Otel Konaklama Vergisi Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Turizm tesisleri için öngörülen Konaklama Vergisi, uygulamaya girmeden bir kez daha ertelendi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen vergi paketine eklenen düzenlemeyle, Konaklama Vergisi için yürürlük tarihi 1 Ocak 2022 yerine 1 Ocak 2023 olacak.

Otel konaklama vergisi yüzde kaç?

Matrah, doğrudan konaklama tesisinde geceleme ile birlikte sunulan her türlü yeme, içme, eğlence, havuz, termal vb hizmetler için alınan bedellerden oluşmaktadır. Konaklama Vergisi Oranı %2 dir.

Konaklama vergisi 2022 yüzde kaç?

Konaklama vergisi, 1 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe girecekti, ancak pandemi sebebiyle önce 2021, sonra da 2022 yılı başına ertelenmişti. Uzatmaya ilişkin kanunlarda vergi oranına ilişkin bir düzenlemeye yer verilmediği için, vergi 2023 başından itibaren yürürlüğe girerse, yüzde 2 oranı geçerli olacak.

Konaklama vergisi ne zaman başladı?

Turizm payı, 7183 sayılı Kanunla 15/7/2019 tarihinde kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (Ajans)’nın kuruluş amaçlarının gerçekleştirilmesi ve faaliyetlerin finansmanında kullanılmak amacıyla getirilmiş bir yükümlülük. Ödeme yükümlülüğü 1 Ekim 2019 tarihinde başladı.

Konaklama vergisi değişti mi?

İlgili değişiklikler sonucunda, GVK’nin konaklama vergisini düzenleyen ve vergi oranını %2 olarak tespit eden 34. maddesi ile, konaklama vergisinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar %1 oranında uygulanmasını öngören geçici 3. maddesinin yürürlük tarihleri 1 Ocak 2023 olarak yeniden belirlendi.

You might be interested:  65 Yaş Üstü Seyahat Izni Belgesi E Devlet Nasıl Alınır?

Konaklama KDV oranı kaç?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın detaylarını açıkladığı KDV düzenlemesi içinde yeme içme hizmetlerine yönelik adım da yer almıştı. Buna göre, söz konusu sektörde birinci sınıf işletme, üç yıldız ve üzeri otel gibi yerlerde halen yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı, yüzde 8’e indirildi.

Konaklama KDV 1 ne zamana kadar geçerli?

23.12.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 3318 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile konaklama, yeme-içme, sinema-tiyatro-müze hizmetleri için KDV oranı 01.06.2021 tarihine kadar %1 olarak belirlenmiş ve 01.06.2021 tarihi itibariyle tekrar %8’e çıkartılması kararlaştırılmıştı.

Turist vergisi nedir?

Konaklama vergisi, birçok ülkede “şehir vergisi”, “turizm vergisi”, “otel vergisi “gibi farklı adlar altında konaklama veya turistik amaçlı verilen hizmetlerden faydalanan kişilerden konaklama bedelinden ayrıca tahsil edilen dolaylı bir vergi.

Turizm katkı payı yüzde kaç?

f-7183 Sayılı Kanunun 6/2-ç maddesine göre seyahat acentelerinden (münferit uçak bileti satışları hariç) on binde yedi buçuk oranında turizm payına tabi olduğu hükmedilmiştir.

Şehir vergisi ne demek?

turistik şehirlerde, şehrin bakım masraflarını sadece yerli halka yüklemenin adaletsiz olacağı düşüncesinden yola çıkarak, şehri ziyaret eden turistlerin de çorbada tuzu olsun maksadıyla alınan vergi. genelde ödediğiniz otel odası ücretlerinde küçük rakamlar olarak bulunur.

Konaklama vergisi uygulanıyor mu?

1 Nisan 2020’de yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2021’e ertelendi. Buna göre 1 Ocak 2021’den önce konaklama vergisi alınmayacak.

Turizm payı beyannamesi ne zaman verilecek 2021?

Turizm Payı Beyannamesi vermek zorunda olanlar 18 Kasım tarihine kadar mükellefiyet tesisini, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda ya da dilekçe ile yetkili vergi dairesine yapabileceklerdir. Beyanname verme yükümlülüğünün sona ermesi halinde ise 1 ay içinde vergi dairesine bildirim yapılacaktır.

You might be interested:  90 Litre Akvaryumda Ne Tur Balik Yetistirilir?

Spa vergisi ne kadar?

Termal otel işleticisi (F) tarafından, otelin bünyesinde bulunan SPA ve yüzme havuzu alanlarında, otelde konaklamayanlara günübirlik hizmet verilmesi halinde, otelde konaklamayanlara verilen bu hizmet vergiye tabi olmayacak. NASIL HESAPLANACAK? Konaklama vergisi yılın sonuna kadar yüzde 1 olarak uygulanacak.

Konaklama vergisi KDV matrahına dahil mi?

Kanunda konaklama vergisinin katma değer vergisinin matrahına dahil edilmeyeceği hüküm altına alınmış. Böyle bir belirleme yapılmamış olsaydı müşteriden tahsil edilen konaklama vergisi üzerinden bir de KDV hesaplanacaktı. Bu belirleme ile bunun önüne geçilmiş oldu.

Konaklama vergisinin konusu nedir?

Konaklama Vergisi; konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetleri (yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri, havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi) kapsıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *