Anasayfa > Vitrin
''Önerdiğimiz ürünleri seveceğini umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''
i.imgur.com
Bence hepimiz biliyoruz ancak hala düzenli kullanmamakta ısrar ediyoruz sanırım. Bazen de aldığımız güneş kreminden memnun kalmayarak kullanmayı bırakıyoruz.
gl-images.condecdn.net
En önemli nokta cilt tipimizi belirlemek. Örneğin yağlı bir cilde sahibiz. Güneş kremi de yapısı gereği ciltte yağlı bir his bırakabildiği için yağlı ciltlere uygun güneş kremi almazsak o hissiyat bizi çok rahatsız edebilir.
Bioderma Photoderm güneş kremi birçok cilt tipinin sevdiği bir ürün.
Bioderma'nın en sevilen güneş kremleri burada
thumbor.thedailymeal.com
Cildinizde yer alan sorunlar varsa buna göre içerikler tercih etmeye dikkat edin. Örneğin en basitinden parfüm içerikli güneş kremleri cildinizi kötü etkileyebilir.
Incıa markasının doğal güneş kremini terci edebilirsin.
Diğer Incıa güneş ürünleri bu listede
emeraldcoasturgentcare.com
Cildinizin hassasiyetine göre koruma faktörünüzü yükseltin. Hassas bir cildiniz yoksa 30 faktör etkili olacaktır ancak hassas bir cilde sahipseniz 50 faktör ve üzeri güneş kremleri kullanmayı tercih edin.
Sebamed'in 50 faktör güneş kremi birçok kişi tarafından severek tercih ediliyor.
En sevilen 30 ve 50 faktör güneş kremlerini buradan inceleyebilirsin.
www.log.com.tr
Dünyamızı zararlı UV ışınlarından koruyan ozon tabakası giderek inceldiği için bunun sonucunda daha fazla zararlı güneş ışını yeryüzüne ulaşıyor. Bu sebeple güneş kremlerinin UV ışınlarına karşı filtresinin olması cildimizi bu zararlı güneş ışınlarından korumamız demek oluyor.
Lancome Uv koruyuculu güneş kremi tam sana göre!
Daha uygun fiyatlı bir şey arıyorsan bu listeyi incelemelisin!
d.newsweek.com
Günlük hayatta kullanılacak güneş kremlerinde bu özelliğe dikkat etmemize gerek yok iken tatil için tercih edeceğimiz güneş kreminin suya dayanıklı olmasına dikkat edin. Böylece cildiniz suyla temas ettiğindeki o kötü hissiyatı da yaşamamış olursunuz.
Missha'nın suya dayanıklı güneş kremi 50 faktör.
Missha'nın en sevilen güneş kremleri için tıkla
i12.haber7.net
Çocuk cildi yetişkinlere nazaran daha alerjik ve hassastır. Bu sebeple kullanılan losyon ve kremler katkı maddesi içermemeli, kokusuz ve parfümsüz olmalıdır.
En büyük farkı ise fiziksel içerikli ürünler olması. Kremin kimyasal değil fiziksel koruma sağlamasıdır.
Mustela bebek ürünlerinde çok sevilen ve bilinen bir marka. Mustela'nın güneş kreminin memnuniyeti de çok yüksek!
En sevilen çocuk güneş kremleri bu linkte
thumbor.thedailymeal.com
Güneş kremi kullanmak aslında başlı başına yaşlanmamızı engelleyen bir durum. Ancak yine de anti aging özellikli güneş kremlerini tercih ederek bu durumu destekleyebilirsiniz.
Güneş kremlerinde de çok iyi bir marka olan Avene, anti age güneş kreminde de memnuniyetini sürdürmüş.
Benzer ürünleri inceleyebilirsin.
thumbor.thedailymeal.com
- İçeriğinde 'contella asiatica' olan ürünler tercih etmen hassas cildin için çok faydalı olacaktır.
- Farmstay – centella asiatica içeren yatıştırıcı güneş kremi cildini rahatlatacak.
- Diğer ürün için tıkla
www.probiyotix.com
- Kuru ciltliler güneş kremi seçerken daha çok sıvı ve losyon formundaki güneş kremlerini tercih edebilirler.
- La Roche Posay'in kuru ciltler için olan güneş kremini tercih edebilirsin.
- Benzer ürünler için buraya
cdn.yeniakit.com.tr
- Jel, köpük ve krem formunda ve su bazlı olan güneş kremleri yağlı ciltlerdeki parlama görüntüsünü engelleyecektir.
- La Roche Posay'in yağlı ciltler için olan jel formundaki güneş kreminden tüm kullanıcılar çok memnun.
- Benzer ürünler için tıkla
media.istockphoto.com
Yine jel, köpük ve krem formundaki su bazlı güneş kremlerini tercih edersen ciltteki yağlanma hissiniz minimuma indirmiş olursun. Akneli cilter ürünlere karşı çok hassas oldukları için özellikle içerisinde pafüm olmamasına dikkat et.
Capicade Spf 50+ akneli ciltler güneş koruyucusunu deneyebilirsin.
Diğer ürünler burada
i.haber7.com
Dudaklar korunmaya en ihtiyaç duyulan yerlerin başında gelir. Güneşin zararlı ışınlarına karşı çok hassastırlar. Cilt tipi fark etmeksizin 30 spf içeren dudak koruyucularından kullanman iyi olacaktır.
Sebamed'in 30 spf koruyucu dudak balmı beklentini fazlasıyla karşılayacak!
Diğer dudak balmları bu listede
img-s1.onedio.com
Contents
- 1 Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- 2 GÜNEŞ KREMİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?
- 3 Güneş Kremi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Dermo Blog
- 4 Güneş Kremi Seçerken
- 5 Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gereken noktalar
- 6 Güneş Koruyucu Seçiminde Püf Noktalar – Alerji ve Astım Derneği
- 6.1 Güneş ışınları arasındaki fark nedir?
- 6.2 Güneşten Korunmak İçin Nasıl Önlem Alınabilir?
- 6.3 Güneş Koruyucu Kremler
- 6.4 Ne tür güneş kremi kullanmalıyım?
- 6.5 Güneş Kremi Nasıl Uygulanır?
- 6.6 Yumuşatıcılar ve güneş kremini hangi sırayla kullanmalıyım?
- 6.7 Güneş koruyucu kremler ve böcek kovucular
- 6.8 Sonuç olarak:
- 7 En İyi Yüz Güneş Kremi Tavsiyeleri
- 8 Sakın Hafife Almayın!
Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yaz gelince hepimizin imdadına hızır gibi yetişen güneş kremleri, yaz boyunca çantamızın en değerli varlıkları oluyor. Peki, sabah evden çıkarken sürdüğümüz ve gün boyu yenilediğimiz, yüzümüzü ve vücudumuzu güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan bu kremlerin yararlı olduğu kadar zararlı olduğunu da biliyor muydunuz?
Evet, güneş kremleri hem cildimiz hem de çevremiz için zararlı maddeler içerebiliyor. Bu durumda da bu ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Gelin, bu konuyu mercek altına alalım.
Güneş Kremlerindeki Kimyasallar ve Zararları
Güneş kremleri ne yazık ki pek çok kimyasal içeriyor. Özellikle içeriğindeki oksibenzon ve oktinoksat bu kremleri zararlı hale getiriyor. Oksibenzon ciltten emilerek kana karışıyor ve kansere yol açabiliyor. Son dönemde yapılan araştırmalara göre oktinoksat da tiroit hormonunu taklit edip, insan sağlığını olumsuz etkiliyor.
Bu zararlı maddelerin çevreye karşı da savaşı var. Bu bileşenler zamanla insan ve denizlerde yaşayan organizmalarda birikebiliyor. Bu iki madde okyanuslardaki mercan resiflerine ve denizlerde yaşayan organizmalara zarar veriyor. Bu nedenle de pek çok yazlık bölgede bu maddeleri içeren güneş kremlerinin satışı yasaklanmış durumda. Hormonları taklit eden, kansere yol açan, çevreye ve denizlerde yaşayan pek çok canlıya zarar veren bu maddeleri içeren koruyucu ürünler, faydadan çok zarar veriyor.
SPF'li Ürünler Gerçekten Koruyucu mu?
UV ışınları yeryüzüne UVA ve UVB olarak ulaşıyor. UVB yaz aylarında yoğunlukta olurken, UVA ise yıl boyunca hep bizimle oluyor. Bu durumda da kullandığımız güneş koruyucu ürünün hem UVB hem de UVA'ya karşı koruma sağlaması gerekiyor. Oysa çoğu güneş koruyucu kremlerin üzerinde yer alan SPF ibaresi ürünün sadece UVB'den koruduğunu belirtiyor. Ayrıca uzmanlara göre SPF 50'nin üzerindeki kremler ekstra koruma sağlamıyor. Bu durum sadece bir pazarlama tekniği olarak ele alınıyor.
Ayrıca bilimsel çalışmalara göre SPF'li ürünler çok hızlı kana geçiyor, hatta idrarda ve anne sütünde bile tespit edilebiliyor. Sprey ürünlerde ise kimyasallar solunum yoluyla vücuda girebiliyor ve tüm bunlar sağlığımız için tehdit oluşturuyor.
Peki Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edelim?
Güneşten korunmaya çalışırken kendimize ve çevreye zarar vermemek için organik sertifikalı ürünler kullanmaya özen göstermek şart. Bu ürünler kimyasal içermediği için toksik etkilere sebep olmuyor. Organik kremler cildin nefes almasını sağlıyor, üretimi ve tüketimi esnasında çevreye ve canlılara zarar vermiyor ve cildi besleyip nemlendiriyor.
Güneş kremi seçerken geniş spektrumlu olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bu kremler hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlıyor. Güneş koruyucu seçerken sprey değil de krem formunu almak çok daha faydalı. Sprey ürünler solunum yoluyla ciğerlere girebiliyor.
Çevre ve insan sağlığı için çalışmalar yapan, bağımsız bir kuruluş olan Environmental Working Group (EWG) her sene piyasadaki tüm güneş kremlerini inceleyip, bu kremler hakkında bir rapor hazırlıyor. EWG bu raporunda, kremleri içeriklerine göre puanlıyor. Güneş kremi almadan önce bu kuruluşun web sitesine bakmanızda fayda var.
Güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmak için yoğun öğle güneşinde (11.00 – 15.00 saatleri arası) dışarı çıkmaktan ve güneşlenmekten kaçınmak gerekiyor.
Güneşte kalma süresi uzatılmadan, yeterli miktarda ve güneşe çıkmadan 15-30 dakika öncesinde güneş koruyucu sürülerek zararlı ışınlardan korunmak mümkün. Çevre ve insan sağlığını korumak bizim elimizde.
Bunun için yapmamız gereken sadece araştırma yapmak ve uygun önlemleri almak. Böylece hem kendi sağlığımızı hem de çevremizi zararlı maddelere karşı koruyabiliriz.
GÜNEŞ KREMİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?
Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için cildinize en uygun koruyucuyu seçmeniz gerek. En iyi krem dahi olsa eğer size uygun değilse faydasını göremezsiniz. Peki, güneş kremi alırken nelere dikkat etmelisiniz?
1) Eğer hassas bir cilde sahipseniz, mutlaka yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler tercih etmelisiniz. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yüz, boyun ve dekolte bölgenize yüksek filtreye sahip güneş koruyucu kremler sürmeyi ihmal etmeyin.
2) Eğer çok açık tenliyseniz güneşe ilk çıktığınızda SPF30 ya da güneşe karşı fazla hassasiyetiniz varsa SPF50 kullanmalısınız. Sonradan SPF’yi yavaş yavaş azaltabilirsiniz.
3) Güneş kremleri yüz, yüz ve vücut olarak ikiye ayrılabilir. Yüz için olanlar krem formda, vücut için olanlar losyon formunda olur genelde. Vücut için olanları yüzünüze kullanmamalı ve yüzünüze sadece bu bölge için olan kremleri kullanmalısınız.
Ama üzerinde ‘yüz ve vücut için’ yazıyorsa bu tarz ürünleri hem yüzünüze hem vücudunuza kullanabilirsiniz elbette.
4) Dudaklar ve göz çevresi için de özel tasarlanmış güneş kremlerini kullansanız iyi olur. Bu bölgeler korunmaya en ihtiyaç duyulan yerlerin başında gelir. Çok hassas ve güneşin zararlı ışınlarına karşı hedef konumunda bölgelerdir.
