09 Ekim 2016 fatma Okullar 0 Tema vakfı ne tür çalışmalar yapar, tema vakfı ne tür hizmetler verir konusunda sizlere bilgi vereceğiz. Tema vakfı, doğal çevreyi korumak ve ağaçlandırma çalışmaları yapmak amacıyla çalışan bir kuruluştur. Tema vakfı çalışmalarını bu amaçlar doğrultusunda sürdürmektedir.
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA, 11 Eylül 1992 tarihinde İstanbul’da kurulmuş olan çevreci bir vakıftır. Erozyon ile mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması temel amaçlarındandır.
Contents
- 1 TEMA Vakfı ne tür çalışmalar yapmıştır?
- 2 Temanın açılımı nedir?
- 3 TEMA Vakfı doğayı korumak için neler yapar?
- 4 TEMA Vakfı’nın çalışmalarına destek olmak için neler yapabiliriz?
- 5 Temanın diğer canlı türlerinin yaşamını nasıl etkiler?
- 6 Temanın çevre bilincinin gelişmesi açısından ne gibi sonuçlar doğurur?
- 7 TEMA Vakfı gönüllüleri ne iş yapar?
- 8 Tüçev nedir ne iş yapar?
- 9 Tema’nın çalışmaları Insanyaşamını hangi Alanlardaetkiler?
- 10 Çevreyi koruyan kuruluşlar nelerdir?
- 11 TEMA vakfına bağış nasıl yapılır?
- 12 Ağaçlandırma icin neler yapabiliriz?
- 13 Tema bağışları nereye gidecek?
- 14 TEMA Vakfına Kimler Üye Olabilir?
TEMA Vakfı ne tür çalışmalar yapmıştır?
TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışmaktadır. Türkiye’nin doğasını koruma hedefiyle, ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütmektedir.
Temanın açılımı nedir?
TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
TEMA Vakfı doğayı korumak için neler yapar?
TEMA Vakfı öncelikle ülkemizin toprak varlığı ve arazi kaynağının korunmasına dikkat çekmektedir. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda güvencesinin ön koşulu toprağın korunması ve veriminin artırılmasıdır.
TEMA Vakfı’nın çalışmalarına destek olmak için neler yapabiliriz?
Gönüllü Formunu İndirmek İçin
Gönüllülük başvurularıyla ilgili tüm sorularınız için 0212 291 90 90 – 1182 numaralı telefondan ya da [email protected] e-posta adresinden Saha ve Gönüllülük Bölümü ile iletişime geçebilirsiniz.
Temanın diğer canlı türlerinin yaşamını nasıl etkiler?
Cevap: Temanın çalışmaları olmasa veya azalsa birçok mikroorganizma, mantar, bitki ve hayvan türü yok olacaktır. Bu mikro çeşitliliğin azalması ekosistem döngüsüne zarar verecek ve biz insanların temiz suya ulaşmasına dahi olumsuz etki yapacaktır.
Temanın çevre bilincinin gelişmesi açısından ne gibi sonuçlar doğurur?
TEMA Vakfı her yaştan gönüllü çalışanıyla Türkiye’nin dört bir yanına ağaç dikerek küçük ormanlar oluşturur. Böyle bir ağaçlandırma aktivitesine katılmış vatandaşın hem doğa sevgisi hem de çevre bilinci artar. Kendi ağaçlarını dikmiş olmanın ve ülkesine faydalı olmanın mutluluğu insanları daha da bilinçli kılar.
TEMA Vakfı gönüllüleri ne iş yapar?
Gönüllüler en çok katıldıkları gönüllü faaliyetleri; gönüllü kazanımı faaliyetleri, eğitim ve farkındalık çalışmaları, sosyal medyada destek verme, ağaçlandırma, tanıtım/stant ve savunuculuk faaliyetleri olarak sıralıyor.
Tüçev nedir ne iş yapar?
2001 Yılında Bakanlığımızın bünyesinde kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Bakanlığın desteklenmesi ve güçlendirilmesi faaliyetleri yanında, ülkemiz çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı ve destek sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.
Tema’nın çalışmaları Insanyaşamını hangi Alanlardaetkiler?
Erozyonla mücadele ederek bizi ve toprağın aşınmasını engeller, engellemeye çalışır ve elinden geleni yapar. Ağaçlandırma yaparak insanlara ve hayvanlara temiz oksijen solumada yardımcı olur, aynı zamanda ağaçlandırma yaparak çığ vb. doğal afetlerin tehlikesini azaltır.
Çevreyi koruyan kuruluşlar nelerdir?
TEMA vakfına bağış nasıl yapılır?
İş Bankası hesaplarımıza şube kanalı ile elden nakit bağış yatırılırken masraf alınmaması için gişe görevlisine ‘TEMA Vakfı’na ‘NAR’ bağış ekranlarını kullanarak bağış yapmak istediğinizi’ belirtebilir ve yukarıdaki tabloda yer alan ‘Gişeye Söylenecek Hesap İsmi’ni gişe görevlisi ile paylaşabilirsiniz.
Ağaçlandırma icin neler yapabiliriz?
Özel ağaçlandırma amacıyla saha tahsisi/kiralaması yapılan sahada aşı yapmaya uygun türlerin bulunması halinde aşılama yapılarak özel imar-ihya çalışması da yapılabilir. Özel ağaçlandırma amacıyla başvuru yapılan saha; Orman alanında ise Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 49 yıllığına saha tahsisi yapılır.
Tema bağışları nereye gidecek?
Evet, bu defa da TEMA’ya bağışlar (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılıyor.
TEMA Vakfına Kimler Üye Olabilir?
Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA Gönüllüleri: Okul gruplarıyla ya da bireysel olarak gönüllü olan; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi gönüllülerdir.