Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve e devlet şifresi ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan ‘e Başvuru’ kısmına giriliyor.
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız.
Contents
- 1 Il dışına çıkmak için izin nasıl alınır?
- 2 Şehirler arası seyahat için ne yapmak gerekiyor?
- 3 Şehirler arası seyahat izin belgesi kimler alabilir?
- 4 Izin belgesi kimler alabilir?
- 5 Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
- 6 Özel araç seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
- 7 Şehirler arası yolculuk için ne gerekli 2022?
- 8 Şehirler arası seyahat için aşı gerekli mi?
- 9 Seyahat izin belgesi almak için ne gerekli?
- 10 Kimler şehir dışına seyahat edebilir?
- 11 Seyahat izin belgesi kimler muaf?
- 12 Seyahat için izin almak gerekiyor mu?
- 13 Karakoldan yol izni alınır mı?
- 14 Seyahat izni kim veriyor?
- 15 Sokağa çıkma yasağı izin nasıl alınır?
Il dışına çıkmak için izin nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi çıkartma, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.
Şehirler arası seyahat için ne yapmak gerekiyor?
– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır.
Şehirler arası seyahat izin belgesi kimler alabilir?
Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi
Izin belgesi kimler alabilir?
– Yurt içi ve dışı müsabaka, kamplara katılacak milli sporcular, seyircisiz, profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler. – ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ve bu kişilerin yanlarında bulunan refakatçileri, sınav görevlileri.
Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.
Özel araç seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?
Seyahat izin belgesi sadece tek gidiş için düzenlenmiş ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenmiş ise ise 72 saate kadar geçerli oluyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.
Şehirler arası yolculuk için ne gerekli 2022?
Bu bağlamda şehirlerarası seyahatte HES kodu gerekli mi sorusu sık sık sorulmakta ve cevap aranmaktadır. Son zamanlarda gelen açıklamalara ve alınan yeni kararlara göre artık yolculuk yapmak için aşı ve PCR testi zorunlu tutulmamaktadır. Fakat HES kodunun ibraz edilmesi zorunludur.
Şehirler arası seyahat için aşı gerekli mi?
Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak.
Seyahat izin belgesi almak için ne gerekli?
Seyahat İzin Belgesi’ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199’u arayarak kolayca alabilirsiniz.
Kimler şehir dışına seyahat edebilir?
Askerlik görevini tamamlayarak yerleşim yerine dönmek isteyenler, Birinci dereceden vefat eden yakının cenazesine katılacak olanlar, Tedavi amacıyla seyahati zorunlu olan hastalar, ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri.
Seyahat izin belgesi kimler muaf?
‘Seyahat İzin Belgesi’nden faydalanabilecekler tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ve son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler olarak belirlendi.
Seyahat için izin almak gerekiyor mu?
Kapanma dönemlerinde seyahat edeceklerin alması gereken seyahat izin belgesi, 17 Mayıs’ta sona eren tam kapanmanın ardından zorunluluk olmaktan çıktı. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre vatandaşlar seyahat izin belgesi ibraz etmeden seyahatlerini yapabilecekler.
Karakoldan yol izni alınır mı?
Ceza infaz kurumlarından salıverilen, Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Bakanlığımıza ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.
Seyahat izni kim veriyor?
İzin belgesi almak isteyenler e-devlet kapısı üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuru Seyahat İzin Kurulu’na iletilecek ve kurul tarafından değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme sonrası başvuru sahiplerine ‘başvurunuz kabul edilmiştir’ ya da ‘başvurunuz ret edilmiştir’ şeklinde SMS gönderilecek.
Sokağa çıkma yasağı izin nasıl alınır?
Bu belge nasıl alınır?
- E-devlet şifrenizle E-devlet adresine girin.
- Arama butonuna ‘İzin Belgesi’ yazın.
- İçişleri Bakanlığı/E-Başvuru sayfası çıkacak.
- Burayı seçtiğinde karşına Çalışma Muafiyet İzin İşlemleri sayfası çıkacak.