Öneri: Vücudun benzersiz hassasiyette olan narin dudak bölgesi için geliştirilmiş güneş koruyucu bir krem, dudaklarda nem dengesini sağlar, onları korur ve hasarları onarır.
Çünkü güneşten fazla etkilenmiş dudaklarda aşırı kuruluk, tahriş, uçuk gibi hoş olmayan problemler görülebilir.
Bunun için Shiseido Sun Protection Lip Treatment SPF20, dudakları korur, onarır ve besler.
5) Cildiniz yağlı ve karma ise losyon formda güneş koruyucuları, kuru bir cildiniz varsa krem formdakileri tercih edebilirsiniz.
6) Eğer sporla ilgileniyorsanız ve sık sık suya girip çıkıyorsanız, suya ve tere dayanıklı güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Shiseido Wet Force serisi bu açıdan size uygun olur.
7) Çocuklarınız için çok yüksek SPF’ye sahip olan çocuklar için tasarlanmış güneş kremlerini kullanmalısınız. Shiseido'nun çocuklar ve hassas ciltliler için ürettiği Wet Force Expert Sun Protection SPF50, göz yakmaz, kum yapışmaz ve hem vücut hem yüz içindir.
Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.
ALIŞVERİŞE DÖN
0>
-
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 87})[0].Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 113})[0].Name}}{{item.SubTotalPrice | number:2}} TL
{{(item.TotalOldPrice > item.TotalPrice ? item.TotalOldPrice : item.TotalPrice) |number:2}} TL
Sepet Trigger
Güneş Kremi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Dermo Blog
Güneş Koruyucu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
UVA ve UVB ışınları ciltte kırışıklıklara, erken yaşlanmaya, lekelere yol açabilir, cildin nem seviyesini düşürebilir. Bu etkilerden cildi korumak için etkili bir güneş kremi kullanılmalıdır.
Ancak güneş kreminin cildi bu etkilerden yüksek performansla koruması için belli niteliklere sahip olması gerekir.
Peki, nedir bu etkiler ve güneş kremi satın alırken nelere dikkat etmek gerekir? Sizin için araştırdık.
Önceden insanlar, güneş kremi satın alırken ne içeriğine, ne markasına, ne kapasitesine ne de cilt tipine uygunluğa dikkat ediyorlardı.
Cilt bakım ürünleri kadar güneş koruyucular da cilt tipine, ihtiyaçlarına, sorunlarına, uygun olmalıdır.
Böylelikle kullandığınız ürünün niteliği, verimi artar, performansı yükselir ve farklı ürün kullanmaktan dolayı ciltte oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçilebilir.
- Öncelikle güneş kremi alırken ilk bakmanız gereken cilt tipinizdir.
- Cilt Tipinize Uygun Olmalı!
- Kullanacağınız güneş ürününün cilt tipinize uygun olması, satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır.
Yağlı ve akneye eğilimli ciltler ciltler; jel, köpük ve krem kıvamında formunda daha su bazlı ürünleri kullanması gerekir. Sitemizde yer alan Dermasolar Age Defence Cream SPF50, yağlı ve hassas ciltlere özel güneş koruyucudur. İçeriğindeki hiyalüronik asit sayesinde cildi yağlandırmadan nemlendirir ve güneşe karşı etkili koruma sağlar.
Kuru ve hassas ciltler; nemlendirici özelliği bulunan daha sıvı ve losyon formundaki ürünleri kullanmalıdır.
Karma ciltler ise; kendi tiplerine uygun ve tüm ciltler için uygun olan ürünleri kullanabilir. Dermabien Dermasolar Mineral Plus SPF50 tüm cilt tipleri için üretilmiştir.
En Az 30 Faktör Olmalı!
Sun Protection Factor yani güneş koruma faktörünün UV ışınlarına karşı etkinliği hakkında bilgi verir. UV ışınlarına karşı doğru bir koruma için, ürün en az 30 faktör olmalıdır.
Cilt Sorunlarınıza Karşı Bakım Yapmalı!
Belirli bir cilt sorununa sahipseniz satın alacağınız güneş kremi, soruna yönelik bakıma da uygun olmalıdır. Dermabien Dermasolar SPF 50 + Leke Karşıtı Anti Aging Güneş Kremi, leke karşıtı ve anti aging bakım yapar. UV ışınlarına karşı cildi korumaya yardımcı olur.
UV ışınlarına Karşı Filtresi Olmalı!
UV ışınları cilt üzerinde birçok olumsuz duruma yol açabilme etkisine sahiptir. Seçeceğiniz güneş ürünün UV filtresinin olması ürünün kapasitesini artırır ve cildi bu olumsuz durumlara karşı korumaya yardımcı olur.
- Suya Dayanıklı Olmalı!
- Kullanacağınız ürünün suya dayanıklı olması özellikle denize girdiğinizde ya da terlediğinizde güneşten korumaya devam etmesi açısından önemlidir.
- İçeriğindeki Ham Maddeler Yetkin Olmalı!
Son yıllarda, dermokozmetik markalar güneş ürünlerinin içeriğinde yüksek etken maddeler kullanarak ürünleri daha yaralı hale getirdi. Böylelikle verimi artan ürünler, daha yüksek performansa sahip oldu.
Dermabien Sun Protection Cream Again Solar Damage içeriğindeki E vitamini, hiyalüronik asit ve mineraller sayesinde güneşe karşı yüksek koruma sağlar.
Nemlendirici etkiye de sahip ürün, cildi yumuşatmaya ve esneklik kazandırmaya da yardımcı olur.
Güneş Kremi Seçerken
Güneş kremi seçmek çoğu kişi için karmaşık görünebilir ve aşağıdaki gibi birçok soru kafamıza takılır.
UVA’ya karşı koruyucu kremler yeterli olur mu? Sprey mi, yoksa losyon mu kullanmalıyım? Kullandığım güneş kreminin içindeki maddeler cildime zarar verir mi? Kaç faktörlü güneş kremi kullanmalıyım? Hangi markayı tercih etmeliyim?
Suya dayanıklı güneş kremi ne işe yarar?
Güneş kremleri iki şekilde sizi güneşten korur. Bazıları güneş ışınlarını yansıtarak bazıları ise zararlı ışınlar derinize ulaşmadan onları emerek işlerini yapar.
Buna bağlı olarak güneş kremlerinin içinde bulunan ve zararlı ışınlardan koruyan maddeler temelde iki formdadır. Kimyasal bazlı koruyucular ışınları emerek etki ederken,diğer grup olan mineral bazlı koruyucular ışınları yansıtırlar. Piyasada bulunan çoğu güneş kremi kimyasal bazlı koruyucular barındırır.
Bunlar oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate ve octinoxate’dir. Mineral bazlı koruyucular ise zinc oxide ve/veya titanium dioxide’dir.
Dikkat Etmeniz Gerekenler
1. Çocuğunuz İçin Güneş Kremi Seçerken Bu Maddeleri Göz Önünde TutunÇocuklar ve bebeklerin ciltleri genellikle yetişkinlere göre daha hassastır. Bu yüzden yukarıdaki kimyasal içerikleri barındıran kremleri önermiyoruz.
Özellikle içeriğinde oxybenzone ve yukarıda yer almayan para amino benzoik asit bulunan kremler çocuklar ve bebekler tarafından kullanılmamalıdır.
Bunun yerine mineral bazlı kremler tercih edilmelidir. Çocuklar ya da bebekler için olduğu belirtilen kremlerin büyük bir kısmı mineral bazlıdır fakat yine de içeriklerini kontrol etmenizi öneririz. Çocuklarınızın güneş kremini eğlendirici bulmasını sağlamak için renkli ya da görseli çok olan kremleri tercih edebilirsiniz.
2. 30 SBF ve Üstü Güneş Kremlerini Seçin
Eğer dışarıda kısa bir zaman geçirecekseniz 15 faktörlü güneş kremi sizi UV ışınlarının %93’ünden koruyacaktır. Eğer %100’e yakın bir koruma istiyorsanız 30 faktör ve üstü kremleri tercih etmelisiniz.
Bu derecelendirme şu şekilde açıklanabilir; teninizin güneş altında normalde 5 dakikadaki etkilenim düzeyi, 30 SPF koruma faktörlü bir kremle güneş altında 150 dakikaki etkilenim düzeyine eşit olmaktadır.
Belirtmemiz gerekir ki güneş kremlerinin SPF değeri sadece UVB ışınlarına karşı koruma ölçüsüdür. Son zamanlarda yapılan araştırmalar UVA’nın da cilt kanseri ve kırışıklıklara neden olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla sadece yüksek faktörlü güneş kremi kullanmak yeterli değildir. UVA, ciltte yanıklara neden olmasa da bu zararlı ışınların cilt tabakasının derinlerine nüfuz etmektedir.
Daha yüksek faktör sizi güneşten daha iyi koruyacağı anlamına gelmez. Daha uzun koruyacağı anlamına gelir.
3. UVA ve UVB’ye karşı koruyucu olan geniş spektrumlu güneş kremi seçin
Son zamanlarda duymaya başladığınız kavramlardan biri de ‘’geniş spektrumlu krem’’. Geniş spektrumlu kremler sizi hem UVA hem de UVB’den korur.
4. Kremi Cildinize Yedirmeden Sürün
Güneş kremini doğru kullanmak en az doğru güneş kremi kullanmak en az doğru güneş kremi kullanmak kadar önemlidir.Vücudunuza ovalayarak sürmekten kaçının. Genel olarak bilinenin aksine güneş kreminin ovalayarak ve cilde yedirererek sürülmesi kremin verimini oldukça düşürür çünkü bu şekilde koruyucu tabaka incelir. Ovalamadan ve cilde yedirmeden direkt olarak sürmelisiniz.
Ayrıca kulaklarınıza, ellerinize, dudaklarınıza, boynunuza, koltuk altınıza kısacası güneş ile temas eden tüm vücut bölgelerinize sürmeyi ihmal etmeyin.
5. 2 Saatte Bir Yenileyin
Normal koşullarda 2 saatte bir güneş kreminizi yenilemeniz önerilir. Eğer denizde zaman çok geçiriyorsanız ya da vücudunuz sık sık suyla temas ediyorsa 1 saatte bir kreminizi yeniden sürmenizi öneririz.
6. Su Geçirmeyen Güneş Kremlerini Tercih Edin Fakat Bu Detayı Bilin
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi geçtiğimiz senelerde ‘’suya karşı dayanıklı’’ ya da ‘’su geçirmez’’ ibarelerinin tek başına kullanılmasını yasakladı. Bunun sebebi ifadelerin yanıltıcı olması. Bu ifadeler kullanılırken mutlaka güneş kreminin verimini kaç dakika düşürmediği ibaresi de yer almalı.
Her ne kadar güneş kreminizin su geçirmeme özelliği olsa da eğer denize giriyorsanız 1 saatte bir yenilemeniz gerekiyor. Diğer bir deyişle ‘’nasıl olsa su geçirmiyor, denize istediğim kadar gireyim çıkayım, 1 kere sürmem yeter’’ anlayışını terk etmeniz gerekiyor.
Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gereken noktalar
11 Şubat 2020 Salı Saat: 19:47
Güneş ışınlarının yüzde 80'ini bulutların arasından geçebilir. Bu nedenle her mevsim cildimizi güneşe karşı korumamız gerekmektedir.
Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?
Güneş kremleri cildi UV ışınlarından korur. Güneşten gelen zararlı ışınların cilt yüzeyinde yanık ya da leke gibi herhangi bir tahribat oluşturmasına engel olmanıza yardım eder. Cilt kanseri riskini azaltır. Nemlendirici etkileri ile cildinizin nem açısından dengelenmesine de destek verir.
En iyi Güneş Kremi Hangisi? Neye Göre Güneş Kremi Seçmelisiniz?
Birçok markanın güneş kremi ürünleri bulunmaktadır. Bu nedenle geniş bir skalaya sahip olan güneş kremlerini seçmek zor olabilir. Burada önemli olan ilk nokta cilt tipinizi doğru bir şekilde analiz etmenizdir.
Tüm cilt tiplerine uygun olarak geliştirilen güneş kremlerinin yanı sıra, kuru cilt tipleri, karma cilt tipleri, akneye eğilimli cilt tipleri, olgun ya da anti-aging cilt tipleri için yani daha kişiselleştirilmiş güneş kremleri bulunmaktadır.
Bu nedenle güneş kremi alırken ilk dikkat etmeniz gereken cilt tipinize uygun ve cildinizin ihtiyacını karşılayan bir güneş kremi seçmenizdir. Cilt tipinize uygun olmayan bir güneş kremi cildinizde bazı sorunların oluşmasına neden olabilir.
Özellikle yağlı ve akneye eğilimli cilt tiplerinin su bazlı ürünler tercih etmesi daha etkili olacaktır. Su bazlı ürünler yağ bazlı ürünlerin neden olduğu parlama gibi durumlara yol açmaz ve cildinizde yeni bir akne problemi yaşanmasına da engel olmaya çalışır.
Yüz bölgeniz yağlı ancak vücut bölgeniz daha kuru bir tipe sahip olabilir. Bu tarz durumlarda yüzünüz için ayrı vücut bölgeniz için ayrı güneş kremi tercih etmeniz gerekebilir. Bu durumun önüne geçmek için ya tüm cilt tiplerine uygun ürün seçmeli ya da bölgenin ihtiyaçlarına göre ürüne karar vermelisiniz.
Bir diğer önemli nokta da, özellikle yaz aylarında suya dayanıklı ya da sporcular için geliştirilen güneş kremlerini seçmenizdir. Özellikle yaz aylarında terleme, deniz ya da havuza girme gibi durumlarda da cildi korumak adına suya dayanıklı güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Cilt tipi ve kullanım amacının yanı sıra yaşta güneş kremi seçerken önemli bir etkendir.
Çocuk ve Bebek Güneş Kremleri farklı mı?
Çocukların cildi yetişkinlere oranla çok daha hassastır. Bu yüzden çocuklarınız için güneş kremi seçerken mutlaka onların cildi için geliştirilmiş ürünler ve içeriği daha saf olan ürünler tercih etmeniz tavsiye edilir. Birçok çocuk kremi yetişkinlerin de kullanımına uygundur.
Bu nedenle ekstra bir güneş koruyucu almak istemiyorsanız hem çocuğunuzun hem de kendi cildinizde uygulayabileceğiniz ürünler alabilirsiniz.
Yine özellikle yaz aylarında çocuklarınız için güneş kremi seçerken onların kum ile oynarken ya da deniz veya havuzda vakit geçirirken ciltlerinin korunması gerektiğini göz önünde bulundurarak suya dayanıklı çocuk güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.
Güneş Kreminde SPF Faktörü Nedir?
Güneş kremi alırken kafa karışıklığı yaratan konulardan biri güneş koruma faktörünün derecesidir. Kısaca SPF olarak bilinen güneş koruma faktörü 15, 30, 45, 50 gibi farklı yüksekliklerde olabilmektedir.
Peki, asıl bu konuda seçimimizi nasıl yapmamız gerekmektedir? Öncelikle bu konu da bilinen en büyük yanlış SPF’nin ne kadar yüksek olursa cildi o kadar daha iyi koruduğudur. SPF derecelerinin farklılıkları sadece ürünü yenileme sürenizi değiştirmektedir. SPF15 içeren bir ürünü yarım saatte bir yenilemeniz gerekirken SPF50 içeren bir ürünü iki saatte bir yenilemeniz gerekmektedir.
Ancak eğer ki suya girip çıkıyorsanız her şekilde tazelemeniz gerekir. Uzman tavsiyelerine göre bir güneş koruyucu ürününün SPF30 ve SPF45 içermesi yeterlidir. En dikkat edilmesi gereken ise ürünlerin sık yenilenmesi ve koruma etkilerinin sürekli devam etmesini sağlamaktır.
SPF değerlerinin yanı sıra ürünün hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlamasına dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.
Güneş Kreminde Son Kullanım Tarihine Dikkat.
Güneş kremi alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise ürünün üretim tarihidir. Taze ürün kullanmak oldukça önemlidir.
Üretim tarihinin yanı sıra ürünün son kullanma tarihi de göz önünde bulundurulmalıdır. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri cildinize uygulamaktan kaçınmanız gerekmektedir.
Ayrıca yapısı ya da rengi bozulmuş olan güneş kremlerini de cildinize uygulamaktan kaçınmanız tavsiye edilmektedir.
Hangi Marka Güneş Kremi Tercih Etmelisiniz?
Güneş Koruyucu Seçiminde Püf Noktalar – Alerji ve Astım Derneği
Cilt yaşlanmasını, cilt kanserini ve yanıkları önlemek için güneş kremi kullanılmalıdır. Güneş kremini kullanmak son derece gereklidir ve güneş kremi seçerken ve uygularken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu yazımızda güneş kremi seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri sizler için yazdık.
Güneş ışınları arasındaki fark nedir?
Dünyamıza ulaşan iki tür zararlı güneş ışını vardır. Bu ışınlar; UVA (Ultraviyole A) ışınları ve UVB ışınlarıdır. Bu iki türün ikisine de maruz kalmak cilt kanserine yol açabilir. UVB ışınları güneş yanığının başlıca nedenidir. UVA ışınları, cildi erken yaşlandırabilir ve pencere camından geçebilir.
Güneşten, solaryum ve güneş lambaları gibi yapay kaynaklardan gelen UV radyasyonu kanserojen olarak ilan edilmiştir.
Güneşten Korunmak İçin Nasıl Önlem Alınabilir?
Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi sürme gerekliliğinin yanı sıra bazı ek önlemler almak da yararlı olacaktır. Cildinizi korumak ve cilt kanseri riskini önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:
Günel ışınlarının en güçlü olduğu 10.00 ve 14.00 saatleri arasında mümkün olduğunca güneşten kaçının.
- Güneşten korunmak için kenarlıklı şapka, pantolon ve uzun kollu hafif gömlekler tercih edebilirsiniz.
- Güneşin zararlı ışınlarını yansıttığı için ve yanık olasılığını artırabileceği için su, kar ve kum yakınında daha dikkatli olmanız gerekir.
- Sağlıklı bir diyetler birlikte D vitamini takviyesi alabilirsiniz.
Bronzlaşma yataklarından kaçının, özellikle kapalı alanda. . Güneşten ve bronzlaşma yataklarından gelen ultraviyole ışık cilt kanserine ve kırışmaya neden olabilir.
Cildinizi belirli aralıklarla kontrol edin ve herhangi bir kanama, kaşıntı, değişiklik fark ederseniz doktora başvurun. Erken teşhiste cilt kanseri başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.
Güneş Koruyucu Kremler
Güneşten koruyucular, herhangi bir sayıda UVF (Ultraviyole filtresi) içeren ve cilde uygulanan ürünlerdir. UVF (Ultraviyole filtre) güneş kremlerinin içinde bulunan ve güneşin zararlı etkilerinden koruma özelliği olan maddelerdir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremlerini kullanmak gerekir.
Güneş kremleri, fiziksel ve kimyasal olmak üzere iki türdür. Kimyasal güneş koruyucu kremler sünger gibi çalışır ve güneş ışınlarını emerek etki ederken fiziksel güneş koruyucular kalkan gibi cildinizin yüzeyini güneş ışınlarından korumaktadır.
Güneş koruyucu kremlerin GRASE (Generally Recognized As Safe and Effective: Genel Olarak Güvenli ve Etkili Olarak Tanınan) özellikte olması oldukça önemlidir.
SPF (Sun protection factor: Güneş koruma faktörü) ise güneş koruma faktörüdür. SPF güneş kremi etkinliğinin bir ölçüsüdür. SPF 30, düzgün şekilde uygulanmış bir ürün kullanıldığında, güneş koruyucu içermeyenlere göre 30 kat daha fazla UV’ye maruz kalma süresi sağladığı anlamına gelmektedir.
Ne tür güneş kremi kullanmalıyım?
Hangi tür krem kullanırsanız kullanın, tekrar tekrar güneş kremini uygulamak gerekir. Örneğin terledikten sonra yüzdükten sonra ya da iki saatte bir güneş kremini tekrar uygulamanız gerekir.
- Amerikan Dermatoloji Akademisi, herkesin aşağıdaki özellikleri sunan güneş kremi kullanmasını önermektedir:
- Geniş spektrumlu koruma sağlayan (UVA ve UVB ışınlarına karşı korur)
- SPF 30 veya üzeri olan
- En az 40 dakika suya karşı dayanıklı olan
- Kullandığınız güneş kremi türü, vücudunuzda kullandığınız yere göre değişiklik gösterebilir.
- Losyonlar, kremler, jeller, merhemler, ağda çubukları ve spreyler mevcut güneş korucu çeşitlerindendir.
- Kremler kuru cilt ve yüz için en iyisidir.
- Jeller, kafa derisi veya erkek göğsü gibi tüylü alanlar için iyidir.
- Çubuklar göz çevresinde kullanmak için iyidir.
Uygulaması kolay olduğu için spreyler ebeveynler tarafından sık tercih edilmektedir. Bu ürünleri kullanırken vücudun tamamına sürdüğünüzden emin olmanız gerekir. Bu ürünleri solumayın veya ısı yakınında, açık alev veya sigara içerken uygulamayın.
Bebekler ve hassas ciltler için üretilen güneş kremleri de bulunmaktadır. Bazı güneş korucular ise kozmetiklerle birleştirilmiştir. Bu ürünler de kullanışlıdır ancak tekrar tekrar uygulanması gerekir.
Güneş Kremi Nasıl Uygulanır?
Güneş kreminin etkileri oldukça yararlıdır. Ancak bu kremlerin doğru uygulanması da son derece önemlidir. Güneş kremi kullanırken şunlara dikkat edebilirsiniz:
- SPF 30 veya daha yüksek olan, suya dayanıklı ve geniş spektrumlu kapsama sağlayan, yani sizi UVA ve UVB ışınlarından koruyan bir güneş kremi seçin.
- Güneş kremini dışarı çıkmadan önce uygulayın; cildinizin güneş kremini emmesi ve sizi koruması yaklaşık 15 dakika sürer.
- Yeterli miktarda güneş kremi kullandığınızdan emin olun ve cildinize iyice sürün.
Giysilerden açıkta kalan alanların tümüne güneş kremi sürün. Boyun, yüz, kulaklar, ayaklar ve açıkta kalan tüm alanlara güneş kremi uygulayın. Eğer saçlarınız seyrelmişse ya saç derinize güneş kremi sürün ya da geniş kenarlı bir şapka takın. Dudaklarınızı korumak için de güneş koruyuculu dudak balsamı kullanabilirsiniz.
Terledikten, yüzdükten sonra ya da dışarıdayken iki saatte bir güneş kremini uygulayın.
Güneş yanıkları genellikle yetersiz güneş kremi kullanımından ya da tarihi geçmiş ürün kullanımından kaynaklanır. Bu nedenle kullandığınız ürüne dikkat etmeniz yararlı olacaktır.
Bulutlu günlerde veya kışın bile cildiniz UV ışınlarına maruz kalabilir. Bu nedenle güneş kremini sürekli kullanabilirsiniz.
- Hastalara UV ışınlarının gün doğumundan gün batımına kadar, bulutlu günlerde ve kışın bile mevcut olduğunu hatırlatmak önemlidir.
- Günümüzde UVF’ler, yüz nemlendiricileri, göz kremleri, fondötenler, “güzellik balsamı/leke balsamı” (BB) ve “renk düzeltici/ten rengi düzeltici” (CC) kremler, astarlar, dudak ürünleri ve hatta saç şekillendiriciler de dahil olmak üzere birçok kozmetik üründe bulunmaktadır.
- Yüzlerini güneşten korumak için yalnızca makyaj fondötenlerin yeterince koruma sağlamadığı bildirilmektedir.
Yumuşatıcılar ve güneş kremini hangi sırayla kullanmalıyım?
Yumuşatıcınızı güneş kremi sürmeden yaklaşık yarım saat önce sürmeye çalışın. Bu, güneş kreminin yumuşatıcı tarafından seyreltilmesini önleyecek ve güneş kreminin koruyucu özelliklerini korumasını sağlayacaktır. Yağlı bir ürün kullanıyorsanız aşırı uygulamamaya dikkat edin.
