Seyahat İzin Belgesi’ni ilçe kaymakamlıklardan ya da Alo 199 Çağrı Merkezi’ni arayarak alabilerler. Belgeyi almanın en kolay yolu ise elektronik ortamda işlem yapmak. İnternetten e-devlet’e girip arama butonuna seyahat izin belgesi yazarsanız, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sayfasına yönlendirir.
Contents
- 1 Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
- 2 Içişleri bakanlığından izin belgesi nasıl alınır?
- 3 Şehirler arası yolculuk yapmak için ne gerekiyor?
- 4 Kimlerin seyahat izin belgesi alması gerekiyor?
- 5 Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
- 6 Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
- 7 İçişleri Bakanlığı Muafiyet belgesi nasıl alınır?
- 8 E devlet sokağa çıkma izin belgesi nasıl alınır?
- 9 199 izin belgesi nasıl alınır?
- 10 Şehirler arası yolculuk için ne gerekli 2022?
- 11 Şehirler arası seyahat için aşı şart mı?
- 12 Otobüsle seyahat etmek için izin gerekiyor mu?
- 13 Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?
- 14 Kimler izin belgesi olmadan seyahat edebilir?
- 15 Seyahat belgesi almak için ne yapmak lazım?
Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.
Içişleri bakanlığından izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.
Şehirler arası yolculuk yapmak için ne gerekiyor?
Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Şehir dışı yol izin belgesi E Devlet sorgulama ekranı ile ALO 199 hattı seyahat izin belgesi almak için gerekli olan adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kimlerin seyahat izin belgesi alması gerekiyor?
‘Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar; tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir.
Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
Seyahat İzin Kurulu kullanıcısı da yüklenen belgeye göre onay, red veya tekrar belge isteminde bulunarak süreci devam ettirebilir. İşlemler / Detay Gör Butonu ile seyehat izin talebine ilişkin detaylar görülebilir ve açıklama girilerek talep REDDEDİLEBİLİR. Kabul edilen seyahat izni taleplerinin listelendiği ekrandır.
İçişleri Bakanlığı Muafiyet belgesi nasıl alınır?
Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından ‘çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri’ kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.
E devlet sokağa çıkma izin belgesi nasıl alınır?
Sokağa çıkma yasağı çalışma belgesi ile ilgili Bakan Soylu yaptığı açıklamada ‘Çalışma izin belgesiyle ilgili arkadaşlarımız bu akşam devreye koyacaklar. e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak bu kadar. Kurumların ayrıca bir yazı vermesine gerek kalmayacak.
199 izin belgesi nasıl alınır?
Alo 199 üzerinden Seyahat İzin Belgesi nasıl alınır?
- Alo 199’u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
- Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
- Gideceğiniz yerin adresi isteniyor.
Şehirler arası yolculuk için ne gerekli 2022?
Bu bağlamda şehirlerarası seyahatte HES kodu gerekli mi sorusu sık sık sorulmakta ve cevap aranmaktadır. Son zamanlarda gelen açıklamalara ve alınan yeni kararlara göre artık yolculuk yapmak için aşı ve PCR testi zorunlu tutulmamaktadır. Fakat HES kodunun ibraz edilmesi zorunludur.
Şehirler arası seyahat için aşı şart mı?
Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak.
Otobüsle seyahat etmek için izin gerekiyor mu?
İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye göre, vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek. Zorunlu hallerin varlığı durumunda, özel araçların seyahatleri için seyahat belgesi temin edilebilecek.
Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?
Yeni düzenlemeler dahilinde 65 yaş üstü vatandaşların düşük ve orta riskli şehirler arasında yolculuk yapmak için seyahat izin belgesi almalarına gerek yok. Ancak yüksek ve çok yüksek risk grubu dahilindeki şehirler söz konusu olduğunda 65 yaş üstü vatandaşlar için bu belgeyi almak zorunlu.
Kimler izin belgesi olmadan seyahat edebilir?
‘Seyahat İzin Belgesi’nden faydalanabilecekler tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ve son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler olarak belirlendi.
Seyahat belgesi almak için ne yapmak lazım?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.