E Seyahat Izni Nasıl Alınır?

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? Seyahat İzin Belgesi ALO 199 Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilir. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor.
Belge almak isteyen kişiler e-devlet’e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra arama alanına İçişleri Bakanlığı ya da e-başvuru yazarak ilgili formu doldurabilir ve başvurularını tamamlayabilirler.

E devlet üzerinden seyahat izin belgesi nasıl alınır?

E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e – Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

Şehirler arası seyahat için izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi çıkartma, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.

You might be interested:  Otel Yıldızları Ne Anlama Gelir?

Şehirler arası yolculuk şartları nelerdir?

Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Şehir dışı yol izin belgesi E Devlet sorgulama ekranı ile ALO 199 hattı seyahat izin belgesi almak için gerekli olan adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kimlerin seyahat izin belgesi alması gerekiyor?

‘Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar; tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),

Sokağa çıkma yasağında yolculuk nasıl yapılır?

İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı genelgesine göre sokağa çıkma yasağı saatleri içerisinde uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk edecekler biletlerini, rezervasyon numaralarını ya da PNR kodlarını göstermeleri halinde sokağa çıkabilecek.

Şehir dışına gitmek için izin almak gerekiyor mu?

Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Şehir dışı yol izin belgesi E Devlet sorgulama ekranı ile ALO 199 hattı seyahat izin belgesi almak için gerekli olan adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Şehirler arası seyahat için aşı gerekli mi?

Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak.

E devlet seyahat izin belgesi ne kadar sürede onaylanır?

Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir.

You might be interested:  Salata Hangi Tür Karışımına Örnektir?

Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?

Seyahat İzin Kurulu kullanıcısı da yüklenen belgeye göre onay, red veya tekrar belge isteminde bulunarak süreci devam ettirebilir. İşlemler / Detay Gör Butonu ile seyehat izin talebine ilişkin detaylar görülebilir ve açıklama girilerek talep REDDEDİLEBİLİR. Kabul edilen seyahat izni taleplerinin listelendiği ekrandır.

Seyahat için PCR testi zorunlu mu?

4.1 Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ya da son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçakla seyahat gibi durumlarda istenilen negatif PCR test sonucu ibrazıistenilmesi uygulamasına 03.03.2022 tarihi itibariyle son verilecek ve bundan böyle Sağlık Bakanlığının ilgi (a) yazısı doğrultusunda hastalık

Otobüsle seyahat etmek için izin gerekiyor mu?

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye göre, vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek. Zorunlu hallerin varlığı durumunda, özel araçların seyahatleri için seyahat belgesi temin edilebilecek.

Seyahat izni için zorunlu haller nelerdir?

Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar:

  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
  • Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
  • Kimlerin seyahat izin belgesi almasına gerek yok?

    Yeni düzenlemeler dahilinde 65 yaş üstü vatandaşların düşük ve orta riskli şehirler arasında yolculuk yapmak için seyahat izin belgesi almalarına gerek yok. Ancak yüksek ve çok yüksek risk grubu dahilindeki şehirler söz konusu olduğunda 65 yaş üstü vatandaşlar için bu belgeyi almak zorunlu.

    En kolay seyahat belgesi nasıl alınır?

    Seyahat İzin Belgesi’ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199’u arayarak kolayca alabilirsiniz.

    1. Alo 199’u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
    2. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
    You might be interested:  Seyahat Izin Belgesi Onaylandı Ne Yapmalıyım?

    Kimler şehir dışına seyahat edebilir?

    Askerlik görevini tamamlayarak yerleşim yerine dönmek isteyenler, Birinci dereceden vefat eden yakının cenazesine katılacak olanlar, Tedavi amacıyla seyahati zorunlu olan hastalar, ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *