Apartmanlarda Hangi Tür Işyerleri Kesinlikle Açilamaz?

Apartmanlarda hangi tür işyerleri kesinlikle açılamaz sorusunun yanıtı ev detayları Kat Mülkiyeti Kanununun 24. maddesinde açıklanmıştır. Bu maddeye göre, apartmanlarda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamıyor.
Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor. Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüz oluyor.

Işyeri açmak için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?

Apartmana, kat maliklerinin oy birliği ile aldığı bir karar olmadan işyeri, dükkan açılmasını kanunumuz yasaklamıştır. Kat maliklerinden izin alınmadan apartmana açılan işyerinin kapatılması için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılmalıdır.

Hangi işyerleri açılır?

Buna göre, apartmanda mesken olan alanda lokanta, pastahane, süthane gibi gıda vebeslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabiliyor.

Apartman altına hangi işyeri açılamaz?

Maddesinde şu şekilde açıklanmıştır; Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamamaktadır. Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri geçersizdir. Dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

You might be interested:  Şebnem Ferah Ne Tür Müzik Yapar?

Apartman Dairesi işyeri olarak kullanılabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman daireleri, ‘Doktor’ ve ‘Avukat’ bürosu olmak üzere işyeri olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun için de, yine diğer kat maliklerinden bir izin alınması gerekiyor.

Cafe açmak için binadan izin alınır mı?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre tapuda işyeri olarak görünen yerlerde, yönetim planında aksine bir hüküm yoksa kat maliklerinin oyçokluğu ile aldığı kararla internet kafe açmak mümkün.

Kat maliki olmak ne demek?

Kat Maliki; Kat Mülkiyeti Kanununa göre yapımı tamamlanmış ve kullanıma hazır bir binanın bağımsız alanları üzerindeki kat mülkiyeti hakkına sahip kişilere denir. Kat maliklerinin haklarına dair düzenlemeler Kat Mülkiyeti Kanununun üçüncü ve dördüncü bölümlerinde detaylı şekilde belirtilmiştir.

Dükkan açmadan ne iş yapabilirim?

– İnternet sitelerinde sizden istenilen malların satılması. – Tatile giden aileler için, evcil hayvan bakım servisi. – Özel video ve fotoğraf çekim işleri. – Gayrimenkul yönetimi, buralarda dar kapsamlı güvenlik ve temizlik servisi verilmesi.

Iş yeri açmak için neler gerekli?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı İçin İstenen Evrak Listesi

  • Vergi levhasının iki adet fotokopisi.
  • Kira kontratı
  • Tapu fotokopisi.
  • Binanın imar durum belgesi (Tapunun fotokopisi ile imar arşivinden alınacak)
  • Nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Yangın söndürme tüpü dolum faturası
  • Portör muayene kartı
  • Iş yeri açmak için ne yapmalı?

    İş yerinin açılacağı şehrin bağlı olduğu belediyeye iletilmesi gereken belgeler ise genel hatlarıyla şöyledir:

    1. 1 adet vesikalık fotoğraf.
    2. Ustalık belgesi fotokopisi (gerekli olan durumlarda)
    3. Tüzel kişiler için imza sirküleri fotokopisi.
    4. Tapu fotokopisi.
    5. Yapı kullanma izin belgesi fotokopisi.
    6. Kira kontratı
    7. Oda kayıt belgesi.

    Ev işyeri olarak kullanılabilir mi?

    Mesken niteliğindeki bağımsız bölümün Kat Mülkiyeti Kanununun 24. maddesinde belirtilen şekilde kat malikleri kurulunun oy birliği ile verdiği bir karar olmadan iş yeri olarak kullanılması mümkün değildir.

    You might be interested:  Girit adası gezilecek yerler

    Dükkan sahibinin otopark hakkı var mı?

    apartmanların altında dükkanları olan kişilerin kat maliki olmadıkları düşünüldüğünden, otoparkı da kullanamayacakları varsayılıyor. bu konuda da kanun çok açık ve net aslında. öncelikle, dükkân sahipleri de kat maliki sayılır.

    Apartmanda oturmanın kuralları nelerdir?

    Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar

  • Olabildiğince komşuları rahatsız edebilecek gürültülere sebebiyet vermekten kaçının.
  • Dairelerde müzik çalma süresi günde en fazla bir saat olup 20.00 – 09.00 ve 13.00 – 15.00 arasında yapılmamalıdır.
  • Her türlü çöp (kül, şişe, teneke kutu, mutfak çöpü vs.)
  • Daireyi dükkana çevirmek için ne yapmalıyım?

    daireyi dükkana çevirme Haberi

    Tapu sicil müdürlüğünden röperli kroki, çap ve tapunuzu ve ilgili belediyeden imar durumu belgesini aldıktan sonra projelerinizi yaptırabilirsiniz. Daha sonra da projeler ve belediyenin sizden isteyeceği ilgili belgelerle birlikte tadilat ruhsatı için müracaat etmek zorundasınız.

    Işyeri mesken olarak kullanılabilir mi?

    Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuda işyeri olarak kayıtlı olan bir bağımsız bölüm, tüm kat maliklerinin onayı ile gerekli tadilatlatın yapılması ve onaylanması halinde mesken olarak kullanılabiliyor.

    Apartman Dairesi Home ofis olur mu?

    Apartmanda home ofis açabilmek için öncelikle belediyeden işyeri açma ve çalışma ruhsatının alınması lazım. Home ofis açabilmek için talep edilen belgeler belediyeden belediyeye değişebilse de kesinlikle alınması gereken bir diğer önemli belge ise apartman yönetiminin izni belgesi.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *