Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.
Contents
- 1 Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
- 2 Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
- 3 Karakoldan izin belgesi alınır mı?
- 4 Seyahat izin belgesi hangi durumlarda verilir?
- 5 Özel araçla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
- 6 Şehirler arası seyahat için izin almak gerekiyor mu?
- 7 Seyahat izin belgesi ne zaman onaylanır?
- 8 Seyahat izin belgesi başvuru işleme alındı ne demek?
- 9 Seyahat izin belgesi ne kadar sürer?
- 10 Izin almak için nereyi arayacağız?
- 11 Dışarı çıkmak için izin belgesi nasıl alınır?
- 12 Yasak için izin belgesi nasıl alınır?
- 13 Kimler şehir dışına seyahat edebilir?
- 14 Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
- 15 Şehirler arası seyahat için ne yapmak gerekiyor?
Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.
Seyahat izin belgesi kim onaylıyor?
Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir.
Karakoldan izin belgesi alınır mı?
Ceza infaz kurumlarından salıverilen, Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Bakanlığımıza ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.
Seyahat izin belgesi hangi durumlarda verilir?
‘Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar; tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
Özel araçla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
Seyahatlere zorunlu haller dışında izin verilmeyecek, seyahat izni ALO 199 ya da e-Devlet üzerinden başvuru ile alınabilecek. Bu süreçte özel araç ve uçak, otobüs, tren ile seyahat izne tabii olacak.
Şehirler arası seyahat için izin almak gerekiyor mu?
Şehirler arası seyahat yapılması için İçişleri Bakanlığı tarafından adına ‘yol izni’ de denilen seyahat izin belgesi almak gerekiyor.
Seyahat izin belgesi ne zaman onaylanır?
Seyahat izin belgesi başvurusu kısa sürede açıklanmaktadır. Genellikle aynı gün yada 1 gün sonra başvuru sonuçları açıklanmaktadır. Seyahat izin başvuru sonucu, vatandaşların telefon numaralarına mesaj ile bildirilmektedir.
Seyahat izin belgesi başvuru işleme alındı ne demek?
İşleme alındı demek; söz konusu başvurunun alındığını belirtir.
Seyahat izin belgesi ne kadar sürer?
SEYAHAT BELGESİ NE ZAMAN ÇIKAR? İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlardaki şartlara göre aciliyeti olan vefat gibi durumlarda 1-2 gün içerisinde seyahat izni verilmekte olup, diğer durumlarda ise yaşanılan şehrin nüfus yoğunluğuna göre 2 gün ila 1 hafta arasında seyahat izin belgesi çıkmaktadır.
Izin almak için nereyi arayacağız?
Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Dışarı çıkmak için izin belgesi nasıl alınır?
SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? Seyahat izin belgesi almak için Bakanlığa ait e-Başvuru sistemi veya ALO 199 hattı ile iletişim kurulması gerektiği biliniyor. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Yasak için izin belgesi nasıl alınır?
Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından ‘çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri’ kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.
Kimler şehir dışına seyahat edebilir?
Askerlik görevini tamamlayarak yerleşim yerine dönmek isteyenler, Birinci dereceden vefat eden yakının cenazesine katılacak olanlar, Tedavi amacıyla seyahati zorunlu olan hastalar, ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri.
Seyahat izin belgesi onaylandıktan sonra ne olur?
Seyahat İzin Kurulu kullanıcısı da yüklenen belgeye göre onay, red veya tekrar belge isteminde bulunarak süreci devam ettirebilir. İşlemler / Detay Gör Butonu ile seyehat izin talebine ilişkin detaylar görülebilir ve açıklama girilerek talep REDDEDİLEBİLİR. Kabul edilen seyahat izni taleplerinin listelendiği ekrandır.
Şehirler arası seyahat için ne yapmak gerekiyor?
– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır.