Engelli kimlik kartını, Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri’ne ya da E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak suretiyle alabilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri’ne gerekli belgeler ile başvurmanız halinde engelli kartı alabilirsininiz.
Contents
- 1 Engellilere ulaşım ücretsiz mı?
- 2 Engelli seyahat kartı nedir?
- 3 E-devlet üzerinden engelli kartı nasıl alınır?
- 4 Engelli kartı almak için yüzde kaç rapor gerekli?
- 5 Otobüs engelli indirimi var mi?
- 6 Engelli raporu ile ücretsiz ulaşım kartı nasıl alınır?
- 7 Engelli otobüs kartı nerelerde geçerli?
- 8 Seyahat Kartı kimlere verilir?
- 9 2021 engelli kimlik kartı ne işe yarar?
- 10 Engelli kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır?
- 11 Engelli kimlik kartı nasıl alınır 2021?
- 12 Engelli kimlik kartı nasıl alınır 2022?
- 13 %40 engelli raporu ne işe yarar?
- 14 %40 engelli raporu nasıl alınır?
- 15 Yüzde 40 özürlü raporu kimlere verilir?
Engellilere ulaşım ücretsiz mı?
Engelli ve Yaşlılara Ücretsiz Seyahat Hakkını Düzenleyen Yönetmelik Yayımlandı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ve 12 Temmuz 2013 tarihinde 4736 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle getirilen engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik ücretsiz seyahat uygulaması tüm Türkiye’de hayata geçiyor.
Engelli seyahat kartı nedir?
Ülkemizde engel durumu olan, yaşlılar, gazi ve şehit yakını olan kişiler için devlet tarafından bulundukları il ve ilçelerde ücretsiz olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm işletmelerde kullanabilmesi açısından ücretsiz seyahat kartı imkanı sunulmaktadır.
E-devlet üzerinden engelli kartı nasıl alınır?
Vatandaşlar engelli kimlik kartına ‘https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelliler-icin-kimlik-karti-basvurusu’ linkinden başvuruda bulunabiliyor. Düzenlenen kimlik kartı, kişilerin, başvuru esnasında beyan ettikleri adreslerine ya da MERNiS’te kayıtlı olan adreslerine 15 iş günü içinde gönderiliyor.
Engelli kartı almak için yüzde kaç rapor gerekli?
Kişilerin engel durumunun devam etmesi ve en az %40 oranında engele sahip olunması, engelli kimlik kartının temel şartları arasındadır. Engeli %40 oranının altında olan kişiler, engelli sağlık raporundan faydalanamazlar. Engelli raporunun daimi olması adına, kişilerin %90 üzeri engele sahip olması gerekmektedir.
Otobüs engelli indirimi var mi?
Karayolları Taşıma Yönetmeliği 57.madde 11.fıkra: (Değişik ibare:RG-21/8/2009-27326) % 40 oranında engelli olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenir.
Engelli raporu ile ücretsiz ulaşım kartı nasıl alınır?
Engelli kimlik kartını, Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri’ne ya da E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak suretiyle alabilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri’ne gerekli belgeler ile başvurmanız halinde engelli kartı alabilirsininiz.
Engelli otobüs kartı nerelerde geçerli?
ENGELLİ KİMLİK KARTININ SAĞLADIĞI HAK VE AVANTAJLAR NELERDİR? – Belediye otobüsleri, metro seferleri, marmaray, metrobüs, tramvay, füniküler, deniz yollarının şehir içi seferleri ücretsizdir. ‘Ağır engelli’ ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile beraber olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır.
Seyahat Kartı kimlere verilir?
Ücretsiz Seyahat Kartını Kimler Alabilir?
2021 engelli kimlik kartı ne işe yarar?
İşte detaylar Engelli kimlik kartının işlevi, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini yükseltecek hizmetlerden yararlanmalarını sağlamaktır. Engelli kimlik kartı %40 veya daha yüksek oranda engelli olan Türk vatandaşlarına verilen özel işleve sahip bir karttır.
Engelli kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır?
Engelli bireyin ikamet ettiği ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı ve engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneği ile müracaat edilerek engelliler için kimlik kartı alınabilir.
Engelli kimlik kartı nasıl alınır 2021?
Engelli kimlik kartı başvurusu yapabilmek için tam teşekküllü bir hastaneden alınmış ”Engelli Sağlık Kurulu Raporu” olmalıdır. En az %40 özrü bulunan herkes, gerekli diğer evraklarla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğüne giderek engelli kimlik kartı başvurusu yapabilir.
Engelli kimlik kartı nasıl alınır 2022?
Engelli Kimlik Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır? Engelli kartına başvurmayı düşünen vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüklerine bizzat gitmeleri ve burada başvuru formu doldurmaları gerekiyor. Vatandaşlar, ön başvuru işlemlerini e-devlet kanalı üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar.
%40 engelli raporu ne işe yarar?
%40 engelli raporunun işlevleri engelli vatandaşlara başta toplu taşıma olmak üzere sağlık, barınma, gıda, eğitim, ekonomi, fırsat eşitliği gibi sosyo ekonomik ayrıcalıkları kapsamaktadır.
%40 engelli raporu nasıl alınır?
Engelli raporu almak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Bu başvuru da sadece devletin yetkilendirdiği hastaneler tarafından yapılır. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler yapılan başvurular ve rapor özellikleri ile birlikte kişilere gerekli testler yapılarak rapor verilir.
Yüzde 40 özürlü raporu kimlere verilir?
Engelli raporu, doğuştan veya sonradan gelişen bir kaza sebebiyle %40 üzerine engeli olan kişilere verilen bir rapordur. Bu raporu alan kişiler, devlet hizmetlerinde kendilerine sağlanan ayrıcalıklardan yararlanabiliyorlar.