Bebekler ve küçük çocuklar her zaman dahili SPF50 içeren güneşten koruyucu giysiler kullanmalıdır. Bu giysi, güneş kremine karşı hassasiyeti olan yetişkinler için de mevcuttur. Açıkta kalan cilt bölgelerine 2 saatte bir güneş kremi sürülmelidir.
Güneş koruyucu kremler ve böcek kovucular
Güneş kremi bolca ve sıklıkla uygulanmalıdır, böcek kovucu ise az ve çok daha az sıklıkla kullanılmalıdır. Güneş kremi böcek kovucudan önce kullanılmalıdır.
Sonuç olarak:
- Geniş spektrumlu koruma sağlayan (UVA ve UVB ışınlarına karşı korur)
- SPF 30 veya üzeri olan
- En az 40 dakika suya karşı dayanıklı olan güneş kremlerinin kullanılması gereklidir.
- Güneş koruyucu kremlerin GRASE (Genel Olarak Güvenli ve Etkili Olarak Tanınan) özellikte olması çok önemlidir.
- Yetişkinler yaklaşık 30 gr veya 2 çorba kaşığı kadar güneş kremi kullanması gerekir.
- Güneş kremini dışarıya çıkmadan 15 dakika önce sürün, her iki saatte bir veya yüzdükten veya terledikten hemen sonra tekrar uygulayın.
En İyi Yüz Güneş Kremi Tavsiyeleri
Yüz güneş kremi kullanmak hem sağlık hem de cildinizin görünümü açısından oldukça faydalı bir alışkanlıktır. Yüz için minimum 30 faktör olan güneş kremlerinden tercih edilmelidir. Böylece güneş ışınlarının etkilerinden tam olarak korunabilirsiniz. Ayrıca güneş kremlerinin cilde pek çok faydası da bulunur. Şimdi bu faydaları sizin için daha detaylı olarak ele alalım.
UV-A ve UV-B Işınlarından Korur
Yaz aylarında ve özellikle öğlen saatlerinde güneşten yayılan mor ötesi ışınlar, radyasyon içerir. Bu ışınlardan cildi korumak için yüz güneş kremi kullanmak oldukça etkili bir sonuç elde etmeyi sağlar. Krem, cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Böylece zararlı ışınlardan teninizi korur.
Cilt Kırışıklığını Önler
Güneş ışınları, cilt üzerinde geçici ve kalıcı hasarlar bırakabilir. Bunlara foto yaşlanma denir. Güneş kremleri kullanarak bu etkilerin önüne geçilebilir. Güneş kremleri cildi besler ve kırışıklığın önlenmesine yardımcı olur.
Cildin uzun süreli olarak yıpranmasını önleyici etkiye sahiptir. Cilt tipine uygun kullanılan güneş kremleri ile cilt sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Böylece cildin çok daha gergin ve sağlıklı bir görünmesini sağlayabilirsiniz.
Yanıkları Önler
Direkt olarak güneş ışığına maruz kalan bölgelerde güneş yanıkları oluşabilir. Bu güneş yanıkları teninizde hasar oluşmasına neden olur. Güneş kremi kullanmak yanıklara karşı da önemli ölçüde koruma sağlar.
Düzenli olarak cilde güneş kremi uygulayarak bu tip yanıkların oluşmasına engel olabilirsiniz. Özellikle çocuklar, güneşin altında vakit geçirmekten oldukça keyif alır.
Onların oldukça hassas olan cildini bu yanıklara karşı korumak için de güneş kremi tercih edebilirsiniz.
Güneş Lekelerini Önler
Güneşin ciltte oluşturduğu lekeleri yüz güneş kremi kullanarak önleyebilirsiniz. Ayrıca kremler, ciltte oluşan lekelerin geçmesine de yardımcı olur.
Bu yüzden leke karşıtı olan güneş kremleri kullanarak pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Güneş kremleri, ciltte oluşan kızarıklıkların giderilmesi ve önlenmesi için de yardımcı olur. Ayrıca yüz, siyah nokta oluşumuna müsait yapıdadır.
Bunun için de leke ve siyah noktalar için ciltte, koruyucu bariyer oluşması fayda sağlayabilir.
Düzenli olarak yüz güneş kremi kullanmak cildiniz için alacağınız en iyi kararlardan biridir.
Zararlı güneş ışınlarından korunurken aynı zamanda güneşin vücut üzerindeki olumlu etkilerinden de faydalanabilmek için yüzünüze güneş kremi sürebilirsiniz. Yüz güneş kremleri hem güneş lekelerine hem de yanıklara meydan okur.
Cildinizi nemlendirir ve dış etkenlere karşı daha güçlü hâle getirir. Yüz güneş kremi kullanarak güneşin keyfini özgürce çıkarabilirsiniz.
Sakın Hafife Almayın!
Güneş kremi seçerken nelere dikkat edilmeli? Güneş kreminin özellikleri nasıl olmalı? Güneş kremi sürmek neden önemli? Yazın yanımızdan ayırmamamız gereken en önemli şeylerden bir elbette güneş kremi! Peki güneş kremi alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte sizi yazın güneşin zararlı etkilerinden kurtaracak güneş kreminin seçimiyle ilgili önemli püf noktaları…
Yazın gelmesiyle güneş kremine olan ihtiyaç arttı. Aslında güneş kremi sadece yazın değil dört mevsim kullanılmalı. Yaz kış dışarı çıkıldığında güneş kremini kullanmak cilt sağlığınızı korumak için oldukça önemli.
Ancak yazın güneş kremi sürmenin daha fazla önem taşımasının en büyük nedeni güneşin daha kavurucu ve daha sıcak olmasıdır. Aynı zamanda yazın güneşe daha fazla maruz kalırız. Özellikle yazın sürekli dışarıda vakit geçirirken güneşe direkt olarak maruz kalırız.
Yazın denize gidenler ve güneşlenenler için güneşe direkt olarak ve uzun süreli maruz kalmak da güneş kremine olan ihtiyacı daha da fazla artırmaktadır.
Uzun ve kısa dalgalardan (UVA, UVB ve UVC) oluşan güneş ışınlarının, D vitamini kaynağı olmasının yanı sıra bu ışınların deri üzerindeki etkilerinin her zaman olumlu olmayabilir. Güneş ışınları vücudumuzun gerek duyduğu D vitaminini sağlayan en önemli kaynaktır. Ancak gereğinden fazla ve korumasız bir şekilde güneşe maruz kalmanın bazı zararları olacaktır.
