Bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  • Öyle bir vadi düşünün ki,
  • kara kayalar ile çevrili,
  • deli zeytinler, sarı papatyalar, mor dağ lavantaları, kaktüsler, başaklar,

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  1. hayatınızda ilk kez gördüğünüz renk renk çiçekler ve otlar ile bezenmiş,
  2. kekiklerin ve katır tırnaklarının nefes kesen kokularının içinize dolduğu,
  3. denizden esen rüzgarın tatlı tatlı içinizi serinliği,
  4. hiç kesilmeyen kuş cıvıltılarının kulaklarınızda çınladığı,
  5. her gün nefes kesici gün batımlarına şahit olduğunuz,

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  • yürüyüşlerinize renk renk kelebeklerin eşlik ettiği,
  • bastığınız yerden çekirgelerin zıpladığı,
  • zaman zaman kurumuş dere yataklarında dinlenen mandalara rastladığınız,
  • zar zor seçilen patikaları kaybettiğinizde yönünüzü tepedeki tarihi Rum köyünün taş evlerinden veya ufuktaki lacivert denizden bulduğunuz,
  • ruhunuzu uyandıran ve canlandıran kokularına ve manzaralarına doyamadığınız bir vadi…

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  1. İşte böyle bir yer Karakaya…
  2. Adeta ehlileştirilmemiş, tımarlanmamış vahşi bir at gibi biraz yabani, biraz hoyrat, biraz ıssız ve özgür bir doğası var.
  3. Sanki Karakaya, Bodrum yarımadasına değil de zamanda asılı kalmış bir masal dünyasına aitmiş gibi.
  4. Neredeyse her köşesi evler ve siteler ile dolmuş olan Bodrum’da, Gümüşlüğün sarp tepelerinde birkaç viraj döndükten sonra ulaştığınız Karakaya, işte böyle bir inziva diyarı
  5. Karakaya Retreat de bu doğa harikasının ortasında yer alan bir inziva merkezi.

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

Deniz, vadi ve tepedeki Karakaya köyü manzaralarına nazır, 34 dönümlük bir arazide yer alan doğa ile uyumlu ufacık ekolojik taş binalardan oluşan Karakaya, meditasyon, yoga, dans gibi şifalanma çalışmalarından mistik öğretilere, detoks inzivalarından permakültür’e kadar, birçok farklı ilham verici etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Feride Gürsoy & Alp Ekşioğlu’nun ‘daha iyi ve doğal bir yaşam’ diyerek hayata geçirdiği bu ortak yaşam projesi, beden, zihin ve ruhunu bir arada beslemek isteyenler için, mistik öğretilerden beslenen harika programlar sunuyor. Dünyanın farklı yerlerinden iyileştirme sanatının ustaları ile ruhsal şifa programları düzenleniyor.

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  • Ben de ilkbaharda Karakaya’da Feride Gülsoy ile gerçekleşen Yeşil Bahar İnzivası’nı deneyimleme şansını buldum
  • Doğayla içiçe Karakaya’nın kendisi zaten, sadeliği ve basitliği ile ruhunuza huzur ve mutluluk veren, her geçirdiğiniz gün yeni bir güzelliğini size açan, yapmacıksızlığı ile sizi çıplak ve doğal olmaya mecbur bırakan muhteşem bir yer.
  • Aile dizimi uygulayıcısı ve işlevsel beslenme uzmanı olan Feride ise gerçekten hem konusuna çok hakim bir şifacı, hem de tertemiz saf yürekli, içten ve doğal bir insan.
  • Yin Yoga ile bedenimizin, kaslarımızın, eklemlerimizin ve dokularımızın farkına varmamızı, bedenimizi ve ruhumuzu açarak rahatlamamızı sağlayan yoga hocamız Çiğdem ve hergün farklı meditasyon ve nefes çalışmaları ile içten dışa şifalanmamız konusunda bize liderlik eden Lalitya da içten enerjilerini herkese gerçirmeyi başaran insanlar.
  • Gece gündüz bizi doyuran bizim rahatlığımızı ve huzurumuzu gözeten tüm Karakaya ekibi de sıcacık ve samimi insanlar.
  • Ancak beni şaşırtan hem katılan kişlilerin birbirine gösterdiği hoşgörü, iyi niyet ve dostluğu, hem de Feride’nin ve Karakaya’nın ve bu topluluk üzerindeki birleştirici gücü oldu.
  • 6 gün boyunca kendim dahil, birbirinden çok farklı şehirlerden, deneyimlerden, geçmişlerden, tarzlardan ve mesleklerden gelen 17 kişinin her birinin, nasıl çiçek gibi açtığını, güzel gönüllerinin genişlediğini, ruhlarının ve bakışlarının yumuşadığına, gözlerinin içindeki gülüşün arttığına şahit oldum.

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  1. Karakaya Ortamı ve Dönüştürücü Gücü 
  2. Günlük hayatta alıştığımız televizyon, telefon, wifi, stimulilerden, yüksek binalardan, araç ve email trafiğinden, bir yere yetişme telaşı ile koşuşturmalardan manikürlü ortamlardan uzak, sade doğal ve yapmacıksız bir yerde olmak kime iyi gelmez ki?
  3. Ancak detoks kolay bir iş değil, ‘5 gün sadece sıvı tüketiyorum’ düşüncesi bile insanı baştan korkutabiliyor.
  4. Oysa Karakaya’da juice ve smoothilerinizin içine bolca doğal lif ve protein kaynakları ekleyerek hiç aç kalmıyor ve yoksunluk hissetmiyorsunuz.

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  • Ayrıca Karakaya çok farklı programlara ev sahipliği yapan ruha da yönelik bir yer olduğu için, katı disiplinli ve motomot kuralcı bir detox merkezi ile karşılaşmıyorsunuz.
  • Tabiatı gibi Karakaya’nın ortamı da son derece doğal ve gerçek hayatı yansıtır şekilde.
  • Yoganıza eşlik eden çocukların saf yaşam enerjisini hissettiğiniz,

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

yürüyüşünüze eşlik eden Nena’nın nasıl uysal ve melek gibi bir yol gösterici köpek olduğunun farkına vardığınız,

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

çocukların muzip kıkırdamalarının ve trambolinde zıplarken attığı kahkaların içinize kocaman gülümsemeler yaydığı,

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

  1. mutfakta şarkılar söyleyip dans ederek smoothilerimizi hazırlayan annelerin müziklerinin içimizi ısıttığı bir aile ortamı yaşıyorsunuz Karakaya’da
  2. Feride, Melania, Alp, Thomas, Civan, İda, Deniz, Kaya, ve tabii ki Nena… her biri farklı bir enerji katıyor size…
  3. Gün boyu bir sürü detay siz farkına bile varmadan son derece organize ve disiplin içinde tıkır tıkır işliyor, ancak zaman zaman programdaki ufak gecikmeler ve aksaklıklar, askeri kamp yerine rahat bir ortam hissettiriyor size.

Feride ise tam anlamı ile olduğu gibi gerçek bir insan. Bir guru, öğretmen veya usta egosundan tamamen arınmış, ikilemleri ve zaafları ile kendini ortaya koyabilecek kadar açık yürekli bir mentor.

İnsan olmanın mükemmel olmak olmadığını hatırlatırken, bilgeliğini de size zorlamadan, doğallık ve insanlık ile akıtıyor.

Kendisi öyle cömert, öyle geniş yürekli ve şifacılığında da öyle maharetli ki, hepimizin içindeki saflığı, samimiyeti, sevgiyi ve coşkuyu ortaya dökmemizi ve farklılıklarımızdan beslenmemizi sağladı, Ve potansiyellerimizi bir potada eriterek yüreklerimizin bir olduğu bir sevgi yumağı yaratmayı başardı.

  • Bu yolculuğu birlikte paylaştığım her bir kişiye şükran duyarak ayrıldım oradan…
  • Kısacası, bir yandan şerbet gibi bir havadan, masmavi gökyüzünden, pırıl pırıl güneşten, bol oksijenden, ve muhteşem bir doğanın büyüleyici ve şifalı atmosferinden faydalanarak yorgunluktan ve gerilimden kurtulmanın ve sükunete kavuşmanın yanı sıra içsel dönüşümler deneyimlemek mümkün Karakaya’da.
  • Program Bana Neler Kattı?
  • Bedeninimi tanımak, onun ritmini dinlemek, bedenen, ruhen ve zihnen dinlenmek ve arınmak, bana kendimi ‘0’ kilometre gibi yenilenmiş ve tazelenmiş hissettirdi.
  • Gün boyunca içtiğimiz yeşil sebze suları, smoothieler ve bitki karışımları gibi içeceklerin bana açlık yerine enerji hissettirdiğini, ayrıca ruhuma zindelik, zihnime de açıklık kazandırdığını gördüm.
  • Bu 6 gün bedenimi dinlemeyi, gerçek tat alma duygumun gelişmesini, ne zaman acıktığımın farkına varmamı sağladı.
  • Bedenimin hayat dolu muazzam bir evren olarak can yoldaşım olduğunu, kendime ve yaşama olan saygımın önce bedenime saygıdan başladığını anladım.
  • Herkesin bedeninin aslında eşsiz olduğunu, herkes için tek bir sağlık formülü olmadığını fark ettim.
  • Bedenime hak ettiği özeni göstermeyi, onun hakkında varsayımlar yapmak yerine onunla sezgilerim aracılığıyla doğrudan iletişime geçmeyi, ve gerçek ihtiyaçlarını sağlayabilmek için birçok bilgi ve ipucu öğrendim.
  • Bedenimin yanı sıra iç dünyamda da birçok farkındalık ve kavrayışa erişmeme, ruhsal dünyamda derinleşmeme ve yeni keşifler yaşamama el verdi bu program…
  • Beden fizyolojisini daha iyi tanımak, hangi besinlerin nasıl faydaları ve zararları olabileceğini, sinir, sindirim sistemi ve karaciğer gibi organlara, farklı sağlık problemlerine nelerin iyi geldiğini öğrenmek, uyku, meditasyon, nefes ve yoga gibi çalışmalarının beden ve stres üzerindeki gerçek faydalarını anlamak, dil ve ağız temizliği, fırçalama ve kompresler gibi destek uygulamaları öğrenmek, sağlıklı beslenmeyi gündelik yaşama taşıyabilmek için gerekli pratik ipuçlarını almak ve tarifleri öğrenmek, yoga, meditasyon, şamanik trans ve dizim çalışmaları ile ruhen şifalanmak, yani kısacası kendi şifacısı olmak için bilinçlenmek isteyen herkes için şiddetle tavsiye edeceğim bir program.
  • Ruhsal enerji boyutunda daha birçok katkısı da oldu ancak daha fazla detaya girmiyorum, merakınızı en güzel deneyimleyerek giderebilirsiniz.
  • Sadece eminim ki herkesin bu programdan veya farklı programlar ile Karakaya’dan alacak ve verecek bir şeyleri var…
  • Karakaya Retreat Hakkında
  • Gümüşlük’e 1 km mesafedeki Karakaya Vadisinde, deniz, vadi ve tepedeki eski bir Rum köyü olan Karakaya köyü manzaralarına nazır, 34 dönümlük bir arazide bulunan bir ortak yaşam projesi ve inziva merkezi.
  • Ege’nin lacivert suları ve Yunan adalarının nefes kesen manzaralarına nazır, kocaman volkanik kayalıktan ismini alan Karakaya köyü, poyrazı kesen bu kayaların arkasındaki dar geçitlere sığınacak şekilde inşaa edilmiş taş evlerden oluşan küçücük bir köy.
  • Doğayla bütünleşmiş tarihi Karakaya köyünün eteklerinde, yaz kış misafirlerini ağırlayabilen Karakaya Retreat, yöre geleneklerine uygun eko mimaride binaları, sürdürülebilir ve organik yaşam tarzına uygunluğu ile Türkiye’nin ender eko turizm noktalarından birisi.
  • Karakaya’da bir programa katıldığınızda boş vakitlerinizde, vadi ve deniz manzaralarını izleyerek kitap okumak, havuza girip güneşlenmek, Karakaya Köyüne yürümek, vadi içinden mitolojik Karakaya kayalarına tırmanmak, Bodrum’un en özgün karakterli balıkçı köyü ve sahili olan Gümüşlük köyüne yürüyerek inmek ve denize girmek, antik liman ve batık kent Mindos’un kale duvarları ve bazilikasını ziyaret etmek gibi aktiviteler yapmanız mümkün.
  • Etkinliklere katılmanın haricinde,sadece doğa ile buluşmak isteyenler için konaklama imkanları da sunan Karakaya Retreat’in arazinde, dilerseniz kamp kurup kendi inzivanızı da gerçekleştirebiliyorsunuz.
You might be interested:  Linkin Park Ne Tür Müzik Yapar?

Karakaya Retreat ve programlar hakkında daha detaylı bilgileri www.karakayaretreat.com websitesinden alabilirsiniz.

  1. Feride Gürsoy ile deneyimlediğim programın benzeri olarak bir Yaz Zindelik İnzivası ve bir de Sonbahar Kışa Hazırlık İnzivası gerçekleşecek.

BODRUM PLAJLARI – YÜZMEK İÇİN EN GÜZEL KOYLAR

Bodrum’da nerede denize girilir? 67 mavi bayraklı plajı ile, Bodrum ülkemizin en mavi bayraklı beldelerinden olunca “Bu da soru mu canım, maviyi ilk gördüğün yerde soyunmaya başla” diyebilmek isterdik ancak sahilleri parselleyen işletmeler ve yazın 10 milyonu görebilen nüfus nedeniyle, yazın Bodrum’da deniz keyfi yapmak mücadeleli bir hal alabiliyor.

Hal böyle olunca biz de Bodrumlular’a sorduk: Tatilciler Bodrum’u ele geçirildiğinde, siz nerelere kaçıyorsunuz? Bodrumlular söyledi, biz de tek tek gezip, favorilerimizi ve tüyolarımızı derledik. Ayrıca Bodrum’da nerede ne yapılır, kaçırılmayacak ne var, en güzel sırları neler, tüm önerilerimizi de Bodrum gezilecek yerler yazımızda bulabilirsiniz.

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

Bodrum Plajları

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Kargıcak Koyu
  2. Peksimet
  3. Mazı Köyü Çakıllıyalı Koyu
  4. Mazı Köyü İnceyalı Koyu
  5. Mazı Köyü Hurma Sahili
  6. Gerenkuyu Küçük Sahil
  7. Gerenkuyu Büyük Sahil
  8. Torba Sahili
  9. Adabükü Doktorlar Sitesi
  10. Feza Güney Beach
  11. Bardakçı Koyu
  12. Kumbahçe
  13. Gümüşlük
  14. Bitez Sarnıç
  15. Aktur
  16. Camel Beach
  17. Türkbükü
  18. Cennet Koyu
  19. Yalıkavak
  20. Akyarlar

1. KARGICAK KOYU ♡

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyüFotoğraf: Begüm Gündüz

Bir kere baştan anlaşalım, buranın kıymetini bilmeyecek arkadaşlarınızı buraya götürmek yok. Burası bizce tüm listedeki en güzel koy. Hoş, zaten buranın yolunu görüp de geri dönmediyse, o da başkasının az gelişmiş dediği yeri, bizler gibi bakir ve güzel bulanlardandır. Yol konusunun açıldığı iyi oldu. Arabasına kıyamayanlar, iki kere düşünsün. 2 km kadar süren, oldukça bozuk bir yoldan ulaşıyorsunuz Kargıcak’a. Yalan yok, yol az gelişmişle bakir arasında bir yerde ama az sıkın dişinizi, sonunda sonunda zafer şarkıları söyletecek bir sahil önereceğiz size.

Eskiden buraya tekne turları düzenleniyormuş ve bu yüzden su bulanıkmış. Atılan yemek artıkları ve kalabalık da cabası tabi. Daha sonra tekne sahipleri arasında bir tartışma yaşanmış ve jandarma tekne sahiplerine buraya tekrar gelmemeleri konusunda ültimatom vermiş.

İyi ki de vermiş. Çünkü günden güne eski bakir haline tekrar kavuşmuş Kargıcak. Burayı bilen insan sayısı çok az sayılmaz aslında ama hem Bodrum’a uzak olmasından, hem de yolunun çok düzgün olmamasından ötürü sadece buraya âşık insanlar bu zahmeti göze alıyorlar.

Yanınızda getirin!

Ayrıca buranın ıssızlığını da göz önünde bulundurarak yemeğinizle ve suyunuzla gelmeniz sizin yararınıza olur. Deniz gözlüğünüz de burada lazım olduğu kadar hiçbir yerde lazım olmayacak emin olun.

Kısacası kelimelerle ifade edilemeyecek bir güzellikte Kargıcak. Gelin burada yüzün, çadırınızı da atın ama ne olur Kargıcak’ın bu güzelliğine gölge düşmemesi için üstünüze düşeni de yaparak ayrılın bu koydan.

Burası, Kargıcak Balıkçı Koyu diye de geçer. Yan tarafındaki Seagarden’da işe çıkmayan tur tekneleri buraya yanaşır ve balık, salata ızgarada patates menusü yaparak dünyanın en güzel koyunda en taze yemeğini sunarlar size.

You might be interested:  Ne Tür Şarkılar Var?

Kargıcak Koyu Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Konaklama Önerisi

En yakın Ipek Garden Palace Hotel. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın

En keyifli Kempinski. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

2. PEKSİMET

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

Peksimet bizim için Bodrum’un şapkadan çıkan tavşanı oldu. Harita uygulamamızda bile tam olarak çıkmayan Peksimet’e “Bir bakalım da burayı da görmedik demeyelim” diyerek girdik. Fakat Peksimet bizi motorumuzdan inip mayolarımızı giymeye mecbur bıraktı. Burada çok işletme yok. 1-2 sahil kenarı restoranı hepi topu. Ve sahilin geriye kalan büyükçe kısmı halk plajı. Hem de işletmelerin şezlonglarına taş çıkartacak yenilikte ki belediye şezlonglarıyla dolu bu sahil. Ücretsiz şezlong iyi güzel tabi ama maalesef tuvalet ve giyinme kabini olmayışı büyük sıkıntı burada. Ama deniz çarşaf gibi ve sürekli ılık. Ayrıca sahil ve deniz tabanı tamamıyla kum. Hele akşamları burada bulunan iskeleden gün batımı tam bir görsel şölen.

Peksimet Plajı Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. MAZI KÖYÜ ♡

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyüwww.panoramio.com – Selçuk Buğra Göker

“Yuh! Burası da mı Bodrum’a bağlı?” Vallahi bağlıymış. Haritadan bakıyoruz uzak, gidiyoruz gidiyoruz, yol bitmiyor. Nihayet vardık; sessiz, sakin bayağı, bildiğiniz köy işte. ???? Denizi taş ve çok güzel. Bodrum’un açık ara en güzel yerlerinden Mazı Köyü. Ağaçlıktan denize yaklaştığınızı bile anlamıyorsunuz uzun süre. Sonra bir iki yol ayrımı çıkıyor karşınıza bu küçücük köyde üç tane birbirinden güzel koy var.

Çakılyalı Koyu

İlk koy, yani Çakıllıyalı, çok büyük sayılmaz, iki üç tane pansiyon kılıklı otel var sahilde. Öyle büyük oteller canlanmasın gözünüzde. İki üç katlı direk otel sahibiyle muhatap olduğunuz bahçe içinde sevimli sevimli yerler buralar.

İşletmecileri buralı köylüler ve pek tatlı insanlar, yanlarında da köylüler çalışıyor. Sahilin sonunda ağaçlık bir alanda mevcut. Bu alan çadır atmak için oldukça müsait.

Otellerden birisinin sahibi olan abla çadırla gidecek arkadaşlar için “İsteyen duşu bile gullanabilii abam. Ondan da para alacak değiliz herhal. Hayrımız oluveri” dedi.

Ama yanlarında çalışan köylü teyzelerden yıkadıkları duşun kumlanmasını istemediği için “Duş almak yasak bundan gayri” de yedik. ???? Her şeyiyle çok minnoşlar ama. Otelin restoranı otel dışı misafirlere de açık bu arada.

İnceyalı ve Hurma Sahili Koyları

İkinci ve üçüncü koylar, yani İnceyalı ve Hurma Sahili koyları, aslında tek bir koy gibi ama denize uzanan bir kayalık ikiye ayırmış bu koyu. Bu koylar ilk koya nazaran daha büyükler. Ama daha az işletme var buralarda. İlk koydaki sakinlik ve huzur bu koylarda da mevcut. Hatta tam kitap yazmalık inziva yeri.

Deniz her üç koyda da tertemiz ve dalgasız. Sahil taşlık. Su genelde ılık. Mazı’da konaklamada diğer Bodrum beldelerine göre oldukça makul. Üç öğün yemek dâhil konaklama kişi başı 125 lira. Yemekler de hakiki zeytinyağıyla hazırlanıyor onu da belirteyim ???? Bodrum’u gezeyim göreyim diye değil de güzelce kafamı dinleyeyim diye çıkıyorsanız varış noktanız Mazı olmalı.

Trekking severlerin dikkatine Karia Yolu Bodrum etabı buradan geçiyor. Bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Mazı Köyü 1. Koy Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
Mazı Köyü 2. Koy Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.
Mazı Köyü 3. Koy Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

4.YALI, GERENKUYU KOYU

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyüFotoğraf: Oytun Güventürk

Yalı, yalın ve güzel. Kempinski’nin Bodrum’da burayı seçmesine şaşırmamalı. Kempinski açılana kadar burası pek dışarıdan gelenlerin radarında yoktu, hala da pek yabancının bildiği söylenemez. Zaten turistik yerlere ters istikamette, güneydoğu yönünde kalıyor kalıyor.

Tesis var mı?

Büyük ve küçük sahil olarak iki plajdan oluşuyor. Küçük plajda belediyenin işlettiği bir kafe var. Fiyatlar gayet uygun; 2 kişilik yemek ortalama 30 Lira, alkollü içecekler 10 Lira civarında. Yani gün batımında sahilde bira patates & bira patlatmalık. Tuvaletler, soyunma kabinleri ve duşlar yeterli ve düzenli olarak temizleniyor.

Diğer sahil ise Gerenkuyu olarak geçiyor. İlkine nazaran daha büyükçe ve içerisinde hiç bir şey yok. Koca bir ‘Ağaoğlu Otel Arazisi’ levhasını saymazsak tabi.

???? Bu levha uzun süredir buradaymış ve olası tepkilerden çekinildiği için henüz kazma vurulmadığı söyleniyor. Kumsalı oldukça geniş olan sahilde sezon boyu orada kalan bir karavan ve 1-2 çadır görmek mümkün.

Çadırınız sırtınızda buraya geldiyseniz sizin de kendinize uygun bir köşe bulmanız çok zor olmayacaktır. Umarız Gerenkoyu hep de böyle kalır.

Gerenkuyu Küçük Sahil ve Belediye Kafe Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.
Gerenkuyu Büyük Sahil Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Konaklama Önerisi

En keyifli Kempinski. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

5. TORBA

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyüFotoğraf Kaynak: Yilmaz Oevuenc / Flickr

Torba Koyu, havaalanından Bodrum merkeze giderken yolun aşağı yukarı ortasında, sağ tarafta kalıyor. Biz Güvercinlik ve Torba çevresine bayılıyoruz çünkü Bodrum’daki ender ormanlık yerlerden. Bodrum’da maki hakimken, bu koylarda sırtınızı tüm dağı kaplayan yemyeşil ormanlara yaslıyorsunuz. Sakinleri arasında oyuncular, yazarlar olmasına rağmen Yalıkavak gibi değil, hala mütevazi bir yer. Denizin suyu ılık ve gerçekten berrak. Bunun sebeplerinden biri de denizin taşlık olması.

Tesis var mı?

Torba Plaj’ındaki belediyenin cafesi hem diğer mekanlara göre daha ferah, hem de belediye işletmelerinden hiçte alışmadığımız şekilde gayet başarılı işletiliyor.

Tuvaletler, duşlar, soyunma kabinleri bakımlı ve tertemiz. Bodrum’daki fiyatlar ile karşılaştıracak olursak ücretler gayet makul kalıyor. Kahvaltı tabağı 16 lira örneğin.

Menü çok fazla çeşit yok ama başka birşeyler yemek isterseniz Torba’da alternatif bol.

Torba Kafe-Plaj Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Favorilerimiz

1. Ama bizce Torba’nın en güzel yerleri buradan biraz daha ileride

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyüİşte buraya ya yürüyerek ya da tekne ile gelebilirsiniz.

Yürüyerek: Torba Kafe’den sonra yoldan düz devam ettiğinizde bir süre sonra yol bozuluyor ve hatta yol olduğunu öne süremeyeceğimiz kadar kötüleşiyor. 35-45 dakika kadar yürüdükten sonra ta da! gözlerden uzak, size tahsis, harika bir sahildesiniz! Terlikle yürümeye uygun olmadığını da söyleyelim ki yarı yoldan dönemeyesiniz.
Araç ile: Araçlılar içinse önerimiz altı yere yakın araçla buraya girmemeleri. Ama panelvan tarzı bir araçla bu yolu kat etmek çok zor da değil. Ama buraya arazi aracı, enduro bir motosiklet veya bir dağ bisikletiyle geliyorsanız bu yolun keyfe dönüşeceğinde şüphe yok. Araçla ortalama 15-20 dakikalık bir seyahatin ardından çok hoş bir sahile ulaşıyorsunuz. Ve bu sahil el değmemiş denizi, hala bozulmamış sakinliğiyle sizleri karşılıyor. Deniz tertemiz ve öyle berrak ki derin olmasına rağmen dibi görmek mümkün. Ayrıca burada çadır kurarsanız veya örtünüzü serip güzel bir piknik sofrası hazırlarsanız da kimse karışmayacaktır. Az ileride bir site var ancak sitenin kendi iskelesi olduğu için bu güzelliği paylaşmaya bir itirazları yok şimdilik.

You might be interested:  Anı Tur Ne Oldu?

2. Burası özel tekne turu için de tercih edilebilecek bir yer

Bodrum’un diğer taraflarındaki gibi öyle her yüzme molasında 20 tur teknesi birlikte durup, birlikte kalkmıyor. Daha sakin ve bakir.

Konaklama Önerisi

Sanat eserleriyle dolu olan butik otel Casa Dell’ Arte bizce tüm Bodrum’un en hoş otellerinden. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

6. DOKTORLAR SİTESİ, ADABÜKÜ

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyüFoto kaynak: Flickr/ Yılmaz Ouvenc

Adabükü Doktorlar Sitesi’nin hakim olduğu Bodrum koyları, Bodrum’un en güzel en bozulmadan kalmış yerlerinden. Tıpkı Aktur gibi, Doktorlar Sitesi de Bodrum’un en eski ve köklü sitelerinden. Yaş ortalamasının bir hayli yüksek olduğundan mıdır bilinmez ama inanılmaz sakin ve huzur dolu bir yer. Denizi masmavi, berrak ve dalgasız. Ne yazık ki site halkın genel kullanımına açık değil. Ya site sakini ya da içeride tanıdığınızın olması gerekiyor.
Adabükü Doktorlar Sitesi Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.
Bu nedenle içeri giremiyorsanız bu civarda denize girmek için Feza Güney Beach gibi alternatif yerleri denemenizi öneririz. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

7. BARDAKÇI KOYU, ESKİÇEŞME VE KUMBAHÇE SAHİLİ

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyüFotoğraf Kaynak: panoramio.com – H.U.L.K – Kumbahçe Sahili

Bodrum merkeze komşu olan Bardakçı Koyu, Eskiçeşme’ye bağlı, akvaryum gibi suyu olan, balıklarla yüzebildiğiniz bir koy. Neredeyse tüm koy otel işletmelerince parsellenmiş olduğundan denize girilecek yerler de ne yazık ki bu otel ve işletmelerin kotrolünde. Ücretli şezlong ve şemsiye hizmeti veriyorlar. Halk plajı da var ama biraz küçük.
Bardakçı Koyu Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.
Kumbahçe de Bodrum merkezin bir diğer komşusu. Kumbahçe sahili ise Bodrum Kalesi’ne karşı yüzme deneyimi ve günbatımı sunan, salaş ama keyifli bir sahil. Her ne kadar adı Kumbahçe olsa da sahili kumluk değil küçük taşlık. Akşam için de yine kale manzaralı bir yürüyüşe hayır denmeyecek yer.

Kumbahçe Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Bodrum’un Muhteşem Köyleri

Tatil planlarından bahsedilirken Bodrum kelimesi kullanıldığı anda akıllara ilk olarak aktif gece hayatı gelir. Harika plajları, muhteşem denizi ve tarihi yapılarından çok hareketliliği ve gece hayatı ön planda olan bir tatil beldesidir.

Hareketliliği ile bu kadar nam salmış olan bir belde de sakinliği ve doğallığı ile ön plana çıkan köyler var. Bodrum’da huzurlu bir gün geçirmek ya da tatilinizi tamamen bu köylere göre organize etmek istiyorsanız sizin için en güzel köyleri bir araya getirdik. Bodrum ve 7 doğa harikası köyü sizlerle.

Çömlekçi Köyü

Muğla merkeze 61, Bodrum merkeze ise 26 kilometre uzaklıkta olan Çömlekçi Köyü size sunabileceğimiz ilk adres. Geçmiş yıllarda köy halkının en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi çömlekçilik olduğundan köye bu isim verilmiştir.

Köyde hala bu mesleği yapan kişiler bulunmakta. Bu doğa harikası köyü ziyaret ettiğinizde çömleklerden satın alabilirsiniz. Eğer Mayıs ayının sonunda bu köye giderseniz her yıl düzenlenen yağlı güreşleri de izleme fırsatını bulacaksınız.

Müsgebi Köyü

Müsgebi Köyü ya da yeni adıyla Ortakent bölgenin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi. Eski Rum evlerinin harika bir görüntü ortaya çıkardığı bu köyün eski ismi de Rumcadan geliyor.

Evlerin tamamı üç katlı olarak inşa edilmiş ve girişleri her zaman ikinci kattan yapılıyor. Bunun yanı sıra evler denizden korunabilmek için sahile olabildiğince uzakta inşa edilmiş.

Kendine özgü özellikleri ile sizi şaşırtacak Rum evlerini kesinlikle ziyaret edin.

Akyarlar Köyü

Bodrum’daki köy yaşantısını merak ediyorsanız hiç düşünmeden tercih edebileceğiniz köylerden bir diğeri Akyarlar Köyü. Bodrum merkezden 20 kilometre uzaklıkta olan bu köy özellikle dalgıçların uğrak noktalarından bir tanesi. Deniz suyunun inanılmaz derecede berrak oluşu hem yüzücülerin hem de dalgıçların çok keyifli bir şekilde vakit geçirmesini sağlıyor.

Gündoğan Köyü

Rumcada “Güneşin Doğuşu” anlamına gelen Farilya ismiyle anılan köy 1961 senesinden itibaren Gündoğan olarak isimlendiriliyor.

Zamanında korsanlara ev sahipliği yapan bu köyde ne kadar önemli kalıntıların olduğunu söylememize gerek yok.

Hala tam anlamıyla keşfedilmemiş olan bu köyde antik kral mezarları, kiliseler ve Osmanlı Kulesi yer alıyor. Böylesine özel bir alana ayırdığınız zaman kesinlikle boşa gitmeyecek.

bodrum’da alışılmışın dışında bir keşif noktası: karakaya köyü

Karakaya Köyü

Geçmiş yıllarda korsan saldırılarından korunmak için insanlar daha kuytu noktaları yerleşim alanı yaparlardı. Karakaya Köyü de bu bölgelerden bir tanesi.

Çok eski dönemlerde rahatlıkla gizlenebilmek adına bu konuma kurulan köye günümüzde ulaşım da oldukça zor. Bu durum köyün hala keşfedilmemiş onlarca noktasının olmasına sebep oluyor.

Macerayı seviyorsanız düşünmeden tercih edebileceğiniz köylerden bir tanesi.

Etrim Köyü

Köy hayatını doyasıya yaşamak istiyorsanız Etrim Köyü gidebileceğiniz en doğru adreslerin başında geliyor. Köyde halıcılık faaliyetleri hala devam ettiğinden her yerde göremeyeceğiniz manzaralar ile karşılaşabilirsiniz.

El yapımı halıları almak isterseniz başka hiçbir yerde olmayan modelleri satın alma imkânınız olacak. Bunun yanı sıra sizlere harika bir kahvaltı sunulacağını da garanti ediyoruz.

Köyde kahvaltı için nereye giderseniz gidin sizlere oldukça tatmin edici bir sofra kurulacaktır.

Sandima Köyü

Sandima Köyü listemizin son sırasında sizlere sunabileceğimiz bir adres. Bodrum Yalıkavak mevkiinde bulunan bu köy yıllar öncesinde Türkmen’ler tarafından terk edilmiş.

Köylülerin tamamı sahil bölgesine doğru göç etmişler. Ancak sonrasında bir sanatçı çift bu harika alanı keşfetmiş. Buraya bir sanat evi kurmuşlar ve ismini de Nuris Sanat Evi olarak belirlemişlerdir.

Bu tarihi köyü görmek ve sanat evinizi ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *