Çeşme’ye nasıl gidilir, en kolay ulaşım yolu hangisidir, merak ediyorsanız sayfamızdaki bilgileri incelemelisiniz.
Çeşme’ye ulaşmak için öncelikle İzmir’e gelmeniz gerekiyor. İzmir’in incisi olarak tabir edilen tatil bölgesine her sene yerli ve yabancı turist akını olduğu için ulaşım alternatifleri çeşitlenmiştir. Çeşme otel alternatifleriyle de insanların akınına uğrayan bölge çok sayıda insan ağarlamaktadır. Çeşme’ye nasıl gidilir? sorusuna bu açıdan farklı yanıtlar vermek mümkündür.
İzmir’den yola çıkıldığında Çeşme otoban yolu kullanılarak maksimum 1 saat içerisinde ilçeye ulaşılabiliyor. Uzak illerden gelecek tatilciler için ise en ideal yol, uçakla İzmir’e ulaşmak ve daha sonra otobüs, minibüs ve taksi alternatiflerinden yararlanmak.
Kendi aracınızla yola çıkmak niyetindeyseniz yola çıkacağınız şehre göre bir rota belirlemeniz gerekecektir.
İstanbul’dan gelecek misafirler Yenikapı-Bandırma feribotuna binerek yollarının bir bölümünü bu şekilde tamamlayabilirler. Sonrasında 350 km’lik bir yol daha var.
Balıkesir- Manisa- İzmir – Alaçatı üzerinden 5 saatte Çeşme’ye ulaşılabilir. Ankara’dan Çeşme’ye ulaşacak kişiler ise Afyon – Uşak – Manisa – İzmir istikametini tercih edebilirler.
Çeşme otobüs firmaları da bir diğer seçenek. Direkt Çeşme otogarına sizleri bırakan firmalardan yararlanabilirsiniz. Çeşme otobüs seferleri gün içerisinde belirli aralıklarla düzenleniyor.
Havayoluyla Çeşme bölgesine ulaşmanın tek yolu ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gitmektir. Çeşme – Havaalanı arası 95 km’dir. Çeşme uçak seferleri sayesinde beldeye ulaşabilirsiniz. Otellerinizin transfer hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Deniz uçağı ile Çeşme’ye İstanbul üzerinden ulaşabilirsiniz. Biraz fiyatları yüksek olsa da kısa sürede tatilinize başlama fırsatı bulursunuz.
Contents
- 1 Ulaşım Alternatifleri Neye Göre Seçilmeli?
- 2 Alaçatı Nasıl Gidilir? | Alaçatı Gezi Rehberi
- 2.1 Alaçatı’ya Nasıl Gidilir
- 2.2 1. Alaçatı’ya özel araçla nasıl gidilir
- 2.3 2. Havalimanından Alaçatı’ya nasıl gidilir
- 2.4 3. İzmir Otogarı’ndan Alaçatı’ya nasıl gidilir
- 2.5 4. Üçkuyular Semt Garajı’ndan Alaçatı’ya nasıl gidilir
- 2.6 5. Belediye otobüsü ile Alaçatı’ya nasıl gidilir
- 2.7 6. Çeşme’den Alaçatı’ya nasıl gidilir
- 3 Graz İzmir Ucuz Uçak Bileti Al, En Ucuz Bilet : 1939 TL | Ucuzabilet
- 4 Çeşme Uçak Bileti Fiyatları
Ulaşım Alternatifleri Neye Göre Seçilmeli?
Çeşme’ye İstanbul ya da Ankara’dan gelecekseniz en ideal yol şüphesiz havayolu. Ancak Manisa, Denizli, Yalova, Antalya gibi bölgelerden arabayla da gelebilirsiniz. Eğer tur satın alıyorsanız Çeşme ulaşım ve otel konaklama hizmeti verenleri tercih ederek tatilinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz.
Çeşme’ye uçak seferlerini kullanarak gelmek istiyorsanız öncelikle İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na gelmeniz gerekiyor. Çeşme’ye 95 km uzaklıkta olan havaalanına geldikten sonra, dilerseniz araba kiralayarak, dilerseniz otelinizin servisini kullanarak ilçeye gelebilirsiniz. Çeşme uçak seferleri sonrası yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sizi bekliyor.
