Aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

İki kuzen olarak geçtiğimiz günlerde bir keşif yolculuğuna koyulduk. ‘Plansız Rotalar’ olarak adlandırabileceğimiz 8 günlük seyahatimizde 4 ülke ve 8 şehiri gezerek ilginç seyahat deneyimleri elde ettik. Bu seyahat deneyimlerinden ilki olan Belgrad ile ilgili notları bir araya getirdim. Umarım seyahatinize katkı sağlayabilecek keyifli bir yazı olmuştur.

GENEL BİLGİ

Belgrad, Sırbistan’ın en kalabalık şehri ve başkenti.

Slavların ‘Beyaz Şehir’ adını verdiği Belgrad, birçok kaynakta ‘Hiç Uyumayan Şehir’ ‘Küçük Paris’ veya ‘Orta Avrupa’nın Kapısı’ olarak adlandırılıyor.

7000 yıllık bir tarihi olan şehir, Yugoslasya Cumhuriyeti’ne çok uzun yıllar başkentlik yapmış Şuan 1,5 milyona yakın nüfusa sahip. Resmi para birimi Sırp Dinarı (RSD). Gidilebilecek en keyifli zamanlar ise Temmuz – Eylül arası.

Şehirde insanların genel olarak samimi bir yapısı var. Şehri gezerken balkanlarda değil de Avrupa’nın kalbinde gibi hissediyorsunuz. Genç bir nufüsa sahip. Türkiye’den ulaşım oldukça rahat. İstanbul’dan yaklaşık 1 saat 30 dakikalık bir uçak yolculuğu ile bu güzel şehre gelebiliyorsunuz.

Belgrad gece hayatı ile de ünlü bir şehir. Uyumayan Şehir lakabı buradan geliyor. Ayrıca şehirde gezerken Art Nouveau akımına yakından tanık olacaksınız.

HAVALİMANI VE ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

Havalimanından şehir merkezine gitmek için A1 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. Kişi başı bilet ücreti 3 Euro yani yaklaşık 300 dinar (Ağustos 2018). Merkeze gitmek için son durakta inmeniz gerekiyor. Şehir merkezi havalimanından yaklaşık yarım saat sürüyor.

Merkezden havalimanına gitmek için tren garının önünden yine A1 numaralı otobüse binebilirsiniz. Kişi başı 350 dinar ücreti var ve yaklaşık 25 dakika sürüyor.

Belgrad’da gezilecek yerleri rhahatlıkla yürüyerek gezebilirsiniz. Şehirde metro bulunmuyor. Tramvay, otobüs, taksi ve minibüs alternatif ulaşım araçları.Taksi fiyatları makul seviyelerde. Otobüs için ise farklı alternatifler mevcut. Bir günlük kartlar 250 dinar, üç günlük kartlar 700 dinar. Tek biniş için ise ücret 89 dinar.

KONAKLAMA

Belgrad’da konaklama için biz Airbnb’den ev kiralamayı tercih ettik. Konaklamada en önemli şartımız ise konaklayacağımız yerin şehir merkezinde olmasıydı. Bundan dolayı yerin Kralja Milana’da olmasını istedik. Bence Belgrad’da konaklama için olmazsa olmaz şart kalınacak yerin şehrin merkezinde olması olabilir.

GEZİLECEK YERLER

Şehrin merkezinde yer alan ve 1999 yılında Nato Kuvvetleri tarafından bombalanmış Savunma Bakanlığı binası ilginç yapılardan bir tanesi. Sırp devleti, Nato tarafından yapılan bu saldırıyı unutturmamak ve savaşın ne kadar acı bir şey olduğu göstermek için binayı olduğu gibi bırakmış.

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Buraya gelip Nikola Tesla’nın evini gezmemek olmaz. Nikola Tesla’nın evi Krunska Caddesi üzerinde yer alıyor. Burayı her saat giremiyorsunuz.

Günde 5-6 tur yapılıyor ve turla içeri alınan kişi sayısı sınırlı. İlk tur saat 14:00 gibi başlıyor. Nikola Tesla Evine şehrin merkezinden 26 numaralı otobüse binip ulaşabiliyorsunuz. Kişi başı giriş ücreti 500 dinar.

Detaylı bilgi için https://nikolateslamuseum.org/

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Kneza Sime Markovica’da (şehrin merkezinde) bulunan Prenses Ljubica’nın Konağı kentin en iyi korunmuş mimari yapılarından bir tanesi. Konak, Osmanlı tarzıyla dikkat çekiyor. 1829-1831 yılları arasında ünlü Sırp mimar Hadzi Nikola Zivkovic tarafından inşa edilmiş. Kişi başı giriş ücreti 200 dinar.

Cumhuriyet Meydanı’nın hemen yanında ‘Ulusal Müze’ bulunuyor. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız vakit ayırın derim ama çok sevmiyorsanız burayı sonlara bırakmanızı tavsiye ederim. Müze binasının güzel bir mimarisi mevcut. Kişi başı giriş ücreti 300 dinar.

Belgrad’ın bir diğer önemli simgesi ise Aziz Sava Katedrali. Aziz Sava Katedrali’nin en büyük özelliği Dünyanın en büyük Ortodoks kilisesi olması. Görülmesi gereken yerlerden bir tanesi.

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Belgrad’da gezilecek önemli yerlerden bir tanesi ise şehrin en büyük parkı olan Kalemegdan Parkı. Savaş döneminde bir üs görevi gören bu park, şehrin en eski bölgesi.

Kaleden özellikle geceleri harika bir Belgrad manzarası izleyebilirsiniz. Kale içerisinde birde askeri müze bulunuyor. Kişi başı giriş ücreti 200 dinar. Detaylı bilgi için http://www.beogradskatvrdjava.co.rs/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bulevar Kralija Aleksandra’da bulunan Taş Meydan şehrin bir diğer önemli noktalarından. Rivayete göre şehrin tüm taş binalarının buradan çıkarıldığı söyleniyormuş. Buraya kadar gelmişken meydanın hemen yakınında bulunan Aziz Marko Kilisesi’ni görmenizi öneririm.

Şehrin merkezinde yer alan İlizyon müzesini gezilebilecek alternatif yerlerden. Kişi başı giriş 600 dinar. Gezi planınızda öncelikli sırada yer almasına gerek olmadığı düşüncesindeyim. Vaktiniz varsa değerlendirmenizi tavsiye derim.

Prenses Ljubica Konağı’nın tam karşısında yer alan Sırbistan Ortodoks Katedrali, iç ve dış mimarisi ile göz dolduruyor. Görmeniz gereken bir diğer dini yapılardan.

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Dedinje’de bulunan ve maliye bakanlığı önünden 41 numaralı otobüs ile Yugoslavya Tarih Müzesi’ne gidebilirsiniz. Tarih açısından güzel sergilemeler mevcut. Tito’nun mezarı burada bulunuyor.

You might be interested:  Swiss Otel Kızılcahamam Kimin?

Njegoseva’de bulunan Pijica Kalenic yeşil pazar olarak adlandırılıyor. Daha çok organik ürünlerin satışı mevcut. Ayrıca mekan içerisinde canlı müzik yapan yerler bulunuyor. Dinlenerek yemek yiyebileceğiniz noktalardan.

Bu kadar gezerken dinlenmek isterseniz Academy Park güzel bir adres olabilir. Bu parkın hemen altında yer alan Ulica Brace Jugovic sokağında gece mekanları için güzel alternatifler bulunuyor.

Sava Nehri’nde bot turu yapmak şehri geniş açıdan görmek için güzel fırsatlardan bir tanesi. 2 saatlik bot turu yaklaşım 1.500 dinar tutuyor.

Son olarak ben gidemedim ama şehri bilenlere sorduğumda Zemun’u mutlaka ziyaret etmem gerektiğini ve burada bulunan Gardoş Kulesini görmem gerektiğini iletmişlerdi. İncelediğim kadarıyla güzel ve görülmesi gereken yerlerden. Giriş ücreti kişi başı 350 dinar civarlarındaymış.

YEME – İÇME İÇİN MEKAN ÖNERİLERİ

Skica Cafe’de şehir manzarasına karşı bira içmenizi tavsiye ederim. Bu mekan Kalemegdan parkının hemen altında kalıyor. Aynı zamanda Skica Cafe’nin hemen yakınında yer alan Makadam’da bir başka güzel adres. Her iki mekanın da güzel şehir manzarası bulunuyor.

Obilecev Venac’da da alternatif mekanlar mevcut. Güzel bir bira içmek istiyorsanız bu caddede bulunan Jazz Cafe ve Irish Pub’a gidebilirsiniz.

Kahvaltı için önereceğim en güzel adres Red Bread. Tost, pancake, limonata ve portakal suyu için 1.480 dinar ödedik.

