Sevgili Seyyahlar bu yazımızda sizlere Kızkalesi Nerede – Nasıl Gidilir? – Kızkalesi Efsanesi – Mersin Gezilecek Yerler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Contents
- 1 Kızkalesi Hakkında;
- 2 Lemas Otel – Kafe & Restaurant – 0 533 614 47 17 – Sahil ve Plaj Hizmetlerimiz
- 2.1 SAHİL VE PLAJ HİZMETLERİMİZ
- 2.2 GEZİLEBİLECEK SAHİL VE PLAJLARIMIZ
- 2.3 Limonlu (Lemas) Halk Plajı;
- 2.4 Yapraklıkoy Plajı;
- 2.5 Susanoğlu Plajı;
- 2.6 Kızkalesi Plajı;
- 2.7 Ayaş Sultankoy Plajı;
- 2.8 Ayaş Yemişkumu Plajı;
- 2.9 Ayaş Kumkuyu Plajı;
- 2.10 Kocahasanlı Plajı;
- 2.11 Tömük Halk Plajı;
- 2.12 Bize Nasıl Ulaşabilirsiniz ?
- 3 Kızkalesi – Mersin Otobüs Bileti
Kızkalesi Hakkında;
Kızkalesi, Mersin ilinin Erdemli ilçesinde bulunmaktadır. Kızkalesi, Erdemli ilçesine 23, Mersin’e ise 60 km mesafede bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında büyük bir canlılığın yaşandığı yerlerin başında gelmektedir.
Kızkalesi, küçük bir adacığın üzerinde kurulmuştur. Kıyıya uzaklığı bulunduğunuz yere göre değişmekle birlikte ortalama 300-600 m kadardır. Kalede bulunan bir yazıttan anlaşıldığına göre 1199 yılında I.
Leon tarafından yaptırılmış olduğunu söylenilmektedir. Daha sonralar 1361’de Kıbrıs Krallığı tarafından ele geçirilmiştir.
Ünlü tarihçi Strabon , Roma İmparatorluğu döneminde korsanların kaleyi barınak olarak kullandıklarından bahsetmektedir.
Kalenin girişi kuzeydedir. Burada da devşirme malzeme kullanılmıştır. 192 m uzunluğundaki mazgal delikleri açılmış kale suru üzerine 8 tane üçgen, dörtgen ve yuvarlak biçiminde burçlar oturtulmuştur. Batıdaki sur boyunca uzanan iyi korunmuş bir galeri ile buradan denize açılan bir kapı bulunmaktadır.
Kale de yapılan kazılar sonucunda kalenin orta alanında bir yapı kompleksi ortaya çıkarılmıştır. Bu yapı kompleksi içerisinde bir şapel bulunmaktadır. Yapı topluluğu ile müşterek plan veren bu şapelin, kalenin avlusunda bulunan diğer şapelden daha eski olduğu anlaşılmıştır.
Çevresindeki odalar orta mekandaki salona açılmaktadır ve kare planlı odaların zemini kuzeye doğru yükselmektedir. Kale avlusu içerisinde sarnıçlar ve işliklerde yer almaktadır.
OKUMALISIN Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası Nerede – Nasıl Gidilir?
Kız Kalesi Efsanesi:
Kale efsaneleri genelde yılan hikayesine dayanır. Vaktiyle bir kral varmış. Çok sevdiği biricik kızının geleceği hakkına bilgi sahibi olmak için bir falcıya danışmış. Falcı hiç iyi şeyler söylememiş.
Kızının bir yılan tarafından sokularak öleceğini söyleyince, kral düşünmüş taşınmış ve prenses için bir kale yaptırmaya karar vermiş ve bu kaleyi yaptırmış. Böylece kızının can güvencesini sağladığını zannetmiş. Günler den bir gün kızına bir sepet üzüm göndermiş.
Sepette gizlenen yılan kızı sokarak öldürmüş. Diye dilden dile anlatılır.