İstanbul Avrupa Yakası’ndan gelenler Atatürk Havalimanı, Anadolu Yakası’ndan gelenler ise Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanabilirler. Ankara’dan ise Esenboğa Havaalanı ile Adnan Menderes arasında düzenli Çeşme uçak seferleri gerçekleşiyor.
Çeşme’ye direkt sefer olmasa da İzmir uçak seferlerinden faydalanabiliyorsunz. İzmir uçak seferleri ile ilgili bilgi almak isterseniz aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.
- THY (Türk Hava Yolları)
Web: www.thy.com.tr - Anadolu JeT
Web: www.anadolujet.com
Web: http://www.borajet.com.tr/
Web: http://www.onurair.com.tr/
Web: http://www.atlasjet.com/
Uçak Biletinizi Ucuza Alın!
Eğer aylar öncesinden tatilinizin tarihini belirleyerek Çeşme uçak biletinizi aldıysanız yazın artan uçak biletleri fiyatlarından etkilenmezsiniz. Ayrıca tur firmalarının düzenledikleri etkinliklere katılarak ulaşım masraflarınızı bu şekilde karşılayabilir, daha ekonomik bir tatil yapabilirsiniz.
Çeşme otobüs seferleri de bir diğer alternatif. Çeşme’ye otobüs ile gelmek isteyenler firmaların sefer saatlerine bakabilirler.
Çeşme otogarı farklı şehirlerden gelen otobüs firmalarını ağırlıyor. Bu firmalar sizlere yurdun dört bir yanından İzmir’in incisine ulaşma fırsatı tanıyorlar. Ancak bazıları İzmir Otogarı’nda yolcularını indiriyor. Çeşme’ye ulaşmak için servisler ve minibüsler kullanılabiliyor.
İzmir Otogarından, ayrıca Üçkuyular Garajdan Alaçatı Seyahat otobüsüne binerek önce Alaçatı’ya uğrayabilir, sonrasında 20 dakikalık bir yolculuk ile Çeşme’ye varabilirsiniz. Toplamda 9 saatlik bir yolculuk sonucu tatilinize başlayabileceksiniz.
Çeşme’ye sefer düzenleyen otobüs firmaları iletişim bilgileri:
En Ekonomik Yol
Otel fırsatı satın alıyorsanız tatil firmanızın ulaşım araçları ile Çeşme’ye gelebilirsiniz. Böylece Çeşme ulaşım dahil konaklamalarınızı da ödediğiniz ücrete dahil ederek bütçenizi rahatlatabilirsiniz. Tur firmaları bu konuda size destek olacaktır.
Çeşme’ye kendi aracınızı kullanarak gelebilirsiniz. Ankara ve İstanbul üzerinden size kolay tarifler yapacağız.
İstanbul’dan
İstanbul’dan Çeşme’ye gelenler Anadolu Yakasından İzmit istikametinde ilerleyerek Gebze’den Bursa Çevre yoluna çıkabilir, Bursa – Edremit, Kırkağaç, Manisa ve Sonrasında İzmir’e gelebilirler. Merkezden Çeşme Otoyolu’nu takiben yaklaşık 1 saatte tatil bölgesine ulaşırlar. İstanbul – Çeşme arası keyifli bir yolculuk sizi bekliyor.
Bir diğer yol da Yenikapı- Bandırma feribotundan indikten sonra 340 km’lik keyifli bir yol kullanmak. Balıkesir- Manisa- İzmir- Alaçatı üzerinden 5 saatte bölgeye gelebilirsiniz.
Ankara’dan
Ankara’dan gelecek olanlar ise 680 – 670 kilometrelik yolu 10 saatte kat edebilirler. Ankara – Eskişehir otoyolundan ilerleyerek Afyon istikametinde ilerledikten sonra D300 yolunu takiben Uşak’ı geride bırakınca İzmir istikametinde tabelaların yönlendirmeleri ile ilerleyebilirler. İzmir – Çeşme yolundan yaklaşık 1 saatte tatil bölgesine varılıyor.
- Araçla Çeşme
- İzmir Çeşme yaklaşık 86 kilometre(km), 1 saat
- İstanbul Çeşme yaklaşık 650 kilometre(km), 9 saat
- Ankara Çeşme yaklaşık 680 kilometre(km), 9 saat
- Denizli Çeşme yaklaşık 318 kilometre(km), 4 saat
- Antalya Çeşme yaklaşık 540 kilometre(km), 7 saat 30 dakika
- Manisa Çeşme yaklaşık 120 kilometre(km), 1 saat 40 dakika
- Aydın Çeşme yaklaşık 190 kilometre(km), 2 saat 10 dakika
Bir diğer Çeşme ulaşım alternatifiniz de İstanbul – Çeşme arasında düzenlenen deniz uçağı seferleri. Bu yöntemle yaklaşık 2 saatte Çeşme’ye ulaşabilirsiniz.
Seabird Havayolları İstanbul’dan Çeşme’nin Alaçatı Beldesi’ne her gün karşılıklı sefer düzenleniyor. Fiyatlar ise 227 TL ile 577 TL arasında değişiyor. Çeşme’ye deniz uçağı ile gelmek farklı bir deneyim olabilir.
Seabird Havayolları: 0 212 310 23 30
Yol Tarifi Al
Yol Tarifi Al
Alaçatı Nasıl Gidilir? | Alaçatı Gezi Rehberi
Türkiye‘de son yıllarda yıldızı parlayan tatil merkezi Alaçatı, konsept butik otelleri, hoş taş evleri, renkli gece hayatı, göz alıcı kumsalları, Ege lezzetleri sunan meyhane ve restoranları, şirin kafeleri ve tasarım ürünler satılan mağazaları ile Çeşme‘nin çekim merkezine dönüştü.
Çeşme’ye bağlı mahalle statüsünde olan Alaçatı, her yıl bir öncekinden daha fazla ziyaretçi çeken Ot Festivali ve her bir köşesinde rastlayacağınız fotoğrafçılarla doğal bir platoyu andırıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında artan ziyaretçi sayısı, Alaçatı sokaklarında şenliğe dönüşen görüntüler oluşturuyor.
Alaçatı’ya Nasıl Gidilir
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı mahalle olan Alaçatı, İzmir kent merkezine 70 km uzaklıkta. Alaçatı İstanbul’a 640 km, Bursa’ya 410 km, Ankaraya 660 km, Antalya’ya 535 km, Adana’ya ise 978 km mesafede. Alaçatı’ya şehirlerarası otobüs, belediye otobüsü, HAVAŞ, özel araç ve transfer araçlarıyla ulaşım sağlanıyor.
1. Alaçatı’ya özel araçla nasıl gidilir
Alaçatı’ya özel araçla gitmek oldukça kolay. İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Çeşme’den bir önceki çıkışı Alaçatı merkeze kadar gidiyor. Özel araç ya da kiralık araçla Alaçatı’ya gitmek isteyenler İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Alaçatı çıkışını kullanarak 70 km’lik mesafeyi 1 saat gibi sürede tamamlayabilir.
2. Havalimanından Alaçatı’ya nasıl gidilir
Alaçatı’da havalimanı yok. En yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. Havalimanından nisan-kasım döneminde seferleri bulunan HAVAŞ otobüsleri Alaçatı’ya gidilebiliyor. Havalimanı-Çeşme güzergahında seferleri bulunan HAVAŞ otobüslerinin ücreti 27₺. Yaklaşık 1.
5 saat süren yolculuk için otobüsler havalimanından 00.30, 03.30, 08.30, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 saatlerinde, Çeşme’den ise 02.30, 04.30, 06.30, 08.30, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 saatlerinde kalkıyor.
HAVAŞ otobüsleri Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalktıktan sonra İzmir-Çeşme Otoyolu’nu kullanarak önce Alaçatı’ya son olarak da Çeşme’ye uğruyor.
Havalimanından İzmir Otogarı’na ya da Üçkuyular Semt Garajı’na geçip Çeşme otobüslerini kullanmak da alternatifler arasında.
3. İzmir Otogarı’ndan Alaçatı’ya nasıl gidilir
İzmir-Alaçatı-Çeşme rotasında seferleri bulunan Çeşme Seyahat otobüsleri yılın her dönemi kullanılabiliyor. Kış aylarında İzmir’den son seferi 21.
30 olan otobüsler, yaz döneminde her yarım saatte bir gece yarısına kadar çalışıyor. Otogar-Alaçatı otobüs ücreti 19₺, ulaşım süresi ise 1.5 saat.
Yaz döneminde Pamukkale, Nilüfer, Kamil Koç, Metro ve Ulusoy’un Ankara, İstanbul, Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden Alaçatı ve Çeşme’ye direkt seferleri de var.
4. Üçkuyular Semt Garajı’ndan Alaçatı’ya nasıl gidilir
Üçkuyular Semt Garajı, Çeşme ve Alaçatı’ya gitmek için İzmirlilerin en çok kullandığı nokta. Çeşme Seyahat otobüslerinin Alaçatı-Ilıca-Çeşme güzergahında hizmet verdiği bu noktadan yüksek sezonda 07.15-21.
30 saatleri arasında her yarım saatte bir otobüs bulmak mümkün. Bir saat süren Alaçatı yolculuğu için 18₺ ücret alınıyor. Üçkuyular Semt Garajı, İzmir Metro’nun Fahrettin Altay İstasyonu’nun çıkışında.
Toplu ulaşım hatlarına aktarma yapmak için de ideal.
5. Belediye otobüsü ile Alaçatı’ya nasıl gidilir
ESHOT, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmeti veren otobüs firması. İzmir şehir merkezinden iki ayrı otobüs kullanarak Alaçatı’ya belediye otobüsü ile gidilebiliyor. 984 numaralı Fahrettin Altay-Urla otobüsünü kullanarak Urla’da indikten sonra 760 numaralı Urla-Çeşme otobüsü ile Alaçatı’da inebilirsiniz.
Her iki otobüste de İzmirim Kart kullanılıyor. 984 numaralı Fahrettin Altay-Urla otobüsünde Gittiğin Kadar Öde sistemi geçerli. İlk durak ile son durak arasında kesintisiz yolculuk yapan kişilerden tam 5 TL, öğrenci 2.80 TL, öğretmen 3.82 TL ücret alınıyor. 35 Kart kullanıcıları ise bu yolculukta 2 kontör ücret ödüyor.
760 numaralı Urla-Çeşme otobüsünde ise İzmirim Kart ile tam ücret 6 TL, öğrenci 3.50 TL, öğretmen 4.25 TL, 35 Kart kullanıcıları ise 2 kontör ücret ödüyor. Her iki otobüsü kullanarak Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’nden Çeşme’ye ulaşımın maliyeti tam 11 TL, öğrenci 6.30, öğretmen 8.
07 TL, 35 Kart kullanıcıları için ise 4 kontör tutuyor.
Urla-Çeşme otobüsü Çeşme yönüne iş ve cumartesi günleri 06.20, 07.20, 08.10, 17.13, 18.07, 19.00; pazar günlerinde ise 07.00, 08.30, 16.20, 17.40 saatlerinde, Urla yönüne ise iş ve cumartesi günleri 06.00, 06.50, 07.
40, 16.47, 17.40, 18.34 saatlerinde; pazar günü ise 07.00, 08.30, 16.20 ve 17.40 saatlerinde hareket ediyor. Fahrettin Altay-Urla hattındaki otobüs haftanın 7 günü 06.00-00.30 saatleri arasında 30 dakikada bir sefere sahip.
6. Çeşme’den Alaçatı’ya nasıl gidilir
Graz İzmir Ucuz Uçak Bileti Al, En Ucuz Bilet : 1939 TL | Ucuzabilet
Şehir merkezinden turistik beldelerine kadar dört bir köşesi doğal güzelliklerle çevrili olan İzmir, harika iklimi ve sıcak insanlarıyla Türkiye’nin en yaşanılası şehirleri arasında bulunuyor.
Ege Denizi’ne kıyısı olan ve sıcak iklimi ile kocaman bir tatil beldesini andıran İzmir, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri aynı zamanda.
Tarih boyunca en stratejik liman kentlerinden biri olduğu için pek çok medeniyetin izlerini taşıyan şehrin geçmişi M.Ö. 6500 yıllarına kadar uzanıyor.
Şehir merkezindeki en popüler caddelerde yürürken bile bunalmayacağınız İzmir’e yalnızca turistik beldelerini gezmek amacıyla değil herhangi bir hafta sonu İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na çok uygun bilet fiyatlarıyla uçup sadece kafa dinlemek için bile seyahat edebilirsiniz.
İzmir’de ilk uğramanız gereken yer Saat Kulesi. II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yılı şerefine inşa edilen 25 metre uzunluğundaki kuleye mutlaka uğramalısınız. İzmir’in manzarasını doya doya izleyebilmek için ise Asansör’e gitmelisiniz.
Tarihi asansör, bir asırı aşkın süredir ziyaretçilerine İzmir’in en güzel manzaralarını sunuyor.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı, Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden Hükümet Konağı, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, bugün alışveriş merkezi olarak kullanılan Eski Gümrük Binası gibi önemli tarihi ve kültürel yerler İzmir’de görmeniz gerekenler arasında bulunuyor.
Hem ticari hem de iş amaçlı olarak pek çok ziyaretçi ağırlayan İzmir’de bir havalimanı da bulunuyor. İzmir’e seyahat planınızda, Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanarak şehre kolayca ulaşım sağlamak varsa, tüm uçuşları inceleyerek size en uygun İzmir uçak biletini alabilirsiniz.
İzmir’in Turistik İlçeleri
Çeşme, Foça, Urla ve Selçuk gibi pek çok turistik beldesi bulunan İzmir’de mavi bayraklı tertemiz plajların ve berrak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Selçuk’ta Efes Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, tarihin izini sürebilirsiniz. Sörfe meraklıysanız rotanızı Alaçatı’ya, dalış tutkunuysanız Çeşme’ye çevirmelisiniz. Tatil sizin için sadece kafa dinlemekse Foça, iyi bir seçim olacaktır.
Lokmanın, boyozun, gevreğin, çiğdemin memleketi İzmir’de gezilecek o kadar çok yer var ki! İzmir seyahatinizden önce en önemli yerleri listelemek isterseniz sizin için İzmir’de gezilecek yerleri sıraladık.
Tarihi 1875-1880’lere dayanan, Atatürk’ün şahsi çalışmalarını yürüttüğü, Kurtuluş Savaşı’nda da önemli bir yere sahip olan ev, 1940’tan bu yana müze olarak hizmet veriyor. Atatürk Müzesi’ni İzmir’de görülmesi gerekenler listenizin ilk sıralarına eklemeniz gerek.
1984’ten bu yana hizmet veren İzmir Arkeoloji Müzesi’nde İzmir ve çevresinden çıkan önemli arkeolojik eserleri inceleyebilirsiniz. Yurt dışından getirilen özel parçalar ile inşa edilen Saat Kulesi ise İzmir’in sembol yapıları arasında. II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25.
Yılını kutlamak için Alman İmparatoru tarafından hediye edilen Saat Kulesi, İzmir’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.
Dünyanın en büyük ve en iyi korunmuş agoraları arasında sayılan İzmir Agorası, körfezin nefis manzarasına sahip Kadifekale, Türkiye’nin en görkemli antik kentlerinden Efes Antik Kenti, Osmanlı Dönemi’ne ait en etkileyici hanlardan Kızlarağası Hanı, Atatürk Anıtı, Asansör, Konak Pier, Hükümet Konağı gibi pek çok yeri görülecekler listenize eklemelisiniz.
Sinema salonları, baharatçılar, hediyelik eşya dükkanları gibi keyifle dolaşabileceğiniz Kemeraltı’nda vakit geçirmeyi unutmayın. Alsancak’ta çimlere uzanmayı, Karşıyaka’nın eşsiz sahilinin kıyısında romantik bir yürüyüşe çıkmayı ve İzmir’in en hareketli caddelerinden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne uğramayı da es geçmeyin deriz.
İzmir’de Alışveriş
Şehrin en çok ilgi gören alışveriş merkezleri Anafartalar Caddesi’nin sağında ve solunda bulunan Kemeraltı Sokakları’nda sıralanıyor.
Kuyumcular Çarşısı, Urgancılar Çarşısı, ayakkabıcılar ve basmacılar bu sokaklarda karşılaşacağınız alışveriş yerlerinden birkaçı.
Bunların dışında Alsancak’taki Kordon Boyu’nda, Karşıyaka ve Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan alışveriş merkezlerini de dolaşabilirsiniz.
İzmir’de Ne Yenir, Ne İçilir?
Kemalpaşa kirazı, kuru incir ve sultaniye üzümü İzmir’de denemeniz gereken lezzetlerden sadece birkaçı. Sokak lezzetlerini deneyimlemek isteyenler için lokma ve midye İzmir’de mutlaka yemeniz gerekenler arasında bulunuyor. Zeytinyağlı sarma, kabak sıyırması, enginar, Bergama tulum peyniri, kumru ve Ege’ye özgü birbirinden nefis mezeler damak hafızanıza kazınmak için size bekliyor.
İzmir Seyahat Önerileri
- • Kültür-sanat gezilerinden hoşlanıyorsanız tarihe ışık tutan müzelere uğramalısınız. Atatürk Müzesi, İzmir Etnografya Müzesi, İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi bunlardan yalnızca birkaçı…
- • Kurtuluş Savaşı’nda önemli rol oynayan İzmir’de, dönemi anımsatan pek çok eser mevcut. Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri…” komutunu simgeleyen Atatürk Anıtı, mutlaka görmeniz gerekenler arasında.
- • Alsancak, Kordon ve Karşıyaka’da denize karşı konumlanan mekanlarda geç saatlere kadar eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.
- • Yine Alsancak ve Kordon’da çimlere oturup, arkadaşlarınızla keyifli bir sohbet ortamı yaratabilirsiniz.
İzmir Festivalleriİzmir tatilinize renk katmak için seyahat tarihinizi İzmir festivallerine denk getirebilirsiniz.
Mayıs ayında gerçekleşen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nde mis kokulu rengarenk çiçekler eşliğinde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Tiyatro severler için aralık ayında düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri’ne katılabilirsiniz.
Alaçatı Ot Festivali ise çeşitli yöresel etkinliklerin ve şehrin leziz tatlarının buluştuğu İzmir’in belki de en popüler festivali. Nisan ayında düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’ne denk gelebilirseniz mutlaka katılmalısınız. Sonbaharda Ayvalık’ta gerçekleşen Zeytin Festivali ve nisanda düzenlenen Gaziemir Çocuk Şenliği de İzmir’in diğer festivalleri arasında.
Gaziemir ilçesinde konumlanan Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık 14 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından şehir merkezine farklı ulaşım alternatifleriyle ulaşım sağlanabiliyor.
İzban
Egeray adıyla da bilinen İZBAN, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir’de hizmet veren banliyö treni sistemidir. Banliyö hattı, havalimanı bağlantılı olup Aliağa-Selçuk arasında hizmet veriyor.
ESHOT Otobüsü
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ESHOT Genel Müdürlüğü’nün belirlediği 3 farklı otobüs güzergahı ile şehir merkezine ulaşabilirsiniz. 200 numaralı Mavişehir Aktarma – Havalimanı hattını kullanarak Karşıyaka ve Yeşildere’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.
202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı hattını kullanarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na ve çevre yoluna ulaşabilirsiniz. 204 numaralı Bornova-Havalimanı hattı ile otogar, çevre yolu ve Akçay Caddesi’ne ulaşabilirsiniz.
Toplu taşımada Kentkart’ı ya da birkaç farklı geçiş imkanı sunan biletleri kullanabilirsiniz.
Havaş Otobüsü
Havaş otobüslerini kullanarak havaalanından Çeşme, Karşıyaka, Alsancak, Aydın ve Manisa’ya ulaşmanız mümkün. Çeşme’ye ulaşım için İzmir Çeşme Otoyolu-Çeşme Otogar güzergahı izleniyor.
Alsancak-Karşıyaka-Mavişehir hattını kullanarak Gaziemir, Karabağlar, Yeşildere, Kahramanlar, Basmahane, Çankaya, Efes Oteli, Altınyol, Bayraklı üstgeçit, Karşıyaka ve Bostanlı güzergahı üzerinde yolcu indirme noktalarından istediğinizde inebilirsiniz.
Ulaşım noktanıza göre Aydın Nazilli, Kuşadası-Söke ve Manisa hatlarını da kullanabilirsiniz.
Taksi
Her büyük şehirde olduğu gibi İzmir’de de şehir merkezine konforlu ve hızlı bir ulaşım sağlamanın en ideal yollarından biri taksiler… Havalimanında kolayca taksi bulabilir, konforlu bir şekilde merkeze ulaşabilirsiniz.
Araç Kiralama
Adnan Menderes Havalimanı’nda araç kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Havalimanında hizmet veren araç kiralama firmalarını inceleyerek önceden rezervasyon yaparsanız, ulaşım günü sorunsuz ve konforlu bir şekilde şehir içi yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Çeşme Uçak Bileti Fiyatları
Çeşme
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tatil bölgelerinden birisi olan Çeşme, Ege’ye kıyısı olan sahilleri, harika havası ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleri ile ünlüdür. Çeşme Yarımadası içinde bulunan Çeşme, ismini de bölgedeki çeşmelerin fazla olmasından almıştır. Çeşme tarihi, İlk Çağ dönemlerine kadar uzanmaktadır. Çeşme’nin tahmini olarak M.
Ö 1000 senelerinde kurulduğu tahmin edilmektedir. Çeşme’nin tarihi taş sokaklarında yürümek, gerçekten çok güzel bir histir. Çeşme sokakları tarihi dokusuyla sizi adeta zamanda yolculuğa çıkaracaktır. Piri Reis’in Kitabe-i Fahriye’sinde “Ildırı” olarak da anılan Çeşme’de, sayısız Çeşme konaklama imkanları bulunmaktadır.
Ayrıca İzmir’in prensesi Alaçatı da şüphesiz Çeşme’nin en çok ziyaretçi çeken beldesidir. Rengarenk taş evleri ve butik otele dönmüş konaklarıyla ün kazanmış Alaçatı, uluslararası düzeyde düzenlenen rüzgar sörfü yarışmalarına da ev sahipliği yapmaktadır. Çeşme uçak bileti bu sebepten yılın belli dönemleri oldukça talep görmektedir.
Yaz aylarında Çeşme uçak bileti bulmak oldukça zordur. Erkenden rezervasyon yapmak faydalı olacaktır.
Çeşme’ye ne zaman gidilir sorusunun cevabıysa, son senelere kadar Çeşme'nin sezonu üç ya da dört aydan ibaret olmuştur. Fakat son yıllarda beş yıldızlı ve butik otellerin çoğalması ile birlikte Çeşme'ye kolaylıkla yıl boyu gidilebilmektedir.
Deniz sezonu Mayıs ortalarından Eylül sonlarına kadardır. Yeni marinaların da yapılmasıyla birlikte yaz sezonu dışında da restoran seçenekleri oldukça geniştir. Yaz aylarında Çeşme’ye giderek denizin, kumun ve güneşin tadını bu harika yerde çıkarabilirsiniz.
Çeşme’de ne yapılır sorusu dönemsel olarak farklılık gösterse de Çeşme’de yapılacak şeyler oldukça fazladır. Her sene binlerce yerli ve yabancı turistin bulunduğu Alaçatı Ot Festivali ve daha pek çok etkinlik ile birlikte Çeşme’de farklı lezzetleri ve farklı kültürleri yerinde deneyimleyebilirsiniz.
Her sene binlerce kişi Çeşme uçak bileti alarak bu güzellikleri yerinde görmeye Çeşme’ye gitmektedir. Zeytinyağlılar ve yeşilliklerin bolca bulunduğu nefis Ege mutfağını deneyimleyebildiğiniz en iyi yerlerden biri Çeşme’dir. Ayrıca Çeşme sahil restoranlarında nefis deniz mahsulleri de sunulmaktadır.
Siz de Çeşme yemekleri için Çeşme uçak bileti alabilirsiniz.
İzmir merkezden 87 km mesafede bulunan Çeşme’ye uçakla gitmek istediğinizde uçuşunuzu İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yapmalısınız.
Havalimanından Çeşme’ye ulaşmanın pek çok yolu vardır en çok tercih edilenlerden biriyse otobüs ile ulaşımdır.
Otobüs
Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzban ve Eshot otobüsleri ile Fahrettin Altay’a vardıktan sonra Çeşme otobüslerine binebilirsiniz. Bir diğer seçenekse İzmir Çeşme’ye direkt giden şehirlerarası otobüsleri kullanmaktır. Ayrıca havayollarının ve Havaş gibi şirketlerin seferlerini de takip etmeniz faydalı olacaktır.
Taksi
Havalimanında bulunan taksi durağında her saat taksi bulmanız mümkündür. Taksi ile kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz ancak fiyat olarak biraz daha pahalı olabilir, pazarlık yapmanız işinizi kolaylaştırabilir.
Araç Kiralama
Havalimanında pek çok araç kiralama şirketinin ofisi bulunmaktadır. Kolaylıkla araç kiralayarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Araç kiralama ulaşım açısından en esnek ve konforlu seçim olacaktır.