HAVA BULUTLU OLSA DA MUTLAKA GÜNEŞ KORUYUCU SÜRÜN!
Güneş kremine ihtiyaç duyulan zamanın sadece güneş olduğu zamanlar olduğu yanılgısına sakın düşmeyin! Güneş kremi bulutlu havalarda da mutlaka sürülmeli.
Hatta güneş kremini tıpkı bir nemlendirici gibi düşünün. Güneş kremi de tıpkı nemlendirici gibi cildi dış etkenlere karşı korumada oldukça önem teşkil etmektedir.
Her gün dışarı çıkmadan yarım saat önce mutlaka güneş kremini sürmelisiniz.
KİMLER NASIL GÜNEŞ KREM KULLANMALI?
- – Dış mekanlarda çalışanlar,
- – Açık hava sporları ile uğraşanlar,
- – Yüzme, su kayağı veya rüzgar sörfü gibi su sporları yapanlar,
- – Uzun süreli güneşlenenler, yoğun terlemeye maruz kalacakları için yüksek SPF'li ve suya dayanıklı bir güneş koruyucu kullanmalıdır.
– 6 aydan daha büyük çocuklar ve gençler için, geniş spektrumlu ve yüksek SPF'li bir güneş koruyucu losyon formu kullanılmalı. Bu yaş grubu için alkol bazlı güneş koruyucu ürünleri kullanmaktan kaçınmak gerekiyor.
- – Yetişkinler cilt tipine, cilt rengine, cilt durumuna göre güneş koruyucu seçmeli.
- – Kuru cilt için krem formunda güneş koruyucu, yağlı cilt için losyon veya jel bazlı bir güneş kremi tercih edilmeli.
- – Egzama veya iltihaplı bir cilt üzerinde alkol bazlı güneş koruyucuları kullanmaktan kaçınılmalı.
- – Dudaklar için jel bazlı dudak güneş kremi kullanmak yararlıdır.
– Çocuklar açık havada oynadıkları için daha uzun süre güneş ışınlarının etkisi altında kalırlar. Bu nedenle cilt tipine bakılmaksızın güneşten koruyan yüksek faktör içeren ürünlerin uygulanması uygun olacaktır.
– Yetişkinlerde ise cilt rengine ve hassasiyet durumuna göre uygun derecede faktör içeren güneş kremi kullanılmalıdır.
– Güneş ışınlarından korunmada güneş gözlüğü takmak da gereklidir. Çünkü güneş ışınları katarakta neden olabilir.
GÜNEŞ KREMİ KULLANIRKEN BUNA DİKKAT!
UVA ışını, derinin alt tabakalarına kadar ulaşır ve yayılır. Cildin altına kadar yayılmasının sonucunda güneş ışınları cilt kanserine neden olabilir. UVB ışını, derinin üst tabakasını etkiler. Bu ışınlar yaz aylarında ve yüksek yerlerde daha yoğun bir şekilde oluşur.
Derinin üst tabakası, güneş ışınlarını yansıtma ve dağıtma yoluyla UVA ve UVB ışınlarının etkisinden kısmen korumaktadır. Ancak bu koruma, son zamanların en çok problemi olan ozon tabakasının incelmesi gibi değişen çevresel faktörler dolayısıyla yeterli gelmemektedir.
Bu nedenle güneş ışınlarından koruyan ürünler, UVA ve UVB filtreleri içermelidir.
- Güneş ışınları deri üzerinde;
- – Zaman içerisinde incelme
- – Elastikiyetin bozulması
- – Kırışıklık
- – Kuruluk
- – Pigmentasyon değişikliği
- – Kılcal damarların belirginleşmesi
- – Fotoyaşlanma
– Cilt kanseri oluşma riskinin artması gibi önemli olumsuz etkiler meydana getirir. Bu nedenle güneşten korunurken dikkat etmek gerekir.
Güneş ışınlarından şapka, şemsiye, uzun kollu giyeceklerle kısmen korunulabilir. Ancak güneş ışınlarının etkisi; beton, kum, kar, su gibi yansıtıcı yüzeylerde kaybolmaz.
Güneşe maruz kalmadan, ürün içeriğine göre 30 dakika ile 1 saat önce güneş koruyucu sürmeyi sakın unutmayın! Bunun dışında güneş kreminin yüzdükten veya ağır terlemeden sonra ciltten çıkması nedeniyle 2-4 saat arasında yeniden sürmek gerektiği de unutulmaması gerekenler arasında.
GÜNEŞ KREMİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GERELENLER
Güneşin UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili, yüksek koruma faktörü (SPF) içeren ürünler kullanılması, güneşin zararlarından korunmak için en önemli unsurdur.
– Koruma faktörlerine göre çeşitlenen güneş kremleri her yerde satılıyor. Önemli olan, güneşin zararlı etkilerine karşı cildinizi gerçekten koruyan, cilt tipinize uygun ürünü bulmak.
– E vitamini ve antioksidan özelliği taşıyan güneş ürünleri kullanın.
– Güneş kremini ya da losyonunu dışarıya çıkmadan 20 dakika önce sürmeyi alışkanlık hale getirin. Özellikle yüzünüze, göz altlarınıza, boynunuza ve ellerinize sıklıkla krem sürün.
– UVB ışınları ciltte güneş yanıklarına ve cilt kanserine neden olan ışınlardır. UVA ışınları ise, güneş yanığına yol açmaz ama derinin alt tabakalarına ulaşarak ileriye dönük ciddi zararlar verir. Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı cildi koruyan ürünleri tercih edin.
– Koruma faktörlü kremlerin üzerinde SPF (sun protection factor; güneşten koruyucu faktör) numarası bulunur. Ürünün SPF numarası yükseldikçe, UVB ışınlarının neden olduğu güneş yanıklarına karşı koruma özelliği de artar.
– Koruyucu ürünlerin suya dayanıklı olmasına dikkat edin. Yüzüp kurulandıktan sonra ve her bir buçuk saatte bir kremi tekrar sürün.
– Yazın, makyaj yapmadan önce koruyucu faktörlü güneş kreminizi, sonra da nemlendiricinizi sürün. Ancak, ağır bir makyaj yapmayın.