Kız Kalesinde Nerede Kalabilirim?
Güzel bir sahile sahip olan Kızkalesi birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği plajların başında gelmektedir. Kız Kalesinde kalacağınız birçok yer bulunmaktadır. Konaklama için apart, pansiyon, otel ve aileler için günlük ve haftalık kalabileceğiniz daireler bulunmaktadır. Kalınacak yerler denize yakın bir konumda olması denize ulaşım konusunda ayrı bir önem arz etmektedir.
Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali
Mersin’de turizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, kentin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını dünyaya tanıtmak, turizm bilinci oluşturmak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla her yıl Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali düzenlenmektedir.
OKUMALISIN Muğdat Cami – Hz. Miktad Cami Nerede – Nasıl Gidilir – Mersin
Kız kalesine Nasıl Gidilir?
Kızkalesine ulaşım oldukça kolaydır. Mersin özel halk otobüsleri ve dolmuşlar Kızkalesine gitmektedir. Haftanın her günü kısa aralıklarla yolculuk edecek bir vasıta bulabilirsiniz. Dolmuş ve otobüslerde zaten Kızkalesi tabelası bulunuyor.
Uçakla gitmek isteyenler 145 km uzaklıkta bulunan Adana’da bulunan Şakirpaşa Havalimanı kullanabilirler. Mersin’e hareket eden havayollarının servisleri veya Havaş otobüsleri gelebilirsiniz, Mersin’e geldikten sonra da 60 km uzaklıktaki Erdemli ’ye giden toplu taşıma araçlarını kullanarak veya taksi ile gidebilirsiniz.
Gezilecek Yerler Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel gezilerden ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
Değerli Okuyucularımız yazılarımızda kullandığımız resimlerin birçoğu bize ait olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet ortamından resimler de alınarak yazılarımıza eklenmiştir. Resimlerden dolayı herhangi bir telif durumda bizlere direk İLETİŞİM ' e tıklayarak bize bildirirseniz size ait olan resimlerinizi kaldırabiliriz.
Lemas Otel – Kafe & Restaurant – 0 533 614 47 17 – Sahil ve Plaj Hizmetlerimiz
SAHİL VE PLAJ HİZMETLERİMİZ
Lemas Otel denize yürüme mesafesinde konumlanmış olup, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 20 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor.
Otelimiz eşsiz kumsalı bulunan Limonlu (Lemas) sahiline yürüme mesafesi ile huzuru, konforu arayanların ortak noktası olup, keyifli bir tatil geçirmek isteyenleri bekliyor. Otel lobimiz, isterseniz sabah kahvenizi içebileceğiniz, isterseniz de iş görüşmelerinizi gerçekleştirebileceğiniz ortamıyla, klasik karşılama hizmetlerinden çok daha fazlasını sizlere sunuyor.
GEZİLEBİLECEK SAHİL VE PLAJLARIMIZ
Limonlu (Lemas) Halk Plajı;
Erdemli’nin limonlarıyla meşhur olan Limonlu Mahallesi’nde yer alan küçük bir plajdır. Kumlu sahili bulunan Limonlu Plajı, temizlik bakımından diğer plajlardan üst konumdadır. Uzunluğu 500 metre olan plajın, sahil genişliği 50 metre kadardır.
Hemen derinleşmeyen zemini, sahildeki ince kumları ve sakin ortamından dolayı aileler için en ideal durak noktalarından birisidir.
Limonlu Halk Plajı’nda verilen hizmetler arasında duş, tuvalet, soyunma kabini, engelli erişimi, otopark, gözetleme kulesi ve cankurtaran yer almaktadır.
Akşam saatlerine daha çok yürüyüş yapılan plajda gün içerisinde yüzmek ve güneşlenmek isteyen insanların yoğunluğu görülmektedir. Belediye tarafından işletilen plajda ayrıca şezlong ve şemsiye kiralama hizmetleri de yer almaktadır. Limonlu Halk Plajı’na giriş ücretsizdir
Yapraklıkoy Plajı;
Susanoğlu sınırlarında, bu beldenin girişinde yer alan doğal yapıdır. Eskiden bakir koylarımızdan olmakla birlikte, 2000’lerin ortasından itibaren tamamen tesisleşmiştir. Denizde yer altı doğal kaynak suyu çıktığı için, koyun ısısı, sıcak Akdeniz günlerine inat yer yer 8-15 derece daha soğuktur. Sıcak havanın yoğun olduğu anlarda sudayken, kaynakların yakınına doğru yüzülebilir.
Susanoğlu Plajı;
Mersin sahil hattında, Akdeniz’in cennet kumsalın insanlığa sunulduğu noktadır. “Kum” kalitesinin zirvesidir. Bölgenin kış nüfusu birkaç bin olmakla birlikte yaz sabit nüfusu 200.000’in üzerindedir ve hafta sonları bu rakam zirveyi görür. Atakent Mersin il merkezine 90 km. Adana il merkezine155 km.
dir. Erdemli’den hemen öncesinde Kargıpınarı’na kadar olan kısmında otoban kullanılabilir. Silifke ile arası 11 km.’dir. Silifke Koop. otobüsleri ile yazın 5 dakikada bir, kışın da makul sürelerde Mersin’den otobüs ile gidilebilir. Uçakla Kızkalesi’ne gelmek için şuan en yakın havalimanı Adana Şakirpaşa’dır.
Kızkalesi Plajı;
Kızkalesi ülkemizin görülesi 100 yeri listesinde yer alır. 2014 yılı nisan ayında ‘Unesco Kültür Mirasları Geçici Liste’sine’ girmiş, 14 yeni eserimizden biri olmuştur. Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı bir belde olan Kızkalesi; Mersin il merkezine 60 km; bağlı olduğu ilçe merkezi Erdemli’ye 23 km mesafededir.
Ayrıca batıdaki ilçe merkezi Silifke’ye de 28 km. uzaklıktadır. Kara yoluyla hususi araçla giderken Adana – Antalya kara yolu aracılığıyla gidilir. Kızkalesi, Adana il merkezine 140 km. uzaklıktadır. Mersin’den yazın 5 dakikada bir, kışın 15 dakikada bir Silifke Koop. otobüsleri ile rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır.
Ayrıca Güneydoğu’dan, Hatay‘dan ve Adana’dan Antalya’ya giden tüm otobüsler, aynı şekilde Konya, Karaman gibi İç Anadolu şehirlerinden Adana’ya giden tüm şehirler arası otobüs firmaları da Kızkalesi’nden geçer ve çoğu yolcu indirip bindirmek için durur.
Uçakla Kızkalesi’ne gelmek için en yakın havalimanı Adana Şakirpaşa’dır.
Ayaş Sultankoy Plajı;
Ayaş Yemişkumu Plajı;
Önemli turizm merkezlerimizden olan Ayaş, Erdemli'nin yeni kasabalarından biridir. Silifkeye 30 km., Erdemli'ye 20 km., Mersin'e 60 km. mesafededir. Yaz aylarında büyük bir canlılığın yaşandığı kasabaya, ulaşım minibüs, otobüs ve özel araçlarla sağlanmaktadır. Tarihçesi:
Ayaş Kumkuyu Plajı;
Erdemli’nin Ayaş Mahallesi’nde yer alan plaj, yaz aylarında yüzmek ve güneşlenmek için gelen turistlerin akın ettiği bir diğer noktadır. Yaklaşık olarak uzunlu 700 metre olan plajın 70 metre kadar genişliği vardır. Kumları, Kızkalesi Plajı’nda olduğu gibi incedir.
Kumul alanın geniş olması daha çok güneşlenmek isteyenlerin gelmesine olanak sağlamıştır. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Ayaş Plajı’nda verilen hizmetler arasında duş, tuvalet, yemek, soyunma kabini, gözetleme kulesi, cankurtaran ve engelli erişimi vardır.
Ayaş Plajı’na giriş ücretsizdir.
Kocahasanlı Plajı;
Erdemli’nin en büyük sahil uzunluğuna sahip olan plajı, Kocahasanlı, kendisi ile aynı adı taşıyan mahallede bulunmaktadır. Yaklaşık uzunluğu 1000 metredir. Erdemli’nin konumu itibariyle hemen derinleşmeyen kıta sahanlığı ile yüzme konusunda oldukça ideal bir merkez haline gelmiştir.
Turizm sezonunda en kalabalık yerlerden birisi haline gelmektedir. Dalgalı olmayan denizi, uzun bir alanın olması diğer sezonlarda oldukça sakin bir yer olmasına olanak sağlamıştır. Daha çok yürüyüş yapmak için tercih edilmektedir. Yer yer çakıllı noktalar olsa da genel olarak sahil kesiminin zemini kumdur.
Kocahasanlı Halk Plajı’nda sunulan hizmetler arasında duş, tuvalet, yemek, soyunma kabini, otopark ve engelli erişimi vardır. Diğer plajlardaki gibi cankurtaran hizmeti verilmemektedir. Ayrıca kamp alanları bulunan plajda hazır çadır imkanı da sunulmaktadır. Günlük kiralanan çadır fiyatları 60 TL’den başlamaktadır.
Kocahasanlı Halk Plajı’na giriş ücretsizdir.
Tömük Halk Plajı;
Erdemli’nin Tömük Mahallesi’nde genel olarak halka açık bir şekilde belediye tarafından işletilen bir plajdır. Uzunluğun yaklaşık olarak 600 metre olması, çok kalabalık olsa bile hareket edilebilir bir ortamın oluşmasına yardımcı olmuştur.
Daha çok gelen turistlerin tarihi yerlere yakın olanları tercih etmesi, Tömük Halk Plajı’nın daha sakin bir yer olarak ön plana çıkarmıştır. Gece yürüyüşleri için ideal bir yer olan plajın çevresinde kişisel ihtiyaçların karşılanabileceği kafeteryalar ve oteller yer almaktadır.
Tömük Halk Plajı’na girişler ücretsizdir.
Bize Nasıl Ulaşabilirsiniz ?
Otelimiz, Limonlu bölgesinin en yeni ve en gözde tesisleri arasında yer almakta, kurulduğu günden beri siz değerli misafirlerimizin katkılarıyla her geçen gün kendisini yenilemektedir.
Konum olarak Mersin iline bağlı Erdemli ilçesinin Limonlu mahallesinde hizmet vermekte, Adana Havalanına 120 km (Tamamı duble otoyol), Mersin il merkezine 60 km ve Erdemli ile Silifke ilçelerine ise 16 km mesafededir.
Unutulmaz bir tatil yaşamanız için sizleri bekliyoruz.
Kızkalesi – Mersin Otobüs Bileti
Ayda 16 MilyondanFazla Ziyaretçi | İptal Edilen BileteKesintisiz İade |
Ucuz Kızkalesi – Mersin Otobüs Seferleri
-
Kızkalesi Kızkalesi Otobüs Kalkış-Varış Noktası
- Ülkemizin en büyük limanına ev sahipliği yapan Mersin, Karamanoğulları yönetiminden başlayarak 2002 yılına değin resmi adı İçel olan ilimizin merkez ilçesini oluşturuyor. Buradaki dev limanın kurulmasının nedeni ise Çukurova Bölgesi’nde yetiştirilen pamuğun dünya çapında satışının gerçekleştirilmesi. Mersin tarih boyunca en fazla isim değiştiren yerleşim olabilir. Hititler döneminden beri Kizzuvatna, Kue, Zephyrion, Kilikya, Hadrianopolis ve İçel Devamını Gör
- Mersin denilince akla ilk tantuni ve kerebiç tatlısı gelse de Mersin’de insanı şaşırtacak zenginlikte ve güzellikte bir mutfağın sizi beklediğini bilmenizi isterim. Bolca acılı, çokça baharatlı, hafif ekşili, salçalı yemekleri, mutfağın geneline hakim olan etin her türlüsünün kullanıldığı yemekleri, kebapları Mersin mutfak kültürünün olmazsa olmazları. Mersin en iyi tantuni ve Mersin kebap adreslerini sizin için araştırdık. Devamını Gör
- Koleksiyon yapmak için biriktirilen kapakları ile çocukların en büyük tutkusu, rafları süsleyen nostaljik şişeleri büyüklerin en keyifli eğlencesi olan çeşit çeşit gazozlar bence ülkemizin en sevilen içeceklerinden biri. Ülkemizde badem, portakal, zencefil, nane, bal, gül, lavanta, limon, erik, damla sakızı ve daha pek çok lezzet ile aromalandırılmış iki yüzün üzerinde yerel gazoz çeşidi var. Yerel Devamını Gör
Kızkalesi Otobüs Kalkış-Varış Noktası |
Haritada görmek için tıklayınız.
En Popüler Kızkalesi Kalkışlı Otobüs Seferleri
- Kızkalesi – Ankara Otobüs Bileti 130,00 TL
- Kızkalesi – Adana Otobüs Bileti 50,00 TL
- Kızkalesi – Gaziantep Otobüs Bileti 80,00 TL
- Kızkalesi – Antalya Otobüs Bileti 90,00 TL
- Kızkalesi – Diyarbakır Otobüs Bileti 130,00 TL
- Kızkalesi – Konya Otobüs Bileti 85,00 TL
- Kızkalesi – Alanya Otobüs Bileti 85,00 TL
- Kızkalesi – İstanbul Otobüs Bileti 200,00 TL
- Kızkalesi – Karaman Otobüs Bileti 75,00 TL
- Kızkalesi – Kahramanmaraş Otobüs Bileti 100,00 TL
- Kızkalesi – İzmir Otobüs Bileti 170,00 TL
En Popüler Mersin Varışlı Otobüs Seferleri
- Ankara – Mersin Otobüs Bileti 90,00 TL
- İstanbul – Mersin Otobüs Bileti 160,00 TL
- Gaziantep – Mersin Otobüs Bileti 50,00 TL
- İzmir – Mersin Otobüs Bileti 170,00 TL
- Diyarbakır – Mersin Otobüs Bileti 80,00 TL
- Antalya – Mersin Otobüs Bileti 80,00 TL
- Hatay (Antakya) – Mersin Otobüs Bileti 70,00 TL
- Şanlıurfa – Mersin Otobüs Bileti 80,00 TL
- Konya – Mersin Otobüs Bileti 100,00 TL
- Kayseri – Mersin Otobüs Bileti 75,00 TL
- Bursa – Mersin Otobüs Bileti 160,00 TL
- Van – Mersin Otobüs Bileti 180,00 TL
Kızkalesi – Mersin arası otobüs yolculuğu ne kadar sürmektedir?
Kızkalesi – Mersin arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 2 saat 5 dakika sürmektedir.
Kızkalesi – Mersin arası hangi otobüs firmaları sefer düzenlemektedir?
Kızkalesi – Mersin arası sefer düzenleyen otobüs firmaları: Öz Has Bingöl
Kızkalesi – Mersin arasında en çok sefer düzenleyen otobüs şirketi hangisidir?
En çok Kızkalesi – Mersin otobüs seferi düzenleyen firma: Öz Has Bingöl
Kızkalesi – Mersin en ucuz otobüs bileti ne kadardır?
En ucuz Kızkalesi – Mersin otobüs bileti 30,00 TL’dir.