Şehir standartlarına göre biraz pahalı ama bence değer. Türkiye’deki simit sarayı tarzı bir şey ararsanız Obilecev Venac’da Simit Sarayı mevcut.

Simit Sarayı’nda su böreği, iki çay ve kahvaltı tabağı için toplam 530 dinar ödedik.

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Güzel bir kahve için Park Vojvode yer alan Vuka ve Cara Lazara yer alan Kaffein doğru adresler. Vuka’nın güzel bir park manzarasına sahip. Mekanda güzel ev yapımı çikolatalarda mevcut. Sütlü filtre kahvenin fiyatı 130 dinar. Kahve için bir diğer mekan önerim ise Vracar. Buranında kahveleri Vuka kadar keyifli.

Meksika böreği seviyorsanız 2 Euro’ya kalite Chipotle yiyebilirsiniz. Bunun için ise Moskva Oteli’nin  hemen karşısında bulunan Burrito Madre en doğru adres. Belgrad’da börek yemek isterseniz önerebileceğim mekan ise Toma Pekara.

Belgrad’da gece geç saatlerde bizdeki gibi ayak üstü kebap tarzı şeyler çok popüler. Cevapi ve Pljesskavica ayak üstü lezzetleri yiyebileceğiniz en güzel iki adres.Bu iki mekanda Takovska’da bulunuyor. Şehir merkezine yürüyerek 10 dakika mesafede bulunuyor.

Etnografya müzesinin  karşısında yer alan Bistro Grad Hometown güzel yemekler için bir diğer alternatif mekanlardan.

HEDİYELİK EŞYA

Belgrad’da hediyelik eşya almak istiyorsanız iki adres mevcut. Birincisi Kalemegdan parkının girişi ikincisi ise Knez Mihailova caddesi. Buralarda şehre ait ne almak isterseniz bulabilirsiniz. Magnet fiyatları ortalama 150 dinar civarlarında. Nikola Tesla küçük heykeli yaklaşık 900 dinar civarlarında.

Eğer hediyelik eşya için alışveriş merkezi bakıyorsanız Cumhuriyet Meydanı’nın hemen orada yer alan Rajiceva AVM’ye göz atabilirsiniz. Şehrin en modern ve iyi markalarını bulabileceğiniz alışveriş merkezi burası.

YİYECEK – İÇECEK FİYATLARI

Şehrin pahalı olup anlamadığını anlamak için yiyecek ve içecek fiyatlarının doğru yönlendirmeler olduğu kanısındayım. Bundan dolayı gittiğim her şehirde öncelikle marketlere uğrarım. Burada da böyle yaptım. Belgrad’da ki market fiyatlarından bazı örnekler şöyle;

Redbull 250 ml 149 dinar, biralar 60 ila 120 dinar arasında değişiyor, meyve sularının 1 litresi 90 ila 135 dinar aralığında, su 80 dinar, kola 300 ml. 100 dinar cipsler ise 30 ila 50 dinar aralığında. 1 lt. Süt ise 140 dinar.

Şehrin birçok yerinde ise Shop&Go tarzı marketler bulunuyor. Türkiye’deki Migros Jet ile benzer yapıdalar.

FESTİVALLER

Belgrad’da oldukça keyifli festivaller oluyor. Biz Ağustos ayında yapılan ‘Bira Festivali’ne denk geldik ve çok keyifliydi. Araştırdığım kadarıyla Mayıs ayında Şarap Festivali, Nisan ayında Dans Festivali ve Temmuz ayında Yaz Festivali düzenleniyor. İmkanınız varsa seyahatinizi bir festivale denk getirmenizi öneririm.

TAVSİYELER

Belgrad’ın bohem köşesi Skadarlija’daki kafe, bar veya restoranlarında hoş vakit geçirebileceğinize inanıyorum. Burası yerel gece hayatı ile de ünlü.

Tuna nehrine bakan Kalemegdanska Terasa’da yemek yemek güzel bir seçenek olabilir.

Savamala bölgesinde çok güzel sokak sanatları örnekleri yer alıyor. Savamala, Sava Nehri’nin kenarında bulunan tarihi bir bölge olarak geçiyor.

Şehre hayat veren Sava Nehri’nin üzerindeki köprüden gece yürüyerek geçin ve şehrin manzarasını doyasıya hissedin.

