Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350 m.
yükseklikte çam ormanları ile kaplı Fırtına deresi boyunca eşsiz doğa güzelliklerini izleyerek varacağınız Çamlıhemşin ilçesi hudutları dahilinde yer alan Ayderşelalesi, yayla evleri, çiçekli düzleri, türlü çiçeklerdin elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar'a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı cennet görünümündedir.
Her sene kış aylarında düzenlenen Ayder Kardan Adam Şenlikleri kapsamında en büyük kardan adam yapma, kayak yapma, halat çekme gibi yarışmalar yapılıyor. Yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler veriliyor.
Doğu Karadeniz her ne kadar yaz turizmiyle dikkat çeksede artık kış turizmindede dikkatleri üzerinde toplamaya başladı.
Özellikle Kış aylarında Ayder Yaylasının karlar altında güzel görüntüleri görmek, Ayderin muhteşem doğasıyla ve sıcaklığıyla birleşen ve kış mevsiminde bu coşkuyu kaçırmamak için sizleri Ayder Kardan Adam Şenlikleri turumuza bekliyoruz.
Siz değerli misafirlerimizi sabah saatlerinde Trabzon Havalimanı veya Otogarından belirlenen saatte rehberimiz ve aracımız ile karşılıyoruz. Rehberimizin araç içerisinde vereceği brifing eşliğinde yöresel ürünlerden oluşan 120 çeşit kahvaltımızı almak üzere restaurantımıza hareket ediyoruz.
Kahvaltı sonrasında Rize üzerinden dünya çevre örgütü tarafından 200 önemli vadiden birisi olan Fırtına Vadisi eşliğinde deniz seviyesinden 1395 metre yükseklilikte olan Bulut denizindeki yayla olarak tabir edilen Ayder Yaylasına ulaşıyoruz. Otelimize yerleşiyor kısa bir dinlenme ve hazırlanma sonrasında Ayder Kardan Adam Şenlikleri Festivali için serbest zaman. FESTİVAL BAŞLIYOR: Bu sene 10.su düzenlenen Ayder Kardan Adam Şenliklerinde, adından da anlaşılacağı gibi şen çocuklar gibi olacağız. Şambrellerle kayacak, halat çekme yarışlarına ve kar rafting’ine katılacağız. Gece ise eğlencenin sınırlarını siz belirleyeceksiniz.
Bölge insanının karla olan macerasına ve ustalığına tanıklık edeceksiniz.
Tabii ki karda horon oynamayı da unutmuyoruz… Festival kapsamında akşamları Tulum eğlenceleri hem de Karadeniz Yöresinin en bilinen sanatçılarının vereceği konserlere eşlik edeceğiz.
Hava fişek ve Meşaleli kayak gösterileri bizleri daha çok şenlendirecek. Akşam yemeği ve konaklama AYDER AHŞAP ( ORİS ) OTEL ve diğerleri… Vb
Contents
2.Gün : 2019 Ayder Yaylası -Ayder Kardanadam Şenlikleri -Rize Bezi Atölyeleri -Trabzon Ayasofya Kilisesi -Trabzon Otogar veya Havaalanı Transfer
Sabah alacağımız kahvaltının sonrasında öğle’ye kadar Ayder Kardan Adam festival alanında serbest zaman veriyoruz. Belirlenen saatte aracımız ile buluşuyor Ayder Yaylasından ayrılıyoruz.
Rotamızı gizli vadi Çat olarak belirliyoruz. Sevdaluk dizisinin çekildiği alanlar ve bölgenin en eski kemer köprülerinden bir tanesi olan eski ismi ile Çinçiva yeni ismi ile Şenyuva Köprüsünü geziyoruz.
Fotoğraf molasının ardından Çinçiva Kıraathanesinde çaylarımızı yudumluyoruz. Şenyuva’dan ayrılıyor öğle yemeğimizi almak üzere Fırtına deresi kenarında bulunan restaurantımıza gidiyoruz.
öğle yemeğimizi yöreye özgü kırmızı benekli alabalık ve yöresel laz mutfağının eşsiz lezzetleri şeklinde allıyoruz.
Önerimiz muhlama, lahana sarma, turşu kavurması, fırında patates, hamsili ekmek, mısır ekmeği ve tatlımız laz böreği şeklinde alabilirsiniz.
Yemek molasının ardından Rize bezi atölyesine uğruyor yöreye özgü nakışların ve Rize bezinin nasıl işlendiğini görüyor kısa bir alışveriş zamanı veriyoruz.
Tesisimizden ayrılıyor Trabzon Ayasofya Kilisesi & Camisini geziyor merkezde vereceğimiz serbest zaman sonrasında Trabzon Havalimanı veya Otogarına sizleri bırakıyoruz.
Dostlarınıza bir sonraki sene tavsiye edeceğimiz Ayder Kardan Adam Şenlikleri hatıraları ardından, Bir başka FOLKLORİK TURİZM seyahatinde görüşmek dileği ile rehberimiz ile vedalaşıyoruz.
Not: Aynı programa sadık kalmak koşuluyla Rehber tur program akışında değişiklik yapabilir. Festival Programları ve festivalin güncel akış saatlerini gösteren asıl program Festival tarihlerine çok yakın bir zamanda belli olduğundan. Rehberimiz Festival programının saat akışına göre Tur programının genel akışında bazı düzeltmeler ve uyarlamalar yapabilir.
Tur Ücretine Dahil Olanlar:
- Ana ulaşım Uçak ( Pegasus Havayoları Ekonomi sınıfı uçak bileti)
- Bölgedeki tüm ara ulaşımlar, (Hizmetimiz Trabzon Havaalanı başlar, Trabzon havaalanı biter. (Her ilden katılıma açıktır. Farklı illerden Uçak hariç katılabilirsiniz.)
- Havaalanı transferleri,
- 1 Gece Yayla ve Şehir Otelleri Otel Konaklaması
- Otellerde alınacak 1 Sabah Kahvaltısı Açık büfe
- Otellerde alınacak 1 Set Menü veya Açık büfe Akşam Yemeği
- Karadeniz Eğlenceleri
- Profesyonel Rehberlik hizmeti,
- Zorunlu Seyahat Sigortası
- Milli Park Giriş ücretleri
- Araç içi İkramlar,
- Dostluk ve Güleryüz…
Tur Ücreti dışındakiler:
Otobüs , Yurtdışı Çıkış Harcı, Müze ve ören yeri giriş ücretleri, tüm öğle Yemekleri ve yemeklerde alınacak içecekler, Otellerdeki mini bar harcamaları , bahşişler ve diğer ekstralar. Belirtilen dışındaki yemekler.
Ulaşım Aracı :
04 Haziran Sabahı Trabzon Havaalanında buluşma
Gidiş : 10 Ağustos sabahı Pegasus Havayolları Sabiha Gökçen havalimanı 07:50 İstanbul -Trabzon seferi ile Trabzon'a hareket. Havaalanı buluşma.
Dönüş : 14 Ağustos akşamı Pegasus Havayolları 22:00 Trabzon-İstanbul Sabiha Gökçen seferi ile İstanbul'a dönüş.
Sizleri Sabah 09:35den itibaren Trabzon Havaalanında karşılıyoruz ve programımıza başlıyoruz.Farklı uçuş saatlerini tercih edenler ofisten bilgi alabilirler.
Turkiyenin her ilinden katılıma açıktır. Ana Ulaşım Uçak ile olup, Ara ulaşımlar katılımcı sayısına göre 17 kişilik Volkswagen Volt, Mercedes Sprinter, 27 kişilik Isuzu Turkuaz ve Novo minibüs araç ile sağlanır.
HATIRLATMA :
- Rehberimiz Grubumuzu Trabzon havaalanında karşılar.
- Uçuştan en az 1,5 saat önce havaalanında hazır bulunmanız gerekmektedir.
- Gidiş Check–in İşlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.
- Dönüş Check–in işlemleriniz havalimanından kendiniz tarafından yapılacaktır.
- Acentemiz havayolları ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey protokolüne tabidir.
- Uçuş öncesinde uçuş detayları ve saatleri değişebilir tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 Saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır. Uçak seferlerinde oluşabilecek aksama yada iptal gibi durumlar halinde oluşabilecek tura katılamama yada geç katılma gibi durumlardan, uçağın kaçırılmasından ve bunun sonucunda oluşabilecek hizmet alınamaması gibi durumlardan Folklorik Turizm Seyahat Acentası sorumlu tutulamaz.
Yaylalar
YAYLALAR
Kaçkar Dağları’nın eteklerinde kalabalıktan uzak kalıp, doğanın eşsiz güzellikleriyle baş başa kalmak için ideal çok sayıda yayla bulunur.
Handüzü, Çağrankaya, Vaşa, Petran, Demirkapı(Homeze), Sivrikaya, Anzer, Ovit, Gölyayla, Sal, Pokut, Hazindağ, Samistal, Golezana, Palovit, Elevit, Amlakit, Çat, Verçenik, Hacivanak, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Ambarlı, Kito. Yayla hayatı Haziran ayının başından Eylül ayının ilk haftasına kadar sürüp giden üç aylık bir dönemi kapsar.
Yaylalar insanların birbirini, bereketi simgeleyen gülsuyu ile ıslatması anlamına gelen ve coşkuyla kutlanan bağbozumu bayramı “Vartavor” şenlikleriyle ünlüdür. Horon ve sisli manzaralar, yayla yaşamının vazgeçilmezlerindendir.
Ayder Yaylası :
Bugün Rize’nin en popüler merkezi durumunda olan Ayder, Çamlıhemşin İlçesi’nin 19 km güneydoğusunda konumlanır. 1218 m rakıma sahip, Fırtına Deresi’nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri’ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır.
Kaçkar Dağları’na kuzey yönünden yapılan tırmanışların başlangıç noktasıdır. Yaylada bungalovdan tipik yayla evi konseptine, aile pansiyonundan otele pek çok konaklama seçeneği mevcuttur. Her Türlü alt yapı hizmeti tamamlanmış olan yayla, tatail kasabası görünümündedir. Zengin flora ve faunasının yanısıra kaplıcası da ünlüdür, çam ormanları ve Kaçkar manzarasının tam ortasındadır.
Ayder Balı da yaylada tadına bakılması gereken lezzetlerdendir.
Handüzü Yaylası :
Güneysu İlçe merkezine 16 km uzaklıkta olan yayla 1790 m yüksekliktedir. Otantik özelliğini yitirmiş bir yayladır. Merkeze yakın olması nedeniyle çok gelişmiş, kolay ulaşılabilir olmasıyla popüler olmuş büyük bir yayladır. Bu yayladan Güney ve Güneybatı yönündeki pek çok yaylaya giden yollar geçmektedir.
Çağırankaya Yaylası :
İkizdere ilçesinde, 2392 m yüksekliktedir. Rize’nin en büyük yaylalarından biridir. İkizdere – Çayeli – Güneysu – Çamlıhemşin güzergahlarından gelen yolların birleştiği ana merkezdir. Yaylada yoğun şekilde betonlaşma vardır. Yaz aylarında yoğun nüfusa sahiptir.
Vaşa Yaylası :
İkizdere İlçesinde 2643 m yükseklikte, mimari olarak tüm otantik özelliklerini koruyan aynı zamanda hayvancılık ve yaylacılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bir yayladır. hakim konumu ve yükseltisi sayesinde önemli bir manzara noktasıdır.
- Petran Yaylası :
- Anzer yaylası yolu üzerindeki 'Kamanın Dibi' mevkinden ayrılarak ulaşabilceginiz yaylaya, mevsim koşullarına bağlı olarakta araçla da gidilebilir.
- Homeze Yaylası :
İkizdere ilçesinde 2368 m yükseklikte bulunur. Yeni dönem yapılaşmalarının dikkatlice ve genellikle ahşap malzeme kullanılarak inşa edildiği önemli bir manzara noktasıdır. 360 derecelik bir panaromik nokta olarak ön plana çıkan bir yayladır.
Sivrikaya Yaylası :
İkizdere ilçesine 25 km mesafede bulunan yayla 1875 m yüksekliktedir. Ormanları ve geniş otlaklar arasındaki yerel ahşap mimari örnekleri gözlemlenebilir.
Anzer (Ballıköy) Yaylası :
İkizdere ilçesinde 2105 m yüksekliktedir. Kent merkezine 85 km mesafede bulunan yaylaya İkizdere ilçesinden ulaşım sağlanır. Ballıköy adı ile de anılan Anzer bir taraftan Çoruh nehri ve Bayburt kentine diğer taraftan Trabzon Uzungöl Turizm Merkezi’ne bağlanır.
Bir geçiş bölgesinde olmasının getirdiği kültürel etkilerin yanısıra Meles, Petran, Kabahor, Garzavan yaylalarıyla çevrili konumuyla geleceğin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolundadır. Kırklardağı eteklerinde yer alması bir yayla merkezi niteliğindedir.
Yeme – içme ve konaklama imkanı bulunmaktadır. Dünyaca ünlü Anzer balı yaylalarının bin türlü çiçeğinden damıtılır.
Yaz aylarında yeşilin farklı tonlarına ve kış aylarındaysa sarı ve kırmızı ağırlıklı renklere bürünerek yaprak döken ağaçlarıyla özellikle doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı için de cezbedicidir.
Ovit Yaylası :
İkizdere İlçesi'ne yaklaşık 36 km mesafedeki Ovit Yaylası ve çevresi 'Kış Turizmi Merkezi' ilan edilmiştir. Yazın dağcılık ve trekking gibi aktivitelere evsahipliği yapan bölgenin, kış sporlarına uygun coğrafi potansiyelinin degerlendirilmesi planlanmaktadır.
Sal Yaylası :
Çamlıhemşin ilçesinde 2002 m rakımlı, geleneksel ahşap evleri ile otantik özelliğini koruyan manzaralı bir yayladır.
Pokut Yaylası :
Çamlıhemşin İlçesi’nin güneyinde, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan yayla, orman üst sınırı civarında 2032 m. Yükseklikte yer alırlar.
Doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir ortam sergileyen yaylalar, zengin biyolojik çeşitliliklerinin yanı sıra emsalsiz bir sivil mimari yapıya sahiptir. Çamlıhemşin İlçesi’ne 15 km mesafede bulunan yayla özgün mimarisiyle ilgi çekicidir.
Sisli manzaraları ve otantik ahşap evleri yaylaya masalsı manzaralar sunar. Yaylada pansiyon olarak hizmet veren yayla evlerinde konaklama imkanı bulunmaktadır.
Hazindağ Yaylası:
Çamlıhemşine bağlı olup 1967 m.yükseklikte bulunur. Otantik yapısı tamamen korunan yayla, çok güzel bir manzara noktasıdır.
- Samistal Yaylası :
- Çamlıhemşin ilçesinden 2508 m yükseklikte bulunan yayla sal şeklindeki büyük taş kütlelerinden oluşan ve geçmişi eskiye uzanan yöresel mimari özellikleri ile dikkat çeker.
- Golezana Yaylası :
Ardeşen ilçesinde 2230 m rakımda yer alır. Otantik yapısı ile manzara ve fotoğraf için uygun bir yayladır.
Palovit Yaylaları :
Çamlıhemşin ilçe merkezine araç ile 4 saat mesafede bulunan Palovit Yaylasının yüksekliği 2338 m’dir. Geleneksel taş yayla evleri dikkat çeken Palovit Yaylası Kaçkar Dağları’nın kuzeybatı yamacında, bir yanı tümüyle ormanlarla kaplı, diğer yanı ise dağ yamacına dayalı Karadeniz’in en güzel yükseltilerinden biridir.
Elevit Yaylası :
Çamlıhemşin ilçesinde 1884 m rakımda bulunur. Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Konaklama imkanı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir.
Elevit yaylası horonları ile ünlü olması nedeniyle Ağustos aylarında yapılan şenlikleri ile de dikkat çeker. Başta yaban keçisi olmak üzere Karadeniz'e özgü diğer yabani hayvanlar da bulunur.
Amlakit Yaylası :
Çamlıhemşin İlçesinde 1993 rakımda bulunur. Varvator Şenlikleri ile ünlüdür. Yerel mimari örnekleri ile görülmesi gereken yaylalardandır.
Verçenik Yaylası :
Çamlıhemşin İlçe merkezine yaklaşık 60 km mesafede olan yayla 2618 m rakıma sahiptir. Çevresinde 10’dan fazla göl bulunur. 3711 metreyle Kaçkar zirvesinden sonraki en yüksek nokta yayla sınırları içindedir. Bu yükseltisi ile ülkenin en yüksek 12 tepesinden biri olma özelliğine sahiptir. Yaylaya Çamlıhemşin-Çat yolu kullanılarak ulaşılabilmektedir.
Hacivanak Yaylası :
Çamlıhemşin İlçesinde 2587 m rakımda yer alır. Yaklaşık 100 hanelik yerleşime sahiptir. Bakir kalmış doğal güzellikleriyle görülmeye değer yerlerden olan yayla özellikle günübirlik doğa yürüyüşleri için idealdir.
Aşağı ve Yukarı Kavron Yaylaları :
Kaçkar Dağları eteklerinde kurulu yaylalardan olan Yukarı Kavron Yaylası 2267 m, Aşağı Kavron Yaylası da 1953 m rakımda yer alır. İki yayla arasında yaklaşık 1,5 km mesafe bulunmaktadır.
Yeme-içme ve konaklama imkanı bulunan yaylanın yaz aylarında turizm potansiyeli oldukça yüksektir. Kaçkarlara yapılacak yürüyüş ve tırmanışların son çıkış noktası olma özelliğindedir.
Aynı zamanda Kaçkar bölgesi göllerine yapılan yürüyüşlerin de en çok kullanılan başlangıç noktasıdır.
Ambarlı Yaylası :
Çayeli ilçesinde 2429 m yükseklikte, manzaralı bir yayladır. Yayla araç ile gidilebilecek son noktadır.
Kito Yaylası :
Çamlıhemşin'e bağlı olup Fırtına vadisi'nden güney yönüne doğru manzaralı bir orman yolundan ulaşılır. Manzaralı ve hakim konumlu bir yayladır.
Tunca Dere Mezra :
Rize’deki Festivaller
Rize’ye yılın hangi döneminde giderseniz şehirde mutlaka bir etkinliğe denk gelmeniz mümkün. Rize seyahatiniz öncesinde şehirde düzenlenen festivallere ve etkinliklere göz atmanız gezinizi daha keyifli hale getirmeye yardımcı olabilir. Rize’de düzenlenen etkinliklerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.
Rize Çay, Turizm ve Yaz Sporları Festivali
Her yıl ağustos ayında düzenlenen festivalde yüzme, satranç, bisiklet gibi spor dallarında dereceye girenlere ödüller dağıtılıyor ve gösteriler eşliğinde coşku dolu anlar yaşanıyor. Tadına doyum olmayan Rize çayının tanıtımı ve ikramının da yapıldığı etkinlik 28 senedir kesintisiz devam ediyor.
Çamlıhemşin Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali
Geleneksel olarak Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen festival boğa güreşi gösterilerine sahne oluyor. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen festival haziran ayında Ayder Yaylası’nda düzenleniyor. Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlenmek ve keyifli vakit geçirmek isterseniz katılmanızı tavsiye ederiz.
Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği
Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü tarafından okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte her yıl Ayder Yaylası’nda Kardan Adam Şenliği düzenleniyor.
Kayak, snowboard ve paintball gösterileri ile birlikte en büyük kardan adam yapma gibi eğlenceli aktiviteler de yapılıyor.
Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüllerin dağıtıldığı festivalde kar yağışı eşliğinde horon oynayabilir, unutamayacağınız bir gün geçirebilirsiniz.
Uluslararası Ovit Yayla Şenliği
Rize’nin İkizdere ilçesinde yer alan Ovit Yaylası’nda 19 senedir düzenlenen şenlikte Karadenizli sanatçılar sahne alıyor ve gün boyu şarkılar eşliğinde yerel danslar sahneleniyor. Her yıl ağustos ayında gerçekleştirilen etkinlikle Ovit Yaylası’nın tanıtılması ve turizme daha fazla kazandırılması amaçlanıyor.
Rize Dağcılık ve Turizm Festivali
Her yıl temmuz ayının sonunda düzenlenen festivalde yurt içi ve yurt dışından dağcıların katılımı ile Türkiye’nin en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkar Dağları’na tırmanış gerçekleştiriliyor. Bir hafta boyunca Kaçkarlar’da kamp yapan dağcılar Büyük Deniz Gölü ve Çaymakçur Yaylası üzerinden Çamlıhemşin’e geri dönüyorlar.
İkizdere Dağ Horozu Şenlikleri
Rize’nin İkizdere ilçesinde her yıl haziran ayında gerçekleştirilen şenlikte dünyada eşine çok az rastlanan dağ horozunun koruma altına alınması ve gelecek nesillere tanıtılması amaçlanıyor. Doğaseverler dürbünler ile dağ horozlarını yakından inceleme fırsatı bulurken üç gün sürenetkinlik boyunca çevre bilincinin artırılması amaçlanıyor.
Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği
Her sene temmuz ayında Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen rafting şenliği coşku dolu anlara sahne oluyor. Şenlik kapsamında katılımcılar ücretsiz rafting yapmak imkânı bulurken yöresel sanatçıların konserleri ile eğlence iki gün boyunca kesintisiz devam ediyor.
Not: Her festivalin tarihi kendi sitesinden yolculuk öncesi teyit edilmelidir.
Festivaller ve Şenlikler
Haziran ayının ikinci haftasından, Ağustosun son haftasına kadar olan dönemde Rize yaylaları binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen şenliklerle bezenir. Bu şenlikler sadece Türkiye’deki değil tüm Dünya’daki Rizelilerin buluşma nedenidir.
Festival zamanı bölgede bulunan turistler için de büyük ilgi odağı olan bu organizasyonların tarihleri hava koşullarına göre değişiklikler gösterebilmektedir.
Festivallerden en çok ilgi görenleri; Rize Yaz Spor Şenlikleri, Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, Uluslararası Dağcılık Şenliği, Fırtına Rafting Şenliği, Formulaz Tahta Araba Şenlikleri ve İkizdere Ovit Yayla Şenlikleri, Dağ Horozu Şenlikleri, Büyük Handüzü Yayla Şenlikleri, Ovit Kar Şenlikleri, Fındıklı Yeşil Altın Gümüş ve Deniz Festivali, Ardeşen Kaçkar Altıparmak Sırt ve Golezana Yayla Şenlikleri, Ardeşen Yeniyol Şenlikleri, İkizdere Anzer Balı ve Yayla Şenlikleri, Çağrankaya Yayla Şenlikleri, Pazar Spor Şenlikleri, Dutğe Yayla Göçü festivali belli başlı yerel festivallerdendir.
Rize Çay ve Turizm Festivali | Temmuz'un 4. Haftası | Rize Valiliği/Rize Belediye Başkanlığı |
Rize Yaz Spor Şenliği | 26 Temmuz-1Ağustos | Rize Belediye Başkanlığı |
Uluslararası Dağcılık Şenliği | Temmuz'un 4. Haftası | KDRK/ Rize Valiliği / Rize Belediyesi |
Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali | Haziran'ın 2.Haftası | Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı |
Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği | Heryıl Eğitim Öğretim Yarıyıl Tatili | Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı, ÇAYDOSK |
Büyük Han Düzü Yayla Şenlikleri | Ağustos’un 4. Haftası | Güneysu Kaymakamlığı, Güneysu Belediye Başkanlığı |
İkizdere Ovit Yayla Şenlikleri | Ağustos'un 2 Haftası | Ekşioğlu Vakfı |
Fırtına Rafting Şenliği | Temmuz'un 3. Haftası | DOKADAK / Ardeşen Belediyesi, Ardeşen Kaymakamlığı |
Fındıklı Yeşil Altın Gümüş ve Deniz Festivali |
Ağustosun 3. Haftası | Fındıklı Belediyesi |
Formulaz Tahta Araba Şenlikleri | Her Yıl Ramazan Bayramının 3. Günü | Tunca Belediyesi Formulaz Şenlikleri Tertip Komitesi |
Ovit Kar Şenliği | Nisan 3. Haftası | Rize Valiliği/İkizdere Belediye Başkanlığı |
Ardeşen Kaçkar-Altıparmak(Sırt ve Golezana) Yayla Şenlikleri | Ağustos’un 3. Haftası | Ardeşen Kaymakamlığı,Yukatur Derneği |
Çayeli Festivali | Ağustos’un 4. Haftası | Çayeli Dernekler Federasyonu |
Ardeşen Yeniyol (Oce) Kültür Şenliği | Ağustos'un 2. Haftası | Ardeşen Kaymakamlığı, Oce Kültür Şenlikleri Komitesi, Yeniyol Köyü Muhtarlığı |
Kalkandere Turizm ve Dostluk Şöleni | Ağustos'un 3. Haftası | Kalkandere Belediye Başkanlığı, Kalkandere Vakfı ve Derneği |
İkizdere Dağ Horozu Şenlikleri | Haziran’ın 4.Haftası | İkizdere Belediyesi |
İkizdere Anzer Balı ve Yayla Şenliği | Ağustos'un 1. Haftası | Ballıköy Köyü Muhtarlığı |
Çağrankaya Yayla Şenliği | Ağustos'un 3 Haftası | İkizdere Belediye Başkanlığı |
Tozköy Likapa Şenliği | Ağustos'un 3. Haftası | Tozköy Köyü Muhtarlığı |
Demirkapı Yayla Şenliği | Ağustos’un 4. Haftası | Demirkapı Köyü Muhtarlığı |
Ardeşen Küçük Yayla Kültür Şenliği | Ağustos'un 3. Haftası | Ardeşen Kaymakamlığı |
Pazar Spor Şenlikleri | 20 Mayıs – 05 Temmuz Arası | Pazar Kaymakamlığı/ Pazar Bld. Bş. |
Not: Festival tarihleri hava koşullarına göre değişebilir. |
Ayder Yaylası 9. Kardan Adam Şenlikleri – Samba Turizm
- AYDER YAYLASI
- KARDAN ADAM ŞENLİKLERİ
- SÖMESTRE / PEGASUS HAVAYOLLARI İLE
- KONSERLER + YARIŞMALAR + EĞLENCELER
- 2 GECE / 3 GÜN
- 29 OCAK 2016 – 01 ŞUBAT 2016
1. Gün: Adana – Trabzon – Rize – Ayder Yaylası
Saat 12.
45 de Adana Şakirpaşa H.limanı iç hatlar terminalinde buluşmamızın ardından, bilet ve bagaj işlemlerimizi yaptırıp Pegasus Hava Yollarının 13.45’deki tarifeli seferi ile Trabzon’a hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saat 15 dk’lık yolculuğumuz sonrasında varacağımız Trabzon’da aracımıza yerleşip ekstra öğle yemeğimizi alacağımız restorana hareket ediyoruz.
Dileyen misafirlerimiz burada Hamsi’nin ve Kaygana’nın tadına bakabilirler. Öğle yemeğimiz sonrasında Ayder Yaylası’na hareket ediyoruz. Karadeniz’in en güzel vadilerinden bir tanesi konumunda olan Fırtına Vadisi, Tmisvat Köprüsü ve Çamlıhemşin’i görerek Ayder’e varıyoruz.
Yayla telimize varış ve otelimizde alacağımız yemek sonrası Tulum Eğlencesi…
2. Gün: & 3 Gün : Ayder Yaylası Kardanadam Şenlikleri + Konserler + Eğlenceler + Yarışmalar
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından sonrasında gün boyu Kardan Adam Festivali için serbest zaman. FESTİVAL BAŞLIYOR: Diyorlar ki; kışın Ayder’de ne işimiz var? Biz de diyoruz ki; Bize güvenin, bir de kışın görün J Bu sene 9. su düzenlenen Kardan Adam Şenliklerinde, adından da anlaşılacağı gibi şen çocuklar gibi olacağız.
Şambrellerle kayacak, kardan kadın ve adam yapıyor olacak, karda hediklerle yürüyeceğiz. Öğlenleri mangal keyfi yapıp, Akşamları kaplıcaya girip, kar ve sıcak suyun keyfini çıkaracağız. Gece ise eğlencenin sınırlarını siz belirleyeceksiniz. Bölge insanının karla olan macerasına ve ustalığına tanıklık edeceksiniz.
Bu arada sizlerin de yaratıcı hünerlerinizi gösterebileceğiniz kardan adam yarışmasına hep birlikte katılıp eğleneceğiz. Geri kalan zamanlarımızda karda rahat yürümemizi sağlayan hediklerle yürüyüşler yapacağız, halat çekme yarışlarına ve kar raftingine katılacağız.
Ayrıca Doğu Karadeniz mimarisin en güzel yapılarından konakları, taş köprüleri, serenderleri, kar altındaki yayla evlerini ve fırtına vadisini gözlemleme ayrıcalığını yaşayacaksınız.
Tabii ki karda horon oynamayı da unutmuyoruz… Bitti mi? Bu kadar mı? Tabiki hayır !!! Yine festival kapsamında iki gün boyunca akşamları Tulum eğlenceleri hem de Karadeniz Yöresinin en bilinen sanatçılarının vereceği konserlerde. Hava fişek ve Meşaleli kayakçılarımızın gösterileri bizleri daha çok şenlendirecek. Doya Doya Karadeniz’in büyülü kışını yaşayacağız… Yani kısacası; Celin, Cörün, Eğlenin, Dinlenin…
4. Gün: Ayder Yaylası – Trabzon – Adana
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Rize’ye hareket ediyoruz. Panoramik şehir turumuzu takiben Rize Bezi alışverişlerimizi yapacağımız fabrikaya gidiyoruz.
Kısa bir tanıtım sonrasında alışverişlerimizi yapıp ekstra öğle yemeğimizi aldıktan sonra Trabzon Havalimanına hareket ediyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimizi yaptıktan sonra Pegasus Hava Yollarının 11.55 tarifeli seferi ile Adana’ya hareket.
Yaklaşık 1 saat 15 dk lık uçuşumuz sonrasında turumuzun sonu ve vedalaşma… Bir başka organizasyonda görüşmek dileğiyle.
HAREKET TARİHİ VE SAATLERİ