Seyahat İzin Kurulu kullanıcısı da yüklenen belgeye göre onay, red veya tekrar belge isteminde bulunarak süreci devam ettirebilir. İşlemler / Detay Gör Butonu ile seyehat izin talebine ilişkin detaylar görülebilir ve açıklama girilerek talep REDDEDİLEBİLİR. Kabul edilen seyahat izni taleplerinin listelendiği ekrandır.
Contents
- 1 Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
- 2 Seyahat izin belgesi onayı ne kadar sürer?
- 3 Seyahat izin belgesi başvuru işleme alındı ne demek?
- 4 Seyahat izin belgesi ne kadar sürer?
- 5 Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
- 6 Sokağa çıkma yasağı varken seyahat edilir mi?
- 7 Seyahat başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?
- 8 Özel araç seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
- 9 Izin kağıdı nasıl doldurulur?
- 10 Seyahat izin belgesi onaylandığı nasıl anlaşılır?
- 11 Tedavi ihtiyaçları nedeniyle başvuru ne demek?
- 12 Otobüs izin belgesi nereden alınır?
- 13 Şehir dışına nasıl çıkılır?
- 14 Karakoldan seyahat izin belgesi alınır mı?
Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir.
Seyahat izin belgesi onayı ne kadar sürer?
Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir. Şehirler arası yolculuk yapmak isteyen kişiler Seyahat izin belgesi almak zorunda.
Seyahat izin belgesi başvuru işleme alındı ne demek?
İşleme alındı demek; söz konusu başvurunun alındığını belirtir.
Seyahat izin belgesi ne kadar sürer?
SEYAHAT BELGESİ NE ZAMAN ÇIKAR? İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlardaki şartlara göre aciliyeti olan vefat gibi durumlarda 1-2 gün içerisinde seyahat izni verilmekte olup, diğer durumlarda ise yaşanılan şehrin nüfus yoğunluğuna göre 2 gün ila 1 hafta arasında seyahat izin belgesi çıkmaktadır.
Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.
Sokağa çıkma yasağı varken seyahat edilir mi?
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre ve günlerde vatandaşlar, uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla şehirlerarası seyahat yapıp yapmayacaklarını merak ediliyor. Yasağın olduğu saatlerde seyahat izni alınmasına gerek olmadan, şehirlerarası seyahat edilebilecek.
Seyahat başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Seyahat İzin Belgesi Başvuru Sonuçları
İlgili başvuru için sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/goc-idaresi-yol-izin-belge-basvurusu adresinden T.C. ve şifreleri ile e-devlete giriş yaparak başvuru sonuçlarını öğrenebilecek.
Özel araç seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
Seyahat izin belgesi sadece tek gidiş için düzenlenmiş ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenmiş ise ise 72 saate kadar geçerli oluyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.
Izin kağıdı nasıl doldurulur?
Yıllık İzin Formu Nasıl Doldurulur?
- İzin isteyen personelin adı, soyadı ve T.C.
- İznin ait olduğu dönem (yıl),
- İzin başlama tarihi ve bitiş tarihi,
- Kullanılacak iznin süresi ve türü,
- Göreve başlama tarihi,
- Talebiniz dahilindeyse; istenen yol izni süresi,
- İznin geçirileceği adres ve iletişim bilgisi,
Seyahat izin belgesi onaylandığı nasıl anlaşılır?
Seyahat izni almak isteyenler e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranına yoğun ilgi gösteriyorlar. e-Devlet üzerinden alınan bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor.
Tedavi ihtiyaçları nedeniyle başvuru ne demek?
Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar, özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar, ilçe kaymakamlıklarında bulunan seyahat izin kurullarından izin belgelerini alabiliyor.
Otobüs izin belgesi nereden alınır?
Seyahat izin belgesi e-Devlet ekranı üzerinden ve Alo 199 iletişim hattını arayarak alınabilir. Vatandaşlar İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebiliyor. T.C.
Şehir dışına nasıl çıkılır?
SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.
Karakoldan seyahat izin belgesi alınır mı?
Ceza infaz kurumlarından salıverilen, Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Bakanlığımıza ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.