Bira Festivali’ne denk gelmeye çalışın. Çok keyifli konserler oluyor. Ortam oldukça eğlenceli. ????

Kahvenizi alarak sabah erken saatlerde kimse sokaklarda değilken Belgrad sokaklarında kaybolun derim. Kuş sesleriyle birlikte şehrin tarihi mimarisi çok güzel bir akustik oluşturuyor.

Şehirde bilmediğiniz bir otobüe binin ve hiç bilmediğiniz yere gidin. Orada ne yapacağınızı ve nasıl merkeze gideceğinizi sorarak bulun. Bu hem şehri daha içinden tanımanıza hem de yerel halk ile buluşmanıza imkan veriyor.

Belgrad ikinci hatta üçüncü defa gitmek istediğim şehirler listesinde. Bu güzel şehre hiç gelmediyseniz geç kalmadan ‘Plansız Bir Rota’ çizin derim. Keyifli seyahatler…  ????

  • KADRAJIMDAN BAZI ŞEHİR FOTOĞRAFLARI
  • aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası
  • aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotasıaralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası
  • aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası
  • aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası
You might be interested:  65 Yaş Üstü Seyahat Izni Nasıl Alabilirim?

Contents

Balayında Nereye Gidilir?

Düğün planlamasının aileleri ve arkadaşları unutup sadece kendi zevklerinize kulak vereceğiniz en keyifli aşaması olan, balayında gidilebilecek yerler aşamasına geldiyseniz bu yazı size ilaç gibi gelecek! Yurt içi ve yurt dışı seçeneklerle aradığınız balayı konseptini bulmanıza yardımcı olacak balayı yerleri
sizi bekliyor!

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Erken ve doğru bir karar unutulmaz bir balayı getirir!

Bu yazıda “Balayında nerelere gidilir?” sorusuna cevap bulacaksınız; fakat ondan önce karar vermeniz gereken çok önemli bir konu var: Hayalinizdeki balayı tatilinin konsepti ne?

Balayında gidilebilecek ülkeler listesi yaparken balayı tatilinden beklentilerinizi masaya yatırıp deniz, güneş, kum, yeme-içmeden oluşan bir dinlenme tatili mi istiyorsunuz; yoksa kültür, gezi, eğlence, yürüyüş, keşif tatili mi istiyorsunuz buna karar vermelisiniz.

Gelelim ikinci önemli konuya. Balayı konseptine karar verdikten sonra olabildiğince erken planlama yapmanız bütçenizi tahmininizden daha fazla rahatlatacak.

Tur şirketlerinin erken rezervasyon dönemi yaklaşık 8 aylık bir dönemi kapsıyor.

Yani balayına yazın çıkacak çiftler Kasım'dan Haziran'ın ilk haftasına, balayına kışın çıkacak çiftler Ağustos'tan Aralık ortasına kadar %50'ye varan erken rezervasyon indirimlerinden faydalanabiliyor.

Yurt İçi balayı seçenekleri

Balayında vize ve pasaport işlemleriyle uğraşmak, uzun uçak yolculukları yapmak istemeyen, daha çok deniz, güneş, kumsal, yeme-içmeden oluşan bir dinlenme tatili hayali kuran çiftlerdenseniz memleketin cennet köşelerinde baldan tatlı bir balayı geçirebilirsiniz. Balayında Türkiye'de nereye gidilir? sorusunun cevabına gelirsek:

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Kapadokya'daki balayı otellerine göz atmayı unutma: Kapadokya Balayı Otelleri

Yazın balayı yapacak çiftler

Tur şirketlerinin verilerine göre balayına yazın çıkan çiftlerin en çok tercih ettiği bölgelerin başında Belek geliyor. Bunun sebebini balayı tatili için en iyi hizmet veren delüks otellerin bu bölgede olmasına bağlıyorlar.

Belek'i, hem dinlendirici bir otel tatiline hem de kültür gezilerine imkan verdiği için Bodrum takip ediyor.

Hemen arkalarından tesis alternatifleri, kaliteli ve ekonomik hizmet anlayışı ile Kemer, balayı çiftlerine özel sürprizler yapması ve çok popüler bir tatil destinasyonu olması sebebiyle Çeşme geliyor.

Kısaca fiyatlara değinecek olursak Akdeniz Bölgesi'ndeki delüks balayı otelleri gecelik kişi başı 250 TL ile 600 TL, Ege Bölgesi'ndeki delüks balayı otelleri ise gecelik kişi başı 200 TL ile 500 TL aralığında değişiyor. Fakat bu rakamlar sizi korkutmasın. Bu rakamlar 8 aylık erken rezervasyon döneminde %40 – %50 oranında düşüyor.

Bu yazıda da yurt içi balayı rotalarını detaylarıyla inceledik: Türkiye’de Gidilebilecek En İyi 15 Balayı Yeri

Yurt dışı balayı seçenekleri

Farklı ülkeler görmek için fırsat bu fırsat, Türkiye’yi hep gezeriz esas balayında yurt dışına nereye gidilir? sorusuna cevap arayan çiftlerdenseniz cevap veriyorum: Egzotik Adalar, İtalya ve Fransa!

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Yaz aylarında balayı yapacak çiftler

Deniz, güneş, kum, dinlenme, yeme-içme tatili yapmak isteyen çiftler en çok Maldivler, Phuket, Bali, Mauritus ve Seyşeller gibi Egzotik Adaları tercih ediyor.

Maldivler ve Seyşeller'de beyaz kumlu plajlarda denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, su sporlarının her türlüsünü deneyebilir, bu yeryüzü cennetinin doğa harikalarını keşfedebilirsiniz. Bali, Phuket ve Mauritus'da bunlara ek olarak eğlence ve gece hayatı da sizi bekliyor.

Bali’de dalış yapıp su altı güzelliklerini keşfedebilir, ünlü Bali masajını yaptırabilir ve ünlü Bali dans gösterilerini izleyebilirsiniz. Üstelik Uzakdoğu'nun tamamı ve egzotik adaların hemen hemen hepsi Türkiye'den vize istemiyor.

Egzotik adalarda ve diğer destinasyonlarda bütçe mesafelerle ve uçak biletleriyle belirleniyor diyebiliriz. Egzotik adaların tur fiyatları 900 Eurolar'dan başlıyor, tercih edilen otel kategorisine ve geceleme sayısına göre 2500-3000 Eurolar'a kadar çıkıyor.

Yeni kültürler görmek, gezmek, keşfetmek ve eğlenmek için yanıp tutuşan çiftler ise en çok İtalya ve Fransa'yı seçiyor:

You might be interested:  Seyahat Izin Belgesi Hangi Koşullarda Verilir?

İtalya’daki Toscana bölgesinin başkenti olan Floransa, balayında hem romatizmden hem de kültür sanat aktivitelerinden ödün vermek istemeyen çiftler için harika bir şehir. Mimari yapıları, müze ve sanat galerileriyle İtalya’nın en önemli sanat kentlerinden biri olan Floransa, her mevsim güzel olsa da özellikle yaz aylarında bir başka olduğu söylenir.

Paris ise romantik komdedi filmlerinin hayranı çiftlerin ve tüm aşıkların şehri! Balayına nereye gidilir dendiğinde akla gelen ilk cevap. Paris, her sokağının yeni bir maceraya açıldığı, tarihi mekanları, müzeleri, film karelerinden fırlamış cafeleri ve elbette alışveriş tutkunlarının cenneti.

Balayı çiftleri şimdiye kadar genellikle dinlenme amaçlı bir tatil planlarken son yıllarda farklı kültürleri keşfetmeye, egzotik bölgeleri tercih etmeye başladı.

Bu eğilim ile birlikte balayında yurt dışında nereye gidilir diye araştıran çiftlerin en çok tercih ettiği diğer destinasyonlardan biri de Küba.

Alternatif bir balayı isteyen çiftler için Havana; eski model arabalar, Havana purosu, rengarenk sokaklar, alıştığımızdan çok farklı bir yaşam tarzı demek.

Avrupa için kısaca fiyatlara değinirsek örneğin; 1 haftalık klasik bir İtalya turuna katılıp 3 yıldızlı otellerde konakladığınızda yaklaşık 400 – 500 Euro civarında, geceleme sayısı artar ve 4-5 yıldızlı otellerde konaklarsanız 800-900 Euro civarında bir bütçe ile karşılaşabilirsiniz.

Gemi turları seçenekleri

Ayaklarınızın yerden kesildiği bu dönemde karayla tüm bağlantınızı koparıp denizde bir balayı için nereye gidilir derseniz; Hırvatistan, İtalya ve Yunanistan rotalarından oluşan Ege ve Adriyatik gemi turlarını da tercih edebilirsiniz. Gizli koyları, berrak denizi, doğal güzellikleriyle mest olacağınız Akdeniz ve Yunan Adaları balayı gemi turları deniz tutkunu çiftler için tasarlanmış eşsiz tatil paketleri sunuyor.

