İmroz, gezginler için huzurlu bir tatil fırsatı sunan, Rum ve Türk köylerinin bulunduğu, eşsiz güzellikte ama bir o kadar da büyük ve geniş bir alana dağılmış bir ada olunca, Gökçeada Ulaşım Rehberi hazırlamanın yerinde olacağını düşündük ve size ada içi ulaşım rehberi ve Gökçeada’ya Ulaşım Rehberi oluşturduk. Aşağıda yer alan tıklanabilir başlıklarımızdan aradığınız konuya hızlıca ulaşabilirsiniz:
1. Gökçeada’ya nasıl gidilir?
2. Gökçeada’da Ulaşım
3. Gökçeada Otobüs Seferleri
4. Gökçeada Otobüs Saatleri
5. Gökçeada Ulaşım Fiyatları
Contents
- 1 Gökçeada’ya nasıl gidilir?
- 2 Gökçeada Nerededir ve Nasıl Gidilir ?
- 3 Gökçeadaya Nasıl Gidilir? Gökçeada Ulaşım Rehberi
- 4 Ulaşım | eflinbutikotel
- 4.1 Otobüsle
- 4.2 Deniz Yoluyla
- 4.3 Arabayla İstanbul’dan gelirken TEM otoyolu üzerinden Tekirdağ, Keşan, Gelibolu, Eceabat istikametinde ilerleyerek Kabatepe Limanı’nına ulaşılıyor. İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa’dan gelirken Çanakkale Boğazı’nı geçmeniz gerekiyor. Bunun için çeşitli seçenekleriniz bulunuyor.
- 4.4 ÇANAKKALE BOĞAZI’NI GEÇMEK İÇİN:
- 4.5 Hava Yoluyla
Gökçeada’ya nasıl gidilir?
Gökçeada’ya gitmek için arabalı feribot, deniz otobüsü, araba, otobüs ve uçak kullanabilirsiniz. Ancak, şuanda teknik olarak bu seçeneklerin hepsi çalışır vaziyette değil. Biz ilk olarak araç sahibi olmayanlar için Gökçeada’ya nasıl gidilir sorusunu yanıtlayıp daha sonra araç sahibi olanların adaya nasıl kolayca geçebileceklerini tek tek tarif edelim:
Gökçeada Ulaşım
Otobüs ve Deniz Otobüsü ile Gökçeada
Araç sahibi olmayan ve İstanbul tarafından gelenler, İstanbul’dan Gökçeada’ya otobüs ile gelebilmektedir. Yalnızca yaz döneminde direkt adaya kadar gerçekleşen seferler araç sahibi olmayanlar için büyük kolaylık sağlamakta.
Ancak adaya sezon dışında gidecekseniz ya da Anadolu tarafından gelecekseniz yapmanız gerekenler farklı.
Anadolu tarafından gelenlerin öncelikle Çanakkale’ye otobüsle varması gerekiyor. Zaman zaman Gestaş Çanakkale’den Gökçeada’ya deniz otobüsü seferleri düzenliyor. Ancak bu seferlerin şuanda yapılmadığını bilmelisiniz. Sefer saatleri için Gestaş sitesini bu cümleye tıklayarak kontrol edebilirsiniz.
Feribot ile Gökçeada
Deniz otobüsü bulamadığınızda yapmanız gereken Çanakkale’den Eceabat’a geçmek. Ardından, Eceabat’dan Kabatepe minibüslerine binerek Kabatepe Limanı’na ulaşmanız gerekiyor. Şuanda Gökçeada’ya yalnızca Kabatepe’den arabalı feribot seferleri düzenleniyor. Yukarıdaki linkten saatlerini kontrol ederek feribotla Gökçeada’ya ulaşmanız mümkün.
Gökçeada’ya kadar giden direkt otobüs seferi bulduğunuzda ekstra bir şey yapmanız gerekmiyor. Ancak öteki durumlarda yukarıda bahsettiğimiz yollardan Kabatepe Limanına ulaşıp arabalı feribota binmeniz şart.
Gökçeada’da bir havalimanı bulunduğu için İmroz’a uçakla gitme şansınız bulunsa da şuanda malesef adaya uçak seferi de düzenlenmiyor. Bu yüzden bu seçeneği de önümüzdeki birkaç yıl için aklınızdan çıkarmanız gerek.
Araç ile Gökçeada’ya Ulaşım
Gökçeada’ya nasıl gidilir sorusunun sahibi bir araç sahibi ise cevap son derece basitleşiyor. Her şeyden önce Kabatepe Limanına varmanız gerekiyor.
İstanbul tarafından geliyorsanız Malkara – Keşan- Gelibolu – Eceabat – Kabatepe istikametini kullanabilirsiniz.
Çanakkale tarafından geliyorsanız ise Çanakkale’den Eceabat arabalı feribotuna binmeniz ardından arabanızı Eceabat’tan Kabatepe’ye kadar sürerek Kabatepe Gökçeada seferine aktarma yapmanız gerekiyor.
Çanakkale’den gelecekler, Kabatepe’den Gökçeada’ya giderken tekrar tam bilet almıyor. Çanakkale – Eceabat seferinde aldığı bileti gösteriyor ve ek olarak Gökçeada’ya giden feribota fazladan alınan aktarma ücretini ödüyor.
Bu ücret şu şekilde hesaplanıyor:
Örneğin Çanakkale Eceabat arası 60 tl ödediniz ve Kabatepe Gökçeada seferi 65 tl. Bu durumda fark olarak Kabatepe’de aradaki 5 tl’yi ödüyor ve Kabatepe Gökçeada seferini gerçekleştirmiş oluyorsunuz.
Gökçeada’ya nasıl gidilir sorusunu cevapladığımıza göre şimdi gelelim Gökçeada Şehiriçi Ulaşım bilgilerine.
Gökçeada Şehiriçi Ulaşım özel halk otobüsleri ile sağlanıyor. Ancak, adada çok az sayıda otobüs seferi yapıldığı için eğer arabanız varsa adaya arabayla gitmeniz gezebilmeniz için en uygun yöntem olacaktır.
Arabanız yoksa Gökçeada’da araba kiralama yapmanız da mümkün. Kiralama şirketi merkezde Carrefour’un arka sokağında yer alıyor.
Gökçeada’da Ulaşım (Bisiklet)
Gökçeada ulaşım sağlamak için bir başka alternatif de bisiklet. Eğer bisikletinizi adaya götürebilirsiniz ada içinde rahatlıkla bisiklet kullabilirsiniz. Sadece Rum Köyleri adanın tepe noktalarına kurulduğu için buralarda biraz sorun yaşarsınız ancak örneğin merkezden Yıldız Koyuna giderken bisikletle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yine de şunu hatırlatmak da fayda var ki adanın bir ucundan diğer ucuna araba sürmek neredeyse 1 saat alıyor. Mesafeler çok uzun olduğu için bisikletle geldiğinizde daha dar bir güzergahta ada tatili yapmanız daha mantıklı olacaktır.
Gökçeada’da Ulaşım (ATV)
Gökçeada Ulaşım Rehberi yazımızda kolayca ulaşım sağlamak için kullanabileceğiniz bir diğer araç önerisi ATV. Eğer bir ATV sahibiyseniz hiç düşünmeden adaya götürmelisiniz.
Toprak yolların çokluğu birçok yolu normal araçlarla gitmenize engel teşkil ediyor.
Çoğu zaman aracınızı bırakıp yürümeniz gereken Gökçeada’da ATV ile gezmek az bilinen güzellikleri keşfetmeniz için harika bir fırsat olacaktır.
Yine adada rahatlıkla motorsiklet kullanabileceğinizi belirtmek isteriz.
Bu seçeneklerin hiçbiri size uygun değilse de üzülmeyin. Gökçeada Otobüs Seferleri iyi takip edildiğinde adanın birçok noktasına kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
3. Gökçeada Otobüs Seferleri
Gökçeada Otobüs Seferleri adanın tüm köylerine yapılmamakla beraber birçok köyüne her gün, bazı köylerine ise haftanın belirli günleri gerçekleştiriliyor.
Gökçeada’dan Kaleköy’e, Kuzulimanı’na, Uğurlu Köyüne ve Zeytinliköy’e Gökçeada Özel Halk Otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Şimdi gelelim Gökçeada Otobüs Saatleri listesine. Unutmayın ki bu liste yaz sezonu için geçerli. Kışın ada nüfusu 6000’lere düştüğü için seferler ve sefer saatleri değişiklik gösterebilir.
4. Gökçeada Otobüs Saatleri
Aşağıda saatlerini verdiğimiz ilk 3 hattaki Gökçeada otobüs seferleri haftanın her günü düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.
Kaleköy Otobüs Hattı
06:0007:308:0008:3009.0009:3010.0010:3011:0011:3012.00 Yukarı Kaleköy12:3013:0013:3014.0014:3015:00 Yukarı Kaleköy15:3016.0016:3017:00 Yukarı Kaleköy17:3018:0018:3019:0019:3020.0020:3021:0021:3022.00
23:00
Gökçeada Nerededir ve Nasıl Gidilir ?
Çanakkale’ye bağlı bir ile olan Gökçeada, Ege Denizi’nin kuzeyinde ve Saros Körfezi’nin girişinde yer almaktadır. Türkiye’nin en batı kısmı olan ada, güneşin en son battığı yerdir. Çanakkale şehir merkezine ortalama 45 km uzaklıktadır.
Gökçeada’ya farklı şehirlerden ulaşım sağlayacak yolcular için havayolu, karayolu ve denizyolu ile ulaşım olanakları bulunmaktadır.
Gökçeada'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Gökçeada otelleri fiyat sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Çanakkale’de yer alan Gökçeada’ya ulaşımda havayolunu tercih eden yolcular için en yakın havalimanı Çanakkale Havalimanı’dır. Havalimanının adaya uzaklığı ortalama 64 km’dir.
Bulunduğunuz şehirden Çanakkale Havalimanı’na geldikten sonra adaya ulaşım için öncelikle otobüsler veya HAVAŞ ile otogara geçmeniz gerekmektedir. Otogarda bulunan şehir içi otobüslerini kullanarak Gökçeada’ya ulaşım sağlanmaktadır.
Gökçeada'ya uğradığınızda gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Gökçeada'da gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.
Gökçeada’ya özel araç ile ulaşımda yolculara araçlarının ya da telefonlarının navigasyonunu kullanmaları önerilmektedir.
İstanbul’dan gelecek olan misafirlerin TEM otoyolu üzerinden ulaşım sağlamaları önerilmektedir. İstanbul – Gökçeada arası mesafe ortalama 348 km olup, bu yolculuk yaklaşık olarak 5 saat sürmektedir.
Gökçeada’ya yolculuk sırasında Tekirdağ, Keşan, Gelibolu, Eceabat yolları üzerinden tabelaları takip ederek Kabatepe Limanı’na ulaşmakta ve buradan feribotla adaya geçilebilmektedir.
İzmir, Ankara, Eskişehir ve Bursa üzerinden gelecek olan yolcularınsa Çanakkale Boğazı’nı geçmeleri gerekmektedir. Çanakkale Boğazı’nı geçmek için farklı alternatifler bulunmaktadır. Gelibolu üzerinden 20 dakikada Lapseki’ye, Eceabat üzerinden 15 dakikada Çanakkale’ye geçebilirsiniz. Son olarak Kilitbahir üzerinden sadece 7 dakikada Çanakkale’ye ulaşılmaktadır.
Gökçeada'da tatile çıkmadan önce etkinlik ve festivallerin tamamını görmek için Gökçeada gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Farklı şehirlerden Gökçeada’ya otobüsle gelmek isteyenler için 2 otobüs firması hizmet vermektedir. Sabah ve gece olmak üzere iki sefer düzenlenmektedir. Seferler yaz sezonunda ada içerisine kadar girerken, kış sezonunda adaya direkt araç bulunmamaktadır.
Ankara, Bursa, Eskişehir üzerinden gelen otobüsler Çanakkale’de yolculuğu sonlandırmaktadır. Çanakkale’de otobüsten indikten sonra deniz otobüslerini kullanarak sadece 1 saatte Gökçeada’ya ulaşım mümkündür.
İzmir otobüsü ile gelenler için varış noktası Eceabat’tır. Eceabat’tan 15 – 20 dakika içerisinde adaya ulaşım sağlamak mümkündür. Otobüs fiyatları lokasyona ve mesafeye göre 50 TL ile 120 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Gökçeada'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Gökçeada denize sıfır oteller sayfasını incelemeyi unutmayın.
Gökçeada’ya düzenli olarak feribot seferleri ve deniz otobüsü seferleri düzenlenmektedir. Kabatepe Limanı, Çanakkale ve Eceabat üzerinden düzenlenen farklı seferlerle adaya deniz yolu ulaşımı sağlanmaktadır. Özellikle Gökçeada – Kabatepe arasında gidiş dönüş olmak üzere günde 3 sefer düzenlenmektedir.
Feribot bilet ücretleri yolcular için 6 TL olup, araç için farklılık göstermektedir. 6 saat içerisinde yeniden Kabatepe’den Gökçeada’ya bilet almak istediğiniz zaman 2.50 TL farkı ödemeniz yeterlidir.
Gökçeada'da daha büyük oteller yerine, kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki oteller Gökçeada butik otelleri sayfamızda yer almaktadır.
Gökçeadaya Nasıl Gidilir? Gökçeada Ulaşım Rehberi
Gökçeada yüzyıllar öncesinde İmroz adı ile bilinen bir adadır. Çanakkale'ye ait diğer bir ada olan Bozcaada'dan yaklaşık olarak sekiz kat büyüklüğündedir. Türkiye'nin en batı ucu olarak bilinmektedir. Doğal yaşamı ve zenginliği ile pek çok kişi tarafından sevilen Gökçeada mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir.
Gökçeada'ya Nasıl Gidilir?
Doğal yaşamı ve zenginlikleri ile ön plana çıkan Gökçeada yıl içerisinde yerli veya yabancı turistleri misafir eden bir ada ilçesidir.
Çanakkale iline bağlı olan Gökçeada ülkemizin en temiz denizine sahip olduğu bilinmektedir. Yerleşimi ise ilçe merkezinde bulunmaktadır. İlçe merkezi dışında 10 farklı köye sahiptir.
Doğal güzelliği ile bilinen Gökçeada gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden birisidir.
Gökçeada'ya ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanmaktadır. Deniz yolu ulaşımında iki arabalı feribot ve bir deniz otobüsü kullanılmaktadır. Günümüzde Gökçeada'ya ulaşım eski yıllara göre daha sık yapılmaya başlanmıştır. Araba ile gelen yolcuların feribotları kullanmaları zorunludur.
Gökçeada Ulaşım Rehberi
Gökçeada'ya kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler sadece arabalı feribotları kullanabilirler. Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürmektedir. Arabası ile gelmeyip yaya gelen kişiler ise Çanakkale'den deniz otobüslerini kullanabilirler. Deniz otobüsleri ile yolculuk 50 dakika sürmektedir.
İstanbul'dan kendi araçları ile Gökçeada'ya gitmek isteyen yolcular TEM otoyolu üzerinden Tekirdağ, Keşan, Gelibolu ve Eceabat yolu üzerinden ilerleyerek Kabatepe Limanına ulaşabilirler. Kabatepe Limanından Gökçeada'ya giden feribotlar bulunmaktadır.
İzmir, Ankara, Eskişehir ve Bursa illerinden gelen yolcular ise Çanakkale Boğazını geçmeleri gerekmektedir.
Çanakkale Boğazını Lapseki-Gelibolu üzerinden, Çanakkale-Eceabat üzerinden ve Çanakkale-Kilitbahir üzerinden geçebilirsiniz. Bu üç farklı seçenek ile Çanakkale Boğazını geçmeniz mümkündür.
Çanakkale Boğazını geçtikten sonra Eceabat yolu üzerinden Kabatepe Limanına ulaşarak Gökçeada'ya giden arabalı feribotları kullanabilirsiniz.
Gökçeada'ya ulaşımın bir diğer yolu ise şehirlerarası otobüslerdir. Yaz mevsiminde İstanbul'dan Gökçeada'ya giden otobüs şirketleri bulunmaktadır. Şehirlerarası otobüsler ile Gökçeada'nın içerisine kadar gitmek mümkündür. Fakat bu durum sadece yaz mevsiminde geçerlidir. Kış aylarında otobüsler Gökçeada'ya geçmemektedir.
Ankara, Bursa ve Eskişehir üzerinden gelen otobüslerin son duraklar Çanakkale’dir. Çanakkale'de indikten sonra Gökçeada'ya sefer düzenleyen deniz otobüsleri bulunmaktadır. Deniz otobüsleri saatleri size uymuyor ise Çanakkale-Eceabat hattı üzerinden boğazı geçerek Kabatepe limanına giden minibüsleri kullanabilirsiniz.
Ulaşım | eflinbutikotel
Gökçeada’ya ulaşım sadece deniz yoluyla sağlanıyor. Gestaş tarafından düzenlenen deniz ulaşımında, 1 arabalı feribot ve 1 deniz otobüsü kullanılıyor. Gestaş’ın 2008 yılında aldığı ro-ro tipi yeni arabalı feribot ve deniz otobüsü sayesinde Gökçeada’ya ulaşım eskiye oranla artık çok daha hızlı yapılıyor.
Otobüsle
Gökçeada’ya sefer yapan iki otobüs şirketi bulunuyor. Yaz döneminde İstanbul-Gökçeada arasında hergün sabah ve gece olmak üzere karşılıklı iki sefer yapılıyor. Otobüsler kalkış ve varışlarını adanın içinden yapıyor. Kış döneminde otobüsler adaya geçmiyor.
İstanbul-Çanakkale otobüslerine binerek Eceabat’ta inmeniz ve oradan Kabatepe minübüsüne binmeniz gerekiyor. Ankara, Bursa, Eskişehir istikametinden gelen otobüslerin son durağı Çanakkale.
Otobüsten indikten sonra Çanakkale-Gökçeada arasında düzenlenen deniz otobüsü seferlerine denk gelirseniz adaya varmanız sadece 1 saat sürecek.
Denk gelmezseniz, Kabatepe’den kalkan feribotlara binebilirsiniz.
Bunun için önce boğazı geçmeniz sonra Kabatepe limanına giden minübüslere binmeniz gerekiyor.
İzmir otobüsü ile gelenler Çanakkale yerine Eceabat’ta inebilir ve oradan Kabatepe limanına giden minübüslere binebilir.
Çanakkale Truva 0212 444 0017
Metro Turizm 0212 658 32 32
Deniz Yoluyla
Adaya ulaşım arabalı feribotlarla yapılıyor. Yolculuk 1,5 saat sürüyor.
Adaya özel tekneleriyle ulaşmak isteyenlerin yanaşabileceği iki korunaklı liman bulunuyor adada.
Bunlar, feribotun yanaştığı Kuzulimanı ve kuzeydoğudaki Kaleköy Limanı. Belediyeye bağlı bu limanlardan elektrik, su, yakıt gibi ihtiyaçlarınızı gidermeniz mümkün.
Belediye Zabıtası 0286 887 24 76
Arabayla
İstanbul’dan gelirken TEM otoyolu üzerinden Tekirdağ, Keşan, Gelibolu, Eceabat istikametinde ilerleyerek Kabatepe Limanı’nına ulaşılıyor.
İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa’dan gelirken Çanakkale Boğazı’nı geçmeniz gerekiyor. Bunun için çeşitli seçenekleriniz bulunuyor.
ÇANAKKALE BOĞAZI’NI GEÇMEK İÇİN:
* Gelibolu – Lapseki (20 dak)
* Eceabat – Çanakkale (15 dak)
* Kilitbahir – Çanakkale (7 dak)
Gestaş'ın Çanakkale Boğazı'nda düzenlediği sefer saatleri için tıkayın : www.gestasdenizulasim.com.tr.
ÖNEMLİ! Boğaz geçişi için aldığınız bilet ile aynı gün içinde Gökçeada feribotuna ücretsiz binebiliyorsunuz.
Hava Yoluyla
Gökçeada'da bir havaalanı bulunuyor, ama uçak seferleri yapılmıyor.