İnternetten e-devlet’e TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfadaki arama kısmına Seyahat İzin Belgesi yazın. Arama sonuçlarında İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sonucu çıkacak.
Contents
- 1 Seyahat izni olup olmadığı nasıl anlaşılır?
- 2 Seyahat izin belgesinin onaylandığını nasıl öğrenebilirim?
- 3 Seyahat izin belgesi başvuru ne zaman onaylanır?
- 4 Yol izin belgesi nasıl sorgulanır?
- 5 Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
- 6 Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
- 7 Başvuru Durumu işleme alındı ne demek?
- 8 Seyahat izin talebi iptali nasıl yapılır?
- 9 Şoför olarak izin belgesi nasıl alınır?
- 10 Seyahat izin belgesi ne kadar sürede çıkar?
- 11 E başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?
- 12 Şehir dışına nasıl çıkılır?
- 13 Seyahat izni nereden görülür?
- 14 Yol izin belgesi hangi durumlarda alınır?
- 15 Izin kağıdı nasıl doldurulur?
Seyahat izni olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Seyahat izin belgesinin onaylandığını nasıl öğrenebilirim?
E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilen başvurunun ardından izin talepleri kabul edilenlere SMS ile bilgilendirme yapılıyor.
Seyahat izin belgesi başvuru ne zaman onaylanır?
Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır.
Yol izin belgesi nasıl sorgulanır?
İl dışına çıkmak isteyen vatandaşlar da E-Devlet ve ALO 199 hattı ile seyahat izin belgesi başvurusu sorgulama yapmak istiyor.
Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir.
Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
Seyahat İzin Kurulu kullanıcısı da yüklenen belgeye göre onay, red veya tekrar belge isteminde bulunarak süreci devam ettirebilir. İşlemler / Detay Gör Butonu ile seyehat izin talebine ilişkin detaylar görülebilir ve açıklama girilerek talep REDDEDİLEBİLİR. Kabul edilen seyahat izni taleplerinin listelendiği ekrandır.
Başvuru Durumu işleme alındı ne demek?
İşleme alındı demek; söz konusu başvurunun alındığını belirtir.
Seyahat izin talebi iptali nasıl yapılır?
‘İzin Geçmişim’ sekmesine tıklayın. Açılan izinler sayfasında iptal etmek istediğiniz izni bulun ve satır sonundaki üç noktaya tıklayın. İşlemler listesinden ‘İptal et’ seçeneğini seçin. Açılan pencerede iptal nedeni alanını doldurun ve ‘Evet, iptal et’ butonu ile işlemi tamamlayın.
Şoför olarak izin belgesi nasıl alınır?
Öncelikle kişisel bilgilerinin doğruluğunu teyit eden şoförler, ardından talep edilen evraklarını sisteme yüklemeli ve başvurularını gerçekleştirmelidir. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra başvuruyu yapan kişiye belgenin hazır olduğuna dair kısa mesaj iletilecek ve belge de yine TUHİM’den alınabilecektir.
Seyahat izin belgesi ne kadar sürede çıkar?
SEYAHAT BELGESİ NE ZAMAN ÇIKAR? İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlardaki şartlara göre aciliyeti olan vefat gibi durumlarda 1-2 gün içerisinde seyahat izni verilmekte olup, diğer durumlarda ise yaşanılan şehrin nüfus yoğunluğuna göre 2 gün ila 1 hafta arasında seyahat izin belgesi çıkmaktadır.
E başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?
Başvurunuz sonrası sistem tarafından size verilen numarayı T.C. kimlik numaranız ile birlikte girerek ONAY KODU GÖNDER butonuna tıklayınız. Kayıt esnasında girdiğiniz cep telefonu numarasına sistem tarafından sms olarak ONAY KODU gönderilecektir. Onay kodunuzu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.
Şehir dışına nasıl çıkılır?
SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.
Seyahat izni nereden görülür?
Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklayınız.
Yol izin belgesi hangi durumlarda alınır?
‘Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar; tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
Izin kağıdı nasıl doldurulur?
Yıllık İzin Formu Nasıl Doldurulur?
- İzin isteyen personelin adı, soyadı ve T.C.
- İznin ait olduğu dönem (yıl),
- İzin başlama tarihi ve bitiş tarihi,
- Kullanılacak iznin süresi ve türü,
- Göreve başlama tarihi,
- Talebiniz dahilindeyse; istenen yol izni süresi,
- İznin geçirileceği adres ve iletişim bilgisi,