Ege’nin berrak sularının altın kumsallarla buluştuğu Dalaman, binlerce yıllık tarihin izlerini taşıyan bir açık hava müzesi gibi. Yaz tatilinde hem dinlenmek isteyenler hem de doludizgin heyecan arayanlar için birbirinden renkli aktiviteler sunan Dalaman’a ulaşmanın en hızlı yolu Ucuzabilet’in Dalaman uçak bileti sayfasına göz atmak.
Güney Ege’de yer alan Muğla’nın bir ilçesi olan Dalaman, Toros Dağları ile Akdeniz’in ortasında, mükemmel bir konumda yer alıyor. Dalaman’da Akdeniz iklimi görüldüğünden yazın sıcaklıkların yüksek olduğu bölgede kışlar ılık ve yağışlı geçiyor.
Muğla’nın havalimanı bulunan ikinci ilçesi olan Dalaman’da hizmet veren Dalaman Havalimanı, güneydeki Fethiye, Marmaris ya da Kaş gibi tatil beldelerine en hızlı biçimde ulaşmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Dalaman’da konaklamak isteyenler içinse Sarıgerme Otelleri farklı bütçelere ve zevklere uygun birçok seçenek sunuyor.
Berrak denizi ve yeşil doğasıyla yaz tatili için dünyanın her yerinden ziyaretçi alan Dalaman yaz aylarında oldukça yoğun oluyor. Mayıs- eylül arası dönemde uyugun fiyatlı uçak bileti bulmanın zorlaştığı Dalaman’a gitmek için en uygun zamanlar ise nisan-mayıs ve eylül-ekim ayları.
Contents
Dalaman’da Gezilecek Yerler
Eşsiz plajları ve tertemiz denizi, görkemli antik şehirleri ve sayısız aktivite imkanı sunan eşsiz doğasıyla Dalaman’da gezilecek çok yer, yapılacak çok şey var…
Dalaman Plajları
Dalaman’ın en büyük ve en güzel plajı olan Sarıgerme Plajı, Yumuşak sarı kumlarıyla ünlü plaj, denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz huzurlu bir atmosfer sunuyor. Ege’nin kesintisiz en uzun plajlarından bir olan Sarıgerme Plajı toplam 7 km uzunluğunda.
Yazın sıcaklığın yüksek olduğu Dalaman’da kendinizi serin sulara bırakacağınız diğer plajlar ise Günlüklü Koyu, Sarsıla Koyu ve Ekinci Koyu’nda yer alıyor. Kalabalıklardan uzak, sessiz, sakin plajların bulunduğu koyların yanı sıra günübirlik tekne turlarıyla bir günde birçok koyu keşfedebilirsiniz.
Daha sakin daha da sessiz yerlerde denize girmek isteyenler için Gökmile Koyu, Aşı Koyu ve Sarsala Koyu keyifli seçenekler sunuyor.
Dalaman Çayı’nda Rafting
Tatilde heyecanı doruklarda yaşamak isterseniz Dalaman Çayı’nda rafting turlarına katılmalısınız. Hayatında ilk kez rafting yapan amatörler için de yıllardır bu işin uzmanı olmuş raftingciler için de Dalaman Çayı’nda rafting yapma olanağı operatörler hizmet veriyor. Dalaman Çayı’nın su seviyesi, sonbaharın başında eylül ve ekim aylarında yükselerek rafting için en ideal düzeye geliyor.
Dalaman’da Gezilecek Tarihi Yerler
Tarihi Karya Bölgesi sınırları içinde kalan Dalaman ve çevresinde Antik Çağ Anadolu medeniyetlerinin izlerini sürmek size bambaşka bir deneyim sunuyor. Dalaman’da görülecek yerlerin başında ise Kaunos Antik Kenti geliyor. MÖ 9.
yüzyılda kurulan Kaunos Antik Kenti MÖ 400 yılına kadar önemli bir Karya kentiydi. Likya sınırında yer alan kentin kalıntıları kentin yerlilerinin her iki kültürden etkilendiğini gösteriyor. Kentte yer alan iyi korunmuş tiyatro, tepedeki akropolis ve kral mezarlarının her bir muhteşem manzaralara hakim.
Tarih ve arkeoloji tutkunlarının Dalaman’da görmeleri gereken bir diğer durak ise Tlos. Tlos Antik Kenti. Yaka Köyü sınırlarındaki antik kent, eşsiz kral mezarlarıyla ünlü. Karya soylularının tanrılara yakın olmak için bu kadar yükseğe gömüldüklerine inanılıyor.
Ayrıca civarda görülebilecek diğer önemli tarihi yapılar ise Thelmessos Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti sınırlarında kalıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Letoon Antik Kenti de Dalaman’da gezilecek en önemli yerlerden biri.
Antik Likya’nın dini merkezi olan Letoon yüzyıllarca bu özelliğini korudu kentte Leto, Apollon ve Artemis tapınakları ile birlikte, bir manastır, bir çeşme ve Roma Tiyatrosu kalıntıları bulunuyor.
Dalaman’da Ne Yenir?
Ege Bölgesi’nin renkli mutfağının yansımalarını görebileceğiniz Dalaman’da, Dalaman Çayı’nda tutulan balıklar çokça tüketiliyor. Dalaman Çayı kenarında yer alan restoranlarda taze Ege otlarıyla hazırlanan salatalar ve tazecik balıklarla kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz.
Caretta Carettaların severek yediği mavi yengeç, deniz börülcesi ve sılcan yoğurtlaması Dalaman’da yiyebileceğiniz özel lezzetlerden birkaçı.
Dalaman Gece Hayatı
Genel yapısı itibarıyla Dalaman Havalimanı sayesinde hareketlenen Dalaman, sakin bir Ege beldesi imajı çiziyor. Gece hayatının Marmaris, Dalyan ve Bodrum’a nispetle çok daha sade olduğu Dalyan’da kaldığınız tesisin eğlence olanaklarını değerlendirebilir ya da kısa bir araba yolculuğuyla Barlar Sokağı ile ünlü Marmaris Merkez’e inebilirsiniz.
Dalaman’dan ayrılmadan keyifli bir gece geçirmek içinse Cadde Cafe& Bar, Paradise Restaurant& Bar, M&S Disco ve Sarıgerme Street Bar seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Marmaris’te yüzlerce kişinin sabahlara kadar dans ettiği gece kulüpleri ve diskolar sayıca oldukça fazla. Club Areena, Joy Club ve Club Budha Bar Marmaris, Marmaris’in son yıllarda en popüler olan gece mekanlarından bazıları…
Dalaman şehir merkezine 7 km uzaklıktaki Dalaman Havalimanı’na ulaşmak için hem toplu taşıma araçlarını hem de taksi gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Dalaman Havalimanı’ndan Muttaş Otobüsleri, dolmuşlar ve taksilerle Marmaris, Fethiye ve Datça’ya kolayca ulaşabilirsiniz.
Muttaş
Muğla Belediyesi’ne ait Muttaş otobüsleri ile uygun fiyatlarla Dalaman Havalimanı ile Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Marmaris arasında ulaşım sağlayabilirsiniz.
Havaş
Havalimanı ile Fethiye, Marmaris, Gökova, Ortaca ve Köyceğiz arasında düzenli aralıklarla Havaş seferleri gerçekleşiyor.
Taksi
Dalaman Havalimanı’ndan Muğla’nın ilçelerine ulaşımda taksiler de yaygın bir seçenek olarak tercih ediliyor. Muğla Dalaman Havalimanı ile Fethiye arası yaklaşık 45 km, Ölüdeniz 56 km, Gökova’dan 63 km, Akyaka 67 km ve Marmaris 91 km uzaklıkta bulunuyor.
Transfer
Dalaman Havalimanı’ndan Muğla’nın merkezi ilçelerine giderken tercih edebileceğiniz en konforlu seçeneklerden biri de transfer hizmet almak.
Şehir merkezine yaklaşık 3 km mesafede bulunan Çanakkale Havalimanı, hem iç hatlar hem de dış hatlar için olan uçuşlarınızda kullanabileceğiniz bir havalimanı. Şehir merkezinden taksi ya da toplu taşıma ile havalimanına kolayca ulaşmanız mümkün.
Otobüs
Çanakkale Belediyesi’nin gün içerisinde gerçekleşen uçuş saatlerine uyumlu olarak hizmete sunduğu belediye otobüslerini kullanarak havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinden kalkan belediye otobüsleri; Necippaşa Camii, Kordon, İskele, Demircioğlu Caddesi, Atatürk Caddesi, Eski Tansaş, Troya Caddesi ve Şehit Gürol Caddesi durakları üzerinden havalimanına ulaşıyor.
Taksi
Şehir merkezinden havalimanına en kolay ve konforlu şekilde ulaşmanın yollarından biri de taksiler… Şehrin pek çok noktasından kolaylıkla bulabileceğiniz taksiler ile kısa bir süre içerisinde Çanakkale Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.
Araç Kiralama
Çanakkale şehir merkezinde ve havalimanına ofisleri bulunan araç kiralama şirketlerinden birini tercih ederek de havalimanına konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.
İstanbul Fethiye Uçak Bileti, 100 TL den itibaren – HepFly.com
Dalaman Havalimanı, Muğla'nın Dalaman ilçesinde yer alır. Türkiye'nin yaz turizmi döneminde hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok yolcuyu ağırlayan havalimanı, ülkemiz havalimanları arasında bu aylarda en yoğun trafik yaşanan havalimanlarından biridir. 1981 senesinden bu yana hizmette olan havalimanı, Dalaman merkeze 6 km uzaklıktadır.
Dalaman Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havaş
Dalaman Havalimanı'ndan ilçe merkezine ya da Marmaris, Fethiye gibi diğer ilçelere ulaşım Havaş servisleriyle yapılabilir. Havaş Dalaman web sayfası, seferler ve güzergahlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermektedir.
Muttaş
Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Muttaş servisleriyle de Dalaman Havalimanı'ndan aynı güzergahlara ulaşmak mümkün. Muttaş web sitesi ihtiyacınız olan tüm ayrıntılı bilgiyi içermektedir.
Taksi
Dalaman Havalimanı otoparkının içinde bulunan taksi duraklarında günün dilediğiniz saati taksi bulabilirsiniz.
Yıllar boyunca üzerinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İstanbul gerek doğası gerek bu tarihi yapısıyla ziyaret edenleri büyülemektedir.
Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında gezmek için daha uygun olsa da senenin her döneminde sizi kendine hayran bırakacak farklı güzelliklere sahiptir.
İstanbul’da anadolu ve avrupa yakasında birer tane olmak üzere toplam iki havalimanı bulunmaktadır.
Sitemiz üzerinden en uygun İstanbul uçak bileti karşılaştırması yapabilir ucuz biletleri kolayca alabilirsiniz. Anadolu yakasına gelmeyi düşünenler burada bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacaklardır.
Sabihan Gökçen Havalimanı ismini ilk kadın pilotumuz Sabiha Gökçen’den almaktadır. İç ve Dış Hat terminalleri bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra şehir merkezine veya merkezi noktalarına ulaşım için birden fazla seçeneğiniz bulunmaktadır.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Havataş seferleri ile Kadıköy, Taksim ve Yeni Sahra’ya gidebilirsiniz. Belediye otobüslerini kullanarak E3 ile 4.
Levent, E9 ile Bostancı, E10 ve E11 ile Kadıköy, E18 ile Altunizade-Ümraniye, 16S İle Uzunçayır Metrobüs Durağı, KM20 ve KM22 ile Pendik Kartal duraklarına ulaşabilirsiniz. Bir diğer seçenek olan Taksi pahalı bir ulaşım aracı olmasına rağmen tercih olarak akılda kalması gerekenlerdendir.
İstanbul Avrupa Yakasında Bulunan İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen yolcular şehir merkezine ulaşım için Havataş, Metro, Belediye Otobüsü ve Taksi seçeneklerini değerlendirebilirler.
Havataş ile Atatürk Havalimanı’ndan karşılıklı olarak Taksim ve Yenikapı’ya servisler düzenlenmektedir.
Metro seçeneğini kullanarak Yenikapı’ya gidebileceğiniz gibi belediye otobüsleri TH-1 ile Taksim YH-1 ile Yenikapı’ya gidebilirsiniz.
İstanbul’a geldiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Gezilecek yerler konusunda zengin bir içeriğe sahip olan İstanbul 2015 yılında yerli ve yabancı toplam 12,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. İstanbul’un en çok gezilen yerleri kısaca değinmemiz gerekirse;
Topkapı Sarayı; Konumu ve mimarisi itibariyle dünyanın en güzel saraylarından olan Topkapı Sarayı 1924 yılından beri müze olarak hizmet vermektedir.
Yüzyıllar boyunca Osmanlı Devleti Topkapı Sarayı’ndan yönetilmiş büyük Osmanlı hazineleri bu sarayda yer almıştır.
Ziyaretinizde Harem, Kutsal Emanetler, Bağdat köşkü ve Divan-ı Humayun’u ziyaret edebileceğiniz gibi Osmanlı hazinelerini özellikle paha biçilemeyen Kaşıkçı Elmasını Topkapı Sarayı’nda görebilirsiniz.
Sultan Ahmet Camii; 20binden fazla iznik çinisi ile bezenmiş olan camii avrupalılar tarafından Mavi Camii olarak adlandırılmaktadır. 6 minaresiyle de bilinen camii mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
Ayasofya Müzesi; Ayasofya müzesi doğu roma zamanında kilise olarak yapılmış olup aynı yerde üç kez inşa edilmiştir. İlk kez İmparator Konstantios tarafından 360 yılında inşa edilen 404 yılında çıkan ayaklanma ile yıkılmıştır. 415 yılında İmparator II.
Theodosios tarafından yeniden inşa ettirilmiştir. 532 yılında çıkan “Nika İsyanı” ile tekrar yıkılan kilise 537 yılında tamamlanıp tekrar ibadete açılmıştır.
Kubbesinin yerden 55,6 metre yükseklikte olması ve heybetli yapısı ile günümüze kadar ulaşan benzersiz yapılardan biridir.
Yerebatan Sarnıcı; Doğu Roma imparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan Yerebatan Sarnıcı 336 adet sütunu ve özel ışıklandırması sayesinde çarpıcı bir atmosfer yaratmaktadır. Günümüzde su içerisinde bulunan balıkları ziyaretçileri tarafından ilgi ile karşılanırken dilek havuzu ve medusa başlı sütunları fotoğraf severler tarafından da ilgiyle karşılanmaktadır.
Galata Kulesi; İlk yapılış amacı fener olarak düşünülse de ilerleyen yıllarda gözlem evi, yangın kulesi, zindan ve rasathane olarak kullanılmıştır. Günümüzde restoran olarak hizmet veren kulenin manzarası eşsizdir.
Kapalı Çarşı; 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han emri ile inşa ettirilen çarşı 64 cadde ve 4000 dükkandan oluşmaktadır. İstanbul’un simgelerinden olan kapalı çarşı yaz aylarında günlük 250 ile 400bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Kapalı Çarşı’dan özellikle halı-kilim, deri, gümüş, altın, çini, bakır, tekstil, çanta ve hediyelik eşyalar tercih edilmektedir.
Kız Kulesi; İstanbul’un simgelerinden biri olan kız kulesi hakkında bir sürü hikaye anlatılmaktadır. Sizde İstanbul ziyaretinizde Kız kulesini ziyaret edip bu hikayeleri yerinde dinleyebilirsiniz.
Dolmabahçe Sarayı; Sultan Abdülmecit tarafından 1956 yılında yaptırılan Saray İstanbul Boğazının güzelliklerinden yararlanmayı sağlamaktadır. Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan turlara katılıp bu eseri mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
İstiklal Caddesi; Taksim Meydanı’ndan Beyoğlu Tünel’ine kadar uzanan cadde istanbulun en ünlü ve hareketli caddelerinden birisidir. Araç trafiğine kapalı olan caddede nostaljik tramway ile cadde boyunca gidebilirsiniz.
Cadde üzerinde bulunan cafe, sinema, restoran, mağaza, galeri, bar gibi noktalarla her kesimden insana hitap etmektedir. Özellikle cadde üzerinde müzik veya çeşitli etkinlikler gerçekleştiren sokak sanatçıları gezinize renk katacaktır.
Haydarpaşa Tren Garı; Türk filmlerinde İstanbul’a gelen herkesin ilk olarak gözüktüğü bu yeri eminiz sizde ziyaret etmek istersiniz.
İstanbul gezilecek yerler konusunda sizi haliyle mutlu edecektir. İstanbul lezzetlerine de kısaca değinmek gerekirse hiç gelmemiş olsanız bile şarkılara konu olan boğazda balık ekmek yemek sizin de aklınıza kazınmış olmalıdır.
Çok uygun fiyatlarla ulaşabileceğiniz bu lezzet emin olun sizi pişman bırakmayacaktır. Ortaköye uğradığınızda etrafınızda bulunan her dükkanda kumpir satılması bir tesadüf gelebilir ama öyle değil.
Kumpiri ile meşhur olan ortaköyde birbirinden çeşitli seçeneklerle dilediğiniz kumpiri yiyebilme imkanı bulacaksınız. Halka ve şambaba tatlıları küçük sokak arabalarında çokça rastlayacağınız İstanbul lezzetlerindendir.
İstiklal caddesinde bir klasik olan ıslak hamburgerler eğer daha önce tatmadıysanız sizi şarşırtacak bir lezzet ile damaklarınıza bayram ettirecektir.
İstanbul’a gezisi için ayırmanız gereken süre size bağlı olarak değişecektir. Yedi tepe üzerine kurulmuş olan bu şehir; müzeleri, çarşıları, tarihi yapıları, kendine has lezzet noktaları ve doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecektir.
Sizde en kısa zamanda İstanbul uçak bileti alarak bu güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde yapacağınız arama ile kolayca en ucuz istanbul uçak bileti hangisi olduğunu görebilir ziyaretiniz için ulaşım masrafını en aza indirebilirsiniz.
Hepfly olarak sizlere keyifli bir İstanbul gezisi dileriz.
Fethiye’ye Ulaşım Rehberi
Muğla ili sınırları içerisinde yer alan tatil bölgesi Fethiye, yaz aylarında turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Eşsiz plajları, denizi ve doğal güzellikleri, bu beldenin diğer tatil bölgelerinin önüne geçmesini sağlamaktadır.
Eğlence mekânları ve tarihi güzellikleri ise Fethiye’yi yerli ve yabancı turistler için oldukça cazip bir seçenek haline getirmektedir. Bu kadar gözde bir tatil beldesi olması ise “Fethiye’ye nasıl gidilir” sorusunu akıllara getirmektedir.
Peki, Fethiye’ye ulaşım nasıl sağlanmaktadır?
Fethiye’ye Nasıl Gidilir?
Fethiye; özel araba, uçak ya da otobüs gibi ulaşım alternatiflerini kullanarak rahatlıkla ulaşılabilen bir konumdadır. Bütün ulaşım seçenekleri arasında ise en avantajlı olanı uçaktır.
Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrinden Fethiye’ye yakın olan havalimanlarına neredeyse her gün seferler düzenlenmektedir. İlçeye, Dalaman ve Antalya Havalimanları üzerinden ulaşabilirsiniz.
İki havalimanı arasından ilçeye en yakın olanı ise Dalaman Havalimanı’dır.
Dalaman Havalimanı, ilçeye 45 kilometre uzaklıkta olup uçaktan indikten sonra özel araç kiralayarak 30-45 dakika içerisinde Fethiye’ye varabilirsiniz.
Ayrıca Muttaş ve Havaş ile oldukça uygun bir fiyat karşılığında 1 saat içerisinde Fethiye’ye giriş yapabilirsiniz. Antalya Havalimanı ise yaklaşık 2,5 saatlik bir mesafede yer almaktadır.
Bu havalimanına iniş yaptığınızda yine araç kiralayabilir ya da Havaş gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.
Fethiye yaz aylarında yoğunluğu nedeniyle uçak bileti bulmanın zor olduğu unutulmamalıdır. Hedeflediğiniz tatil planını gerçekleştirebilmek için uçak biletini erkenden alabilirsiniz. Erkenden uçak bileti alarak biletinizi daha ucuza mal edebilirsiniz. Bunun yanında bilet bulma konusunda da sıkıntı yaşamazsınız.
Fethiye’ye nasıl gidilir sorusunun cevapları arasında karayolu da bulunmaktadır. Eğer özel aracınız ile ulaşım sağlayacaksanız Fethiye’ye kaç saatte varacağınız, bulunduğunuz ile göre değişiklik göstermektedir.
Özel araçla gitmenin getirdiği en büyük avantaj, bölgede bulunan bütün güzellikleri keyifle gezebilmektir. Karayolu alternatifleri arasında şehirlerarası otobüslerde bulunmaktadır. Birçok şehirden Fethiye Otobüs Terminali’ne doğrudan otobüs seferleri düzenlenmektedir.
Otobüs terminali ise şehrin tam merkezinde yer almaktadır. Otobüs terminalinden ilçenin her yerine gece geç saatlere kadar minibüs seferleri düzenlenmektedir. İlçe içerisinde ise yine araç kiralayabilir ya da minibüsle gitmek istediğiniz yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca ilçe içerisinde yer alan turistik alanlara özel şirketler tarafından turlar da düzenlenmektedir.