) özel araçla şehirler arası yolculuk yapmak isteyen herkesin seyahat izin belgesi alması gerekmektedir.
Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.
Valilik hangi durumlarda izin veriyor?
Kısıtlama saatlerinde bazı durumlar dışında şehirler arası yolculuk yapılmasına izin verilmeyecek. Hasta, doktor randevusu, ölüm, cenaze işlemleri, askerlik hizmeti gibi zaruri durumlarda kişilerin yolculuk yapmasına izin verilecek.
Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
Seyahat İzin Kurulu kullanıcısı da yüklenen belgeye göre onay, red veya tekrar belge isteminde bulunarak süreci devam ettirebilir. İşlemler / Detay Gör Butonu ile seyehat izin talebine ilişkin detaylar görülebilir ve açıklama girilerek talep REDDEDİLEBİLİR. Kabul edilen seyahat izni taleplerinin listelendiği ekrandır.
Seyahat belgesi ne kadar sürede onaylanır?
Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir. Şehirler arası yolculuk yapmak isteyen kişiler Seyahat izin belgesi almak zorunda.
Özel araç seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
Seyahat izin belgesi sadece tek gidiş için düzenlenmiş ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenmiş ise ise 72 saate kadar geçerli oluyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.
Özel araçla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
Seyahatlere zorunlu haller dışında izin verilmeyecek, seyahat izni ALO 199 ya da e-Devlet üzerinden başvuru ile alınabilecek. Bu süreçte özel araç ve uçak, otobüs, tren ile seyahat izne tabii olacak.
Sokağa çıkma yasağı varken seyahat edilir mi?
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre ve günlerde vatandaşlar, uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla şehirlerarası seyahat yapıp yapmayacaklarını merak ediliyor. Yasağın olduğu saatlerde seyahat izni alınmasına gerek olmadan, şehirlerarası seyahat edilebilecek.
Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir.
Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?
Yeni düzenlemeler dahilinde 65 yaş üstü vatandaşların düşük ve orta riskli şehirler arasında yolculuk yapmak için seyahat izin belgesi almalarına gerek yok. Ancak yüksek ve çok yüksek risk grubu dahilindeki şehirler söz konusu olduğunda 65 yaş üstü vatandaşlar için bu belgeyi almak zorunlu.
Kimler izin almadan seyahat edebilir?
‘Seyahat İzin Belgesi’nden faydalanabilecekler tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ve son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler olarak belirlendi.
En kolay seyahat belgesi nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi’ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199’u arayarak kolayca alabilirsiniz.
- Alo 199’u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
- Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.