Kış ayları için balayı seçenekleri

Yurt içi Balayı Yerleri:

Gelelim balayına kışın çıkacak ve yine yurtiçini tercih eden çiftlere… Balayında nereye gidilmeli derseniz en popüler bölgeler Uludağ, Kartalkaya gibi kayak bölgeleri ve Abant, Sapanca gibi SPA ve doğal hayat bölgeleri diyebiliriz.

Eğer kış sporlarına düşkün bir çiftseniz Kartalkaya ve Uludağ'da kayak, snowboard, teleferik yani kar keyfi denince aklınıza ne geliyorsa hepsi var.

Kayak konusunda çok iyi değilseniz merkezde bulunan yerlerden bir kızak kiralayarak çocuklar gibi eğlenebilirsiniz.

Üzerlerinde karların yorgan olduğu çam ağaçlarının sarmaladığı Abant gölü, kışın sunduğu manzarayla kartpostalları süsleyen bir yer.

Karlı kış günlerinde Sapanca, insanın nefes almasını kolaylaştıran bir yer. meşhur kahvaltıcıları, gölün etrafındaki karlarla kaplı ormanlık alanları ve bölgeye has ıslama köftesiyle cazip bir balayı fırsatı sunuyor.

Yurt Dışı Balayı Yerleri:

Balayı tatilinizi kış ayında yapacak ve yurt dışına çıkacaksanız İsviçre, balayı çifleri için romantik ve ilginç seçenekler sunan bir ülkedir.

İsviçre’de göllerde tekne gezileri yapabilir, yeşilin her tonunu görebileceğiniz dağlarda yürüyüşlere katılabilir, karla kaplı Alpler’de nefes kesen manzaralar eşliğinde başbaşa romantik yemekler yiyebilirsiniz veya kuzey kutup dairesinde bulunan ve dünyanın en güzel manzaralarına şahit olacağınız Norveç’i tercih edebilirsiniz.

Eğlence ve alışveriş meraklısı çiftlere hitap etmeyebilir ama doğal güzellikleriyle ve sakinliğiyle, kalabalıklardan uzak bir kış balayı geçirmek isteyen çiftler için ideal. Bunun yanı sıra son yıllarda çok popüler olan Balkanlar turlarını da tercih edebilirsiniz. Karadağ ve Montenegro da vize işlemleriyle uğraşmak istemeyen çiftlerin listesine girebilir.

Her mevsim güzel: Kıbrıs!

Hem bize çok yakın olmasıyla hem de her mevsim güzel havasıyla, balayında nereye gitmeli sorusunun cevaplarından biri de Kıbrıs! Magosa, Bafra ve Girne bölgelerindeki balayı otelleri ile bilinen Kıbrıs çiftler arasında en çok tercih edilen balayı destinasyonlarından biri.

aralıkta gidilebilecek 8 keşif rotası

Pasaportsuz, vizesiz yurt dışı tatili yapmak isteyen çiftlerin seçimi olan Kıbrıs'ın tercih edilme sebeplerinin başında 8 ay güneş alması, dil sorunu olmaması, Türkiye'ye 1 saat 15 dakika uzaklıkta olması, seyahatin yurt dışı standartlarında değerlendirilmesi, delüks oteller arasında kalite standartlarının en yüksek olduğu bölgelerden biri olması gibi faktörler geliyor.

Kıbrıs'ta tesisler 12 ay açık olduğu için seçenek her zaman çok fazla. Bu sayede fiyatlar da oldukça alternatifli ve ekonomik. Yani düğünün sarstığı aile ekonomisini zorlamaması açısından da tercih ediliyor.

Kış döneminde ve hafta içinde çok uygun fiyatlara özel paketler bulabilirsiniz. Örneğin uçaklı paketlerde konaklama, havaalanı transferleri ve ulaşım dahil ortalama 600 TL'den başlayan fiyatlarla planlama yapabilirsiniz.

Siz de unutamadığınız tatillerinizden örnekler vererek hazırlık aşamasındaki çiftlere yardımcı olabilirsiniz. Yorumda bulunsam ne olacak ki sanki deme, senin gittiğin yerlerde iyi veya kötü bulduğun şeyler bir çiftin balayı tatilini kurtarabilir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *