6 haftalık tatilleriyle Fransızlarınki can da, bizimki patlıcan mı? Adamlar her sene hem dolu dolu deniz tatili, hem dolu dolu kış tatili, hem üzerine yurt dışı tatili, hem de aile ziyareti vs yapabiliyor. Bizse Türkiye’de 10 günlük izinle evi mi boyatsak, denize mi girsek şaşırıyoruz. O yüzden haftasonlarının suyunu sıkmak lazım, her birini bir tatil gibi kullanmak şart.
Tamam, öyle de, nereye gideceğiz? Adalar, Kilyos öyle istila altında oluyor ki insan balkonda çekirdek çitlesem daha iyiydi diyor. ????
Müjdemizi vermek isteriz: Az bilinen, İstanbul’dan günübirlik gidilebilen ama hissiyat olarak İstanbul’dan günler uzakta yerler hala var! Evinizden çıktıktan sonra maksimum 1,5 saat içinde varabileceğiniz İstanbul’un Kaçamak Yerleri‘ni bu yazımızda bulabilirsiniz.
Bu yazımızda ise çalıştıkları için haftasonu kaçamaklarında ihtisaslaşmış motorcu arkadaşlarımızdan Ride2World‘ün önerdiği Sardala rotasını dinleyeceksiniz.
Bizse henüz gitmedik ama öğrendik ki burası da yaz haftasonları, İstanbul’un bütün kıyıları gibi, piknikçilerin istilasına uğruyormuş. Yazın haftaiçi yada sezon dışı haftasonularda değerlendirin deriz.
Yorumlardan da okuyacağınız üzere Eylül’ün 2. yarısından sonra gidenler çok memlun.
Gidenler, yorumlarda düşüncelerini, eklemelerini ya da güncellemelerini paylaşırsa herkes faydalanır. Sizin de önerebileceğiniz İstanbul kaçamakları varsa yorumlara yazarak, İstanbullulara bir can simidi de siz atın lütfen. ????
İstanbul’a yakın diğer kaçamak önerileri için:
☞ ISTANBUL İÇİNDEKİ KAÇAMAK YERLERİ
☞ GÖKÇETEPE
☞ KERPE
☞ TRİLYE
☞ CUMALIKIZIK
☞ MUDANYA
☞ GÖLYAZI
☞ KEFKEN
☞ ACARLAR LONGOZU
☞ SAPANCA
☞ KOCAELİ DOĞA KAÇAMAKLARI
Foto Kaynak: İbrahim Uylaş/ Yolacikmali.com
Çok yol sarf etmeden şehirden uzaklaşmak, tüm samanyolunu görebilmek, denize hasret gidermek için birinci önerimiz: Sardala! Bu koyu pek bilen yok; sabah erken saatlerde gezinen birkaç balıkçı teknesi ve tarlalarını sürmeye gelen yerlileri dışında. Bir de, bizim gibi her toprak yola girip “acaba burası nereye çıkıyormuş’’ diyen meraklılar gelirse geliyor, o kadar. ????
İstanbul-Ağva arası yaklaşık 100 km ve otobüs bulunuyor. Ağva’dan Sardala Koyu’na girmek için 11 km daha gitmek gerekiyor. Burası sapa bir yer olduğu için toplu taşıma yok ama Ağva merkezden bisiklet, atv veya scooter kiralanarak bu yolculuk farklı bir aktiviteye de çevrilebilir. ???? Havanın kaçta karardığını da göz önünde bulundurmak iyi olacaktır.
Biz buraya kamp atmayı çok seviyoruz. Bizce buranın keyfini çıkarmanın en iyi yolu bu. Rüzgardan korunaklı yerleri de var. Kamp ile arası olmayanlar için Ağva’da çeşit çeşit konaklama seçeneği var.
Aşağıda size programımızı anlattık. Yolda nerede, ne yenir, ne, nereden alınır gibi bilgileri de ekledik. Konum ve yol tarifini en altta bulabilirsiniz.
Contents
07.15 Marş Marş!
Yol kısa ama sohbetler uzun. Her zaman olduğu gibi alarmlarımızı hafta içinden daha erken bir saate kurup, sıcacık yatağımızdan çıkıp hoop motor botlarımızın içine giriyoruz. Kontağı çeviriyoruz.
70 km Sonra Kahvaltı Molası
Arkadaşlarımızla Ela Cafe’de buluşuyoruz. Ortaköy ile kahvaltı yapacağımız yerin arası yaklaşık 70 km. Kahvaltı için 70 km bekleyemeyecek olanlar için yol üzerinde bir sürü tesis var.
Ama Ela Café’de Gülay Abla’nın çayı her daim taze ve sıcaktır, demedi demeyin. ???? Biz buranın mıhlamasına bayıldığımız için saat gözetmeksizin mıhlama yiyoruz.
Kahvaltıda mıhlama size göre değilse, serpme kahvaltı, gözleme, omlet çeşitleri ve hatta ev reçelleri gibi klasik kahvaltı seçenekleri de var. Mekan ormanın içine kadar ilerliyor.
Mevsime ya da gittiğiniz saate göre rahat edeceğiniz bir yere yerleşebilirsiniz. Hamaklar ve salıncaklar da dahil. Yiyecek fiyatları ise İstanbul standartlarına yakın. Ödeme seçenekleri arasında kredi kartı da mevcut ama elektriklerin kesileceği tutarsa yanınızda nakit olması iyi olabilir, zira sık sık yaşanıyor ????
Yol tarifi: Ela Cafe Şile otobanı üzerinde Şile istikametine giderken Yeşilvadi-Sofular sapağından hemen sonra yolun sağ altında. Tel: 0536 874 77 75
12.00 Yola Devam: Şile – Ağva
Saatinin nasıl geçtiğini anlamadan tekrar biniyoruz motorlara. Şile merkez ve Ağva merkez arası yaklaşık 40 km. Benzin durumunuza burada dikkat etmelisiniz çünkü Şile’den Ağva’ya kadar benzinci bulamayabilirsiniz. Yolun kalan kısmı gidiş-geliş ve dar virajlı.
İstanbul’da yaşayan motorcular bilir, hem şehre yakın hem de şehir kalabalığından uzak ‘’kutsal’’ motorcu rotası Şile-Ağva. Şahsen biz kendimizi her haftasonu burada buluyoruz.
Arkadaşlarımızla birlikte haftasonlarını kamp yaparak geçirmeyi, kimselerin bilmediği, gelmediği yerlerde huzur dolu vakit geçirmeyi seviyoruz.
13.00 Ağva Merkezde Market Alışverişi
Artık kamp atacağımız yere yaklaşmaya başladık ve bunlar yiyecek içecek almak için son fırsatlar. Şile’den hareket ettikten sonra 1 saat içinde Ağva merkeze varıyoruz. Burası kamp yapacağımız koya varmadan önce ihtiyacımız olabilecek her türlü şeyi bulabileceğimiz tek yer!
Unutmayın koy ıssız! Aç ve susuz kalmamak için ihtiyacınız olanları aldığınızdan emin olun ???? Deniz yatağı, mangal gibi keyfinize keyif katacak şeyleri de burada bulabilirsiniz.
14.00 Sardala’ya Varış
Ağva’dan hareket ettikten sonra alışveriş, yol, fotoğraf çekmek derken kalan 10 km’yi 1 saate yakın sürede katedip en sonunda Sardalı’ya varıyoruz. Koya inmeden önceki son 1 km toprak.
Eğer yağış sonrasında gidiyorsanız toprak iyice yumuşadığından ve bazı çukurlar su ile dolup toprak balçığa dönüşeceğinden bu durumu göz önünde bulundurmanız gerek.
Sardala’da Kampımız
Benim motorum -Monster- italyan tasarımı olduğundan malumunuz biraz hassas. Toprak yollarda gitmeye pek gelmiyor bu yüzden Sardala inişinde heyecanlı dakikalar geçirip terledikten sonra motordan inip doğruca denize atlıyorum, hep beraber uzun uzun yüzüyoruz.
Sizin arabanızda araziye elverişli değilse arabayı bırakıp, bi 15 dakika yürümeyi tercih edebilirsiniz. Denizden çıktıktan sonra buz gibi biralarımızı açıp çadırlarımızı kurmaya başlıyoruz.
Sohbet muhabbet derken havanın kararmaya başlamasıyla birlikte odun ve dal toplamaya başlıyoruz. Sıra geliyor akşam yemeğine.
Ateşimizi yaktıktan sonra közlerin üzerinde kampların en pratik yemeklerinden biri olan makarnamızı yapıp içine garnitür ve Ağva merkezden aldığımız sucuğumuzu da ekledik. Yanına da şarabımızı açıp huzurun tadını çıkartıyoruz.
Foto Kaynak: İbrahim Uylaş/ Yolacikmali.com
Ertesi Gün
Sardala’da kamp yapmakla ilgili en sevdiğimiz şeylerden birisi sabah çadırın kapısını açtığımızda karşılaşılan manzara. Tarifi imkansız oluyor.
Normalde koy bizim olur ama bu sabah yanlız değiliz. Biz uyanmadan buraya yüzmeye gelen gençler var. Onların şapudu şupudu denize atlayışı bizim dinginliğimize limon sıksa da gençlere aldırış etmeden çadırlarımızdan çıkıp, biz de atlıyoruz denize.
Denizde yüzerken kamp alanımızı istila eden koyun-keçi sürüsünü görüyoruz ama artık çok geç olduğundan aldırış etmeden devam ediyoruz deniz keyfimize… Ufak bir mağara var denizin içinde ama yerini tarif etmeyeceğim gidenlere süpriz olsun diye.
Koya yer altı suyu karıştığı için su biraz serin olabiliyor ama şnorkelle gezmek için nefis.
Deniz sefamızın ardından kahvaltı yapabilmek için önce sürüyü kamp alanımızdan uzaklaştırmamız gerekiyor ???? Tahrip edilmiş kamp alanımızı düzenleyip güzel bir kahvaltının ardından toparlanıp yeniden çıkıyoruz yola.
Foto Kaynak: İbrahim Uylaş/ Yolacikmali.com
Sardala’dan Dönüş
Aynı rotadan geriye dönerken Teke Köyü‘nden sonra Yeniköy istikametine doğru giderek Hrastova’ da (Meşe Kır Gazinosu ) mis gibi boşnak böreğini yiyip evlerimize dönüyoruz. Gidiş dönüş yaklaşık 230 km olan hafta sonu rotamız son buluyor. Bu pazartesiyi de sendromsuz geçirmeye hazırız.
Sardala Yol Tarifi ve Konum
Ağva merkezden Kandıra’ya doğru giderken yolun 5. km sinde Bucaklı sapağını göreceksiniz. Buradan sırasıyla Bucaklı, Kadıköy, Pınarlı köylerini geçeceksiniz. Pınarlı köyünden Bağırganlı istikametine giderken yolun 4.
km sinde hafif bir rampa ve sağa dönüşten sonra yolun sol tarafında toprak bir yol göreceksiniz. Bu yoldan hiçbir yere sapmadan yaklaşık 1 km lik toprak yoldan Sardala’ya varacaksınız.
Eğer yağış sonrasında gidiyorsanız 1 km lik yol koşulları biraz daha zorlu olabilir aklınızda bulunsun.
Unnamed Rd, 41600 Pınarlı/Kandıra/Kocaeli, Turkey
https://goo.gl/maps/bhyabj5aRKq
Hafta Sonu Tatili Başlasın: İstanbul’a Yakın Yerler Rehberi
Kısıtlamaların Mart itibariyle kademeli bir şekilde kaldırılacağının konuşulduğu şu günlerde şimdiden hafta sonu için seyahat planları yapılmaya başlandı.
Yarı yıl tatilinin bittiği şu günlerde İstanbul fazla uzaklaşmayalım, İstanbul’a yakın yerlerde gezelim diyorsanız doğru içeriktesiniz.
Sizin için ailece gezmekten büyük keyif alacağınız hafta sonu tatilinde İstanbul’a yakın yerler rehberini hazırladık. Şimdiden hem sosyal mesafeli hem de eğlencesi bol tatiller dileriz!
1– Bursa
İstanbul’a yakın yerler denildiği zaman ilk akla gelen kentlerden birisi olan Bursa, ziyaretçisine bol seçenekli bir tatil alternatifi sunuyor. Hem kayak hem de sakin kıyı kasabası tatili yapabileceğiniz Bursa’da aynı zamanda birçok tarihi alan da yer alıyor.
Kış turizminin en çok dikkat çeken yerlerinden birisi olan Uludağ’a gidebilir, çocuğunuzla birlikte ekipmanlarınızı kolaylıkla kiralayarak kayak dersi alabilirsiniz. Diğer yandan çocuklar için karda oynamak bile sınırsız bir eğlence. Rotanızı şehir merkezine çevirdiğinizde Osmanlı Devleti’nden kalan birçok cami, medrese, han ve çarşıyı gezebilir dolu dolu tarih turu yapabilirsiniz.
Şehrin denize kıyısı olan bölgelerine gitmeyi düşünürseniz size Mudanya ve Trilye’yi önerebiliriz. Denize bakan tarihi sokakları olan Mudanya’da sakin bir gün geçirebilir yarım saat uzaklığında bulunan Trilye’de keyifli bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı beldesi de gezebileceğiniz bir diğer alternatif.
Bursa tatilinizin daha ekonomik olmasını istiyorsanız şehir merkezindeki otellerde kalabilir ve yarım saat uzaklıkta bulunan Uludağ’a günü birlik gidebilirsiniz.
2- Safranbolu / Karabük
İstanbul’a araçla yaklaşık dört saatlik mesafede bulunan Safranbolu’da hem uygun konaklama yapabilir hem de zengin mutfağını deneyimleyebilirsiniz. Safranbolu ahşap beyaz evleri ile kendine has mimarisini ve geleneklerini sürdüren yerlerden birisi. Açıkhava müzesi tadında olan Safranbolu’da ailece keyifli anılar bırakacak kültür turu yapabilirsiniz.
İlçe konaklama konusunda gün geçtikçe kendini gittikçe kendini geliştiriyor ve hizmet kalitesi yükseliyor. Dolayısıyla kendi istediğiniz koşullarda birçok alternatifle karşılaşmanız da mümkün.
Safranbolu’da gezerken kendinize ya da hediyelik olarak çarşının içinde yer alan zanaatkarların eserlerinden ve ilçenin ismini aldığı safran bitkisinden yapılmış, safranlı lokum ve safranlı kolonya alabilirsiniz.
3- Sapanca / Sakarya
Hafta sonu tatili için fazla zamanınız yoksa Sakarya’da bulunan Sapanca eşsiz atmosferi ile kaçamak adresiniz olabilir. Hem doğayla iç içe olacağımız hem de şehrin kendine has kaosundan uzaklaşabileceğiniz Sapanca’da göl çevresinde ormanlık alanlar, yürüyüş parkurları, parklar ve her bütçeye hitap eden konaklama tesisleri yer alıyor.
4– Bolu
Doğa harikası kent Bolu, hafta sonu tatilini geçirmek için en keyifli yerlerden birisi. İster Kartalkaya’ya isterseniz Abant ve Yedigöller çevresine gidin bu tarihlerde Bolu’da sizi tam bir kış tatili bekliyor.
İstanbul’dan ulaşımı bir hayli kolay olan Kartalkaya tam bir kış turizmi merkezi. Kayak yapmanın ve karda oynamanın yanı sıra çocuğunuzun fotoğrafa dair ilgisi varsa beyaz örtüyü fotoğraflayabilir.
Şehir merkezinin güney doğusunda yer alan Kartalkaya’da hem zincir hem de daha uygun fiyatlı butik otellerde konaklama yapabilirsiniz. Şehir merkezine indiğinizde Bolu’nun meşhur aşçılarının yöresel leziz yemeklerinden tatmanızı da tavsiye ederiz.
Tatilinize kentin çevresinde bulunan Abant ve Yedigöller’de devam edebilirsiniz. Doğayla iç içe vakit geçiren çocuğunuz enerjisini atacak ve kendini dingin hissedecektir.
5- Taraklı / Sakarya
İstanbul’a yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan tarihi köylerimizden biri olan Taraklı size huzur dolu bir tatil vadediyor. Osmanlı mimarisi örneği sergileyen Taraklı, yemyeşil bir doğanın içinde.
Kış aylarında ise kar yağışı nedeniyle üzerine adeta beyaz bir örtü atılmış gibi büyülü bir güzelliğe sahip. Fazla vaktiniz yoksa beldede tüm gününüzü geçirebilir ya da gece konaklaması da yapabilirsiniz.
Taraklı’nın Arnavut kaldırımı taşlarıyla bezeli sokaklarında ailece gezerken çok güzel kareler de yakalayabilirsiniz.
6- Ağva ve Şile Köyleri / İstanbul
İstanbul’dan neredeyse hiç çıkmak istemiyor ama ailece şehrin gürültüsünden uzaklaşmak istiyorsanız o halde Şile ve Ağva köyleri tam sizlik. Programınız ve bütçenize göre isterseniz günübirlik isterseniz konaklamalı gidin her durumda kendinizi enerjinizi tazelenmiş hissedecek, ailece yenilenmiş olacaksınız.
Şile’de sahil kıyısında ya da ormanlık alanda yürüyüş yapabilir, Saklıgöl’de lezzetli bir yemek molası verebilirsiniz. Ağva’da ise nehir kıyısında kahvaltı yaparak güne başlamanızın güne puanınızı artıracağına eminiz.
Yine nehir kıyısında bulunan bungalov evlerde kalarak keyifli aile anılarınıza yenisini ekleyebilirsiniz.
7- Edirne
Şimdi rotamızı batıya çeviriyor, size hem Yunanistan hem de Bulgaristan’a sınır kapıları bulunan Edirne’den bahsediyoruz. Tarih boyunca ismi birçok kez değişen kent, Osmanlı egemenliğine dahil edilince ismi Edirne ilan edilse de zamanla halk arasında Edirne olarak dönüşüyor. Şehirde ailece gezeceğiniz, doğal atmosferi ile çocuklarınıza farklı gelebilecek birçok nokta bulunuyor.
Dünyaca ünlü Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii ve çevresi şehir turuna başlama noktanız olabilir. Tarihi dokunun korunduğu Saraçlar Caddesi ise şehirde yaya trafiğinin en yoğun olduğu cadde olma özelliğine sahip. Üstünde birçok yeme içme alanı ve mazağalar yer alıyor. Saraçlar Caddesi’ne bağlı ara sokakların arasına dalıp meşhur Edirne tava ciğerinden yiyebilirsiniz.
Bunların yanı sıra kentte gezmenizi önerebileceğimiz birçok yer bulunuyor. Bugün Trakya Üniversitesi Rektörlük binası olarak hizmet veren Karaağaç Tren Garı, Edirne Kent Ormanı, Rüstem Paşa Kervansarayı, Beyazıd Köprüsü bunlardan birkaçı. Edirne’ye gitmişken tarihi Meriç Köprüsü’nü görmeden dönmeyin.
Kıyısına kurulan tesislerde kahvaltı yapabilir ya da akşamüstü keyif çayınızı yudumlayabilirsiniz.
- Bu içerikler de ilginizi çekebilir:
- Doğayla Buluşma Zamanı: İstanbul'un Ormanları
- Yakından Bakalım: İstanbul'daki Dizi ve Filmlerinin Çekildiği Semtler
Hafta Sonu Turları ve Ekonomik Hafta Sonu Turları
Hafta Sonu Turları Fiyatlar
Hafta sonu turları ile şimdi dilediğiniz yeri, ekonomik fiyatlara görün; her gününüzü dolu dolu bir keşif hikayesine dönüştürün.
Uzun zamandır tatile çıkmak istiyorsunuz fakat vakit mi yok? Ya da bulduğunuz her an yeni yerler keşfetmekten mutluluk duyan bir gezgin misiniz? Jolly ile her hafta sonu farklı bir yeri keşfedebilir, yöresel yemeklerin tadına bakarken doğa ile iç içe olabilirsiniz.
Uygun fiyatlı, hesaplı ve herkes için tatil fırsatı sunan hafta sonu turları ile keşfetmenin güzelliğini yaşayabilirsiniz. Hafta sonu turları ile bütçenizi zorlamadan, kolay ulaşıma sahip kısa seyahatler yapabilirsiniz.
İş hayatı, büyük şehrin yarattığı stres, kaygı ve yoğun tempo hemen herkesin temel sorunudur. Stresten arınıp hayata mola vermenin en güzel hali de seyahat etmek oluyor.
Yeni yerler görmek, farklı insanlar tanımak ve unutulmaz hatıralar biriktirmek için tatile çıkmak ve yollara koyulmak hepimize nefes aldırıyor. Eğer tatile çıkmak için vaktim yok diyorsanız o halde hafta sonu turları ile kısa da olsa seyahat edebilirsiniz.
Türkiye'de keşfedilmeyi bekleyen birçok rotaya gidebilir, birbirinden güzel fotoğraflar çekebilir ve kendinize güzel bir anı hediye edebilirsiniz.
Üstelik hafta sonu turları ile bir gece konaklamalı tatil yapabileceğiniz gibi cumartesi ve pazar günleri iki ayrı tura katılarak farklı destinasyonlara da gidebilirsiniz. Bunun için de hafta sonu turları kadar ilgi gören günübirlik turlar programında yer alan yerlere göz atabilirsiniz.
Hafta sonu turları fiyat açısından da ekonomik bir skalaya sahiptir. Otobüsle ya da uçakla yapabileceğiniz hafta sonu tur programları genel olarak bütçenizi zorlamaz ve hesaplı tatili hedefler. Ayrıca birçok kampanya ve özel indirim ile de uygun bir seçenek olur.
İzmir Çıkışlı Hafta Sonu Turları
Hafta sonu turları farklı illerden çıkışlı olarak yapılabilmektedir. Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin farklı illerinde yaşıyorsanız da hafta sonu turları ile yola çıkabilirsiniz.
Bu kapsamda İzmir çıkışlı hafta sonu turları yoğun bir ilgi görmektedir. Jolly'de İzmir çıkışlı hafta sonu turları ile program yapabilir, uygun fiyatlı tatil yapabilirsiniz. Hafta sonu turları ile keşfedilecek birçok rota var.
Hafta sonuna renk, heyecan, eğlence ve kültür katmak isteyenler ülkemizin güzelliklerini ziyaret ederek harika bir program organize edebilirler.
Hafta sonu turları ile Kapadokya’nın doğa harikası peri bacalarını, Eskişehir’in tarihi evlerini, yeşile doyacağınız Abant'ı, evleriyle ünlü Safranbolu'yu gezebilir; farklı mevsimler farklı güzellikler yaşayabilirsiniz.
Seyahat etmekten vazgeçemeyen herkes için ekonomik bir tatil imkanı sunan hafta sonu turları ister ailece, ister arkadaş gruplarınızla, ister tek başınıza gidebileceğiniz farklı alternatiflere sahiptir. Hafta sonunu nasıl geçirmek istediğinize karar verin, sizin için Jolly birbirinden güzel rotaları detaylı programlarıyla hazırlasın.
Farklı illerden çıkışlı, kalınacak tesis özelliğine ve gidilecek kişi sayısına göre değişen hafta sonu tur fiyatları bölgeye göre de farklılık göstermektedir.
Yeni yerler keşfetmek için tarihi rotaların izinde yolculuk etmek isteyenler için kültürel keşiflerle dolu tur programlarının yer aldığı hafta sonu turlarında ayrıca doğa ile iç içe olacağınız alternatifler de bulunuyor.
Farklı lezzetleri tatmaktan hoşlanan ya da fotoğraf çekme tutkusunu yaşamak isteyenler, farklı konseptlere sahip hafta sonu turları ile kısa ama unutulmaz anlar yaşıyor. Tarihin izinde, kültür dolu yolculuklara adım atacağınız hafta sonu turları ile hafızanıza kazınacak rotalar keşfedeceksiniz.
Hafta sonunuzu her anı dolu dolu geçirmek isterseniz size en uygun turumuzu seçip şehrin yoğun temposundan, iş hayatından kısa da olsa uzaklaşabilirsiniz. Birbirinden özel kültür turları ile hem dinlenebilir hem de bilginize bilgi katabilirsiniz.
Hafta Sonu Gezilecek Yerler
- Cumalıkızık: Hafta sonu gezilecek yerler arasında birçok büyük şehre yakın konumda yer alan Bursa ilk sırada geliyor. Tarihi duraklarıyla Bursa'da görülecek çok sayıda durak var. Hafta sonu turları ile Bursa'da en çok ilgi gören yer ise Cumalıkızık oluyor. Osmanlı'nın sivil mimari örneklerinin günümüze kadar korunarak gelmiş olması burayı önemli kılıyor. Uludağ'ın kuzey eteklerinde kurulmuş ve halen yaşayan beş Kızık köyünden biri olan Cumalıkızık, Osmanlıların Bursa'da ilk yerleştikleri bölgelerden biri.
- Tirilye-Gölyazı: Yine Bursa'ya bağlı olan ve şirin görünümüyle dikkatleri çeken Tirilye ve Gölyazı da hafta sonu turları ile keşfedilecek yerler arasında bulunuyor. Evleri ile ünlü Tirilye'de farklı dinlerin iç içe yaşamış ve Rum mimari örnekleri günümüze kadar ulaşmıştır. Bir balıkçı kasabası görünümündeki Tirilye, hafta sonunu keyifli kılabilecek güzellikte. Tirilye'ye çok yakın bir konumda yer alan doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan Gölyazı da fotoğraf tutkunlarının dikkatini çekiyor.
- Kapadokya: Hafta sonu gezilecek keyifli yerlerden biri de Kapadokya. Peri masallarının diyarı Kapadokya'da muhteşem deneyimler sizi bekliyor. Balonla Kapadokya turu yapabileceğiniz gibi ATV ile de bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz. Göreme, Ürgüp, Üç Güzeller gibi doğal oluşumlu peri bacaları ise birkaç kez görülmeye değer.
- Safranbolu: Hafta sonu gidilebilecek yerler arasında bulunan Safranbolu, evleri ile ünlü olması nedeniyle yurdun her bölgesinden turist misafir ediyor. Safranbolu tipi, evleri, safranı, lokumu, Yörük Köyü ile hafta sonunu keşif dolu kılacak özelliklere sahip olan Safranbolu, UNESCO koruması altında özel bir yer.
- Edirne-Kırklareli: Mimar Sinan'ın kenti Edirne'de tarihin izini süreceksiniz. Selimiye Cami, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Sağlık Müzesi, Karaağaç, Lozan Anıtı, Sarayiçi Bölgesi gibi tarihi gezi rotasına sahip Edirne aynı zamanda gurme turu yapabileceğiniz bir kent. Ciğeri, köftesi, badem ezmesi, hardaliyesi ile Edirne, hafta sonu gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alıyor. Edirne ile birlikte hafta sonu turları kapsamında Kırklareli'ni de görebilirsiniz. Dünyaca ünlü Longoz Ormanları ile İğneada, Bulgaristan sınırında yer alan Beğendik Köyü, Vize gibi farklı duraklarda yeni keşifler yapabilirsiniz.
- Eskişehir – Kütahya: Eskişehir ve Kütahya'yı da hafta sonu turları ile görebilirsiniz. Bilim Sanat ve Kültür Parkı (Sazova Parkı) Masal Şatosu, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Odunpazarı Evleri, Kentpark ve Venedik gondolları misali gezebileceğiniz Porsuk Çayı, Eskişehir'in hafta sonu rotası oluyor. Eskişehir'e yakın bir konumda yer alan Kütahya'da ise bölgenin ünlü çini işlerini görebilir, hatta kendi çininizi yapabilme şansı da bulabilirsiniz.
- Maşukiye – Sapanca – Abant: Kocaeli ve Bolu, doğal güzellik açısından her zaman dikkat çekmiştir. İstanbul'a yakın gidilecek yerler arasında bulunan Maşukiye, Sapanca ve Abant ise başta kahvaltısı olmak üzere göl keyfi ve doğa yürüyüşleri için tercih ediliyor. Bu yerleri kapsayan hafta sonu turları ise oldukça uygun fiyatlı olduğu için yoğun talep görüyor.