Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacak.
Contents
- 1 Seyahat belgesi ne kadar sürede onaylanır?
- 2 Izin belgesi kaç saatte çıkar?
- 3 Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
- 4 En hızlı seyahat izni nasıl alınır?
- 5 Seyahat izin belgesi hemen çıkar mı?
- 6 Seyahat izin belgesi sonuçları nasıl öğrenilir?
- 7 Şehir dışına çıkmak için izin nasıl alınır?
- 8 Kimlerin seyahat izin belgesi alması gerekiyor?
- 9 Izin belgesi nasıl alınacak?
- 10 Seyahat izin belgesi başvuru işleme alındı ne demek?
- 11 Seyahat izin belgesi nasıl onaylanır?
- 12 Özel araçla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
- 13 En kolay seyahat belgesi nasıl alınır?
- 14 Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
- 15 Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
Seyahat belgesi ne kadar sürede onaylanır?
Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir. Şehirler arası yolculuk yapmak isteyen kişiler Seyahat izin belgesi almak zorunda.
Izin belgesi kaç saatte çıkar?
SEYAHAT BELGESİ NE ZAMAN ÇIKAR? İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlardaki şartlara göre aciliyeti olan vefat gibi durumlarda 1-2 gün içerisinde seyahat izni verilmekte olup, diğer durumlarda ise yaşanılan şehrin nüfus yoğunluğuna göre 2 gün ila 1 hafta arasında seyahat izin belgesi çıkmaktadır.
Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
İzin belgesi almak isteyenler e-devlet kapısı üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuru Seyahat İzin Kurulu’na iletilecek ve kurul tarafından değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme sonrası başvuru sahiplerine ‘başvurunuz kabul edilmiştir’ ya da ‘başvurunuz ret edilmiştir’ şeklinde SMS gönderilecek.
En hızlı seyahat izni nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler.
Seyahat izin belgesi hemen çıkar mı?
Başvurular bu kurul tarafından değerlendirilip size ‘Başvurunuz kabul edilmiştir’ ya da ‘Başvurunuz red edilmiştir’ şeklinde SMS ile bilgi mesajı gelecek. Bu izinle otobüs biletini satın alabilir ya da özel aracınızla yola çıkabilirsiniz. Otogarlardaki başvuru masalarından SMS mesajını gösterip belgenizi alabilirsiniz.
Seyahat izin belgesi sonuçları nasıl öğrenilir?
Seyahat İzin Belgesi Başvuru Sonuçları
İlgili başvuru için sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/goc-idaresi-yol-izin-belge-basvurusu adresinden T.C. ve şifreleri ile e-devlete giriş yaparak başvuru sonuçlarını öğrenebilecek.
Şehir dışına çıkmak için izin nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi almak için e-Devlet ve ALO 199 üzerinden başvuru yapılabiliyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlamasında il dışına çıkmak isteyenlere seyahat izin belgesi almak zorunlu tutuluyor.
Kimlerin seyahat izin belgesi alması gerekiyor?
‘Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar; tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
Izin belgesi nasıl alınacak?
Seyahat izin belgesi çıkartma, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Seyahat izin belgesi başvuru işleme alındı ne demek?
İşleme alındı demek; söz konusu başvurunun alındığını belirtir.
Seyahat izin belgesi nasıl onaylanır?
Vatandaşlar, belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden valilik/kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebilecek.
Özel araçla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
Seyahatlere zorunlu haller dışında izin verilmeyecek, seyahat izni ALO 199 ya da e-Devlet üzerinden başvuru ile alınabilecek. Bu süreçte özel araç ve uçak, otobüs, tren ile seyahat izne tabii olacak.
En kolay seyahat belgesi nasıl alınır?
Seyahat İzin Belgesi’ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199’u arayarak kolayca alabilirsiniz.
- Alo 199’u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
- Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.
Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
Seyahat İzin Kurulu kullanıcısı da yüklenen belgeye göre onay, red veya tekrar belge isteminde bulunarak süreci devam ettirebilir. İşlemler / Detay Gör Butonu ile seyehat izin talebine ilişkin detaylar görülebilir ve açıklama girilerek talep REDDEDİLEBİLİR. Kabul edilen seyahat izni taleplerinin listelendiği ekrandır.